Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Omenaviinietikka


Omenaviinietikka on erittäin hyödyllinen ravintoaine ihmiselle. Omenaviinietikka sisältää vitamiineja, hivenaineita, aminohappoja, entsyymejä, happoa, pektiiniä jne. Omenaviinietikka on todellinen terveyspommi, jonka säännöllinen käyttäminen ehkäisee ja torjuu monia sairauksia.

Omenaviinietikan käytöllä on muun muassa seuraavanlaisia vaikutuksia; hidastaa osteoporoosin kehittymistä, auttaa artriittiin (niveltulehdus), tappaa mikrobeja, vähentää ja pienentää syöpäriskiä, helpottaa ruuansulatuksen toimintaa, ihoa hoitava vaikutus, parantaa muistin toimintoja, antaa aivoille suojaa ikääntymistä vastaan sekä auttaa pysymään hoikkana.

Omenaviinietikan säännöllinen käyttö edistää terveyttä monin tavoin, siksi omenaviinaetikan käyttäminen tulisi kuulua luonnollisena osana terveyttä arvostavan ihmisen päivittäiseen ruokavalioon.

Omenaviinietikkaa voi käyttää terveysjuomana seuraavan ohjeen mukaisesti. Juo kolme kertaa päivässä n. 6 dl (yht. 18 dl) vettä, johon lisäät 1-2 teelusikallista omenaviinietikkaa. 1-2 teelusikallista omenaviinietikkaa per annos n. 6 dl etikkavettä.

Omenaviinietikka on todella voimakkaan makuista siksi on hyvä juoda se runsaan vesimäärän kera. Voit maustaa annosta esim. hunajalla, jolloin sen terveysvaikutus lisääntyy. Kaupasta voi myös ostaa Hunaja-Omenaviinietikkaa.

 

Omenaviinietikka tappaa mikrobeja

Omenaviinietikassa oleva happo tappaa mikrobeja ja bakteereja. Omenaviinietikassa on muun muassa tanniineja (parkkihappo). Tanniinit eli kasvifenolit toimivat kasveissa antioksidantteina, jotka estävät mikrobien ja bakteerien lisääntymistä. Tanniinit estävät myös rasvojen härskiintymisen.

Omenaviinaetikalla on antiseptinen ja antibioottinen vaikutus. Antiseptinen käsite tarkoittaa pieneliöiden tuhoavaa vaikutusta. Antibiootti tappaa bakteereja, sekä joitakin viruksia, sieniä ja loisia.

Omenaviinietikan säännöllinen käyttö antaa suojaa monille bakteeri- ja virusperäisille taudeille.

Omenaviinietikka edistää ruuansulatusta

Omenaviinietikka sisältää paljon lähes samoja kemiallisia aineita, joita ihmisen maha luonnollisesti erittää. Siksi se parantaa ruuansulatusta sekä aineenvaihduntaa. Omenaviinietikka tappaa ja tuhoaa ruuansulatuskanavissa olevia haitallisia bakteereja. Tämän tähden omenaviinietikka auttaa ehkäisemään myrkytystiloja sekä veritulehdus riskiä.

Ruokamyrkytys. Jotkut lääkärit suosittavat omenaviinietikkaa ehkäisemään ruokamyrkytyksiä. Ulkomailla voit varustautua ehkäisemään ruokamyrkytyksiä ottamalla yhden ruokalusikallisen omenaviinietikkaa n. 30 tuntia ennen ateriaa. Omenaviinietikka on erittäin voimakkaan makuista, siksi lisää 1 rkl omenaviinietikkaa runsaaseen veteen.

Omenaviinietikka antioksidantti ja syöpä

Ihmisen ikääntyminen (vanheneminen), syöpä, sydänsairaudet ja harmaakaihi ovat elimistön solumaailman oireita, jotka aiheuttavat elimistön kromosomeille vahinkoa. Vapaat happiradikaalit kulkeutuvat solusta soluun vahingoittaen niitä. Antioksidantit imevät vapaita happiradikaaleja tehden niistä vaarattomia. Omenaviinietikassa oleva beta-karoteeni (kareteoidi) on todella voimakas ja hyödyllinen antioksidantti.

Omenaviinietikan beta-karoteeni on luonnollisessa muodossa ja siksi helposti sulavaa. Tämä antioksidantti suojaa silmiä harmaakaihdilta. Monissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ravinto joka sisältää runsaasti antioksidantteja alentaa harmaakaihdin riskiä.

Syöpä. Useat kymmenet tutkimukset ovat osoittaneet, että runsaasti beta-karoteenia sisältävä ruokavalio ehkäisee riskiä sairastua syöpäsairauksiin. Beta-karoteeni estää vapaiden happiradikaalien tuhovaikutuksia elimistössä. Karetenoidit auttavat elimistöä tuottamaan A-vitamiinia ja tämä auttaa ehkäisemään ja suojamaan syöpäsairauksilta, joita kemialliset haitta-aineet aiheuttavat.

Omenaviinietikka pektiini ja kolesteroli

Omenaviinietikka sisältää pektiiniä. Pektiini on kuitu, joka liukenee veteen ja siksi elimistö kykenee paremmin hyötymään siitä. Pektiini viipyy elimistössä pitempään kuin liukenematon kuitu ja sen tähden se hidastaa nesteiden ja ravintoaineiden imeytymistä suolistossa.

Koska pektiini kulkee erittäin hitaasti elimistössä ruuansulatusjärjestelmän läpi niin se kykenee tehokkaasti kiinnittymään kolesteroliin ja poistamaan kolesterolia elimistöstä.  Kun elimistön kolesteroli määrä pienentyy, niin se vähentää sydän- ja verisuonitautien, halvauskohtausten sekä infarktin riskiä.

Omenaviinietikka ja muistisairaudet

Muistinmenetys on yleinen vanhuksilla. Alzheimerin tauti, halvaukset ja dementia johtuvat huonosta ravinnosta sekä henkisistä sairauksista joita lääkereaktiot lisäävät.

Ravinnolla on todella tärkeä merkitys muistisairauksissa, sillä hyvä ravinto auttaa korjaamaan muistisairauksia sekä alentaa halvauskohtausten riskiä.

Vanhusten palvelukodeissa asuvilla, joilla on vitamiinien tai kivennäisaineiden puutostiloja on suuri riski sairastua muistisairauksiin. Varsinkin niillä joilla on normaalia alhaisemmat määrät B-12 vitamiinia ja foolihappoa on suuri riski sairastua muistinmenetykseen.

Alzheimirin tautiin sairastuneista on todettu puuttuvan kalsiumia, niasiinia, tiamiinia B-12 vitamiinia ja foolihappoa.

Omenaviinietikassa on aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, joita aivot ja elimistö tarvitsevat säilyttämään terveyden. Lisää päivittäiseen ruokavalioon omenaviinietikkaa ja ennalta ehkäise muistisairauksia.

Hyviä foolihapon muita lähteitä ovat täysjyväviljavalmisteet, tuoreet kasvikset, hedelmät ja marjat.

Hyviä B-12 vitamiinin muita lähteitä ovat kananmuna, maitotuotteet ja kalat.

Tiamiinia on myös erityisen runsaasti täysjyväviljoissa, herneissä ja sienissä.

Omenaviinietikka auttaa raudan imeytymiseen

Raudanpuutteenanemian ehkäisyssä omenaviinietikka on todella tehokas.  Omenaviinietikassa on rautaa, b-12 vitamiinia ja foolihappoa, jotka ehkäisevät anemiaa (raudanpuutostila) ja kaiken lisäksi nämä ravintoaineet ovat omenaviinietikassa helposti sulavassa sekä imeytyvässä muodossa siksi omenaviinietikan rauta imeytyy hyvin elimistöön.

Aspiriini aiheuttaa suolistossa verenvuotoa joka voi johtaa raudanpuutteeseen. Jos käytät runsaasti aspiriinia, niin huolehdi siitä että saat riittävästi rautaa.

Omenaviinietikka ja kalsium

Kalsiumilla on luunmuodostukselle erittäin tärkeä merkitys. Kalsiumin puutostila estää lihasten kunnollisen toiminnan, vaikeuttaa veren hyytymistä, vaurioittaa hermojärjestelmää, vaikeuttaa solujen välistä viestintää  sekä haurastuttaa luita.

Kun ihminen vanhenee, niin elimistön kyky imeä kalsiumia heikkenee. Huono ruokavalio edes auttaa vanhusiällä luiden kutistumista. Osteoporoosi vaikuttaa luiden koon ja tiiviyden vähentymistä. Heikentyneet ja haurastuneet luut murtuvat helposti.

Luut ovat eläviä kudoksia, jotka uusiutuvat jatkuvasti. Jos elimistössä lihaksistossa, veressä tai hermoista puuttuu kalsiumia, niin elimistö korvaan tämän puutteen etsimällä kalsiumia luista. Tämä tietenkin heikentää ja haurastuttaa luustoa.

Omenaviinietikka auttaa kalsiumia hajoamaan ja imeytymään elimistöön. D-vitamiini on myös erittäin tärkeä aine kalsiumin imeytymiseen.

Boori. Boori on välttämätön mineraali kasvi- ja eläinkunnalle, samoin tämä hivenaine on todella tärkeä hyvälle terveydelle sekä kestäville luille. Jos booria puuttuu ihmisen elimistöstä, niin luut eivät kasva suoriksi, eikä luista tule lujia ja kestäviä. Boorilla on ratkaiseva merkitys elimistössä, sillä kalsium ei voi muodostaa ja ylläpitää vahvoja ja lujatekoisia luita ilman booria.

Omenaviinietikassa on booria, joka vaikuttaa steroidien vapautumiseen ja säätelee niiden toimintaa ja kestoa. Steroidihormonien (estrogeeni ja testosteroni) veri- ja kudosarvot kohoavat todella huomattavasti boorin vaikutuksesta.

Omenaviinietikassa on mangaania, piitä ja magnesiumia, jotka ovat välttämättömiä hivenaineita luumassan ylläpitämiseen.

Omenaviinietikka ja kalium

Omenaviinietikassa on runsaasti kaliumia. Kalium on elintärkeä iholle ja lihaksistolle. Kalium pitää verisuonet notkeana ja siten ennaltaehkäisee verisuonten tukkeutumista. Kalium uudistaa lihaksiston soluja, pitää huolta ihon kiinteydestä ja desinfioivan vaikutuksen ansiosta kalium parantaa ja ennaltaehkäisee bakteeri- ja virusperäisiä sairauksia.

Kalium on natrium vastavaikuttaja. Kalium toimii elimistössä elektrolyyttitasapainon, entsyymitoimintojen ja aineenvaihdunnan säätelyyn. Kalium säätelee sokeriaineenvaihduntaa, kilpirauhashormonin eritystä sekä yhdessä natriumin kanssa elimistön happotasapainoa ja osmoosia. Kalium on myös todella tärkeä sydämen toiminnalle sekä hermostolle.

Diureetit eli nestettä poistavat lääkkeet poistavat elimistöstä veden mukana kaliumia. Kaliumin puutteesta johtuvia oireita ovat väsymys, heikkous lihaksistossa, sydämen rytmihäiriöt, munuaisten toimintahäiriöitä, turvotusta ja ummetus. Kaliumin puute johtaa myös ennenaikaiseen vanhenemiseen, koska kaliumin puutostila hidastaa solujen uusiutumista.

Omenaviinietikka ja niveltulehdukset

Omenaviinietikka auttaa ja helpottaa niveltulehduksia (artriitti). Sekoita yksi tai kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa ja hunajaa lasilliseen vettä ja juo kolmesti päivässä.

Toinen keino niveltulehduksien hoidossa on seos jossa on kaksi munan valkuaista, 1/2 lasia omenaviinietikkaa ja 1/4 lasia oliiviöljyä. Sekoita aineet keskenään ja hiero kipeisiin kohtiin. Lopuksi kuivaa iho pehmeällä kankaalla.

Omenaviinietikka ja iho

Omenaviinietikka auttaa ihosairauksia, koska etikan pH arvo  on lähes sama kuin terveen ihon pH arvo.

Ihon kutina. Ihon kutinaan kostuta sideharson tai kankaanpala omenaviinietikassa ja sivele etikka alueelle, jossa iho kutisee. Omenaviinietikka auttaa ihon kutinaan.

Huom.! Laimenna neljä osaa vettä ja yksi osa omenaviinietiikkaa jos kutiava alue on silmien lähellä tai muualla aroissa paikoissa.

Palovammat. Omenaviinietikka auttaa palovammojen hoidossa. Levitä omenaviinietikkaa palaneen ihon päälle. Jos iho on palanut auringossa, niin levitä palaneelle iholle omenaviinietikkaa.

Omenaviinietikka nopeuttaa haavojen paranemista. Omenaviinietikka auttaa helpottamaan myös ampiaisen, mehiläisen tai jonkun muun hyönteisen pistoa. Mitä nopeammin piston tapahduttua sivelet laimentamatonta etikkaa pistokohtaan sen paremmin se auttaa ja helpottaa pistoksen aiheuttamaa kipua.

Omenaviinietikka ja laihdutus

Omenaviinietikassa on luonnollisia aineita, jotka polttavat ihonalaisia rasvasoluja sekä aktivoivat aineenvaihduntaa. Omenaviinietikka auttaa painon pudotuksessa ja varsinkin silloin kun liikut säännöllisesti (poltat kaloreita) ja syöt muutenkin terveellisesti sellaisia ruokia, jotka eivät lihota.

Omenaviinietikan haitat on helppo estää

Etikka imee itseensä hyvin nopeasti lyijyä. Joissakin muovipusseissa on tekstiä, jossa on lyijyä. Älä peitä etikkaa tai etikassa kostutettuja aineita muovipusseilla.

Joillakin ihmisillä etikka aiheuttaa vatsakipuja. Ongelma poistuu kun et juo etikkavettä tyhjään vatsaan. Älä käytä etikkaa laimentamattomana, eli laimenna aina runsaalla vedellä!

Runsas etikan käyttö voi aiheuttaa vahinkoa hampaiden emalille. Juo etikkavesi pillin kautta ja siten vältät etikan kontaktin hampaiden kanssa. Kun olet juonut etikkaveden, niin älä harjaa hampaita äläkä syö mitään kovaa, eli pidä yhden tunnin tauko hampaiden harjauksesta tai kovan syömisestä sen jälkeen kun olet juonut etikkaveden. Näin hampaiden kiille ei vaurioidu ja voit turvallisesti käyttää omenaviinietikkaa päivittäin. 

Omenaviinietikan hyödyllisiä vaikutuksia

Omenaviinietikka helpottaa vatsavaivoja, helpottaa kurkkukipua, auttaa nikotteluun, helpottaa yskää, ripulia ja astmaa. Etikka auttaa ehkäisemään korvatulehduksia (sivele etikkaa korviin). Viinietikka puhdistaa myös elimistöä. Hyvä vaikutus elimistön happo-emästasapainoon. Aineenvaihdunnan vilkastuminen. Auttaa pitämään veren notkeana, jolloin veri kulkeutuu pienempiinkin suoniin. Laskee verenpainetta. Auttaa poistamaan verisuonten hyytymiä. Syöpäriski pienenee. Estää ja viivyttää osteoporoosia. Vähentää selluliittia. Auttaa aivoja suojautumaan ikääntymiseltä. Estää hilseen muodostumista, kaljuuntumista sekä päänahan kutinaa. Auttaa pehmittämään kireitä, kipeitä ja särkeviä lihaksia.

Omenaviinietikka poistaa soluista haitallisia sekä myrkyllisiä aineita. Omenaviinietikka liuottaa kalkkeutumia verisuonten seinämistä sekä auttaa ehkäisemään veritulppien ehkäisemistä. Omenaviinietikka parantaa vastustuskykyä ja ihoa sekä mahahappoja. Omenaviinietikalla on hoidettu reumatismia, sydänsairauksia, korkeata verenpainetta, ihottumia, verisuonitauteja, ruoansulatushäiriöitä, nivelreumaa,   tulehduksia sekä suonikohjuja.

Luonnollinen sakkainen omenaviinietikka

Massateollisuus kuumentaa etikan höyryksi ja kondensoi sen takaisin nesteeksi. Tämä etikan tislaaminen tuhoaa suurimman osan etikan tärkeistä entsyymeistä ja hivenaineista. Tislaaminen tuhoaa magnesiumin, kaliumin, raudan, fosforin ja kuparin sekä monen muun tärkeän aineen etikasta. Tislaaminen tuhoaa myös etikassa olevia happoja, jotka ovat tärkeässä osassa kehon puhdistumisprosessissa. Massateollisuuden etikka on kaunis ja kirkas neste, jossa ei ole enää mukana kaikkia etikan tärkeitä aineita.

Sakkainen luonnollinen omenaviinietikka on kaikkein paras etikka, koska se on valmistettu niin että kaikki tärkeät ravintoaineet (kalium jne.) ovat tallessa. Teolliset etikat tehdään usein tislaamalla ja tervasta polttamalla, jonka seurauksena kalium ja muutamat muut ravintoaineet tuhoutuvat.

Luonnollisen sakkaisen omenaviinietikan valmistus tapahtuu kun puhtaita kokonaisia omenoita puristetaan mehuksi. Mehu kypsyy hitaasti puutynnyreissä omenaviinietikaksi. Paras tulos saadaan aikaiseksi kun käytetään omenapuun oksilta kerättyjä tuoreita omenoita. Puusta maahan pudonneet omenat eivät käy parhaaksi etikka aineeksi, vaan vain tuoreet puusta kerätyt omenat. Paras omenaviinietikka on luonnollinen sakkainen omenaviinietikka, jossa on tallella kaikki etikan ainesosat. Luonnollinen sakkainen omenaviinietikka sisältää mm. runsaasti kaliumia. Jos haluat parhaat mahdolliset terveysvaikutukset omenaviinietikasta, niin käytä luonnollista sakkaista omenaviinietikkaa.

Omenaviinietikka on todellinen terveysaine ja terveyttä edistävä eliksiiri. Käytän itse säännöllisesti omenaviinietikkaa ja siksi suosittelen jokaiselle sen päivittäistä käyttöä.

Bragg merkkinen luonnollinen ja sakkainen omenaviinietikka on hyvä valinta silloin kun haluat parasta mahdollista luonnollisella tavalla valmistettua omenaviinietikkaa.

 

Omenaviinietikka on puhdas luonnontuote, jota voi myös itse valmistaa. Yksinkertainen tapa valmistaa omenaviinietikkaa on kun leikkaat omenanpalasia ja laitat ne saviruukkuun. Peitä ne haalealla vedellä ja pane ruukun päälle harsokangasta ja anna seistä 4-6 kuukautta lämpimässä paikassa. Kun etikka on valmis suodata se pois ruukusta.

Linkkisuositus:

Paaston hyödylliset terveysvaikutukset.

Petri Paavola 28,12.2010

Lähteet:

- Etikkakirja Emily Thacker
-
eu.gw.com/laihis
-
terveyskirjasto.fi
- wiki/Tanniinit
-
opendocument
-
suomisanakirja.fi
-
wiki/Tiamiini
-
wiki/B12-vitamiini
-
wiki/Foolihappo
-
kasvikset.fi
-
fineli.fi
-
tohtori.fi
-
kolumbus.fi/jspoy
-
vinkkilanluomutuote.fi

 

 

 

eXTReMe Tracker