Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


USA ei harkitse yhden valtion mallia

Presidentti Trumpin neuvonantaja Jason Greenblatt, joka on eroamassa valkoisen talon edustustehtävistään on antanut tämän vuoden heinäkuussa merkittävän lausunnon koskien Trumpin hallinnon tulevaa Lähi-idän rauhansopimusta. Jerusalem Post julkaisi 21.7.2019 artikkelin nimeltään: U.S. not weighing one state fix to Israel-Palestinian conflict, Greenblatt says (USA ei harkitse yhden valtion mallia sopimaan Israelin ja palestiinalaisten konfliktista sanoi Greenblatt). Tämä paljastus on todella merkittävä, sillä jos se on totta ja toteutuu, niin sen kautta toteutuu eräs merkittävä Raamatun lopunaikaa koskeva profetia, joka kertoo Herran Jeesuksen toisen tulemuksen olevan lähellä.

Jason Greenblatt sanoi PBS Newshour haastattelussa seuraavasti: "Yhdysvallat ei harkitse yhden valtion ratkaisua Israelin ja palestiinalaisten konfliktissa. Suunnitelmamme ei harkitse yhden valtion mallia. Jos se sisältäisi sen, niin me olisimme julkaisseet sen jo yli kaksi vuotta sitten. En ole varma siitä, että olisi monia ihmisiä, jotka ajattelisivat yhden valtion olevan hyvä kummallekaan osapuolelle".

Trumpin Lähi-idän taloudellisessa suunnitelmassa, joka julkaistiin kesäkuussa ei mainittu Palestiinan valtiota. Palestiinalaiset sekä monet kansainväliset yhteisöt ovat olleet huolissaan siitä, että sisältääkö Trumpin rauhansopimus itsenäisen Palestiinan valtion aseman.

Tähän Greenblatt sanoi seuraavasti: "Syy miksi emme ole käyttäneet termiä on siinä, että et voi ottaa monimutkaista konfliktia näin ja tiivistää sitä noihin kolmeen sanaan. Siksi olemme välttäneet tätä slogania".

Greenblatt sanoi lisäten, että suunnitelma sisältää Palestiinan itsemääräämisoikeuden. Greenblatt sanoi: "Olemme todella huolellisesti suunnitelleet tämän suunnitelman, joka antaa jokaiselle niin paljon vapautta kuin mahdollista, mutta ilman kompromissia turvataksemme jokaisen turvallisuuden".

Greenblatt toi esille, ettei hän hyväksy syytteitä, jonka mukaan USA pyrkisi tarjoamaan palestiinalaisille taloudellista ratkaisua ilman poliittista suunnitelmaa. Greenblatt sanoi: "Ei ole taloudellista rauhaa ilman hyväksyttävää poliittista ratkaisua molemmille puolille. Mitä tahansa sanomme, manipuloitsijat, ihmiset, jotka heikentävät ponnistuksiamme käyttävät tätä puhetapaa. .. Meidän toivomme on antaa palestiinalaisille mahtava elämä, niin kuin israelilaisillakin on, että jokainen alueella tuntisi olonsa niin turvalliseksi kuin se on mahdollista".

Greenblatt vältteli kommentoimasta tukeeko USA Israelin laajennuspyrkimyksiä Länsirannalla. Greenblatt sanoi ettei hän pidä sanasta siirtokunta, koska se on väheksyvä termi. Greenblatt sanoi myös välttelevänsä miehitys sanaa kuvaamaa Länsirantaa, Juudeaa tai Samariaa, sillä hän käyttäisi sanoja maasta on kiistaa. Greenblattin mukaan tämä täytyisi ratkaista molemminpuolisten neuvottelujen kautta, sillä alueiden sanominen miehitetyksi ei auta ratkaisemaan konfliktia. Greenblatt sanoi ettei Israel ole konfliktista vastuussa, sillä Israel on enemmän uhri kuin vastuussa oleva osapuoli. Greenblattin mukaan Israelin syntymisestä lähtien heitä vastaan on hyökätty useita kertoja, ja Israelia vastaan hyökätään jatkuvasti terrorismin kautta.

Greenblattin paljastus Trumpin rauhansopimuksesta, joka sisältäisi kahden valtion mallin on Raamatun opetuksen mukaan antikristillistä pahuuden toimintaa, jonka Jumala tulee tuomitsemaan. Jos Greenblattin paljastus on totta, niin Donald Trump on osallinen antikristilliseen pahuuden hankkeeseen suostuen ja hyväksyen Israelin maan jakamisen.

Kahden valtion mallin hyväksyminen antaa palestiinalaisille pysyvän ja "laillisen" tukikohdan Israelin maan sisäpuolella, joka antaa palestiinalaiselle "paremmat mahdollisuudet" Israelin tuhoamiseen. Palestiinalaisten johtajat tukevat terrorismia, jonka aikomus on Israelin täydellinen tuhoaminen. Tuleva rauhansopimus tai tulevat rauhansopimukset Israelin ja palestiinalaisten välillä ei johda pysyvään rauhaan Lähi-idässä, vaan tulee johtamaan Lähi-idän suursotaan, kun maailman kansat kääntyvät Israelia vastaan. Jos Trumpin rauhansuunnitelma sisältää kahden valtion mallin, niin Trump on saatanan talutusnuorassa ja osallinen saatanalliseen petokseen, jonka päämäärä on Israelin täydellinen ja lopullinen tuhoaminen.

Jumala on sanassaan sanonut antavansa juutalaisille Israelin maan, eikä se silloin kuulu kenellekään muulle eikä Jerusalemia saa jakaa, sillä se on Raamatun sanan mukaan kaupunki, joka kuuluu kiinteästi yhteen ja on siten jakamaton juutalaisten kaupunki. Kahden valtion mallissa palestiinalaiset saisivat Itä-Jerusalemin pääkaupungikseen. Jerusalemin jakaminen ja muiden alueiden (mahdollisesti Gaza ja Länsiranta) luovuttaminen palestiinalaisille on Raamatun sanan mukaan kapinahanke Jumalaa ja juutalaisia vastaan.

Raamatun sanan profetia sanoo, että Jumala tuhoaa kaikki Israelia vastaan hyökkäävät sotajoukot päivien lopulla. Raamatun profetia sanoo myös, että Jumala käy oikeutta näitä kansoja vastaan ja tuomitsee heidät, koska he ovat hyväksyneet Israelin maan jakamisen, joka on todellisuudessa Jumalan maa. Israelin maan jakaminen lopunaikana on Jumalan sanan erään profetian täyttymys, joka kertoo meille, että Herran Jeesuksen toinen tulemus on lähellä. Raamatun sanan tärkein ilmoitus on pelastuksen vastaanottaminen uskon kautta Herraan Jeesukseen. Kun ihminen tunnustaa syntinsä ja haluaa tehdä parannusta synneistään uskomalla Herraan Jeesukseen, niin hän saa syntinsä anteeksi ja pelastuksen Jumalan lahjana armosta sekä osallisuuden iankaikkiseen elämään, Herran Jeesuksen veren, kuoleman ja sovitustyön ansion tähden

 

 

 

Petri Paavola 16.9.2019

Lähteet:
Raamattu Jumalan sana
jpost.com/Middle-East/US-not-weighing-one-state-fix-to-Israel-Palestinian-conflict-Greenblatt-says-596196
omny.fm/shows/j-post/u-s-not-weighing-one-state-fix-to-israel-palestini

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker