Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Suola (kristallisuola merisuola)

Elimistön suolan päivittäinen tarve on n. 1,5 grammaa. Suola on elintärkeä elimistön aineenvaihdunnan toimintojen ylläpidossa. Ihmisen elimistö tarvitsee suolaa ja ennen kaikkea luonnollista suolaa kuten kristallisuolaa tai merisuolaa. Suola toimii kehossa elämän ylläpitäjänä ja terveyden lähteenä. Elimistö tarvitsee natriumia hermoimpulssien kuljetukseen, kehon nestetasapainon ja osmoottisen paineen säätelyyn sekä lihasten toimintaan. Elimistömme tarvitsee kloridia ruoansulatukseen ja hengittämiseen. Suolan sähkönjohtokyvyn ansiosta ihminen kykenee ajattelemaan ja toimimaan. Ihmisen veri on meriveden kaltaista sähköistä suolaliuosta ja suolaa on niin luissamme kuin solunesteessäkin.

Kova fyysinen rasitus sekä suolaton ruokavalio johtaa siihen, että elimistö menettää vettä ja suolaa. Suolanpuute voi aiheuttaa solujen toiminnan häiriintymistä, rappioitumista sekä elimistön hapettumista ja kuivumista. Suolatasapaino takaa terveellisen aineenvaihdunnan, ruoansulatuksen, entsyymitoiminnot ja yleisen hyvinvoinnin. Terveellistä luonnonsuolaa saat myös ravinnosta kuten kananmunista, kalasta,  pähkinöistä, ananaksesta, kukkakaalista, selleristä sekä tuoreesta lehmänmaidosta. Luonnonsuoloja ovat myös kristallisuola ja merisuola joita kannattaa käyttää.

Teollinen ruokasuola

Teollinen ruokasuola ei ole hyväksi ihmisille. Teollinen ruokasuola aiheuttaa korkeaa verenpainetta, sydän- ja verisuonisairauksia, aivohalvauksia. Luonnonsuolassa on 84 erilaista alkuainetta, mutta teollisesta ruokasuolasta on poistettu 82 alkuainetta, johon jäi jäljelle natriumia ja kloridia ja sen lisäksi ruokasuolaan on lisätty jodia ja paakkuuntumisenestoaineita. Teollinen ruokasuola ei toimi sillä tavalla kuten luonnonsuola, koska ruokasuolasta on poistettu alkuaineita ja siihen on myös sen lisäksi lisätty muutamia aineita. Teolliseen ruokasuolaan lisätyn paakkuuntumisenestoaineen tarkoituksena on että suola pysyisi irrallisena eikä paakkuuntuisi tämän vuoksi se ei myöskään kunnolla sekoitu veteen, eikä myöskään ihmiskehon nesteisiin. Tämän tähden teollisen ruokasuolan natrium ja kloridi eivät kykene suorittamaan tehtäviään elimistössämme eivätkä ne läpäise solukalvojamme. Ihmisen käsittelyn jäljiltä teollisesta ruokasuolasta on tullut aine, joka ei ole hyväksi ihmisen terveydelle.

Teollisen ruokasuolan natriumkloridi on epäterveellistä ihmiselle, koska teollisessa prosessissa suolasta poistetaan 82 alkuainetta, jota suolan natriumkloridi tarvitsee toimiakseen oikealla tavalla elimistössämme. Luonnollisen suolan natriumkloridi sitoo itseensä muita luonnollisen suolan alkuaineita, että natriumkloridi voi toimia hyödyttäen elimistöämme. Teollisesta  ruokasuolasta puuttuu 82 elintärkeää alkuainetta ja siitä syystä ruokasuolan natriumkloridin vaikutus on myrkyllinen ja epäterveellinen, koska ruokasuolan natriumkloridi ei pääse yhtymään niiden tärkeiden alkuaineiden kanssa, jotka puuttuvat ruokasuolasta.  Syö suolaa, mutta vältä teollista ruokasuolaa ja korvaa ruokasuola luonnonsuolalla. Luonnonsuola 84 erilaisen alkuaineensa kanssa on sitä suolaa, jota elimistömme tarvitsee.

Luonnonsuolassa on ominaisuus, jonka ansiosta se imeytyy kehoomme vain siinä määrin kun kehomme sitä tarvitsee. Kun kehomme joutuu tekemisiin teollisen ruokasuolan kanssa niin kehomme joutuu poistamaan ruokasuolaa kehostamme ja turvautuu käyttämään poistossa elintärkeää solunestettä. Teollinen ruokasuola on todella epäterveellinen sekä vaarallinen aine ihmiskeholle. Teollinen ruokasuola on ihmisen käsittelemä tuote ja siksi kehomme ei pysty sitä oikein käyttämään ja hyödyntämään, mutta luonnonsuola on sellaisessa koostumuksessa jota elimistömme pystyy hyvin hyödyntämään. Teollinen ruokasuola on myrkky elimistölle siksi se kannattaa korvata luonnonsuoloilla, sillä elimistömme tarvitsee luonnonsuolaa ja suola on välttämätöntä elimistön hyvinvoinnille.

Kristallisuola

Kristallisuola on luonnonsuolaa ja siksi sen väri on punertavaa, joka johtuu suolan sisältämistä mineraaleista. Kristallisuola sisältää 84 erilaista tärkeää alkuainetta, jota kehomme tarvitsee päivittäin. Kristallisuolaa sanotaan myös ruususuolaksi ja intiaanisuolaksi. Kristallisuolassa on 84 erilaista alkuainetta, joiden tehtävän on säädellä mineraaliaineenvaihduntaamme sekä ylläpitää sähkövirran kulkua elimistössä. Kristallisuolan sisältämiä alkuaineita on myös ihmisen elimistössä, koska ihmisen veri ja soluneste on  samantyylinen kuin merivesi. Kohdussa oleva lapsivesi on lämpöistä suolaliuosta, joka antaa sikiölle energiaa ja mineraaleja. Kristallisuolassa on myös samoja alkuaineita kuin kohdussa olevassa suolaliuoksessa. Kristallisuolassa on elintärkeitä aineita elämän ylläpitämiseen ja elimistön hyvinvoinnille. Kristallisuolan atomirakenne on sähköinen ja tämän takia se liukenee veteen. Kristallisuolaa voit sekoittaa veden kanssa, jolloin sinulla on kristallisuolavettä jonka juomalla kehosi happo-emästasapaino pysyy kunnossa, hermosolujen kommunikointi toimii, auttaa osmoottisessa paineen säätelyssä, auttaa sokeritasapainossa, auttaa vatsahappojen tuottamisessa ja ruoansulatukseen. Kristallisuolavesi johtaa sähköä ja siksi se auttaa solunesteen kulkeutumisessa. Kristallisuola toimii myös antihistamiinina ja estää lihaskramppeja, puhdistaa keuhkoja sekä auttaa estämään epätasaisia sydämenlyöntejä.

Kristallisuolan ja veden sekoittaminen toisiinsa on elävää ravintoa elimistöllemme. Käytä kristallisuolavetenä puhdasta vettä, lähdevettä tai kaivovettä, niin saat mahdollisimman puhdasta vettä, joka yhdessä kristallisuolan kanssa hyödyttää elimistöäsi paljon enemmän kuin vesijohtovesi, jota ei kannata käyttää yhdessä kristallisuolan kanssa, koska vesijohtovesi on ihmisen formuloimaa, eikä siten ole luonnontuote. Kristallisuolavesi palauttaa ja tasaa kehon nestetasapainoa, tasaa verenpainetta ja suojaa kehoamme useilta sairauksilta. Suolan tärkein ominaisuus on, että sen atomirakenne on sähköinen. Suolan kideverkon sähköinen rakenne pitää huolta siitä, että suola liukenee veteen. Suolan kiderakenteen sähkönjohtavuuden avulla sähkövirtaa kulkee suonissamme sekä solunesteet kulkevat vain ja ainoastaan sähkövirran avulla. Suolan tehtävä on ylläpitää hormonitaloutta, seksuaalista latausta sekä auttaa ajatusten muodostumisessa. Kaikki elintarvikkeet käyvät läpi aineenvaihduntaprosessin paitsi suola. Suola on sähköinen rakenteeltaan ja menee suoraan läpi aivoihin.

Kristallisuolaveden käytöllä on tapahtunut joillakin ihmisillä parantumisia mm. keuhkosairauksista, maksasairauksista, hermosairauksista, korkeasta tai matalasta verenpaineesta ja sienisyndroomia. Nauttimalla puoli tai yksi teelusikallista kristallisuolavettä päivittäin voi voittaa väsymyksen, henkinen puoli parantuu sekä saa suojaa sairauksia vastaan. Kristallisuolavettä voi käyttää nenänhuuhtelukannussa, sillä se puhdistaa nenäonteloa sekä helpottaa nenän tukkoisuutta ja sillä on myös tulehduksia ennaltaehkäisevä vaikutus. Kristallisuolavettä voi käyttää kurlaamiseen ja suun huuhteluun, sillä se tasoittaa suun happamuutta sekä jopa valkaisee hampaita ja toimii desinfiointiaineena ja auttaa myös pahanhajuiseen hengitykseen. Kristallisuolavettä voi laittaa myös kääreeseen, jolla voi hoitaa haavoja, turvotusta, mustelmia, venähdyksiä ja hyönteisten pistoksia. Voit kokeilla kristallisuolavesikäärettä myös ihottumaan tai akneen hoitoon. Kristallisuolavedessä on antibakteerinen ominaisuus, jonka tähden se estää tulehduksia sekä hillitsee kutinaa ja ärsytystä ja rauhoittaa ihoa. Kristallisuolaveden käytöllä voi saada apua myös astmaan, allergioihin, poskiontelo- ja korvatulehduksiin, atooppiseen ihoon, psoriasikseen ja muihin ihosairauksiin ja flunssaan.

Kristallisuola on ainoa antioksidantti, joka toimii kaikkialla kehossa. Syy tähän on se, että kristallisuola sisältää kaikkia 72 mineraalia, joita ihmiskehossa on. Kristallisuolan antioksidanttiset ominaisuudet johtuvat suuresta määrästä sähköhiukkasista, joita nuo alkuaineet kuljettavat kristallisuolaan. Kristallisuola edistää myös muiden antioksidanttien toimintoja elimistössä.

Käytä kristallisuolaa kohtuudella, ei liikaa sillä liika kristallisuolan (natriumkloridin takia) käyttö turvottaa, kohottaa verenpainetta, aiheuttaa osteoporoosia, aivohalvauksia sekä vatsasyöpää. Turvallinen määrä kristallisuolaa on puolikas tai yksi teelusikallinen päivässä.

Olen käyttänyt säännöllisesti kristallisuolavettä, joka on poistanut minulta ummetusta, poistanut lihaskramppeja sekä tuonut pirteyttä elämään ja ajatustoimintaan.

Merisuola

Merisuola on lähes kristallisuolan veroinen suola. Merisuolavesi on terveyttä edistävä juomasekoitus. Aloita aluksi neljäsosalla teelusikallista merisuolaa, jonka lisäät yhteen vesilitraan. Juo tämä sekoitus pikkuhiljaa päivän aikana. Kun totut merisuolaveteen, niin voit lisätä litraan vettä puoli tai yksi teelusikallista merisuolaa. Yksi teelusikallinen merisuolaa päivittäin on kuitenkin maksimiannostus, joten älä laita merisuolaa enempää kuin maksimissaan yksi teelusikallinen. Merisuola liukenee veteen noin viidessä minuutissa. Käytä iso karkeista puhdasta merisuolaa, älä käytä pienikokoista merisuolaa, jossa on paakkuuntumisenestoaineita. Tavallinen iso karkeakiteinen kalansuolaukseen käytettävä merisuola on hyvää merisuolaa ja sitä saat lähes jokaisesta kaupasta.

Merisuolassa on n. 90 erilaista mineraalia. Merisuolan sisältämä magnesiumsuola estää lihaskramppien syntymistä. Merisuolassa on myös kalsiumia, joka rakentaa luustoa. Veren suolapitoisuus on hyvin lähellä valtameren suolapitoisuutta, siksi merisuola on hyvin lähellä verta. Alussa merisuolaveden juominen saattaa aiheuttaa päänsärkyä, ripulia, huimausta tai jopa väsymystä. Vähennä silloin merisuolan määrää. Kun veri alkaa puhdistumaan merisuolaveden avulla ja edellä mainitut oireet poistuvat, niin voit lisätä taas merisuolan määrää.

Teollinen ruokasuola, joka sisältää vain kahta alkuainetta nostaa verenpainetta, mutta merisuolassa on 90 alkuainetta mukaan lukien magnesium- ja kaliumsuola, joka vaikuttaa suotuisasti verenpaineeseen. Tohtori Jacques De Langre tutki merisuolaa ja havaitsi, että merisuola normalisoi verenpainetta on verenpaine liian alhainen tai korkea. Atlantin aurinkokuivattu merisuola Langren tutkimusten perusteella poistaa nestekertymää, voi poistaa ummetusta, ehkäisee suonenvetoja ja lihaskramppeja sekä rytmihäiriöitä. Merisuolaveden juonti voi joillakin ihmisillä myös palauttaa kolesteroliarvot normaaleiksi.  

Merisuolavesi poistaa myös sukupuolielinten kuormitustilaa, kuivatun veren hajoamistilaa, elävässä veressä näkyviä verta sitovia fibriinikudosverkkoja sekä sokeria syöviä hiivakasvustoja, jotka aiheuttavat sokeririippuvuutta. Kilpirauhassairaudet syntyivät vasta sen jälkeen kun merisuolasta alettiin puhdistamaan pois mineraaleja, että teollisuus saisi käyttöönsä natriumkloridia.

Raamattu puhuu suolasta

3 Moos 2:13 Ja jokainen ruokauhrilahjasi suolaa suolalla, äläkä anna Jumalasi liitonsuolan puuttua ruokauhristasi; jokaiseen uhrilahjaasi sinun on tuotava suolaa.

Hes 43:24 Tuo ne Herran eteen, ja papit heittäkööt niiden päälle suolaa ja uhratkoot ne polttouhriksi Herralle.

4 Moos 18:19 Kaikki pyhät annit, joita israelilaiset antavat Herralle, minä annan sinulle, sinun pojillesi ja tyttärillesi ikuiseksi oikeudeksi. Se olkoon ikuinen suolaliitto Herran edessä sinulle ja sinun jälkeläisillesi."

Suolaa käytettiin myös vanhan liiton uhreissa. Sekä Herra sanoi vanhan liiton uhriliittoa, jonka Hän teki Israelin lasten kanssa suolaliitoksi. 

2 Kun 2:
18 Kun he tulivat takaisin hänen luoksensa, hänen ollessaan Jerikossa, sanoi hän heille: "Enkö minä kieltänyt teitä menemästä?"
19 ¶ Ja kaupungin miehet sanoivat Elisalle: "Katso, kaupungin asema on hyvä, niinkuin herrani näkee, mutta vesi on huonoa, ja maassa syntyy keskoisia".
20 Hän sanoi: "Tuokaa minulle uusi malja ja pankaa siihen suoloja". Ja he toivat sen hänelle.
21 Niin hän meni vesien lähteelle ja heitti siihen suolat, sanoen: "Näin sanoo Herra: Minä olen parantanut tämän veden; siitä ei enää tule kuolemaa eikä keskenmenoa".
22 Niin vesi tuli terveelliseksi, aina tähän päivään asti, Elisan sanan mukaan, jonka hän puhui.

Tämän Raamatun kohdan voi tietenkin myös ymmärtää hengellisesti. Huonon veden takia syntyi keskosia, mutta kun huonoon veteen lisättiin suolaa, niin ei enää syntynyt keskosia vaan terveitä lapsia. Samoin se on myös kun Herran Jeesuksen opetuslapset julistavat aitoa, oikeaa ja tervettä evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, niin syntyy terveitä hengellisiä vauvoja ja kun opetetaan aitoa ja tervettä Jumalan sanaa, niin Jumalan lapset kasvavat terveinä ja pysyvät Jumalan lapsina.

Hes 16:4 Ja näin oli sinun syntymäsi: sinä päivänä, jona synnyit, sinulta ei leikattu napanuoraa, sinua ei pesty vedellä, että olisit puhdistunut, sinua ei hierottu suolalla eikä sinua kääritty kapaloihin.

Israelilaiset hieroivat vastasyntyneen suolalla.

Te olette maan suola

Matt 5:13 Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi.

Jeesus tarkoitti tuossa, että Jumalaan uskovat ihmiset ovat maan suola, eli heidän tulisi elää sen mukaan kuin mitä Jumalan sana opettaa (uskovien tulee tietenkin ottaa huomioon uskovan kasvuvaiheet). 

Jos suola käy mauttomaksi, niin se saadaan suolaiseksi hylkäämällä mauton suola ja ottamalla käyttöön suolainen suola, eli tässä tapauksessa hylätä synti ja väärät opetukset ja elämällä Pyhässä Hengessä sen mukaan mitä Jumalan sana opettaa. Jos Jeesuksen opetuslapset eivät elä Raamatun opetuksen mukaan tai lipsuvat pois sanan mukaisesta elämästä, niin heidän tulee tehdä parannus ja aloittaa elämään Pyhässä Hengessä sen mukaan kuin Jumalan sana opettaa. Luonnollisen suolan tehtävänä oli toimia puhdistusaineena ja ylläpitää elintärkeitä toimintoja elimistössä ja toimia elintärkeiden ravintoaineiden tuottajina sekä suojata, ettei ruoka pilaannu, kun se suolattiin. Jumalan sana Pyhässä Hengessä toimii myös puhdistusaineena sekä estää meitä homehtumasta ja pilaantumista synnin pahoille vaikutuksille.

Jeesuksen aikana kaivettiin suolaa suolakaivoksilla ja ne suolarakeet, joissa ei ollut joistakin syistä suolaa, niin ne suolarakeet kerättiin talteen ja tuotiin esim. temppeliin ja asetettiin lattialle estämään liukastumisia. Tätä taustaa vasten voimme ymmärtää miksi Jeesus sanoi, että suolaton suola on käynyt kelvottomaksi ja se heitetään pois ja laitetaan esim. temppelin lattialle, jossa ihmiset tallovat sen jalkoihinsa.

Syntinen ihminen tekee samoin, eli tallaa Jumalan sanan jalkoihinsa torjumalla pelastuksen Jeesuksessa. Samoin uskova voi talloa Jumalan sanan opetuksen uskomalla väärin joissakin kohden ja siten torjuu sen mitä Jumalan sana opettaa. Siksi olisi tärkeätä tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoa Herraan Jeesukseen, että saisi syntinsä anteeksi ja osallisuuden iankaikkisesta elämästä.

Suolan opetus

Kun ihminen koski luonnonsuolaan alkaen jalostamaan sitä kemiallisesti poistamalla siitä lähes kaikki alkuaineet ja lisäsi siihen jodia ja paakkuuntumisenestoainetta, niin suolasta, joka on luonnollisessa muodossa elintärkeä ihmisen terveydelle tuli ihmisen käsittelyn jäljiltä haitallinen myrkky. Tarinan opetus piilee siinä, että Jumala on luonut kaiken hyväksi, ihmiselle hyödyksi, mutta ihminen itse toimillaan tuhoaa ja rikkoo luonnollisen ja tekee siitä haitallisen ja myrkyllisen, jonka kautta ihminen rikkoo ja tuhoaa itseänsä. Jumalan luomat asiat ovat luonnollisia ja meille ihmisille tarpeellisia ja elintärkeitä. Milloin opimme tämän ja suostumme elämään sen järjestyksen mukaan, jonka Jumala on luonut meidän parhaaksemme?

Petri Paavola 2011

 

Linkkisuositus:

Paaston hyödylliset terveysvaikutukset.

 

 

Lähteet:

- Raamattu 33/38
- King James Version 1769
-
www.e-coach.fi
-
awakening-healing.com

 

 

 

 

eXTReMe Tracker