Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Pimeyden saatanallisin eksytys
              

Valheenvoimalla tunnustekoja ja ihmeitä

 

Matt 7:
21 ¶ Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet (propheteuo) ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’
23 Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.

2 Tess 2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

Silloin kun ihminen uskoo valheita, niin saatana on monissa tapauksissa hyvin halukas vahvistamaan valheita valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä. Valheenhenki käyttää myös Jeesuksen nimeä tehdessään valheen voimalla erilaisia asioita, joiden tarkoituksena on eksyttää ihmisiä luulemaan kyseessä olevan Raamatun Jumala ja Herra Jeesus. Valheenhenki voi Jeesuksen kautta "profetoida", järjestää riivaajien ulosajonäytöksen (hämäys ja bluffi), tehdä voimallisia tekoja kuten parantaa sairauksia sekä sanoa Jeesuksen olevan Jumalan pelastuksen tien (evankeliumi).

1 Joh 1:

6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.

7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

8 ¶ Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

1 Joh 2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.

Raamattu tuo monessa kohtaa esille, että uskova ihminen voi langeta tekemään syntiä. Eräs tällainen kohta on Johanneksen ensimmäisen kirjeen ensimmäisessä luvussa, jonka mukaan uskova tekee Jumalasta valehtelijan eikä Jumalan sana ole hänessä jos hän uskoo olevansa synnitön. 1 Joh 1:6-10 ja koko tekstiyhteys tuo esille sen, että on kyse uskovasta, joka voi tehdä syntiä uskovana ollessaan. 1 Joh 2:1 vahvistaa sen, että uskova ihminen voi uskovaisena langeta tekemään syntiä.

Raamatun opetuksen valossa synnittömyysoppiin (hänestä on tullut synnitön) uskova ihminen tekee itsestään valehtelijan, jolla ei ole totuutta ja Jumalan sanaa. Synnittömyysopin julistaminen ja opettaminen ei ole ainoastaan inhimillinen opillinen erehdys, vaan asia joka asettaa synnittömyysoppia julistavan asemaan, jossa hän on valehtelija, jolla ei ole totuutta ja Jumalan sanaa ja näin sanoo Jumalan sanan todistus. Silloin kun ihminen uskoo olevansa synnitön, niin hän ei tuo syntejään Herran Jeesuksen veren puhdistettavaksi eikä suostu tekemään parannusta synneistään. Tämän tähden tällainen ihminen elää ilman Jumalan sanan totuutta valheen varassa ja siksi hän on ulkopuolella pelastuksen, koska hän ei tuo syntejään Jeesuksen puhdistettaviksi, vaan ne ovat synteinä todistamassa hänet syylliseksi Jumalan edessä, sillä Jumala ei anna armoansa valheen ja synnin päälle.

Äärikarismaattisissa piireissä ja uskonsana-liikkeessä on monia ihmisiä ja julistajia jotka uskovat olevansa synnittömiä. Heidän kauttansa tapahtuu ihmeitä mm. sairaita paranee jne. Koska he elävät valheessa ilman totuutta ja Jumalan sanaa uskoessaan olevansa synnittömiä, niin sen tähden heidän kauttansa tapahtuvat tunnusteot ja ihmeet on tehty valheen kaikella voimalla.

Synnittömyysopista on olemassa erilaisia versioita, joista eräs on sellainen missä uskotaan että uskovan on mahdollista saavuttaa tässä nykyisessä maailmanajassa synnittömyyden tila, jossa hän on sillä tavalla synnitön ettei hän enää tee tietoista syntiä. Tämän opetuksen mukaan uskova voi langeta tekemään syntiä, mutta hän voi myös saavuttaa tilan, jossa hän ei enää koskaan lankea tekemään tietoista syntiä. Tämän opetuksen päämäärä on pyrkiä olemaan täysin synnitön ja tämä koko opetus tekee siitä valheen, koska uskovasta ei voi tulla synnitöntä tässä maailmanajassa.

Jos sanoo, että uskova voi langeta tekemään syntiä sekä ettei meidän tarvitse koskaan langeta tekemään syntiä, koska voimme saavuttaa synnittömyyden tilan, niin jälkimmäinen tekee kokonaisuudesta väärän ja valheellisen opetuksen, koska Raamatun opetuksen mukaan ei ole mahdollista elää uskovana lankeamatta syntiin:

Jaak 3:2 Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme (ptaio). Jos joku ei hairahdu puheessa, niin hän on täydellinen mies ja kykenee hillitsemään myös koko ruumiinsa.

Ptaio tarkoittaa virhe, virheen tekeminen, synnin tekeminen. Se on jo vakava harhaoppi, jos sanoo sen olevan mahdollista, että voi elää lankeamatta tekemään syntiä, sillä Raamatun opetuksen mukaan meistä ei tule täydellisiä ja jos lankeamme ja teemme parannusta, niin Jumala antaa syntimme anteeksi.

1 Joh 2:

1 ¶ Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.

2 Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

Tässä on kyse synnin tekemisestä, jonka tiedostaa sillä kuinka emme voisi olla siitä tietoisia, jos teemme syntiä ja meillä on Jeesus Puolustajana ja Hän antaa synnit anteeksi, kun teemme niistä parannusta. Jos olisi kyse tiedostamattomasta synnistä ja Raamattu opettaisi, ettei uskova voi enää tehdä tietoista syntiä, niin eikö tässä pitäisikin lukea, jos joku tekee tietämättään syntiä? Kyllä pitäisi. Mutta koska on kyse tietoisesta synnin tekemisestä, niin siksi siinä ei ole sanaa tiedostamaton.

Opetus, että uskovana voi elää tekemättä tietoista syntiä on synnittömyysopin eräs versio ja vaikka samaan aikaan sanoisi uskovan voivan langeta tekemään syntiä, niin se on silti harhaoppi siltä osalta ettemme kykene uskovina elämään tekemättä syntiä. Tällainen opetus on synnittömyysopin sovellus, jossa pidetään sitä mahdollisena, vaikka joku lankeaisikin. Tämä johtaa myös synnittömyyden tavoittelemiseen, koska jos tähän oppiin uskova ihminen ei pyrkisi synnittömäksi, niin hän olisi ristiriidassa oppinsa kanssa.

Raamattu tuo esille ettemme tule täydelliseksi (synnitön), mutta saamme kasvaa sitä kohden:

Fil 3:12 Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut.

Emme pyri tulemaan täydellisiksi ja synnittömiksi tässä ajassa, vaan kasvamaan uskossa koko ajan enemmän Jumalan tuntemisessa. Silloin kun ja jos pyrkii synnittömäksi tässä ajassa, niin silloin rakentaa valheen varaan, ei Raamatun sanan totuuden varaan.

 

Petri Paavola

 

eXTReMe Tracker