Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

 

Jumalan rakkaus ristillä

Olet hyvin todennäköisesti kuullut useammankin kerran sanat Jumalan rakkaus. Hyvin harva ihminen ymmärtää Jumalan rakkauden ristillä ja sen merkityksen. Tosi tarina Jumalan rakkaudesta ristillä on ratkaisu sinulle, joka et usko Jeesukseen sekä sinulle, joka uskot Jeesukseen. Kun ja jos näet uudella ja Raamatullisella tavalla Jumalan rakkauden ristillä, niin se tulee muuttamaan sinut ikuisiksi ajoiksi.

Raamatun opetuksen mukaan kaikki ihmiset ovat Jumalan kirkkautta vailla. Jumalan vanhurskaus ja pelastus on ilmainen lahja Jumalan armosta uskon kautta Herraan Jeesukseen. Jos ihminen katuu ja tunnustaa syntinsä ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin hän saa lahjaksi pelastuksen sekä iankaikkisen elämän. Jumala asetti Herran Jeesuksen armoistuimeksi uskon kautta Jeesuksen vereen pelastukseksi monille ihmisille. Lunastuksen, sovituksen ja pelastuksen koko suuruus ja lunastus on Jeesuksen kuuliaisuuden ansio, koska Hän täytti täydellisesti Jumalan tahdon vaeltaessaan maan päällä. Jeesuksen veri, kuolema ja ylösnousemus on pelastuksen perustus ja sen sinetti.

Jeesus on Jumalan täyttymys rakkaudesta

Vanha Liitto oli esikuvallista, joka sai täyttymyksen Herrassa Jeesuksessa. Vanhan Liiton liitonarkissa olivat Jumalan Kymmenen Käskyn laki, kultainen manna-astia ja Aaronin sauva, joka viheriöitsi. Armoistuin oli liitonarkin kansi, jonka päältä Jumala puhui Moosekselle.

Jumalan laki oli armoistuimen alapuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että Uuden Liiton aikakaudessa Herran Jeesuksen kautta Jumalan sana tulee eläväksi kun totuus vapauttaa ihmisen synnin ja sielunvihollisen orjuudesta.

Kultainen manna-astia kuvaa sitä kuinka Jumala pitää huolta kansansa maallisista tarpeista. Kymmenen Käskyä kuvaa sitä kuinka hengellinen ihminen saa hengellisen ravintonsa Jumalan sanan opetuksista. Aaronin viheriöivä sauva kuvaa sitä kuinka Jumalan armo kasvattaa meitä hylkäämään syntejä sekä kasvattaa meitä elämään uusina luomuksina Jumalan tahdon mukaisesti tässä nykyisessä maailmanajassa.

Aaronin viheriöitsevä sauva oli Jumalan ihme, koska kuollut puu, puinen sauva alkoi viheriöitsemään. Kuolleeseen puuhun ilmestyi elämän merkit, koska elämä Jumalassa voittaa kuoleman. Synteihinsä kuollut ihminen saa uuden elämän Herrassa Jeesuksessa ja hän ei enää kanna synnin ja kuoleman hedelmää, koska Jumalan ihme uudestisyntymisen kautta tuottaa hänen sydämessään Pyhän Hengen hedelmää.

Vanhan Liiton armoistuin oli esikuvaa Herrasta Jeesuksesta, jonka veri, kuolema ja ylösnousemus on pelastuksen perusta. Evankeliumi ei ole sanomaa kuolleesta Jeesuksesta, vaan Jeesuksen kuolemasta syntien anteeksisaamiseksi, sillä Jeesus elää, koska Hän nousi kuolleista. Hauta on tyhjä, sillä Jeesus elää. Herra Jeesus voi antaa syntisi anteeksi, koska Hän elää istuen Isänsä oikealla puolella Jumalan valtakunnassa. 

Vanhan Liiton aikana ylimmäinen pappi meni kerran vuodessa kaikkein pyhimpään pirskottaen syntiuhrin verta armoistuimen päälle syntien anteeksisaamiseksi. Herra Jeesus on Uuden Liiton Ylimmäinen Pappi sekä armoistuin ja siksi veri tahrasi Jeesuksen kehon ja ruumiin, että sinä voisit saada syntisi anteeksi uskon kautta Häneen. Herra Jeesus on Vanhan liiton armoistuimen täyttymys, koska Jeesus on Jumalan armoistuin.

Jumalan rakkauden kutsu pelastukseen

Jumala haluaa pelastaa sinut, joka et usko Jeesukseen. Ilman uskoa Jeesukseen olet kulkemassa synnin orjuuden ja oman valintasi tähden kohti iankaikkista kadotusta. Raamattu sanoo Jumalan sovittaneen synnit Jeesuksen kautta ristillä. Raamattu sanoo:  "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.

Tänä päivänä Jumala kutsuu sinua pelastukseen, koska Jumala haluaa antaa sinulle syntisi anteeksi jos kadut ja tunnustat syntisi sekä uskot Jeesuksen olevan Herra, Messias (Kristus) ja Pelastaja.

Jumalan rakkaus on valtavan suurenmoista rakkautta, sillä Hän ajattelee koko ajan sinun parastasi ja Hän jatkuvasti aktiivisesti toimii sinun parhaaksesi. Jumalan rakkaus on uhrautuvaa rakkautta ja epäitsekästä rakkautta, sillä Hän ei ajattele omaa etuansa, vaan sinun parastasi, koska synti tuhoaa sinut. Jumala ajattelee sinun parastasi ja toimii sinun parhaaksesi, koska Hän rakastaa sinua iankaikkisella rakkaudella.

Avaa sydämesi Jumalan rakkaudelle

Jos olet pelastettu Jumalan armosta ja Herrassa Jeesuksessa, niin Jumala haluaa uudistaa sinun rakkautesi Jumalaa kohtaan. Jumala haluaa avata sydämemme näkemään Jumalan rakkauden ristillä.

Ristiinnaulitseminen oli äärimmäisen tuskallinen ja kivulias teloitustapa, jossa ihminen kuoli hitaan ja tuskallisen tukehtumiskuoleman. Ristiinnaulitut joutuivat kannattelemaan kehoaan käsien ja jalkojen varassa ja kun heidän voimansa loppuivat, niin he kuolivat tukehtumiskuoleman. 

Herra Jeesus oli synnitön ja viaton, joka ristiinnaulittiin meidän syntiemme tähden. Ristiinnaulituille annettiin mirhalla sekoitettua viiniä, joka oli sen ajan puudutusaine, jonka tuli lievittää ristiinnaulitun kokemia hirvittäviä kipuja ja tuskia.

Herra Jeesus ei juonut mirhalla sekoitettua viiniä. Herra Jeesus kärsi täyden rangaistuksen syntien tähden Golgatan ristillä. Jeesus ei halunnut helpottaa oloansa eikä lievittää kipuansa ja tuskaansa, vaan kärsi ruumiissaan hirvittävät kuoleman kivut.

Kun Jeesus huusi: "Se on täytetty", niin se oli voiton huuto, jonka sodasta palaavat voittoisat sotilaat huusivat. Se on täytetty on voittajan ilon ja riemun huuto.

Ristin sanoma on voimallinen ja koskettava, sillä Jeesus ei keskittynyt ristillä omaan kipuunsa ja tuskaansa, vaan sen sijasta kauhistuttavien kipujen ja kärsimyksen keskellä Jeesus iloitsi, että monet ihmiset tulevat saamaan syntien anteeksiantamuksen Hänen ristinsä sovitustyön kautta. Jeesuksen rakkaus ristillä oli uhrautuvaa ja epäitsekästä rakkautta, sillä Hän otti ristillä sinun ja minun paikkani, että me voisimme pelastua.

Ristin sanoma Herrassa Jeesuksessa murtaa sydämeni. Kun uskomme Jeesukseen ja Pyhässä Hengessä näemme Jeesuksen ristillä, niin sen tulisi murtaa sydämemme ja vaikuttaa yhä syvempää rakkautta Jumalaa kohtaan. Jumalan rakkaus vuodatetaan uskovan ihmisen sydämeen, jonka tulisi saada aikaan yhä syvällisempää rakkautta Jumalaa kohtaan.

Yksi Jumala ja Jumalan rakkaus

Raamatun Jumala on yksi Jumala, Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä. Jeesus ei ole Isä, mutta Jeesus on silti Jumala, sillä vain Jumala voi aikaansaada iankaikkisen lunastuksen, jota ei tarvitse enää koskaan uusia tai päivittää, sillä Raamattu sanoo että Jeesus meni oman verensä kautta kaikkein pyhimpään ja Jeesuksen veren kautta tapahtui iankaikkinen lunastus, kertakaikkinen syntien sovitus. Amen, kiitos Herralle, Jumalan rakkaudesta Herran Jeesuksen kautta. Amen, kiitos Jumalalle

 

Petri Paavola 16.5.2016

Linkkisuositus:
http://www.kotipetripaavola.com - Jumalan armon rakastava hyvyys

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 

 

eXTReMe Tracker