Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jeesus ja jooga eivät sovi yhteen

Mikael Agricolan kirkossa oli taipuuko jooga kirkkoon seminaari 11.10.2012. Sain kutsun tilaisuuteen käyttäen videopuheenvuoron, en siis ollut itse paikalla läsnä. Tilaisuuden jälkeen sain palautetta e-mailiini eräältä seminaariin osallistujalta, joka käytti tilaisuudessa puheenvuoron. Palautetta lukiessani sydämelleni laskettiin tämän kirjoituksen kirjoittaminen.
 

Sisältö:
Kristinusko ja jooga voiko niitä yhdistää?
Kristinusko ja uskonnot/kulttuurit
Jeesus uskon monimuotoisuus?
Jooga on hindulaista vierasta uskoa
Hindulaisuus pyrkii joogan kautta turmelemaan uskon Jeesukseen
Uuden voiman vastaanottaminen
Uusi kosminen energia
Kristillinen jooga
Eksytyksen henki
Herra Jeesus ja jooga eivät sovi yhteen
Joogaohjaajan ajatuksia
 

Kristinusko ja jooga voiko niitä yhdistää?

Seminaarissa esitettiin kysymys; kristinusko ja jooga voiko niitä yhdistää? Raamatullista kristinuskoa ja joogaa ei voi mitenkään yhdistää. Väärän tai totuudesta luopuneen kristinuskon voi yhdistää mihin tahansa, vaikkapa yhteen joogan kanssa.

Perusjoogasta kuten hathajoogasta on sanottu ettei siinä ole kyse muusta kuin fyysisestä harjoituksesta, joka pitää ihmisen kunnossa sekä auttaa monenlaisiin vaivoihin mm. selkäkipuihin jne.

Totuus on kuitenkin se että hathajoogassa (perusjoogassa) on kyse fyysisestä harjoituksesta sekä henkisen kasvun tiestä itämaisten uskontojen oppien mukaisesti. Hathajooga opettaa itämaista prana käsitettä, jossa ihmisessä on samaa elämänenergiaa kuin maailmankaikkeudessa. Pranan tarkoitus on kulkea ihmisessä olevien kanavien (nadi) kautta chakra energiakeskuksiin. Tämän lopullinen päämäärä on valaistuminen itämaisten oppien opetusten mukaisesti, eli vapautuminen jälleensyntymisen eli reinkarnaation loputtomasta kierteestä.

Hathajoogassa hoidetaan myös sielua ja mieltä rentoutumalla ja meditaation avulla. Pyrkimyksenä on saada yhteys kundaliinivoimaan chakra energiakeskusten kautta. Hathajoogassa, eli perusjoogassa on kyse samasta asiasta kuin kaikissa joogalajeissa, saada henkisen kasvun kautta yhteys maailmankaikkeuden henkeen. Joogan takana oleva henki ei ole Raamatun Jumalan Henki, vaan pimeyden henki, joka eksyttää ihmistä pois totuudesta.

Raamatun opetuksen mukaan ihmisellä syntyy yhteys Jumalan (Henki) kanssa kun evankeliumin saarnan kautta Pyhä Henki todistaa ihmiselle hänen syntisyytensä, jonka jälkeen ihminen uskoo Herraan Jeesukseen. Tämän seurauksena ihminen saa syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän Herrassa Jeesuksessa. Ihminen uudestisyntyy ylhäältä ja Jumalan Pyhä Henki tulee asumaan hänen sydämeensä. Ihmisestä on tällä tavalla tullut Herran Jeesuksen opetuslapsi, joka kulkee totuuden tietä Pyhän Hengen johdatuksessa uskoen Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Raamatun sanan opetuksen mukaan Herra Jeesus on ainoa tie isän Jumalan luokse, eikä Hänen luokseen ole muita teitä. Raamatun opetuksen mukaan kaikkien muiden kansojen jumalat ja opit ovat epäjumalan palvelusta ja eksytystä, sillä Raamatun Jumala on ainoa Kaikkivaltias Jumala ja muut jumalat ovat epäjumalia, eli pimeyden eksyttäväisiä pahoja henkiä.

Joogan henkisen kasvun opetuksen tie perustuu itämaisten uskontojen opetuksiin, jotka eivät edusta Raamatun totuutta, vaan valheellista ja eksyttäväistä jälleensyntymisen ja valaistumisen sanomaa. Raamattu opettaa, että ihmisen on yhden kerran kuoleminen, jonka jälkeen viimeisellä tuomiolla ihmiset tuomitaan iankaikkiseen kadotuksen, jotka eivät ole uskoneet Raamatun Jumalaan. Raamatun Jumalaan uskoneet saavat iankaikkisen elämän. On päivänselvää ettei Jeesus ja Raamatullinen kristinusko sovi yhteen joogan kanssa.

Kristinusko ja uskonnot/kulttuurit

Seminaarissa tuotiin esille seuraava ajatus:

”Jos nuo, joita kutsutaan filosofeiksi ---- ovat sanoneet asioita, jotka ovat totta ja sopusoinnussa uskomme kanssa, sitä ei pidä pelätä. Pikemminkin, nämä asiat tulee ottaa pois niiltä, joilla ne ovat epäoikeudenmukaisesti, ja siirtää meidän käyttöömme. Eihän egyptiläisilläkään ollut vain epäjumalia ja raskaita taakkoja, joita israelilaiset inhosivat ja pakenivat, vaan heillä oli myös kullasta ja hopeasta tehtyjä maljoja ja koristeita sekä vaatteita, jotka israelilaiset ottivat paetessaan salaa mukaansa, asettaakseen nämä parempaan käyttöön – eivät omalla vallallaan, vaan Jumalan käskystä.” (Augustinus: De Doctrina Christiana 40, 60)

Seminaarissa nostettiin esille kysymys; voiko joogan tulkita Intian kullaksi? Vastaan että ei voi. Israelilaiset ottivat mukaansa materiaa käyttöesineitä jne. He eivät siis ottaneet mukaansa Egyptin epäjumalapalveluksen oppeja, vaan tavallista materiaa arkielämässä tarkoitettuun käyttöön. Kyse ei siis ollut epäjumalanpalveluksesta tai Jumalan tahdon vastaisista vieraista opeista. Joogassa opetetaan itämaisia oppeja, jotka ovat Raamatulle vieraita sekä Jumalan tahdon vastaisia. Täten on täysin selvää ettei Raamatullinen kristinusko ja jooga sovi yhteen.

Ps 96:5 Sillä kaikki kansojen jumalat ovat epäjumalia, mutta Herra on tehnyt taivaat.

Joh 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

Seminaarissa tuotiin esille, että onko mahdollista ottaa joogan perusideat evankeliumin käyttöön? Pitäisikö olla esim. Jeesus-joogaa, jotta evankeliumi tuotaisiin relevantisti esiin jooga-buumin keskellä?

Vastaan että joogan perusideaa ei pitäisi ottaa evankeliumin käyttöön, koska se opettaa Raamatulle vierasta oppia, Jumalan sanan vastaista opetusta. Raamatulliseen evankeliumiin ei kuulu itämaisten uskontojen opetukset, vaan sanoma Herrasta Jeesuksesta, joka kuoli syntien tähden ja ylösnousi Isän Jumalan oikealle puolelle. Raamatullisessa evankeliumissa Herran Jeesuksen veri puhdistaa synnistä ja tuo syntien anteeksiantamuksen jokaiselle joka katuu syntejään sekä tunnustaa syntinsä ja uskoo Herran Jeesukseen. Raamatullinen evankeliumi johdattaa ihmisen elävän Jumalan luokse ja vapauttaa hänet iankaikkisesta kadotustuomiosta.

Jooga ei tunnusta syntiä, iankaikkista kadotusta eikä sitä että Herra Jeesus kuoli syntien tähden ja Hän on ainoa, joka vapauttaa ihmisen ja johdattaa hänet Kaikkivaltiaan Jumalan luokse. Jooga opettaa valaistumista ja jälleensyntymistä sekä maailmankaikkeuden Brahman henkeä. Jooga opettaa ihmisen sisällä olevasta hyvyydestä, jonka jooga saa esiin henkisen kasvun kautta. Raamattu opettaa ihmisen sydämen olevan paha ja synnin orjuudessa ja vain Herra Jeesus voi vapauttaa ihmisen synnin orjuudesta. Herran Jeesuksen opetuslapsi saa Jumalan armosta sydämeensä avuksi Pyhän Hengen, joka antaa uskovalle voimaa elää ja kasvaa Jumalan sanan (Raamattu) opetuksen mukaisesti. Raamatullinen kristinusko (usko Herraan Jeesukseen) ei sovi yhteen joogan kanssa.

Kysyn yhden kysymyksen, johon myös vastaan. Miksi jooga haluaa yhteen kristinuskon kanssa? Joogan takana vaikuttavat pahuuden henkivallat haluavat turmella Raamatullisen uskon sekä eksyttää uskovat pois pelastuksesta. Raamatun sanan mukaan viimeisinä päivinä uskovien keskuuteen tulee suuri eksytys. Kun tutkimme tätä eksytystä Raamatun sanasta, niin löydämme sieltä yhteyden myös joogaan.

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
3 ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.

Vanha Biblia 1 Tim 4:1 Mutta Henki sanoo selkiästi, että viimeisillä ajoilla muutamat luopuvat uskosta ja ottavat vaarin viettelevistä hengistä ja perkeleiden opetuksista,

Vanha Biblia kääntää jakeen yksi alkutekstin mukaisesti, eli Paavalille Jumalan Henki sanoi selkeästi, että viimeisinä aikoina monet uskovat luopuvat uskosta. Luopuessaan uskosta he vastaanottavat riivaajien opetuksen, jonka seurauksena villitsevät pahat henget eksyttävät heitä. He ovat saaneet kontaktin villitseviin pahuuden henkivaltoihin ja ovat vastaanottaneet riivaajien opetuksia, eli Raamatun vastaisia opetuksia.

Lopunaikana nousee monenlaisia eksytyksiä tarkoituksenaan eksyttää Herran Jeesuksen opetuslapsia. Näitä eksytyksiä on siis monenlaisia, joista jooga on yksi. Joogan takana oleva kundaliinivoima ja energia on pahuuden henkivaltojen voimaa vaikuttaen villitseviä riivaajien opetuksia, Jumalan sanan (Raamattu) vastaisia opetuksia.

Pyhä Henki sanoi tarkasti myös ajankohdan milloin se tapahtuu, eli milloin on viimeinen aika. Jakeessa kolme olevat sanat jotka kieltävät menemästä naimisiin voidaan myös kääntää tarkoittamaan kieltäytymistä menemästä naimisiin. Toisin sanoen tulee aika jolloin ihmiset eivät enää halua mennä naimisiin, koska haureuden henki eksyttää heidät irtosuhteisiin, vapaisiin suhteisiin harjoittamaan haureellista seksiä paria vaihtaen aina yhä uudestaan. Epäilemättä kuvaus sopii juuri tähän aikaan mitä nyt elämme.

Toinen tuntomerkki löytyy myös jakeesta kolme. Kieltolauseessa on myös ajatus kieltäytymisestä ruuasta, ei välttämättä ruuan kieltämisestä. Alkutekstissä ruoka sana tarkoittaa yksinomaan liharuokaa. Viimeisinä aikana tulee myös tapahtumaan, että ihmiset alkavat yhä enemmän välttämään liharuokia ja siirtyvät kevyempään ruokavalioon. Tätä tapahtuu koko ajan. Elämme siis viimeisten päivien ajassa ennen Jeesuksen tulemusta.

Jeesus uskon monimuotoisuus?

Seminaarissa esitettiin seuraavanlainen ajatus: Ensimmäiset kristityt, ilmaisivat uskoaan monenlaisin painotuksin, sopeuttivat uskonsa hellenistisen ajan erilaisiin kulttuuris-uskonnollisiin muotoihin. Nyt kun kristinuskon painopiste siirtynyt globaaliin etelään: uudet kontekstit vaativat uusia tapoja sanoittaa ja elää todeksi uskoa. Kaikille olen ollut kaikkea, jotta pelastaisin edes muutamia.” (1 Kor. 9:22) Siis joogille joogi?

Alkuseurakunnan uskovat eivät sopeuttaneet uskoaan hellenistisen ajan erilaisiin kulttuuris-uskonnollisiin muotoihin. Alkuseurakunnan uskovat uskoivat Raamattuun niin kuin sinne on kirjoitettu, eivätkä he sekoittaneet uskoonsa Raamatulle vieraita uskonnollisia ajatuksia, tapoja tai oppeja.

Seminaarissa tuli esille se kuinka valheen henki toimii. Valheen henki vääristää sen mitä Jumalan sana opettaa ja hyvin usein valhe irrottaa tekstiyhteydestä jakeen tai jakeen osan, jonka kautta Raamatun sanan opetus vääristetään. Vääristyksen tarkoituksena on koittaa tukea ja pönkittää valhetta.

1 Kor 9:
19 ¶ Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
20 ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
21 ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
22 heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.

Tekstiyhteys kertoo meille sen mistä tuossa jaejaksossa on oikein kyse. Juutalaiset olivat lain alla ja Paavali oli heille ikään kuin lain alainen olematta kuitenkaan itse vanhan liiton lain alla. Ilman lakia oleville Paavali oli kuin ilman lakia olematta kuitenkaan ilman Herran Jeesuksen lakia, eli opetusta.

Paavali ei siis ollut vanhan liiton alla, eikä hän ollut pakanoiden keskuudessa ilman Herran Jeesuksen lakia. Mistä siis oli kyse? Paavali otti huomioon juutalaiset sekä pakanat ja rakasti heitä lähimmäisinään, jolloin juutalaiset ja pakanat näkivät kuinka Paavali rakasti ja kunnioitti heitä. Paavali ei kuitenkaan noudattanut vanhan liiton lakia eikä elänyt pakanauskontojen oppien mukaisesti. Paavali ei sekoittanut vanhan liiton lakeja tai pakanauskontojen oppeja uskoonsa, vaan hän uskoi Herraan Jeesukseen kuten Raamattu opettaa Uuden Liiton järjestyksen mukaisesti.

Kaikille kaikkea ei siis tarkoittanut sopeutumista heidän oppeihinsa ja uskonnollisiin menoihin. Kaikille kaikkea tarkoitti heidän rakastamistaan ja kunnioittamistaan, ei sitä että Paavali olisi sekoittanut uskoonsa Raamatun sanan vastaisia oppeja. Täten Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee rakastaa lähimmäisinään esim. joogan harrastajia, mutta ei omaksua joogan väärää henkisen kasvun tietä.

Raamatun sanaan uskominen ei tarvitse sellaisia uusia tapoja uskoa, jotka ovat Raamatun sanan vastaisia opetuksia. Herra Jeesus opetti uskovan eksyvän jos hän ei tunne Jumalan voimaa (Pyhä Henki) ja Kirjoituksia (Raamattu). Herra Jeesus sanoi myös että Häneen tulee uskoa niin kuin Raamattu opettaa. Joogan henkisen kasvun tien opetus on siten täydellisesti poissuljettu Herran Jeesuksen opetuslapsen elämässä, koska joogan opetus perustuu epäraamatullisiin ja Raamatun vastaisiin opetuksiin.

Valheen hengen ikivanha kaava on sellainen missä valheen sanotaan olevan totuus. Valheen kaavaa käyttää myös joogan takana oleva itämaisen uskonnon opetus, sillä se sanoo Jeesuksen olleen joogi tai Jeesuksen opettaneen itämaisen uskonnon opetuksia. Valhe aina vääristää sen mitä totuus edustaa ja koittaa muuttaa valheen totuudeksi. Tällä tavalla valhe koittaa soluttautua totuuden tielle pyrkien muuttamaan totuuden valheeksi.

Raamatun totuus, usko Herraan Jeesukseen ja Jumalan Pyhä Henki ei koskaan soluttaudu tai pyri tekemään totuudesta valhetta, että se hyväksyttäisiin, koska Raamatun Jumalassa ei ole valhetta. Kautta historian pahat henkivallat ovat soluttautuneet totuuden tielle pyrkimyksenään muuttaa totuus valheeksi. Tätä saatanallista solutusoperaatiota ei voi nähdä eikä ymmärtää muut kuin Herran Jeesuksen opetuslapset, jotka pitävät kiinni totuudesta uskoen Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo. Jos uskot totuuden mukaisesti Herraan Jeesukseen et voi eksyä pois pelastuksen tieltä.

Matt 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

Joh 7:
38 Joka uskoo minuun, niinkuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on juokseva elävän veden virrat."  (
Alkutekstin mukainen sanajärjestys jae 38)
39 Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu.

Raamatun opetuksen mukaan Jumalan Henki toimii ja vaikuttaa vain siten kuinka Raamattu opettaa. Jumalan Pyhä Henki vaikuttaa uskovassa uskoa Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu sanoo. Jooga ja Herra Jeesus eivät sovi yhteen.

Jooga on hindulaista vierasta uskoa

Seminaarissa esitettiin seuraavanlainen ajatus: Uskontoa ja kulttuuria ei voi tarkkaan ottaen erottaa: pelastushistoria aina ”synkretististä”. Hindulaisuus on sateenvarjotermi intialaiselle uskonnollisuudelle. Intian uskontohistoriassa jooga monina versioina. Intiassa on jo ilmaistu kristinuskoa ’hindulaisuuden’ antamissa raameissa. Joogan voinee siksi irrottaa hindulaisesta metafysiikasta ja istuttaa toisenlaiseen viitekehykseen.

Synkretismi tarkoittaa uskontojen sekoittumista ja sulautumista toisiinsa. Raamatun opetuksessa Raamatullinen usko ei saa sekoittua ja sulautua muiden uskontojen kanssa, vaan Raamatullisen uskon tulee pysyä tarkasti yksistään Raamatun opetuksen mukaisena.

Seminaarissa tuli jälleen esille suuri eksytys ja valhe. Seminaarissa tuotiin esille, että Intiassa on ilmaistu kristinuskoa hindulaisuuden antamissa raameissa. Tämä on tuttu pahojen henkien valhe tarkoituksenaan opettaa, että kaikki uskonnot ja uskot ovat samaa alkuperää, joka esiintyy vain erilaisten raamien sisällä, mutta kyseessä on sama asia. Toisin sanoen kyse on ekumeniasta, joka julistaa kaikkien uskontojen ja uskojen olevan eri polkuja yhden ja saman totuuden ja jumaluuden luokse.

Jos sinä uskot edellä olevaan valheeseen, niin silloin jooga ja hindulaisuus voidaan istuttaa valheelliseen kristinuskoon. Joogaa ja hindulaisuutta ei voida istuttaa Raamatulliseen kristinuskoon. Valhe koittaa kaikin tavoin väkisin istuttaa itsensä totuuden lähteelle tarkoituksenaan turmella totuus ja asettaa sen tilalle valhe, jota ihmiset luulevat totuudeksi. Jeesuksella ja joogalla ei ole mitään yhteistä, sillä Jeesus edustaa totuutta ja jooga valheellista henkisen kasvun tietä.

Hindulaisuus pyrkii joogan kautta turmelemaan uskon Jeesukseen

Seminaarissa tuotiin esille ajatus: Pandipeddi Chenchiah (1886-1959) Madrasilainen lakimies, käännynnäinen hindulaisuudesta. Ei länsimaista teologiaa Intiaan, vain ”the raw fact of Christ” ”Jeesuksessa Jumala loi uuden ihmisen, hindulaisuudessa Jumalaa etsitään vanhan ihmisen täydellistämiseksi [...] Hindulaisuus tekee täydellisen ihmisen, kristinusko uuden ihmisen. Hindulaisuus valjastaa luonnon ja ihmisen Mahashaktin, kristinusko tuo evoluutioon uuden Pyhän Hengen Shaktin. Jeesus on uuden luomisen ensi hedelmä, hindulaisuus vanhan luomisen lopullinen hedelmä.” Intiassa uudet muodot ja kokeilut = jooga välineenä uudessa elämässä kasvamiseen.

Edellä oleva ajatus paljastaa sen, että henkivallat haluavat turmella uskon Herraan Jeesukseen joogan kautta.

Jooga on hindulaisen uskonnon henkisen kasvun tie. Hindulaisuudessa Jeesuksessa Jumala loi uuden ihmisen, mutta hindulaisuudessa jumalaa etsitään vanhan ihmisen täydellistämiseksi, hindulaisuus tekee täydellisen ihmisen (vanhan luomisen lopullinen hedelmä), mutta kristinusko uuden ihmisen (uuden luomisen ensi hedelmä). Kun ja jos alat harrastaa joogan henkisen kasvun tietä, niin Jeesuksesta tulee sinulle pieni merkityksetön tekijä, mutta hindulaisuuden kautta sinusta tehdään täydellinen ihminen, niin sinulle uskotellaan.

Henkivaltojen opetus on selvästi nähtävissä se valehtelee tekevänsä vanhasta synnin alla olevasta ihmisestä täydellisen ihmisen hindulaisen opetuksen kautta. Itse asiassa hindulaisuuden opetuksen kautta ihminen johdetaan harhaan, jossa hän luulee tulevansa täydelliseksi, vaikka hänet turmellaan täysin synnin kautta, päämäärän ollessa lopulta iankaikkinen kadotus.

Raamattu ei opeta evoluutioteoriaa, vaan Jumalan luomistekoja. On selvästi nähtävissä kuinka joogassa vaikuttava pimeyden henki yrittää eksyttää ihmiset pois pelastuksesta Herrassa Jeesuksessa, koittaen istuttaa oman valheellisen "totuutensa" ihmisen sydämeen. Jooga tuodaan ihmisen sydämeen uutena välineenä uudessa elämässä kasvamiseen. Tämä tapahtuu sen jälkeen kun Jeesus on saatu poistettua eksymyksen ja luopumuksen kautta ihmisen sydämestä. Jooga on todella kavala eksytys, koska se pyrkii repimään ihmiset pois uskosta Herraan Jeesukseen, koittaen vaihtaa sen valheeseen.

Jos haluat olla rehellinen itsellesi, niin huomaat kuinka hindulaisuus tekee lähetystyötä joogan kautta koittaen käännyttää ihmisiä hindulaisuuteen. Suunnitelma on ovela. Ihmisille uskotellaan kyseessä olevan pelkkä fyysinen harjoitus, joka ei kuitenkaan ole pelkkä fyysinen harjoite, vaan itämaisen henkisen kasvun tie yhdistettynä fyysiseen harjoitukseen sekä idän uskonnon opetuksiin. Joogan vasta-alkaja ei useinkaan huomaa aluksi mistä joogassa on kyse. Manipulointi ja käännyttäminen alkaa fyysisillä harjoituksilla, rentoutumisharjoituksilla, hengitystekniikoilla, meditaatiolla, jonka seurauksena ihmisen mieli on manipuloitu myönteiseksi itämaisen uskonnon opetuksille. Lähetystyö on onnistunut ja ihminen on manipuloitu ja käännytetty myönteiseksi itämaisen uskonnon opetuksille ja osasta ihmisistä tulee jopa itämaisen uskonnon opetuslapsia.

Raamatullinen usko ei kieroile, ei manipuloi eikä koita salassa aivopestä ihmisiä tulemaan uskoon. Raamatullinen usko on rehellinen, sillä se avoimesti kertoo ihmisen olevan synnin orja, joka saa itse vapaasti omasta halusta olla uskomatta Herraan Jeesukseen tai uskoa Herraan Jeesukseen sielunsa pelastumiseksi.

Uuden voiman vastaanottaminen

Seminaarissa tuotiin esille ajatus: Ulkopuolinen impulssi joogan tiellä (uuden voiman vastaanottaminen = armo). Tavoitteena valppaus, ei tiedostamaton transsi.

Joogan ulkopuolinen impulssi, eli uuden voiman vastaanottaminen ("armo") on kundaliinivoimaa, eli pahuuden henkivaltojen valhevoimaa. Raamattu opettaa, että syntiin langennut kerubi, paha saatana käärmeen hahmossa eksytti ihmiset tekemään syntiä. Paha saatana on koko ihmiskunnan historian ajan eksyttänyt ihmisiä käärme-hengen kautta valaistumaan ja saamaan salaista ymmärrystä, joka on kuitenkin saatanan suuri valhe ja eksytys.

Kundaliinienergia tai kundaliinivoima on itse asiassa saatanallista demonista voimaa ja energiaa, jonka kautta pimeyden henkivallat eksyttävät ihmisiä pois Raamatun Jumalan valmistamasta pelastuksesta, joka on Herrassa Jeesuksessa.

Itämaisissa uskonnoissa on myös seitsemän sakraa, jossa kundalini-henki (kundalini käärme) eli kundalinivoima tai energia kiertäytyy ihmiseen seitsemän sakran kautta. Kundalini sana on sanskriitin kieltä ja tarkoittaa kokoon kiertynyt tai kierteellä oleva. Kundanlini-henki, voima- ja energia on saatanan demonista voimaa, jonka kautta sielunvihollinen eksyttää ja turmelee ihmisiä.

Joogan kautta pimeyden henkivallat tarjoaa uuden voiman, joka tulee vastaanottaa vaikuttaakseen ihmisessä. Pahuuden saatanalliseen eksytyksen kaavaan kuuluu aina uuden voiman vastaanottaminen, joka on pimeyden valhevoimaa. Uusi voima kuvataan aina todellisena totuutena, armona ja rakkautena, vaikka se on pimeyden eksytys. Uuden eksyttävän voiman vastaanottamiseen kuuluu aina joko sielunvihollisen antamia yliluonnollisia kokemuksia tai vahvoja ja voimakkaita sielullisia tunnetiloja.

Herran Jeesuksen opetuslapsen ei tule perustaa uskoaan epäraamatullisiin yliluonnollisiin kokemuksiin tai sielullisiin tunteisiin, jotka ovat ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, vaan Jumalan sanan totuuteen ja Herraan Jeesukseen.

Jos sinä olet uskossa Herraan Jeesukseen, niin uskoontulossa Jumala antoi sinulle Pyhän Henkensä sinetiksi pelastuksesta, jossa on myös voima uskossa kasvamiseen Raamatun opetuksen mukaisesti. Pahuuden henkivallat haluaa sinun luopuvan Jumalan todellisesta voimasta ja he tarjoavat sinulle uutta voimaa, joka tulee muuttamaan sinut ja se muutos tuo sinun elämääsi synnin turmeluksen hedelmän, jonka saatana on pukenut kauniiseen pakettiin että eksyisit vastaanottamaan sen.

2 Kor 11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

Pahuutta täynnä oleva saatana on koko ihmiskunnan historian ajan tekeytynyt valkeuden enkeliksi, jumalaksi ihmisille. Kaiken takana on kuitenkin eksytys päämääränään ihmisen lopullinen tuhoaminen iankaikkiseen kadotukseen.

2 Tim 3:15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee pysyä Raamatun sanan (Pyhät Kirjoitukset) opetuksessa sekä tuntea ja ymmärtää Jumalan sana, niin et eksy pois totuuden tieltä. Herrassa Jeesuksessa yksin on pelastus, kaikki muut tiet vievät iankaikkiseen kadotukseen. Pysy poissa joogasta, sillä se turmelee sinun uskosi Herraan Jeesukseen sekä sydämesi.

Uusi kosminen energia

Seminaarissa tuotiin esille ajatus: Pyhä Henki uusi kosminen energia, johon joogan kautta yhteys.

Jooga henkisen kasvun opetus haluaa korvata Jumalan Pyhän Hengen uudella pyhän hengen kosmisella energialla, joka on demonista kundaliinivoimaa. Tässä kohtaa on jo varmaankin käynyt täysin selväksi mikä on joogan tarkoitus ja mitä sen henkinen kasvu opettaa ja mihin se pyrkii. Vastaus on että joogan henkinen kasvu pyrkii eksyttämään ihmiset hindulaisuuden opetuksiin, sielunvihollisen valhevoiman vastaanottamiseen, jonka kautta ihminen eksytetään saatanalliseen valhemaailmaan.

Joogan takana olevien henkivaltojen tarkoitus on tukahduttaa uskovan rukouselämä, jos hän menee mukaan joogatunneille. Joogatuntien meditaation takana on hindulainen opetus, joka pyrkii muokkaamaan meditoijan mielen myönteiseksi hindulaisuuden opeille. Pikku hiljaa uskova irrotetaan rukoilemasta Herraa Jeesusta Jumalan tahdon mukaisella tavalla. Tilalle astuu uusi kosminen kristus (väärä Kristus) ja energia, eli pyhä henki (väärä Pyhä Henki). Seuraavassa vaiheessa kun ihminen on jo eksynyt, niin hän pyrkii yhteyteen maailmankaikkeuden hengen kanssa, joka on todellisuudessa sielunvihollinen, demonihenget. Tällä tavalla Raamatullinen rukous ja yhteys Raamatun Jumalaan pyritään tuhoamaan.

Jos olet Herran Jeesuksen opetuslapsi, niin muista että sinun uskosi tulisi perustua Raamatun sanan opetukseen, aitoon Pyhän Hengen voimaan sekä Herran Jeesuksen rakkauteen, armoon ja totuuteen. Älä anna eksyttää itseäsi pois pelastuksen tieltä.

Kristillinen jooga

Seminaarissa esitettiin seuraavanlainen ajatus: J.-M. Déchanet: Christian Yoga (1960). Kolmiyhteisen Jumalan tuntemus. Myös ruumis lunastettu, ei vain sielu. Tekniikat eivät luo yhteyttä Jumalaan vaan auttavat avautumaan kohti armoa.

Kristillinen jooga esitellään siten että uskovien olisi se helpompi vastaanottaa. Asia esitetään siten ettei siinä saada yhteyttä Jumalaan, sillä jooga auttaa avautumaan kohti armoa. Tämä on eksytys, isllä joogan henkisen kasvun tien päämäärä on poistaa Raamatullinen totuus ja asettaa tilalle hindulaisen uskonnon opetukset. Tämä käy selvästi ilmi edellä käsitellyistä asioista.

Kristillinen jooga on täky, ansa jonka nieltyä alkaa pikku hiljaa itämaisten oppien opetus ja Raamatun opetuksen irti repiminen. Tämä eksytys on salakavalaa lähetystyötä, jossa luvataan että saat pitää uskosi, mutta kun olet koukun niellyt niin sinut manipuloidaan pois uskosta Herraan Jeesukseen. Kristillinen jooga on ihan samaa joogaa kuin muutkin joogat ja sillä on sama päämäärä kuin muilla joogalajeilla, eli itämaisen henkisen kasvun tie. Jooga ja Herra Jeesus eivät sovi yhteen eikä Raamatun usko Herran Jeesukseen tunne käsitettä kristillinen jooga.

Eksytyksen henki

Seminaarissa tuotiin esille seuraava ajatus: Taustalla katolinen periaate gratia non tollit naturam sed perficit. Kyse ei jonkin joogamuodon ”kristillistämisestä”, vaan joogan disipliinin tuomisesta kristillisen kontemplatiivisen elämän käyttöön. “Meidän tulee ottaa joogan käytännöt sellaisina kuin ne ovat – eivät uskontona tai mystiikkana – vaan kurinalaisuutena, taitona […] Meille jooga saa olla tekniikka, joka tekee mahdolliseksi sopivana hetkenä asettautumisen hiljaisuuteen – ei vain olemiseen vailla melua vaan myös siihen, että aistimukset, toiveet ja inhimilliset intohimot vaikenevat, mielen hiljentyy, kun kuormittavat ajatukset sekä huolet suljetaan pois ja ennen kaikkea myönnytään vaitiolemiseen, niin että Jumalan Pyhä Henki voi […] tehdä itsensä kuulluksi, kun ihmisen henki kuuntelee.”

Rooman katolisen kirkon evankeliumi ja usko Raamatun sanan vastainen. Katolisen kirkon taustalla on sama henki kuin mikä vaikuttaa joogan takana. Sen tähden katolisuus iloilla tervehtii joogan mystiikka, koska katolisessa kirkossa vaikuttaa myös mystiikan henki.

Kristillisen joogan kautta uskovia koitetaan eksyttää uskomaan, että Jumala puhuu ja toimii joogan henkisen kasvun tien kautta. Jumala ei puhu eksytyksen kautta vaan totuuden kautta Pyhässä Hengessä, joka on ilmoitettu Raamatussa.

Herra Jeesus ja jooga eivät sovi yhteen

Seminaarissa tuotiin esille ajatus: Sopiiko jooga kirkkoon? (Tai ehkä paremminkin, voiko Jeesuksen viedä joogasalille?) Edellisten näkökulmien valossa ilmeisesti kyllä, kunhan i.metafyysiseksi kasvualustaksi kristinuskon kosmologia ii.evankeliumi saa myös käytäntöjen tasolla ”transformoida” joogaa iii.tiedostetaan, että Jeesus-jooga ei ole kaikkien tie ja vaatii erityistä arvostelukykyä.

Lopussa tulee eksytys vielä esille. Kristillistä joogaa ollaan viemässä kirkkoon sekä Jeesusta joogasaleihin. Mikä tässä on kyseessä? Ekumeniaa, jossa Jeesuksesta tehdään joogi ja joogasta "kristillinen", mutta lopputuloksena on totuuden vaihtaminen valheeseen, ekumeeniseen valheeseen.

Olemme edellä nähneet mikä on joogan lopullinen päämäärä, eli tuhota usko Herraan Jeesukseen. Valhe toimii usein samaa kaavaa käyttäen; saat uskoa kuten haluat, mikään ei muutu kaikki jää ennalleen. Kun ihminen kävelee ansaluukun sisäpuolelle, niin pikku hiljaa kaikki muuttuu ja usko totuuteen muuttuu uskoksi valheeseen. Joogan henkisen kasvun tie on valheen verkoilla kokoon kudottu. Herra Jeesus ja jooga eivät sovi yhteen.

2 Kor 6:14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?

Joogaohjaajan ajatuksia

Joogaohjaaja Rita Saari aloitti oman joogauransa vahvojen liikkeiden astangajoogalla. Saari on vetänyt joogaa kirkossa ja sanonut joogatuntien olevan joogaa kristityille, ei kristillistä joogaa. Saaren mukaan jooga on aina joogaa, eikä sitä voi muuttaa miksikään muuksi. Saari toi esille joogan filosofisen perinteen, joka ammentaa opetuksen hindulaisuudesta. Saari on sanonut, että kristityt voivat joogan kautta keskittyä oman uskonnon asioihin.

Saaren ajatus on suuressa ristiriidassa sen kanssa ettei joogaa voi muuttaa miksikään muuksi, sillä se on hindulaisuutta. Toisin sanoen kristillistä joogaa ei voi olla edes olemassa. Saari myös itse myönsi ettei jooga ole kristillistä joogaa. Kuinka kristitty voisi sitten keskittyä oman uskonsa asioihin, kun joogassa vaikuttaa hindulainen uskon käsitys? Ei mitenkään jos hän rakastaa Herraa Jeesusta Raamatun totuuden mukaisesti.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kun ihmiselle sanotaan saat uskoa Jeesukseen joogassa, niin se on ihmistä johdatteleva ajatus. Ihmisille tulee tunne, että hän voi pitää sen mihin uskoo, vaikka taustalla on koko ajan pyrkimys purkaa hänen uskonsa Jeesukseen Raamatun opettamalla tavalla. Pyrkimyksenä on istuttaa joogan hindulainen opetus ihmisen sydämeen. Jos ihmiselle sanotaan ettei hän saa uskoa niin kuin haluaa, vaan hänen on vaihdettava uskonsa, niin ihminen vastustelee eikä lähde sellaiseen toimintaan mukaan. Jos ihmiselle sanotaan, että saat pitää uskosi, niin hänet on helppo johdattaa manipuloinnin tielle hylkäämään uskonsa vaihtaakseen sen toisen uskonnon opetuksiin. Tätä jooga tekee, todisteet siitä ovat selkeästi nähtävissä.

Saari on sanonut joogatunnin olevan hänelle enemmän kuin fyysisten liikkeiden summa. Saari toi esille, että sana jooga tarkoittaa yhdistymistä, joka on yhteyttä korkeampaan tietoisuuteen, eli pyhään henkeen.

Raamatun Jumalalla ja Pyhällä Hengellä ei ole mitään tekemistä hindulaisen uskonnon opetuksien kanssa. Hindulaisuus opettaa jälleensyntymistä, ihmisen sisällä on hyvyys, eikä ole kadotustuomiota, ei syntien anteeksiantamusta Herrassa Jeesuksessa. Raamattu opettaa, että ihmisen on kerran kuoleminen, jonka jälkeen tulee tuomio viimeisenä tuomiopäivänä. Raamattu ei opeta jälleensyntymistä. Raamattu opettaa ihmisen olevan synnin orja, jonka sydän on väärä ja paha Jumalan edessä. Raamattu opettaa syntien anteeksiantamusta Herrassa Jeesuksessa.

On päivänselvää ettei Raamatun Jumalan Pyhä Henki vaikuta ja hyväksy hindulaisuuden oppeja, koska ne eksyttävät ihmisen ulkopuolelle Raamatullisen pelastuksen. Raamatun Pyhä Henki ei opeta hindulaisuutta, vaan Jumalan sanaa Raamatun ilmoittamalla tavalla. Raamatun Jumalan Pyhä Henki antaa ihmiselle voiman olla Herran Jeesuksen todistaja. Raamatun Jumalan Pyhä Henki kirkastaa Herraa Jeesusta Raamatun opettamalla tavalla.

2 Kor 4:2 vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.

Apt 1:8 vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".

Lopuksi. Herran Jeesuksen opetuslapsen on hyvä pitää itsestään huolta myös fyysisesti. On hyvä kuntoilla, jumpata, voimistella, lenkeillä, hiihtää, uida, luistella jne. että pysyy hyvässä fyysisessä kunnossa. Jooga ei sovi Herran Jeesuksen opetuslapselle, koska joogassa on aina mukana hindulainen opetus, kuten myös edellä oleva joogaohjaaja tunnusti. Herran Jeesuksen opetuslapsi, pidä huolta fyysisestä kunnostasi harjoitteilla, johon ei sisälly minkäänlaisia Raamatulle vieraita oppeja ja uskomuksia. Rukoile Pyhässä Hengessä, tutki ja lue Raamattua Pyhässä Hengessä ja pidä jatkuvaa yhteyttä Raamatun Jumalan ja toisten uskovien (seurakunta - uskovien yhteys) kanssa.

Linkki suositukset:
Joogan taustat ja erilaiset vaikutukset
Jesuiitat ja uusi maailmanjärjestys

Video puheenvuoro seminaarissa:
youtube.com/WVkonmzlzv4
 

Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
Taipuuko kirkko joogaan seminaari
irkkojakaupunki.fi

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker