Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

The Voice of Finland (Kenellä on paras ääni?)

The Voice of Finland on kilpailu, jossa etsitään parasta ääntä ja laulajaa. Ohjelman tuotanto valitsee parhaat laulajat jatkoon, jotka esiintyvät neljälle tähtivalmentajalle bändin säestyksen kera.

Ohjelman ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella tähtivalmentajina ja tuomareina ovat Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Elastinen ja Lauri Tähkä. Ohjelman juontajana toimii Axl Smith.

Kun kilpailija esiintyy, niin tähtivalmentajat ovat esiintyjään päin selin, eivätkä näe laulajaa, kuullen ainoastaan pelkän äänen. Halutessaan laulajan joukkueeseensa tähtivalmentaja painaa nappia, osoittaen halunsa valita laulaja joukkueeseensa. Useamman kuin yhden tähtivalmentajan painaessa nappia kilpailija saa itse valita kenen tähtivalmentajan joukkueeseen hän menee.

Ääni ratkaisee osion aikana tähtivalmentajien tulisi valita 12 kilpailijaa joukkueeseensa. Kaksintaistelu vaiheen aikana tähtivalmentajat muodostavat kilpailijoistaan kuusi paria. Tähtivalmentajan tulee valita jokaiselle parille esitettävät kappaleet sekä neuvoa heitä neuvonantajansa kanssa. Parit esiintyvät yleisön edessä ja jokaisen esityksen jälkeen tähtivalmentaja joutuu päättämään kumpi kilpailijoista pääsee jatkoon.

Kun kaksintaistelu vaihe on ohi, niin tähtivalmentajien joukkueessa on enää kuusi kilpailijaa jäljellä. He pääsevät esiintymään suorissa lähetyksissä. Katsojat voivat myös suorissa lähetyksissä vaikuttaa äänestämällä kuka pääsee jatkoon. Viimeisessä suorassa lähetyksessä kilpailun voittaja valitaan katsojien äänien perusteella.

Hyvän Paimenen ääni

Ihmiset kilpailevat siitä kenellä on paras ääni maallisessa laulukilpailussa. Raamattu tuo esille kenellä on maailman paras ääni:

Joh 10:
1 ¶ "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ei mene ovesta lammastarhaan, vaan nousee sinne muualta, se on varas ja ryöväri.
2 Mutta joka menee ovesta sisälle, se on lammasten paimen.
3 Hänelle ovenvartija avaa, ja lampaat kuulevat hänen ääntänsä; ja hän kutsuu omat lampaansa nimeltä ja vie heidät ulos.
4 Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä.
5 Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä."
6 Tämän kuvauksen Jeesus puhui heille; mutta he eivät ymmärtäneet, mitä hänen puheensa tarkoitti.
7 Niin Jeesus vielä sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: minä olen lammasten ovi.
8 Kaikki, jotka ovat tulleet ennen minua, ovat varkaita ja ryöväreitä; mutta lampaat eivät ole heitä kuulleet.
9 Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen.
10 Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.
11 Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä.

Herra Jeesus on Hyvä Paimen, joka vain voi antaa ihmiselle elämän ja yltäkylläisyyden, joka johtaa iankaikkiseen elämään. Raamatun opetuksen mukaan jokainen ihminen on saatanan ja synnin orja, jonka tähden hän on matkalla iankaikkiseen kadotukseen.

Kun ihminen tekee parannuksen tunnustaen syntinsä ja uskoo Jeesuksen olevan Herra ja Pelastaja, niin Jumala antaa hänelle synnit anteeksi sekä iankaikkisen elämän. Herra Jeesus on Hyvä Paimen ja Hänen äänensä on paras ääni tässä maailmassa.

Maallisissa kilpailussa tuomarit tai äänestäjät valitsevat ihmisen hänen kykyjensä mukaan. Valinta tapahtuu ihmisen kyvykkyyden perusteella. Jumala valitsee ihmisen pelastukseen, koska rakastaa ihmistä iankaikkisella rakkaudella. Jumala ei katso ihmisen kykyihin, vaan näkee ihmisen rakkautensa kohteena. Kumman valinnan kohteena sinä haluaisit olla, valinnan joka perustuu siihen kuinka hyvä sinä olet ja joudut vielä kilpailemaan "hyvyydestäsi" toisia vastaan tai siihen, että joku rakastaa sinua iankaikkisella rakkaudella?

Maallisissa kilpailuissa ihmiset joutuvat kilpailemaan toisiaan vastaan pistäen kaikkensa likoon, että olisi toisia parempi. Raamatun sanan mukaan ihmisen tulee "kilpailla" toisen ihmisen kunnioittamisessa ja että pitää toista itseään parempana. Toisen itsensä parempana pitäminen tarkoittaa sitä ettei kukaan nouse kenenkään yläpuolelle eikä luule olevansa toista parempi, koska Jumalan silmissä ihmiset eivät ole toisiaan parempia, vaan synnin orjina kaikki saman tuomion alaisina sekä pelastettuina kaikki yhtä armahdettuja saavuttaen saman päämäärän, eli iankaikkisen elämän Hänessä.

Maallisessa laulukilpailussa ihmiset äänestävät oman makunsa mukaan voittajan, tai ollen jotakin vastaan, antaen äänensä toiselle vain sen tähden kun on toista vastaan. Herra Jeesus on sinun puolellasi rakastaen sinua iankaikkisella rakkaudella.

Maallisen laulukilpailun voittaja, häviäjät tuomarit sekä äänestäjät ilman pelastusta Herraan Jeesukseen joutuvat iankaikkiseen kadotukseen. Ihminen joka vastaanottaa pelastuksen Herrassa Jeesuksessa saa iankaikkisen elämän täydellisessä Jumalan rakkauden valtakunnassa.

Haluatko sinä hävitä ja tuhoutua iankaikkisesti elämäsi tärkeimmässä valinnassa vai haluatko vastaanottaa pelastuksen Herrassa Jeesuksessa? Sinun kannattaa miettiä tätä. Ei kannata heittää hukkaan koko iankaikkisuutta.

Moni haluaa tietää totuuden, mutta vain Herran Jeesuksen kanssa voit tietää mikä on totuus, sillä Hän on tie, totuus ja elämä. Herra Jeesus on ainoa, joka voi johdattaa sinut Isän Jumalan luokse.

Joh 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

Joh 18:37 Niin Pilatus sanoi hänelle: "Sinä siis kuitenkin olet kuningas?" Jeesus vastasi: "Sinäpä sen sanot, että minä olen kuningas. Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten maailmaan tullut, että minä todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minun ääneni."
 Petri Paavola 13.12.2012

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
http://fi.wikipedia.org/wiki - The Voice of Finland

 

 

 

 

eXTReMe Tracker