Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Jeesuksen käärinliinojen mysteeri

Dosentti Juha Hiltunen oli Ylen Aamu-TV:ssa haastateltavana 2.3.2016 "Jeesuksen käärinliinoista". Ylen areenassa Hiltusen haastattelu oli nimetty Jeesuksen käärinliinojen mysteeriksi. Katsoessani ohjelman mieleeni nousi monia asioita Raamatun sanasta, jotka todistavat ettei Torinon käärinliina ole aito Jeesuksen hautaukseen käytetty käärinliina.

Juha Hiltunen kertoi kuinka tradition ja perimätiedon mukaan käärinliina on Jerusalemista lähtöisin, joka on eräs todiste sille, että käärinliina olisi aito Jeesuksen käärinliina.

Käärinliinan aitouden tai epäaitouden paras todiste on Jumalan sana, sillä Jumalan sana kertoo tarkasti yhdestä isosta liinasta, johon Jeesus asetettiin kun Hänet otettiin kuolleena alas ristiltä. Tämän jälkeen alkoivat hautaustoimenpiteet ja Raamatun opetuksen mukaan Jeesus haudattiin juutalaisten tapojen mukaan. Tämän todistaa Uuden Testamentin teksti, joka kertoo Jeesuksen haudasta löytyneistä hikiliinasta, joka asetettiin vainajan päähän sekä useista käärinliinan suikaleista, johon vainajan ruumis kiedottiin kaulasta alas päin.

Kuollut ruumis käärittiin liinavaatteeseen (yksi isompi liina), jossa se odotti hautaamista. Kun hautaustoimet alkoivat ruumis otettiin pois liinavaatteesta ja pestiin ja puhdistettiin ja siirrettiin hautausliinoihin (useat käärinliinan suikaleet) sekä vainajan kasvojen eteen laitettiin kasvoliina (hikiliina). Iso liina ei ollut hautausliina, sillä juutalaisen tavan mukaan vainaja siirrettiin hikiliinassa (kevyt liina kasvojen peitteenä) ja useissa käärinliinan suikaleissa hautaan. Torinon käärinliina on yksi iso liina, mutta Jeesus haudattiin juutalaisten tapojen mukaan hikiliinaan ja useisiin käärinliinan suikaleisiin. Tämä todistaa sen ettei Torinon käärinliina ole Jeesuksen hautaamisen käärinliina.

Hiltunen sanoi vakuuttavien todisteiden osoittavan käärinliinan olevan Jeesuksen käärinliina. Näitä todisteita Hiltusen mukaan ovat siitepöly löydökset käärinliinassa, joista osa kasvaa vain Jerusalemin ympäristössä.

Torinon käärinliinaan on voitu jälkeenpäin hieroa Jerusalemin ympäristössä olevaa siitepölyä, sillä Torinon käärinliinassa on käytetty monimutkaisempaa toimikassidosta kuin Jerusalemista arkeologisissa löydöksissä löydetyistä Jeesuksen aikaisista hautaukseen käytetyistä käärinliinoista. Torinon käärinliinan monimutkaisempi toimikassidos yleistyi vasta keski-ajalla.

Juha Hiltunen sanoi, että vaikka saataisiin kuinka päteviä tieteellisiä todisteita käärinliinan aitoudesta, niin siitä huolimatta osa ihmisistä ei tule koskaan uskomaan sen aitouteen, koska siihen liittyy vahvasti uskonnollinen konnotaatio.

Hiltusen ongelma on se että hän pyrkii löytämään tieteellisiä todisteita käärinliinan aitoudesta. Raamattuun uskovan ihmisen ainoa pätevä todiste Torinon käärinliinan aitoudesta tai epäaitoudesta löytyy Raamatusta, koska Uusi Testamentti kertoo tarkasti sen kuinka Jeesus haudattiin juutalaisen tavan mukaan päähän asetettavaan hikiliinaan ja useisiin käärinliinan suikaleisiin.

Hiltunen toi esille alunperin kiinnostuneensa käärinliinasta 1988, kun sille tehtiin radiohiiliajoitus, sillä hän on väärennöstentutkija. Hiltusta kiinnosti tuolloin, että millä tekniikalla käärinliina oli väärennetty. Hiltunen kuitenkin vakuuttui, että käärinliinan puolesta puhuivat useat tieteelliset tutkimukset. Hiltunen sanoi ettei hän ole löytänyt yhtään ainoata loogista ja tieteellistä pätevää perustetta ja väitettä että se ei olisi aito.

Hiltusen ongelma on se kun hän pyrkii todistamaan käärinliinan aitouden ihmisen logiikan (järki) ja tieteellisen tutkimuksen kautta. Jos Hiltunen suostuisi katsomaan ja uskomaan ainoastaan Uuden Testamentin todisteita, niin hän kykenisi näkemään sen ettei Torinon käärinliina ole Jeesuksen käärinliina. Niin kauan kun Hiltunen etsii todisteita vääristä lähteistä eikä perusta todisteita yksin Raamatun sanaan, niin hän ei kykene näkemään totuutta tässä asiassa.

Toimittaja toi esille, että käärinliinan miehen asento on erilainen kuin juutalainen hautaustapa sekä miehellä oli parta, kun taas juutalaiset leikkasivat partansa pois.

Juutalaisen hautaustavan mukaan vainajan kädet ja asetettiin rinnan päälle, eikä käsiä laitettu koskettamaan tai peittämään sukupuolielimiä. Torinon käärinliinan miehen kädet peittävät hänen sukupuolielimensä. Tämäkin yksityiskohta todistaa sen ettei Torinon käärinliina ole Jeesuksen käärinliina.

Hiltunen oli siinä oikeassa, että juutalaisilla miehillä saattoi olla partaa. Raamatun opetuksen mukaan monilla juutalaisilla miehillä oli partaa. Väärä väite ja uskomus juutalaisten miesten parran pois leikkaamisesta perustuu Mooseksen kirjan väärään tulkintaan, joka sanoo ettei saa leikkaamalla turmella parran reunaa. Kyse ei ollut koko parran pois leikkaamisesta, vaan siitä että pakanakansoilla oli tiettyjä uskonnollisia rituaaleja, jossa parta leikattiin tietyn muotoiseksi epäjumalan kunniaksi. Raamatun Jumala ei halunnut, että Hänen kansansa olisi samaistunut pakanalliseen epäjumalanpalvelukseen samanlaisen partamallin leikkaamisen kautta.

Torinon käärinliinan miehellä oli pitkä tukka, ja Raamatun opetuksen mukaan vain miehellä, joka oli nasiiri sai olla pitkä tukka ja muilla miehillä tuli olla lyhyet hiukset. Raamatun opetuksen mukaan nasiiri ei saanut juoda viiniä, ei saanut koskea tai olla lähellä kuolleita ihmisiä. Uudessa Testamentissa Jeesus joi aterioilla viiniä sekä herätti kuolleita (oli kuolleiden lähellä). Jeesus ei ollut nasiiri.

Hesekielin kirja opettaa, että papeilla piti olla lyhyet hiukset. Jeesus on Uuden Liiton Ylimmäinen Pappi, eikä Hän olisi voinut olla Uuden Liiton Ylimmäisenä Pappina, jos Hänellä olisi ollut pitkät hiukset, koska Herra Jeesus oli Vanhan Liiton ylimmäisen papin täyttymys Uudessa Liitossa. Raamatun sanan opettama lyhyet hiukset juutalaisille miehille ja erikoisesti papeille todistaa sen ettei Torinon käärinliinan mies ole Raamatun Jeesus.

Hiltunen sanoi käärinliinan miehen asennon viittaavan kiireelliseen hautaukseen, josta evankeliumit olisivat kertoneet. Hiltusen mukaan kuolinkankean miehen kädet on taivutettu sukupuolielinten eteen ja siitä näkisi, että oli kyse kiireellisestä hautaamisesta, joka oli juutalainen hautaustapa, mutta nopea.

Uuden Testamentin todistuksen mukaan Jeesus haudattiin juutalaisten tapojen mukaan. Juutalaisten tapojen mukaan vainajan ruumis puhdistettiin verestä ja suoristettiin. Vainajan päähän asetettiin erillinen hikiliina sekä koko muu ruumis kiedottiin useilla erilisillä käärinliinoilla. Uusi Testamentti käyttää Jeesuksen haudasta löytäneistä käärinliinoista monikkomuotoa, koska Jeesusta ei haudattu yhteen isoon käärinliinaan, vaan hikiliinaan sekä useisiin käärinliinan suikaleisiin.

Koska Uusi Testamentti todistaa Jeesuksen hautauksen tapahtuneen juutalaisten tapojen mukaisesti, niin kyseessä ei ollut sellainen pikahautaus kun Hiltunen antaa ymmärtää. Kaikki edellä olevat ja tässä kirjoituksessa esille tulleet Uuden Testamentin todisteet paljastavat sen ettei Torinon käärinliina ole Jeesuksen hautaamiseen käytetty käärinliina.

Jokaisen Raamattuun uskovan ihmisen tulisi tutkia ja tarkastella Torinon käärinliinan aitoutta tai epäaitoutta Raamatun sanan todistuksen valossa, ei tieteen tai perinteen kautta, koska Raamatun sana todistaa Torinon käärinliinan valheelliseksi petokseksi, katolilaiseksi pyhäinjäännökseksi ("taikakalu"). Jos ihminen rakentaa uskoaan Jumalaan ihmisten perinteen ja virheellisen tieteen (oikeaakin tiedettä on olemassa) kautta, niin hän rakentaa uskoaan ihmisten uskonnollisten perinnäissääntöjen ja ihmisen järjen varaan, ei Raamatun sanan totuuden perustuksille.

Raamatun sana opettaa Herran Jeesuksen eläneen synnittömän elämän, jonka tähden Hän kelpasi syntiuhriksi Jumalalle kuolemaan maailman ihmisten tähden syntien anteeksisaamiseksi. Herra Jeesus vuodatti verensä ja kuoli Golgatan ristillä syntien anteeksisaamiseksi, jonka todisteeksi Herra Jeesus nousi ylös kuolleista, istuen Isän Jumalan oikealla puolella (Herra Jeesus elää!). Jos sinä teet parannukset (katumus, syntien tunnustaminen ja mielenmuutos) ja uskot Herraan Jeesukseen, niin sinä saat syntisi anteeksi ja iankaikkisen elämän.

Uskonnolliset seremoniat ja rituaalit sekä kirkkoon kuuluminen eivät pelasta ketään, sillä Herra Jeesus sanoi että pelastuakseen ihmisen on tehtävä parannus ja uskottava evankeliumi (usko Herraan Jeesukseen). Ilman uskoa ihminen on jumalattomana kulkemassa kohti iankaikkista kadotusta, mutta jos hän tekee, niin kuin Herra Jeesus käski tekemään (parannus ja usko Herraan Jeesukseen), niin hän pelastuu Jumalan armosta.

Jumala ei vaadi ihmiseltä täydellisyyttä, koska Jeesus oli täydellinen täyttäen meidän puolestamme Jumalan täydellisyyden vaatimuksen. Jumala ei haluaisi rangaista syntistä ihmistä, koska Herra Jeesus kantoi omassa ruumiissaan synnin rangaistuksen kärsien kuoleman kipua ja tuskaa meidän syntiemme tähden. Jumala ei haluaisi kenenkään kuolevan synteihinsä, koska Herra Jeesus kuoli meidän syntiemme tähden. Jumala rakastaa sinua ja haluaa pelasta sinut, jos et ole vielä pelastunut Jumalan armosta.

 

Linkkisuositus: Torinon käärinliina
 

Petri Paavola 2.3.2016

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
Ylen Aamu-Tv 2.3.2016

 

 

 

 

eXTReMe Tracker