Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jumalan ihmeitä

Raamatun Kaikkivaltias Jumala on ihmeitä tekevä Jumala. Jumalan ihmeistä kerrottaessa nykyisin monesti ihmistä korotetaan ja nostetaan jalustalle, eikä Jumala saakaan kunniaa, vaan uskova ihminen "super-uskonsa" kautta. Sydämelleni laskettiin Jumalan ihmeet ja se kuinka Jumala itse on ihmeen keskipiste ja ihminen on vain pieni ja avuton tarviten Jumalan apua päivittäin.


Sisällys:
Alkusanat
Jumalan lempeä tuuli
Taloudellinen ihme
Polkupyörä ihme
Venäjän ihmeet
Kopiokone ihme
Jumalalla on voima yli riivaajien
Jumala parantaa sairauksia

 


Alkusanat

Usko Herraan Jeesukseen ei ole koskaan ollut minulle teoreettista pääntietoa, vaan käytännön elämää, jossa Jumala kohtaa, auttaa, johdattaa, opettaa, uudistaa ja muuttaa omia lapsiaan. Raamatun sanan opetuksen mukaan usko Jumalaan syntyy Jumalan sanan kuulemisen kautta Pyhän Hengen vaikutuksesta, siksi sanan julistus- ja opetustyö, jota olen jo vuosia tehnyt Jumalan armosta on keskittynyt hyvin voimakkaasti Jumalan sanan ympärille Pyhän Hengen läsnäolon vaikutuksesta.

Kukaan Herran Jeesuksen opetuslapsi ei ole eikä tule täydelliseksi tässä ajassa, mutta Jumalan armosta saamme kasvaa kohti täydellisyyttä. Koen itseni hyvin pieneksi ihmiseksi suuren ja Kaikkivaltiaan Jumalan edessä. Minulta on usein kysytty miksi en kirjoita omista henkilökohtaisista kokemuksistani siitä mitä Jumala on tehnyt minun elämässäni.

Alkuseurakunnan sananjulistajat eivät keskittyneet kertomaan omia kokemuksiaan, vaan he julistivat evankeliumia Herrasta Jeesuksesta sekä opettivat Raamatun sanaa tarkasti sen mukaan mikä on Jumalan tahdon mukaista opetusta Uuden Liiton seurakunnalle. Siksi olen kokenut keskittyä evankeliumiin Herrasta Jeesuksesta sekä siihen mitä Raamattu opettaa, enkä omiin kokemuksiini.

Koska minulta on kuitenkin tätä asiaa kysytty monta kertaa, niin sen takia tein tämän kirjoituksen, jossa tuon esille henkilökohtaisia kokemuksia Jumalan ihmeistä elämässäni. Jumala on tehnyt paljon ihmeitä elämässäni, mutta en kirjoita niistä kuin pienen osan.

Tärkeintä ei ole ihmeen kokeminen, vaan usko Jumalaan, sillä usko syntyy ja tulee Jumalan sanan kuulemisesta Pyhän Hengen vaikutuksesta. Raamattu opettaa, että meidän tulee uskon kautta seurata Herraa, ei etsiä ihmeitä. Tervettä ja Raamatullista uskoa seuraavat ihmeet ja merkit, mutta ne tapahtuvat Jumalan tahdosta ja Hänen aikataulussaan.

Jotkut uskovat kokevat ihmeistä puhumisen kerskauksena ja varsinkin silloin jos he eivät ole kokeneet Jumalan ihmetekoja. Ikävä ja valitettava tosiasia on se, että liian monet uskovat kerskuvat ihmekokemuksiensa kautta, tuoden niitä esille tavalla, joka tekee heistä "uskon sankareita", jotka muuttavat maailman "uskonsa" kautta.

Muista aina, että kaikkein suurin ihme on kun ihminen Jumalan armosta tekee parannuksen ja uskoo Herraan Jeesukseen, eli uudestisyntyy ylhäältä Pyhän Hengen asettuessa asumaan uskovan sydämeen. Älä etsi elämääsi ihmeitä, vaan etsi ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttansa, niin saat nähdä elämässäsi Jumala tekoja ja ihmeitä.

Matt 6:33 Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.

Raamattu opettaa, että Herran Jeesuksen opetuslapsen elämä on uskonkasvua, jossa uskovan oma minä vähenee ja liha kuolee synneille sekä Herra Jeesus kasvaa koko ajan suuremmaksi uskovan ihmisen sydämessä. Terve uskonkasvu ei tee meistä sankareita, vaan pieniä ihmisiä, jotka tarvitsevat Jumalan apua päivittäin. Terve uskonkasvu tekee Jumalasta sankarin, joka auttaa sinua, sillä Hän rakastaa sinua:

Sef 3:17 Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee."

En kerro Jumalan tekemistä ihmeistä sen takia, että yrittäisin olla jotakin tai parempi kuin muut, vaan sen takia, koska olen ihmisenä pieni ja heikko ja tarvitsen Jumalan apua päivittäin. Jumalan ihmeteot voivat olla myös sellaisia, joita uskova ei edes aina välttämättä huomaa. Ihmeentekijä on aina ihmettä tärkeämpi. Muista tämä aina, siksi Raamattu kehottaa meitä rakastamaan Jumalaa kaikesta mielestämme, voimastamme, sielustamme ja sydämestämme, eikä Hänen ihmetekojaan.

Luuk 10:27 Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

Jumalan ihmeistä tietenkin saa kertoa, mutta ei kuitenkaan niin, että ihminen korottaa itseään, vaan siten että Jumala tulee kirkastetuksi ja Jumalan kunnia tulee selvästi ilmi. Aika jossa elämme on voimakasta luopumuksen aikaa, jonka seurauksena on lisääntynyt ihmisen oma kerskaus kun kerrotaan Jumalan ihmeistä. Tämä ei tietenkään saa olla este Jumalan ihmeistä kertomiselle, mutta se tulee aina muistaa, että Jumala (ihmeentekijä) on aina ihmettä suurempi ja Hänen kunniansa pitää tulla aina esille kun kerrotaan Jumalan ihmeistä.

Joh 3:
27 Johannes vastasi ja sanoi: "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.
28 Te olette itse minun todistajani, että minä sanoin: en minä ole Kristus, vaan minä olen hänen edellänsä lähetetty.
29 Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi.
30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.
31 Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.

Jumalan lempeä tuuli

Olin ollut vain vähän aikaa uskossa ja yöllä (tämä ei ollut uni) heräsin siihen kun huoneessa liikkui pehmeä tuuli. Ovi ja ikkuna olivat kiinni ja kun katsoin ikkunasta ulos, niin siellä ei tuullut, vaan oli täysin tyyni ilma. Siihen aikaan minulla oli tapana nukkua Raamattu sängyssäni. Kun olin herännyt, ollen täysin valveilla, niin tuuli alkoi puhaltamaan kohti Raamattua, joka nojasi seinää vasten. Tuulen puhaltaessa Raamattua kohti se aukeni ja sen sivut alkoivat liikkumaan ja pyörimään todella nopeasti edestakaisin. 

Raamatun sivut pyörivät itsekseen tuulen voimasta muutamien sekuntien ajan, jonka jälkeen Raamattu jäi auki kohtaan, jonka koin olevan tarkoitettu minulle juuri siinä hetkessä ja vaiheessa missä olin uskon elämässäni. Raamattu jäi auki tähän kohtaan:
 
Gal 6:
6 Jolle sanaa opetetaan, se jakakoon kaikkea hyvää opettajallensa.
7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen
kylvää, sitä hän myös niittää.
8 Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen
kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.

 
Tämä kokemus oli ensimmäinen ihme, jonka sain kokea Jumalan kanssa sen jälkeen kun olin tullut Jumalan armosta uskoon (kun usko tuli minuun). Ihan ensimmäinen ihme uskovan elämässä on tietenkin se kun hän saa tehdä parannuksen ja tunnustaa syntinsä ja uskoa Herraan Jeesukseen. Ihmisen uskoon tuleminen on aina yliluonnollinen tapahtuma, koska silloin synnin ja saatanan orja saa kokea Jumalan puhuvan Pyhässä Hengessä (näyttää todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion), jonka seurauksena ihminen ymmärtää olevansa syntinen ja tarvitsevansa pelastuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Huoneessa ollut tuuli oli ihmeellisen pehmeä, ei niin kuin tavallinen tuuli, vaan se ikään kuin pehmeällä tavalla hyväili ja silitti kasvojani. Tämä kokemus on jäänyt mieleeni lähtemättömästi, se ei koskaan pyyhkiydy pois minun mielestäni. Kun tämä tapahtuma tapahtui, niin ajattelin ja ihmettelin kuinka Jumala näki sellaisen vaivan minun pienen ihmisen takia.

Nyt jälkeenpäin tietenkin ymmärrän, että Hän rakastaa kaikkia lapsiaan äärettömän paljon ja Hän valitsee tavan miten ja millä tavalla Hän vahvistaa uskoamme sekä kohtaa lapsiaan. Tuuli oli Jumalan voiman ja rakkauden läsnäoloa, joka ihmeellisellä tavalla rauhoitti sydäntäni. Olin saanut kokea Jumalan armosta ihmeellisen Jumalan kosketuksen, joka vahvisti sydämelleni käsitystä suuresta Kaikkivaltiaasta Jumalasta, joka on kykenevä ja voimallinen pitämään minusta hyvää huolta.

Taloudellinen ihme

Olin 1990-luvun puolivälissä pohjanmaalla vapaaseurakunnassa nuorisotyöntekijänä. Nuorisotyöntekijän palkka oli aika pieni pienessä seurakunnassa. Ajattelimme vaimoni kanssa tehdä kahden viikon lomaretken, jonka aikana kävisin erään uskovan miehen luona, jolla oli sellaista tietoa ja ymmärrystä, jota Jumala halusi jakaa minulle tämän miehen kautta.

Samalla oli aikomus mennä vaimon vanhempien luokse. Kun laskin kahden viikon budjetin (bensakulut ja muut kulut) sekä ajan seuraavan tilipäivään, niin totesin, että minulla pitäisi olla noin 1000 markkaa rahaa, että voisimme tehdä matkan selvitäksemme seuraavaan tilipäivään asti. Minulla ei ollut tuota summaa. Emme voineet lähteä matkalle ja vaimoni oli kovin pettynyt, koska hän olisi halunnut nähdä vanhempansa. Minäkin olin pettynyt koska olisin niin kovasti halunnut tavata sen miehen, jolla oli opetuksen sanaa minua varten.

Emme kertoneet asiasta kenellekään ja jatkoimme elämäämme normaalisti eteenpäin, hyväksyen sen ettei meidän toivomamme matka toteutuisi.
 
Muutaman päivän päästä eräs uskova perhe pyysi minut kylään. Kun olin lähdössä pois heiltä, niin isäntä ojensi minulle kirjekuoren. Kävelin autolle jossa avasin kirjekuoren, jossa oli tuhat markkaa rahaa. Kävelin takaisin tämän perheen talolle ja sanoin, että tässä on joku virhe, sillä kuoren sisällä oli tuhat markkaa. He katsoivat toisiinsa ja sanoivat, että he olivat olleet rukouksessa kun Jumala sanoi, että antakaa Paavolan perheelle 1000 markka rahaa. Kun he sanoivat nuo sanat, niin heti muistin ja ymmärsin, että Herra halusi meidän tekevän sen matkan. Kiitin Herraa sydämessäni ja otin rahat ja menin kotiini. Vaimon kanssa kotona kiittelimme Herraa, koska pääsimme sittenkin sille kahden viikon matkalle.
 
Tämä ei nyt sitä tarkoita, että taivaasta tiputetaan uskoville rahaa koko ajan, mutta näinkin voi tapahtua, että Jumala pitää meidän taloudestamme huolta. Samankaltaisia tapahtumia on tapahtunut todella monta kertaa. Ne on yleensä tapahtunut silloin kun meillä on ollut todella tiukkaa. Taloudellisia Jumalan ihmeitä olemme saaneet kokea perheeni kanssa todella monta kertaa.

On ihmeellistä kuinka tämä pohjanmaalla asuva mies ja hänen vaimonsa kuulivat Herran täsmällisen ja tarkan puheen. Vielä ihmeellisempää on Jumalan rakkaus ja armo lapsiansa kohtaan. Tämä ihme tuo esille Jumalan suuruuden ja hyvyyden pieniä avuntarpeessa olevia ihmisiä kohtaan. En voi muuta kuin kiittäen iloita Herran hyvyydestä ja huolenpidosta.

Polkupyörä ihme

Elin uskonvaraisessa Jumalan valtakunnan työssä usean vuoden ajan 2000-luvun alkuvuosina.  Eräänä päivänä meidän Miriam tyttö (siihen aikaan n. 6-vuotias) tuli luokseni ja sanoi, että hänen pyöränsä oli rikki ja käynyt muutenkin liian pieneksi.

Siihen aikaan meillä oli todella taloudellisesti tiukkaa, koska en saanut mistään vakituisia tuloja, sillä olin kokopäivätoimisessa Jumalan valtakunnan työssä. Sanoin Miriamille ettei minulla ole nyt varaa ostaa hänelle pyörää, mutta että Taivaan Isä on rikas antaja ja Hän voi auttaa Miriamia polkupyörä ongelman kanssa.

Emme puhuneet tästä polkupyörä asiasta kenellekään. Suunnilleen parin viikon päästä siitä kun Miriam pyysi uutta pyörää, niin eräs uskova veli soitti minulle ja sanoi, että hän haluaisi antaa meille kolme polkupyörää, jotka olivat jääneet pieneksi hänen lapsilleen.

Polkupyörät oli käytettyjä, mutta niin hyvässä kunnossa pidetty, että ne näyttivät ihan uusilta pyöriltä. Koko perheenä saimme iloita ja kiittää Herraa, joka kuuli pienen tytön pyynnön ja lahjoitti kaikille lapsillemme polkupyörät.

Tämä tarina on koskettanut kovasti sydäntäni. Näin kuinka tyttäreni pahoitti mielensä, eikä voinut hyväksyä sitä, että isällä ei ollut rahaa ostaa polkupyörää. Herra Jumala kuuli pienen tyttäreni sydämen pyynnön ja otti sen niin todesta, että Hän lähetti kaikille lapsilleni uudet polkupyörät vanhojen tilalle, jotka alkoivat olla jo hajoamispisteessä.

Ihmeellistä oli se kuinka tämä uskova veli sai toimia Herran välikappaleena ja kuinka hän toimi Jumalan johdatuksessa. Kaikkein ihmeellisintä oli se kuinka pienet lapsemme saivat kokea Jumalan ihmeen ja avun. Herra Jumala oli ihmeen keskipisteenä jälleen kerran.

Venäjän ihmeet

Olen aikoinani tehnyt hengellistä työtä Venäjällä viiden vuoden ajan. Viiden vuoden ajan kävin Venäjällä lähes joka kuukausi, ollen siellä yleensä viikon verran, joskus vähän pidemmän ajanjakson. Venäjällä tapahtui paljon kaikenlaista, josta kerron muutaman Jumalan tekemän ihmeen.

Ihme Pietarin kadulla

Olin erään uskonveljen kanssa Pietarissa pääkadulla (Nevski Prospekti) jakamassa hengellistä materiaalia. Olimme olleet kadulla jonkin aikaa, kun miliisi (poliisi) tuli paikalle. Miliisi puhui englantia ja oli hyvin vihainen ja sanoi minulle, että evankeliointi pitää lopettaa ja painua ....(painokelvoton sana). Hän oli todella vihainen ja puristi kätensä nyrkkiin ja oli todella uhkaavan näköinen ja luulin että hän lyö minua.
 
Keräsimme tavaramme uskonveljen kanssa ja pidimme rukoustauon. Saimme molemmat sydämelle, että Herra halusi meidän jatkavan hengellisen työn tekemistä Nevski prospektilla. Koin että ei tule uhmata Venäjän lakeja, mutta enemmin tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä. Niin jatkoimme taas evankeliointia.

Noin 15 minuutin päästä se sama miliisi tuli takaisin ja kun katsoin häntä, niin hän käveli ohitseni, niin läheltä, että olisin voinut koskettaa häntä. Olin jännittynyt ja ajattelin, että hän kääntyy kohta ja vie meidät putkaan. Hän kuitenkin meni ohitseni, hän myös ohitti ystäväni, joka jakoi hengellistä materiaalia ihmisille.

Uskoimme että Jumala auttoi meitä, niin ettei hän nähnyt meitä, eli hänen silmänsä näki kaikki muut ihmiset mutta ei meitä, vaikka seisoimme hänen silmiensä edessä. Uskon, että hän ei nähnyt minua ja uskonveljeäni, koska kun hän tuli takaisin, niin katsoin suoraan häntä silmiin, eikä hän katsonut ollenkaan minuun vaikka seisoin hänen edessään kosketusmatkan päässä. Tämä oli todella rohkaiseva kokemus, joka antoi meille lisää uskoa.

Jumala sokaisi miliisin silmät, niin ettei hän nähnyt meitä ja me saimme jatkaa hyvän sanoman (evankeliumin) jakamista ihmisille. Oli todella ihmeellinen kokemus saada nähdä ja kokea kuinka Kaikkivaltias Jumala on kaiken yläpuolella oleva auktoriteetti. Tämän ihmeen keskipiste oli Kaikkivaltias Jumala, joka antoi kahdelle pienelle ihmiselle mahdollisuuden tehdä Jumalan valtakunnan työtä siitäkin huolimatta, että miliisi kielsi meiltä evankeliumin levityksen.

Demonit väistyy Herran Jeesuksen nimessä
 
Olin eräässä kylässä (Essoila) Venäjän Karjalassa (minulla oli tulkki mukana), jossa luokseni tuli vanhempi nainen. Hän pyysi minulta apua ja sanoi usein yöllä heräävänsä siihen, että hänen kuollut äitinsä ilmestyy hänelle ja koittaa viedä häntä mukanaan.

Nainen sanoi tämän pelottavan häntä ja että hän oli pyytänyt ortodoksipappeja auttamaan. Ortodoksipapit olivat heilutelleet suitsukkeita ja rukoilleet hänen talossaan, mutta siitä huolimatta hänen "kuollut äitinsä" tuli aina yöllä koko ajan yhä uudestaan tämän naisen huoneeseen. 

Nainen kysyi voinko auttaa häntä? Sanoin, että minä en voi auttaa häntä, mutta tiedän erään joka pystyy auttamaan häntä.  Sanoin Herran Jeesuksen olevan ainoa, joka voi auttaa häntä. Kerroin hänelle tulkin välityksellä evankeliumia Herrasta Jeesuksesta. Hän tuli uskoon ja antoi elämänsä Jeesukselle.

Sanoin hänelle, että se kuollut äiti ei ole hänen äitinsä, vaan demoni (paha henki, riivaajahenki), joka jäljittelee hänen äitiään. Käskin tätä naista sanomaan sille demonille, että Herran Jeesuksen nimessä hänen on lähdettävä pois ja väistyttävä. Sanoin naiselle, että aluksi se demoni voi vastustella, mutta joutuu kyllä lähtemään Herran Jeesuksen nimessä. Niin lähdin pois siitä kylästä.

Kuukauden päästä tulin takaisin siihen kylään ja se nainen sanoi, että tapahtui kuten olin sanonut ja hän käski sen demonin pois, eikä sitä ole sen jälkeen näkynyt.

Tämä ihme on todistus Jumalan voimasta ja siitä kuinka riivaajahenget joutuvat väistymään ja pakenemaan Herran Jeesuksen nimessä uskon kautta Jeesukseen. Herra Jumala oli taas kaiken keskipisteenä antaen apunsa pienen ihmisen elämään, vapauttaen tämän vanhemman naisen riivaajahenkien näkyvästä vaikutuksesta.

Auto ihmeet

Olin kerran vanhemman helluntaiseurakuntaan kuuluvan miehen kanssa Venäjän Karjalassa Essoilan kylässä. Meidän piti eräänä aamuna matkustaa vanhemman veljen autolla toiseen kylään pitämään kokouksia. Kun olimme pakkaamassa tavaroitamme erään talon huoneessa, niin Jumala näytti minulle yhtäkkiä näyn: Näin vanhemman veljen auton, jonka sisällä auton avaimet oli virtalukossa.

Kysyin veljeltä, että missä sinun auton avaimesi ovat. Hän ei löytänyt niitä, joten juoksin ulos ja näin auton avaimen olevan virtalukossa. Kokeilin auton ovia, jotka olivat kaikki lukossa.

Yritimme saada auton ovia auki, mutta emme saaneet niitä auki. Ulkona oli kylmä pakkanen. Minä olin jo kylmästä kankeana ja sanoin vanhemmalle veljelle, että nyt ei voi enää kuin Jumala auttaa ja sanoin, että rukoile nyt sinun Jumalaasi, minä käyn sisällä lämmittelemässä sillä olin kylmissäni.

Olin ollut vähän aikaa sisällä kun vanhempi veli sanoi, että nyt lähdetään, sillä auto on käynnissä. Minä ihmettelin sitä ja menin pihalle ja näin auton olevan käynnissä. Kysyin häneltä, että miten ihmeessä auto on käynnissä ja ovet auki. Hän vastasi sanoen, että vähän sen jälkeen kun minä menin sisälle, niin pihaan ajoi auto, josta nousi ulos mies, joka tuli auton luokse ja avasi auton oven, jonka jälkeen hän nousi autoonsa ja ajoi pois.

Tämä oli totisesti Jumalan ihme. Jumala auttoi meitä lähettämällä "enkelinsä" auttamaan meitä. Jumala oli totisesti tämän ihmeen takana auttaen kahta pientä ihmistä jatkamaan matkaansa eteenpäin.

Mudan peittämä tie

Olimme vaimoni kanssa ajamassa pois Venäjältä. Eteemme tuli mutainen tie osuus, josta tie oli noin 50 metrin matkan täynnä pehmeää mutaa. Siinä oli jo yksi auto kiinni. Meidän oli päästävä Suomen puolelle, sillä viisumimme ajat olivat kulumassa umpeen. Otin pitkän vauhdin ja ajoin täysillä mutaan. Auton vauhti tippui täysin ja olimme puolessa välissä mutavelliä, kun auto alkoi sammumaan. Yhtäkkiä vaimon huusi ääneen: Jeesuksen nimessä eteenpäin. Sen jälkeen auto joka oli sammumaisillaan aivan kuin itsekseen läpäisi pehmeän mutavellin ja niin pääsimme jatkamaan matkaamme kohti Suomen tullia.

Minä ajattelin että tulossa oleva iso kuorma-auto vetäisi meidät mutavellistä pois jos siihen jäisimme. En tiedä mikä minuun meni että lähdin edes yrittämään sen pehmeän mutavellin ylittämistä, jossa oli jo yksi auto kiinni. Jumala kuuli ja näki hätämme ja avuntarpeen ja vastasi vaimoni huutoon ja auttoi meidät sen mutavellin ylitse.

Olimme molemmat aluksi hämmentyneitä, mutta sitten iloitsimme ja riemuitsimme sitä kuinka ihmeellisesti Jumala oli auttanut meitä. Jumala oli tämän ihmeen keskipiste auttaen kahta ja pientä avutonta ihmistä.

Jumalan sana pääsee päämääräänsä

Kävimme Pietarissa Raamattutalossa ostamassa traktaatteja sekä Raamattuja, joita meidän oli tarkoitus jakaa Raamattukauppa Slovan (muistelen kaupan nimen olleen Slova) edessä ja sen läheisyydessä.

Eräs veli maksoi ja osti kaikki trakut ja Raamatut, joita tuli niin paljon, etteivät kaikki laatikot mahtuneet autoomme. Istuimme Raamattutalon pihalla ja auton ulkopuolella oli monta laatikollista trakuja ja Raamattuja, jotka eivät mahtuneet autoomme.

Olimme ehtineet olla siinä ihmettelemässä vain muutaman minuutin ajan, että mitä ihmettä teemme, sillä emme saa kaikkea tavaraa mahtumaan autoon, kun siihen Raamattutalon lastauslaiturille ajoi suuri kokoinen iso pakettiauto. Auton kuljettaja haki pienen paketin ja laittoi sen isokokoiseen tavaratilaan, joka oli tyhjä. Sen jälkeen autonkuljettaja tuli luoksemme ja kysyi tulkiltamme, että mikä on meidän tilanteemme.

Tulkkimme kertoi ongelmamme, että meidän piti mennä Raamattukauppa Slovan eteen jakamaan hengellistä materiaalia, mutta kaikki ostamme materiaali ei mahdu autoomme. Autonkuljettaja sanoi olevansa Raamattukauppa Slovassa töissä ja oli viemässä sinne yhtä pakettia. Hän sanoi ottavansa omaan autonsa isoon tavaratilaan meidän materiaalin ja ajavansa meidän edellä Raamattukauppa Slovan eteen.

Tämäkin tapaus on siunannut ja puhutellut minua aivan valtavasti. Jumala piti huolen siitä, että Jumalan sana (trakujen ja Raamatun muodossa) pääsi päämääräänsä, jossa se jaettiin ilmaiseksi ihmisille. Jumala oli tämänkin ihmeen keskipiste, auttaen meidät pulasta pois, antaen meille mahdollisuuden jakaa kaikki materiaali ihmisten käsiin, että usko Herraan Jeesukseen voisi syntyä ihmisten sydämiin.

Kopiokone ihme

Asuessamme Lahdessa 1990-luvun loppupuolella tein vähän aikaa puhelinmyyntitöitä iltaisin eräässä liikehuoneistossa. Olin tässä liikehuoneistossa aina yksin. Kerran ollessani puhelimessa asiakkaan kanssa tunsin pahan läsnäolon hyvin voimakkaasti ympärilläni.

Yhtäkkiä pääni ympärillä yläpuolellani leijui papinpuvussa (koreissa kirkollisvaatteissa) olevia hahmoja, joiden kasvot olivat saatanallisen pahuuden täyttämät ja ne katsoivat uhkaavasti minua. Siinä samassa kopiokone käynnistyi itsestään ja alkoi ottamaan kopiota. Koska puhuin puhelimessa asiakkaan kanssa, niin nostin toisen käteni ylös ja sanoin mielessäni väisty saatana Herran Jeesuksen nimessä, jolloin kopiokone sammui sekä leijuvat demonit (riivaajahenget) katosivat. 

Jumalan voima ja Herran Jeesuksen nimen voima karkotti pois riivaajahenget. Jumala oli taas ihmeen keskipiste auttaen pientä ihmistä tilanteessa, josta ei selviä ilman Jumalan apua.

Ennen tätä tapausta olin tutkinut ekumeniaa ja katolisen kirkon harhaoppeja sekä ekumeenisia kytkentöjä. Koin että riivaajahenget koittivat pelotella minua, että lopettaisin kertomasta katolisen kirkon ja ekumenian eksytyksestä. Jumalan avulla aion kertoa ja puhua kaiken sen mitä Hän käskee minun puhua, sillä turha on pelätä ihmisiä tai henkivaltoja, sillä uskovan turva on Kaikkivaltias Isä Jumala sekä Herra Jeesus.

Matt 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

5 Moos 31:6 Olkaa lujat ja rohkeat, älkää peljätkö älkääkä säikähtykö heitä, sillä Herra, sinun Jumalasi, käy itse sinun kanssasi; hän ei jätä eikä hylkää sinua."

Eräs tärkeä asia on syytä ottaa esille. Varsinkin väärän karismaattisuuden piirissä esiintyy ylpeätä ja röyhkeätä "uskoa", jossa uskovat tallaavat vihollisen voimaa ja kerskuvat "voitelustaan" ja "voimastaan", jonka kautta henkivallat joutuvat alistumaan heidän edessään.

Herra Jeesus on antanut opetuslapsilleen voiman Pyhässä Hengessä ajaa ulos riivaajia sekä vallan yli riivaajien. Voima ja valta yli riivaajien toimii vain siksi, koska Herra Jeesus asuu Pyhässä Hengessä uskovissa. Herra Jeesus opetti, että Hänen opetuslapsensa eivät saa iloita siitä, että riivaajahenget ovat alamaisia uskoville (Jeesuksen tähden), vaan opetuslasten tulee iloita siitä, että heidän nimensä ovat kirjoitettuna taivaassa (elämän kirjaan).

Koska ihmisen pelastuminen synnin ja saatanan vallasta on ihmeistä suurin ja tärkein, niin sen tähden Herra Jeesus käski iloitsemaan pelastuksesta, jonka Jumala antaa lahjaksi ihmiselle uskon kautta Herraan Jeesukseen. Pelastuksen lahjan ilon ja riemun tulisi johdattaa Herran Jeesuksen opetuslasta rakastamaan Raamatun Jumalaa kaikesta sielusta, voimasta, mielestä ja sydämestä.

Herran Jeesuksen opetuslapsi ei saa kerskata siitä, että henkivallat joutuvat väistymään uskovien edessä Herran Jeesuksen nimen voimasta. Pelastumisen ihmeen tulisi olla jokapäiväinen ilonaihe Herran Jeesuksen opetuslapsille.

Luuk 10:
17 ¶ Niin ne seitsemänkymmentä palasivat iloiten ja sanoivat: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden".
18 Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman.
19 Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava.
20 Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa."
21 Sillä hetkellä hän riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt.

Jumalalla on voima yli riivaajien

Tulin Jumalan armosta uskoon kristillisessä hoitokodissa vuonna 1991. Olin ollut uskossa vasta muutamia viikkoja kun seuraava tapahtuma tapahtui. Heräsin eräänä yönä ja olin täysin valveilla. Tapahtunut asia ei siis ole mikään uni tai hallusinaatio, vaan täysin tietoinen tila.

Vuoteeni jalkopään yläpuolella oli kolme pyöreää valopalloa, joilla kaikilla oli ikään kuin ihmisen kasvot. Ne hymyilivät minulle, jolloin ajattelin Jumalan kohtaavan minut. Kun valopallot alkoivat liikkua hitaasti minua kohti, niin niiden kasvot muuttuivat raivoisan näköisiksi, ne olivat täynnä vihaa minua kohtaan, ne olivat saatanallisen vihan täyttämät. Tunsin todella pahan olon sekä ahdistuksen sydämessäni. Koin kuin olisin menettämässä järkeni, tilanne oli todella ahdistavan kauhistuttava. Huusin avuksi Herraa Jeesusta, Jeesuksen nimessä sanoin näille riivaajahengille, että väistykää Herran Jeesuksen nimessä. Ne väistyivät ja hävisivät pois.

Valopallot kasvoineen olivat riivaajahenkiä (demoneita), jotka näyttäytyivät aluksi hyvin ystävällisen näköisinä, mutta muuttuivat raivon ja vihan valtaan ja tunsin kuinka ne vihasivat minua.  Juuri tällä tavalla pahat henkivallat toimivat hyvin usein, eli ne ovat aluksi ystävällisiä ja tekevät ikään kuin hyvää, mutta sitten he näyttävät todellisen pahan luonteensa ja pyrkivät tuhoamaan ihmisen.

Kyselin Herralta, että miksi Hän salli minulle näin ahdistavan ja pelottavan kokemuksen. Jumala vastasi minulle sanoen, että minun tehtäväni on julistaa evankeliumia sekä julistaa Jumalan sanaa, siksi Hän salli minulle tämän kokemuksen, että ymmärtäisin kuinka suuren vihan voimalla saatana vihaa ihmisiä. Minä en saisi koskaan unohtaa sitä kuinka suurella vihalla saatana vihaa ihmisiä ja kuinka suurella rakkaudella Jumala rakastaa ihmisiä Herran Jeesuksen kautta.

Tämän kokemuksen myötä koin, että Jumalan sanan totuutta tulee pitää esillä kaikkialla missä Herra haluaa julistettavan evankeliumia sekä missä Hän haluaa, että Hänen sanaansa opetetaan rakkaudesta totuuteen.

Raamatun sanan mukaan Herran Jeesuksen sovitusveri, kuolema ja ylösnousemus on ristin voima pelastukseksi ihmiselle synnin ja saatanan vallasta. Herra Jeesus elää ja on voimallinen muuttamaan jokaisen ihmisen, joka tekee parannuksen ja uskoo Herraan Jeesukseen.

Olen itsessäni pieni ja heikko ihminen, mutta meidän Jumalamme on Kaikkivaltias Jumala, joka on kykenevä voimansa kautta tekemään ihmeellisiä asioita. Siksi haluan julistaa ja puhua Jumalan sanan totuutta, joka voi vapauttaa ihmisen Pyhän Hengen voiman kautta synnin ja saatanan orjuudesta.

Tämä kokemus oli Jumalan ihme siitä kuinka Jumalan voima karkottaa pois riivaajahenget, auttaen pientä ihmistä. Tämänkin ihmeen keskipiste oli Jumala ja Hänen ihmeellinen voimansa.

Jumala parantaa sairauksia

Minulla on ollut aikoinaan vasen lonkka huonona, joka aina silloin tällöin tuli niin kipeäksi, että sillä ei voinut kävellä useaan päivään. Erään kerran eräs uskova helluntaiseurakuntaan kuuluva veli, joka ei tiennyt mitään lonkkavaivastani sanoi minulle, että minulla on vaiva lonkan ja vyötärön alueella ja nyt Jumala parantaa minut.

Niin sitten kävi, että kun hän rukoili puolestani, niin tunsin tulleeni terveeksi (en osaa sitä selittää miten, koin vain niin) ja niin siinä kävikin, että lonkkavaivani parantui. Lääkäri ei uskonut minua kun kerroin tästä parantumisesta Herran Jeesuksen nimessä rukouksen kautta, mutta siitä huolimatta lonkkani tuli terveeksi, vaikka lääkäri ei minua uskonut. Tämä oli Jumalan ihme, joka paransi sairauden ja vaivan. Tämän ihmeen kautta Jumala oli kaiken keskipiste, joka auttoi pientä ihmistä.
 
Kuten alussa kirjoitin niin usko tulee Jumalan sanan kuulemisesta ja kuuleminen Herran Jeesuksen sanan kautta, siksi yleensä puhun paljon Jumalan sanasta, en omista kokemuksistani. Ihmeet ei pelasta, vaan Herra Jeesus:
 
Luuk 16:31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: ‘Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös’."
 
Room 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan
kautta.
 
1 Kor 1:23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,

Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

Linkkisuositus:
www.kotipetripaavola.com


 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker