Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

Avioliitto - ihmisen seksuaalisuus - lapset muuttavassa maailmassa kaikki osat


Avioliitto - ihmisen seksuaalisuus - lapset muuttuvassa maailmassa osa 5

Intersukupuolisuuden kautta transsukupuolisuuden hyväksymiseen

Saulus-Lähetys järjesti Helsingissä Tieteiden talolla debatin 28.8.2018, jossa vastakkain olivat kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Debatin aiheena oli avioliittoinstituutio, avioerot ja seksuaalisuus sekä niiden lapsivaikutukset. Tilaisuuden lopussa paikalla ollut yleisö sai esittää kysymyksiä. Olin tilaisuudessa paikan päällä, istuen tarkkaavaisesti eturivissä. Tilaisuus oli todella pitkä, sillä se kesti hiukan yli 2 tuntia ja siinä ajassa väittelijät ehtivät esittää monenlaisia ajatuksia, jonka lisäksi monet hyvät yleisökysymykset toivat lisäulottuvuutta ajatusten virtaan illan keskustelussa. Mieleeni nousi monenlaisia näkökulmia keskusteltavana olleen aiheen tiimoilta, joka innoitti minua kirjoittamaan asiasta.

Tilaisuudessa yleisökysymyksenä esitettiin (minä kysyin) sellainen ajatus, että intersukupuolisuuden kautta, joita väestöstä on 0,1-2 prosenttia ollaan luomassa uutta normaalia sille, että sen perusteella transsukupuolisia ihmisiä aletaan leikkelemään ja "muuttamaan" heidän sukupuoltansa. Kysymys oli, että miksi intersukupuolisen kromosomihäiriön takia poikkeavuudesta ollaan tekemässä uutta normaalia.

Kurttilan mukaan tällaiset ihmiset eivät ole häiriöitä. Intersukupuolinen ihminen ei ole ihmisenä häiriö, vaan arvokas ihminen, mutta lääketieteellisesti määriteltynä intersukupuolisuus on harvinainen sukupuolikehityksen häiriö, joka aiheuttaa sukuelinten ristiriidan sukurauhasten tai kromosomien määrittämän sukupuolen kanssa.

Kurttila sivuutti ja kiersi kysymyksen ajatuksen. Intersukupuolisuus on tuotu esille astinlaudaksi sille, että transsukupuolisia ihmisiä voitaisiin leikellä ja "muuttaa" heidän sukupuoltansa. Intersukupuolisuus ja transsukupuolisuus on kaksi eri asiaa, joita ei saisi mitenkään sotkea toisiinsa, eikä intersukupuolisuuden olemassaolo oikeuta transsukupuolisten ihmisten "sukupuolenkorjauksia".

Intersukupuolinen henkilö syntyy ihmiseksi (arvokkaaksi), jota ei voida biologisesti varmuudella määrittää pojaksi tai tytöksi. Transsukupuolinen henkilö on syntyessään selvästi biologisesti joko tyttö tai poika. Edellä oleva tuo selvästi esille kuinka intersukupuolisuus ja transsukupuolisuus ovat kaksi eri asiaa. Ongelma on siinä, että jotkut ovat alkaneet intersukupuolisuuden varjolla tuomaan esille ajatusta, joka sanoo, että koska on olemassa intersukupuolisia ihmisiä, niin ei voida varmuudella tietää onko ihminen poika vai tyttö. Ongelma on siinä, että biologisesti tytöksi syntynyt samaistetaan intersukupuolisuuteen, jos hän kokee olevansa väärässä kehossa, vaikka hän on selkeästi biologisesti tyttö, eikä hänen biologisessa kehossaan ole sukupuolikehityksen häiriötä tai ristiriitaa, vaan hänen mielensä ei hyväksy biologista kehoansa ja luonnollista sukupuoli-identiteettiään. Häntä ei saisi rinnastaa intersukupuoliseen henkilöön, eikä häntä auteta leikkelemällä pois terveitä elimiä ja syöttämällä vastakkaisen sukupuolen hormonia.

Terve järki ymmärtää, että ongelma on tytön mielessä, ei luonnollisessa biologisessa tytön kehossa. Tällaisen tytön mielenaluetta tulisi hoitaa ja auttaa häntä hyväksymään syntymässä lahjaksi saatu sukupuolensa. Jos ammatti-ihmiset eivät näe tätä ongelmaa, vaan alkavat hoitamaan ongelmaa tyttöä leikkelemällä sekä syöttämällä hänelle mieshormonia, niin mielestäni tällaiset aikuiset ammatti-ihmiset kärsivät enemmän mielenterveysongelmista, mielenvääristymistä ja harhoista, kuin tyttö, jota he "hoitavat". Sama koskee niitä aikuisia ammatti-ihmisiä, jotka pyrkivät tekemään biologisesti naiseksi syntyneestä miestä tai biologisesti mieheksi syntyneestä naista.website statistics
eXTReMe Tracker