Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


 

USA:n presidentinvaalit 2016

 

Seurasin mediasta useamman kuukauden ajan USA:n presidentin vaalikampanjaa sekä siihen liittyviä asioita. Jos olisin amerikkalainen, niin en olisi äänestänyt kumpaakaan ehdokasta (Trump - Clinton), koska molemmat ovat tehneet paljon sellaisia asioita, jotka ovat arvomaailmaani vastaan. Kirjoitan huomioitani asioista miksi Amerikan median ennakkosuosikki Hillary Clinton hävisi vaalit Donald Trumpille. Ajatukset ovat omiani ja niistä voi ja saa olla eri mieltä.

Amerikkalainen valtamedia oli lähes kokonaan sitä mieltä, että Hillary Clinton voittaa vaalit selvästi, koska gallupit ja mielipidemittaukset kertoivat Hillaryn ylivoimaisesta voitosta. Mielipidemittaukset olivat varta vasten tehty sellaisella tavalla, joissa jo lähtökohtaisesti äänensä mielipidemittauksiin antaneet olivat Hillaryn kannattajia. Valtamedia pyrki luomaan kuvan, jonka mukaan peli olisi jo selvä Hillaryn eduksi. Tällä tavalla pyrittiin varmistamaan Hillaryn voitto. Toisin kuitenkin kävi ja Hillary hävisi.

Amerikan presidentin vaaleissa eniten kansalaisten ääniä ei aina voita vaaleja, sillä vaalien lopputuloksen ratkaisee se kumpi saa enemmän osavaltioiden valitsijamiehiä puolelleen. Hillary voitti kansalaisten äänissä, mutta Trump voitti valitsijamiesten äänet ja siten koko vaalit. Hillary Clinton voitti pääosin eliittiä tukevissa osavaltioissa kun taas Trump voitti osavaltioissa, joissa on paljon työttömyyttä. Trump toimi taitavasti siinä ettei hän pyrkinyt voittamaan koko kansaa puolellensa, vaan keskittyi voittamaan osavaltioissa, joissa ihmiset olivat pettyneet nykyiseen politiikkaan, joka on vienyt paljon työpaikkoja ja luonut työttömyyttä. Trump voitti 34 osavaltiossa ja Hillary 18 osavaltiossa.

Valtaosa amerikkalaisista sanomalehdistä kannatti avoimesti Hillarya Clintonia. Journalismin pitäisi perustua ajankohtaisten ja yhteiskunnallisten asioiden kertomiseen tasapuolisesti tosiasioihin perustuen. Amerikkalainen media toimi journalismin etiikan vastaisesti, joka lopulta koitui myös Hillary Clintonin tappioksi. Amerikassa laaja väestönosa kokee, että heidät on unohdettu ja Clinton edustaa sitä poliittista tahoa, joka ajaa valtaeliitin etuja eikä ole työttömien ja unohdettujen puolella.

Donald Trump osasi puhua unohdetuille ja työttömille ihmisille sekä vedota isänmaallisuuteen (Amerikka ensin ja tehdään Amerikasta taas suuri), joka takasi hänelle voiton 34 osavaltiossa ja sitä kautta hän voitti vaalit. Monet ihmiset näkivät ja kokivat Hillary Clintonin edustavan ja ajavan valtaeliitin asioita, joka on romahduttanut Amerikan suuruuden päivät.

Amerikan valtamedia on eliitin ohjauksessa, joka osoittaa valtamedian olevan korruptoitunut pyrkien kaikella tavalla manipuloimaan amerikkalaisia edistämään valtaeliitin pyrkimyksiä äänestämällä Hillary Clinton presidentiksi. Valtamedia on menettänyt uskottavuutensa monien kansalaisten sydämissä Amerikassa ja siksi he äänestivät sydämellään, koska he eivät enää luottaneet nykyiseen poliittiseen tahoon, joka tukee valtaeliitin päämääriä ja pyrkimyksiä, jotka ovat köyhiä ja työttömiä vastaan.

Hillary Clinton edustaa valtaeliittiä ja globalisaation tukemista, joka hyödyttää valtaeliittiä ja tekee tavallisista kansalaisista yhä köyhempiä. Monet kansalaiset näkivät Donald Trumpin tulevan ulkopuolelta nykyisen korruptoituneen poliittisen järjestelmän. Trump lupasi sitä mitä valtaeliitti ei halua ja lupaa. Trump lupasi työtä ja hyvinvointia köyhille, unohdetuille ja työttömille. Nähtäväksi jää kykeneekö ja haluaako Trump pitää lupauksensa.

Poliittinen kieli ja korrektius eivät enää pure kansalaisiin, joiden elämä joutuu yhä enemmän ahdinkoon nykyisen politiikankin johdosta. Hillary Cilnton puhui kansalaisille poliittista korrektia kieltä, kun taas Donald Trump puhui ihmisille tavallisen ihmisen kieltä sekä lupasi auttaa heidän ahdinkoaan.

Hillary Clinton epäonnistui ja toimi väärin siinäkin kun hän lähti hyökkäämään Donald Trumpia vastaan Trumpin parjatessa Hillarya. Hillaryn olisi pitänyt keskittyä enemmän oman ohjelmansa esille tuomiseen sekä puhua siitä kansanomaisesti. Trump loi taitavasti vastakkainasettelun eliitin ja kansan välille, jossa Hillary oli paha eliitin edustaja ja Trump kansalaisten puolestapuhuja pahaa ja korruptoitunutta eliittiä vastaan. Hillary meni Trumpin rakentamaan ansaan.

Trump tiesi sen, että Amerikan kansan syvissä riveissä kyti voimakas kapina nykyistä poliittista järjestelmää vastaan. Trump käytti tätä hyväkseen ja esitti itsensä kansan pelastajana, joka pelastaa Amerikan kansan valtaeliitin ja korruptoituneen poliittisen järjestelmän kynsistä. Trump loi näin vahvan ja voimakkaan vastakkainasettelun, jossa Hillary asettui todella voimakkaasti kannattamaan nykyistä poliittista järjestelmää ja sen aikaansaannoksia. Hillary ajoi itsensä ansaan ja hävisi vaalit.

Trump kykeni möläyttelemään muutamia ala-arvoisia asioita, koska hän oli monien ihmisten mielestä muutoksen tuoja ja pelastaja. Valtamedia nosti Trumpin möläytykset tapetille paheksuen niitä. Tämä lisäsi entisestään vastakkainasettelua eliitin ja nykyisen poliittisen johdon sekä kansan välillä. Kansan sankari ja pelastaja saa sanoa mitä tahansa jos hän pelastaa kansan. Tätä valtamedia ei ymmärtänyt ja sen paheksunta satoi ääniä Trumpin laariin. Itse uskon Trumpin tiedostaneen nämä asiat ja toimineen suunnitellusti ja harkiten eikä harkitsemattomasti kuten valtamedia kirjoitti. Trump toimi tarkkaan harkitun suunnitelman mukaisesti, jonka kautta valtaeliitin ja kansan vastakkainasettelu lisääntyi Trumpin eduksi. Valtamedia luuli tuhoavansa Trumpin, mutta tuhosikin Hillaryn.

Valtamedia on Amerikassa erittäin korruptoitunut eikä suuri osa kansalaisia luota enää valtamediaan, vaan hakee tietoa ja informaatiota vaihtoehtomedioista, jotka pyrkivät tuomaan esille kansan äänen ja tahdon. Vaihtoehtomedialla, Facebookilla ja monilla muilla kansalaisfoorumeilla on valtava vaikutusvalta, sillä ihmiset joilla ei ennen ollut minkäänlaista vaikutusvaltaa voivat tulla yhteen Internetyhteisöissä sekä lukea vaihtoehtomediasta kansan ääntä ja tahtoa ja kokea itsensä vahvoiksi ja vaikutusvaltaisiksi, jotka voivat saavat yhdessä aikaan muutosta.

Valtamedia ja eliitti ei ole aikaisemmin ymmärtänyt sitä kuinka valtava voima ja vaikutus vaihtoehtomedialla ja muilla Internetyhteisöillä on. Trump hyötyi vaihtoehtomediasta, joka on valtamediaa, eliittiä ja nykyistä johtoa vastaan. Mitä enemmän valtamedia kauhisteli Trumpia ja kehui Clintonia, niin se sai aikaan yhä enemmän kapinaa kansan syvissä riveissä nykyistä valtakoneistoa vastaan, joka on ajanut monet amerikkalaiset köyhyyteen ja työttömyyteen.

Amerikan korruptoitunut poliittinen johto, eliitti sekä valtamedia pyrkivät tulevina päivinä todennäköisesti rajoittamaan kansalaisten sananvapautta sulkemalla vaihtoehtomedioita ja muulla tavalla rajoittamaan sananvapautta erilaisissa Internetyhteisöissä. Rajoituksia tullaan tekemään, koska eliitti ei enää kykene hallitsemaan syviä kansan rivejä, jos kansalaiset saavat vapaasti rajoituksetta pitää kiinni sananvapaudesta. Sama pyrkimys näkyy kaikkialla maailmassa myös täällä Suomessa, jossa eliitti, valtaa pitävät poliitikot ja valtamedia sanovat vaihtoehtomedian olevan valhemediaa, vaikka totuus on monessa tapauksessa toisenlainen, sillä valtamedia on antanut usein väärää tietoa sekä pimittänyt todellisia faktoja. 

Valtamedia oli väärässä presidentinvaalien suhteen veikatessaan Hillarya ylivoimaiseksi vaalien voittajaksi. Valtamedia on eliitin ohjauksessa ja hallinnassa, jonka takia monet (eivät kaikki) valtamedian toimijat ovat epäpäteviä toimittajan työssään sydämensä turmeluksen takia.

Se onko USA:n presidentinvaaleissa sanottu viimeinen sana vai onko eliitillä vielä takataskussaan jokin keino Trumpin syrjäyttämiseksi jää avoimeksi ja nähtäväksi. Se on kuitenkin varmaa, että jos Trump pitää kiinni vaalilupauksistaan, niin hän on eliitin vihollinen, jonka eliitti haluaa tuhota. Sekin jää nähtäväksi onko Trump sanojensa mittainen mies ja pitää lupauksensa vai antaako hän periksi eliitille ja syö sanansa alkamalla eliitin marionettinukeksi.

 

 

 

Petri Paavola 11.11.2016

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker