Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Näkökulma tatuointiin

Hyvinkäällä 15.9.2014 hengellisen kokouksen jälkeen keskusteltiin tatuoinneista. Keskustelussa Markku Veilo toi esille näkemyksensä tatuoinneista ja niiden alkuperästä. Kaikilta osin Veilon näkemys ei ollut Raamatun totuuden mukainen sekä se oli osittain yliliioiteltu.

 

Haluan tuoda esille heti aluksi ettei minulla ole henkilökohtaisesti mitään Veiloa vastaan, vaan kirjoitan puhtaasti siitä motiivista käsin, että Veilon näkemys tässä suhteessa on vääristynyt, joka voi johdattaa uskovia toimimaan uskonnollisesti, ei Raamatun opetuksen mukaisesti. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan avulla rukouksen kera.Sisällys:
Vainajan tähden
Ihopiirrokset
Uskovat ja tatuoinnit
Demoni ja peto
Loppusanat
Päivitys Veilo tatuoinneista osa 2

 

 

 

Vainajan tähden

5 Moos 14:1 "Te olette Herran, teidän Jumalanne, lapsia. Älkää viileskelkö ihoanne älkääkä ajako paljaaksi päätänne otsapuolelta vainajan (muvth) tähden,
2 sillä sinä olet Herralle, sinun Jumalallesi, pyhitetty kansa, ja Herra on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on.

 

Veilo luki Raamatusta 5 Moos 14:1 kohdan. Hän sanoi että tässä jakeessa sana vainaja on napash, joka tarkoittaa demonia. Itse asiassa jakeessa oleva vainaja sana on hepreaksi muvth, joka tarkoittaa kuolla ja kuollut. Vainaja (muvth) sana ei merkitse demonia, vaan kuollutta ihmistä, eli vainajaa. Demonisointi tässä kohtaa meni yli kirjoitusten.

 

Pakanakansoilla (esim. amorilaiset) oli vainajan suremiseen liittyviä epäjumalanpalvonta tapoja, joissa viillettiin ihoa eri puolilta kehoa mm. suun alueille, poskiin ja rintoihin. Rituaaliin kuului myös vaatteiden repimistä. Näihin rituaaleihin kuului myös otsan yläpuolelta hiusten tai kulmakarvojen pois leikkaamista.

 

Koska Israel oli Jumalalle pyhitetty kansa, niin sen tähden he eivät saaneet osallistua pakanakansojen epäjumalanpalvontaan. Epäjumalanpalvonnassa demonit johdattavat ihmisiä tekemään syntejä, jotka tuhoavat ihmisiä niin sisäisesti kuin ulkonaisesti, jonka päämäärä on lopulta iankaikkinen kadotus.

 

Se on totta mitä Veilo sanoi, että VT:ssa kerrotut ihopiirrokset (tatuoinnit) liittyivät epäjumalanpalvontaan, mutta 5 Moos 14:1 kohdassa ei puhuta ihopiirroksista, vaan ihon viiltelystä sekä hiusten ja kulmakarvojen leikkaamisesta, jotka liittyvät pakanalliseen epäjumalanpalvonta rituaaleihin.

Ihopiirrokset

3 Moos 19:
27 Älkää keritkö tukkaanne päälaen ympäriltä, äläkä leikkaamalla turmele partasi reunaa.
28 Älkää viileskelkö ihoanne vainajan (nefesh) tähden älkääkä koristelko itseänne

 

3 Moos 19 28:ssa on hepreankielinen sana nefesh, joka tarkoittaa sielua, elävää olentoa, mieltä sekä elämää. Se miksi Raamatunkäännökset kääntävät ihan oikein nefesh sanan vainajaksi tässä jakeessa johtuu siitä, että kyseinen jaejakso kertoo pakanallisista epäjumalanpalvonta rituaaleista, jossa vainajien suremisrituaaleihin kuului tietyn hiusten ja parran leikkausrituaalit sekä ihon viiltelyä ja ihopiirroksia.

 

3 Moos 19:27,28 käsky etteivät juutalaiset saaneet osallistua pakanoiden epäjumalanpalvontarituaaleihin annettiin siksi koska Jumala erotti juutalaiset pyhänä pappiskansana erottautumaan kaikesta synnistä, sillä heidän tuli palvella ja palvoa elävää Jumalaa.

 

Monet pakanakansat osoittivat kunnioitusta kuolleille ihmisille ihoaan viiltelemällä. Siihen liittyi myös epäjumalanpalvonta, jonka mukaan ihon viiltely vainajien tähden oli kunnioituksen merkki ja lepytysuhri epäjumalille, joiden uskottiin hallitsevan vainajia ja hautoja.

 

Pakanalliseen epäjumalanpalvontaan kuuluivat myös ihopiirrokset, joita otettiin mm. vainajan kunniaksi tai muistoksi. Samoin ihopiirrokset liittyivät myös sillä tavalla epäjumalanpalvontaan, että ihopiirros kuvasi epäjumalanpalvelusta tai ihopiirroksessa oli sen epäjumalan tai epäjumalien kuvia, joita he palvoivat.

 

Jumala kielsi ettei Israelin kansa saanut tehdä ihopiirroksia, eikä viillellä ihoa vainajan tähden, eikä tehdä pakanallisia hiusten ja parran rituaalileikkauksia. Itse näen Raamatun valossa tatuoinnit siten, ettei se ole Jumalan tahto edes Uuden Liiton aikana.

 

Markku Veilo toi esille, että tatuoinnin ottaminen nykypäivänä menee aina automaattisesti epäjumalanpalvontaan, koska sillä on symbolinen merkitys, joka on alunperin tehty vainajan tähden. Joissakin tapauksissa nykypäivän tatuoinnit liittyvät epäjumalanpalvontaan esim. okkultistiset tatuoinnit; buddhalaiset thai munkit voivat tatuoida ihoonsa kuvan, joka toimii heille kuten amuletti, jonka he uskovat suojelevan heitä, jotkut hindut ottavat tatuointeja pitäen niitä osana kulttuuriaan, joissa tatuointikuva voi esittää esim. hindujen jumalia  (hindulaisen uskonnon harjoittaminen).

 

Totta kai tällaisen tatuoinnin omaava ihminen tullessaan uskoon joutuu sydämessään irtisanoutumaan kaikesta epäjumalanpalveluksesta myös siihen mikä liittyi tatuointiin. Mutta sydämen irtisanoutumisen myötä ei yksikään tatuointi toimi minkäänlaisena porttina. Tästä tarkemmin myöhemmin lisää.

 

Jos ihan tavallinen jumalaton äiti ottaa ihoonsa tatuoinnin, jossa on hänen lapsensa nimet, niin silloin ei ole kyse suoranaisesta epäjumalanpalvonnasta, vaan nykyajan tatuointikulttuurin ilmiöistä, joissa tatuointi otetaan erilaisten syiden takia. En tietenkään puolustele tatuointien ottamista missään tilanteessa, sillä esim. niin sanotut kristilliset tatuoinnitkaan eivät ole Jumalan tahdon mukaisia. Halusin tuoda sen esille, että vaikka tatuointiin liittyy myös tänä päivänä useinkin epäjumalanpalvontaa, niin kaikissa tapauksissa ei ole kuitenkaan kyse suoranaisesta epäjumalanpalveluksesta.

 

Veilo toi esille, että tatuointiin liittyy demonit. Se on tietenkin totta, että kaiken synnin takana on demonit, mutta se ei ole totta, että kaikissa tapauksissa demoneilla olisi ote ihmiseen tatuoinnin kautta, sillä tatuointi ei ole portti demonimaailmaan siten, että kun ihminen ottaa tatuoinnin, niin demonit saavat vapaan pääsyn ihmisen sisäiseen maailmaan. Demoneilla on jo suora yhteys jokaiseen jumalattomaan ihmiseen synnin orjuuden kautta, eli he eivät tarvitse tatuointeja saadakseen yhteyden ihmisiin.

 

Se on kuitenkin totta, että joissakin tapauksissa tatuoinnit otetaan epäjumalanpalvonnan, okkultiikan jne. takia, jotka liittyvät kiinteästi yhteen ihmisen harjoittaman epäjumalanpalveluksen kanssa.

 

Markku Veilo kertoi unestaan, jossa hän käveli käytävää pitkin tietäen että se oli tuonela ja hän näki lapun, jossa luki suomenkielellä tatuointien salaisuus. Tämän jälkeen Veilo sanoi, että Jumala on opettanut hänelle nämä tatuoinnit. Veilon mukaan tatuoinnista tulee portti pahalle hengelle ja että demoninen voima pääsee suoraan virtaamaan ihmisen kautta, koska hänellä on portit auki ja tatuointi kertoo sen millainen portti on auki.

 

En usko, että Jumala on kokonaan opettanut Veilolle tatuoinneista, sillä hän opetti tästä asiasta osittain selkeästi väärin. On varmasti totta, että Veilo ymmärtää ja tietää ettei tatuoinnit ole missään muodossa Jumalan tahdon mukaisia, mutta hänen opetuksensa joukkoon mahtuu myös ylimääräistä, eli epäraamatullista opetusta.

 

Snl 4:23 Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee.

 

Mark 7:
21 Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat,
22 aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys.

 

2 Tim 2:26 ja selviävät perkeleen pauloista, joka on heidät vanginnut tahtoansa tekemään.

 

Ihmisen mieli on se portti, jonka kautta demonit vaikuttavat ihmisessä. Raamatusta tulee selkeästi esille se kuinka saatana ja demonit toimivat ihmisen mielen kautta. Ihmisen mieli on "synnin portti", silloin kun ihmisen elämässä tapahtuu syntisiä asioita ja ulkonaiset asiat ovat seurausta synnin valinnoista.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kun jumalaton ihminen päättää ottaa tatuoinnin, niin hän tekee päätöksen synnin orjuuden olotilassa mielensä kautta, jonne demoneilla on vapaa pääsy. Tatuointi ihmisen iholla ei siis ole demoninen portti, vaan synnin ulkoinen seuraamus. Ihmisen mieli toimi porttina demoniselle vaikutukselle. Tatuointi voi todellakin kuvata sitä demonia tai epäjumalanpalvelusta, jota ihminen palvelee, mutta ihmisen mieli toimii porttina tähän epäjumalanpalvontaan.

 

Synnin ja epäjumalanpalvelus sidos vaikuttaa kaikkein eniten ihmisen mielen alueella. Toki on totta sekin että epäjumalanpalvontaan ja okkultismiin kuuluu asioita ja esineitä joita demonit käyttävät ja joiden kautta he toimivat. Siksi uskovan ihmisen tulee poistaa ja hävittää tällaiset esineet.

 

Uskovien keskuuteen on yleistynyt sellainen väärä opetus, joka siirtää demonien toiminnan johonkin sellaiseen kohteeseen, jonka kautta demonit eivät kuitenkaan vaikuta. Itse asiassa tällainen opetus on demonien syöttämä ihmisen mieleen, jonka tarkoituksena on hämätä uskova torjumaan demonien hyökkäyksiä ja vaikutuksia sellaisen asian kautta, jossa demonit eivät toimi ja vaikuta ja kun ihminen uskoo sen, niin hänet on eksytetty pois vartioimasta omaa mielen aluettansa, jonka avulla ja jonka kautta demonit pyrkivät eksyttämään ihmisiä.

 

Olen nähnyt saman kaavan monen eksytyksen kohdalla, jossa sielunvihollinen eksyttää uskovia torjumaan demonien toimintaa siellä missä sitä ei ole ja sen jälkeen uskovat ovat helppo eksyttää, koska he eivät oikeasti tiedä sitä mistä kautta synti ja demonit tulevat ihmisen kimppuun. Otan tähän asiaa valaisevan ja kuvitteellisen esimerkin: Venäjän tiedustelupalvelu tekeytyy Ruotsin viranomaiseksi, joilta vuotaa Suomen tiedustelupalveluun väärä tieto, siitä että ruotsalaiset hyökkäävät vuoden päästä Suomeen Suomen länsirajojen kautta. Tämän johdosta suomalaiset vetävät itärajalta ja muualta ison osan sotakalustoa länsirajalle tehden valmisteluja hyökkäyksen torjumiseen. Kun vuosi on kulunut, niin Venäjä hyökkää kaikella voimalla itärajan kautta lyöden Suomen asevoimat täydellisesti, koska Suomen armeija oli eksytetty ja harhautettu taistelemaan väärää vihollista vastaan, niin siksi Suomen armeija koki täydellisen tappion.

 

Edellä olevan esimerkin kaltaisesti demonit toimivat pyrkiessään eksyttämään uskovia ihmisiä. Siksi meidän on todella tärkeätä ymmärtää sitä mikä on Raamatun totuus ja miten Jumala toimii sekä miten demonit valehtelevat ja kuinka he pyrkivät eksyttämään. 

Uskovat ja tatuoinnit

Markku Veilolta kysyttiin, että kun ihminen tulee uskoo, jolla on tatuointeja, niin vapautuuko hän näistä asioista. Veilo vastasi, että hänen puolestaan kannattaa rukoilla ja voidella öljyllä tatuointi kohta ja sitten kun hän kaikesta sydämestään tiedostaa, että se on Jumalan tahdon vastainen asia ja sanoutuu siitä irti Jeesuksen nimessä ja Hänen verensä kautta, niin se portti menee kiinni ja hän vapautuu siitä. Veilo totesi tähän vielä, että on kyse mielen asenteesta.

 

Veilon opetus tatuointi kohdan öljyllä voitelemisesta ei ole Raamatun sanan opetusta. UT:ssa on annettu opetus öljyn käyttämisestä vain yhdessä ja ainoassa tapauksessa, jossa seurakunnan vanhimmat voivat rukoilla sairaan puolesta voidellen hänet öljyllä. Raamatun opetuksen mukaan öljyä saa käyttää vain sairaiden voiteluun ja tämä voitelu on annettu seurakunnan vanhimpien tehtäväksi.

 

Luuk 24:47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.

 

Tatuointi kohdan öljyllä voitelu on täysin turha ja hyödytön sekä harhaanjohtava toimenpide. Raamattu opettaa, että synnin tiet ja vaikutukset sekä synnin portit tukitaan parannusta tekemällä uskon kautta Herraan Jeesukseen, joka tapahtuu ihmisen sydämessä (mielenalue). Raamatussa ei ole yhtään kohtaa, jossa Uuden Liiton järjestyksen mukaan olisi synnin portteja ja vaikutuksia tukittu öljyllä voitelun kautta.

 

Harhaanjohtavaa ja haitallista Veilon opetus öljyllä voitelemisesta on siksi, että synti sekä demoninen vaikutus poistuu ihmisen elämästä vain parannuksen teon kautta, jolloin Herran Jeesuksen veri puhdista ja poistaa synnit ja niiden vaikutukset. Veilon opetus johdattaa ihmisen asettamaan uskonsa öljyn vapauttavaan vaikutukseen syntien poistamiseksi sekä varjelukseksi demoneita vastaan. Toki Veilo toi oikein esille, että uskovan tulee sydämessään irtisanoutua kaikista Jumalan tahdon vastaisista asioista, mutta hän lisäsi siihen yhden ylimääräisen elementin eli öljyllä voitelun.

 

Silloin kun uskotaan epäraamatullisia asioita ja opetuksia sekä asetetaan tällaisia vääriä öljyllä voitelemisia, niin sen lähde ei ole Jumalasta, vaan riivaajista. Riivaajat haluaisivat, että uskovat voitelisivat kotinsa öljyllä (kuten jotkut tekevät) luottaen siihen, että Jeesuksen nimen ja veren kautta tehty rukous ja öljyn voitelu varmistaa sen ettei paha pääse uskovan kotiin ja elämään.

 

Kun ja jos näin tehdään, niin tämän eksytyksen kautta riivaajahenget eksyttävät ihmisen pois mielenalueen valvomisesta, jonka kautta käydään oikea ja todellinen hengellinen sodankäynti riivaajia ja syntiä vastaan. Silloin kun uskova luottaa öljyyn voidellessaan kotiaan tai itseään, niin hän on eksynyt pois siitä todellisuudesta, jonka kautta vastustetaan syntiä ja saatanaa. Tämä on vihollisen taktiikka, sillä hän pyrkii eksyttämään uskovat tekemään hyödyttömiä ja turhia asioita, joiden kautta he luulevat Jumalan toimivan, vaikka itse asiassa he toteuttavat koko ajan saatanan tahtoa eksytyksen kautta.

 

Kun sellainen ihminen tulee uskoon, jolla on tatuointeja, niin se riittää, että hän sydämessään ymmärtää tatuoinnin olevan vastoin Jumalan tahtoa, eikä ota enää uusia tatuointeja. Tatuointeja ei tarvitse voidella öljyllä, koska Jeesuksen veressä on puhdistava voima syntiä ja demoneita vastaan. Luota vain uskossa Herran Jeesuksen veren voimaan, sillä se on ainoa suoja ja puhdistusaine syntiä ja demonien vaikutuksia vastaan.

 

Kun ihminen tulee uskoon, niin hän tekee parannuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen, joka poistaa synnin ja sen vaikutukset hänen elämästään. On kuitenkin muutamia poikkeuksia, jotka eivät palaudu ennalleen parannuksen ja uskoontulon myötä. Jos ihminen on tappanut toisen ihmisen, niin hän saa tappamisen syntinsä anteeksi Jumalalta, mutta anteeksisaaminen ei palauta tapettua ihmistä takaisin elävien kirjoihin. Sama koskee tatuointeja, sillä niitä ei kaikissa tapauksissa voida poistaa ihmisen iholta. Jumalallehan on kaikki mahdollista ja Hän voisi hävittää kaikki tatuoinnit uskovien iholta kun he ymmärtävät ne Jumalan tahdon vastaisiksi, mutta hyvin harvoissa tapauksissa Jumala on näin tehnyt.

 

Tietenkin jos se on mahdollista, niin tatuoinnin voi myös joissakin tapauksissa poistaa, mutta jos se ei ole mahdollista, niin se jää iholle, mutta uskova on kuitenkin vapaa siitä, koska hän on saanut syntinsä anteeksi Jumalalta.

 

Se on ihan totta ettei ole Jumalan tahto, että uudestisyntynyt ihminen ottaisi ns. kristillisiä tatuointeja. Emme saa kuitenkaan syyllistää sellaista uskovaa, joka on ottanut tatuointeja jumalattomana tai uskovana luulleen niiden olevan ihan oikein, mutta myöhemmin hän on ymmärtänyt tatuointien olevan Jumalan tahdon vastaisia asioita. Hän elää Jumalan anteeksiantamuksessa ja meidän tulee kohdella häntä uskovana, joka on saanut syntinsä ja virheensä anteeksi. Syntien anteeksiantamus asettaa jokaisen uskovan samalle viivalla toinen toistensa kanssa Jumalan edessä. On siis erittäin tärkeää ymmärtää ja muistaa, että Jumala rakastaa ihan yhtä paljon sellaista uskovaa, joka on erehtynyt ottamaan tatuoinnin kuin sellaista, jolla ei ole tatuointia.

 

Sekin on totta, että alunperin Raamatunkin mukaan tatuoinnit liittyivät epäjumalanpalvontaan, mutta ei siitä voi vetää sellaista johtopäätöstä että nykyään kaikissa tatuointi tapauksissa on kyse epäjumalanpalvonnasta. Muinaisessa Roomassa kuusipuita ja kuusipuunherraa (Baal berith - kuusipuun herra) palvottiin 25. päivä joulukuuta voittamattoman auringon syntymän kunniaksi. Joulukuusella ei ole mitään tekemistä Herran Jeesuksen syntymän kanssa, mutta siitä huolimatta monet uskovatkin koristelevat joulukuusia juhliessaan Jeesuksen syntymää. Joulukuusella on kiistattomasti pakanallinen alkuperä, joka liittyi epäjumalanpalvontaan, mutta en usko että uskovat palvovat kuusipuun herraa joka joulu joulukuusen ympärillä. Näen itse joulukuusen ihan turhana ja hyödyttömänä kapistuksena, jossa itsessään  ei ole demonista voimaa, vaikka sen alkuperä onkin täysin pakanallinen sekä epäjumalanpalveluksen kyllästämä.

 

Edellä olevan esimerkin kautta pyrin tuomaan sen esille, että vaikka tatuointien alkuperä on epäjumalanpalvonnassa, niin se ei tarkoita sitä, että automaattisesti jokainen tatuoitu ihminen on tekemisissä epäjumalanpalvonnan kanssa tatuointinsa kautta. Tämä on hyvä ymmärtää, vaikkakin vielä nykyään osa tatuoiduista ihmisistä on suorassa yhteydessä epäjumalanpalvontaan tatuointinsa kautta. 

 

Väärä öljyllä voitelu on tullut hyvin suosituksi monien uskovien keskuudessa. Jumala haluaa, että me Jumalan kansana teemme parannusta väärästä öljyllä voitelemisesta, sillä se johdattaa uskovia tekemisiin riivaajien kanssa. Meidän uskovien täytyy pysyä siinä mitä Raamattu opettaa, eikä Raamattu opeta, että uskovien tulee voidella öljyllä talomme pihtipieliä, tatuointeja jne.

 

Väärä öljyllä voiteleminen on päässyt pujahtamaan monien uskovien piirien sisäpuolelle. Sitä pidetään harmittomana asiana tai sitten siihen uskotaan, mutta Raamattu ei opeta siitä mitään. Jos pistät luottamuksesi ja uskosi väärään öljyllä voitelemiseen vaikka jotakin tapahtuisi, niin olet tekemisissä asioiden kanssa, josta Uuden Liiton järjestys ei opeta yhtään mitään. On päivänselvää, että riivaajat haluavat sinun mieluummin uskovan öljyllä voitelun voimaan ja vaikutukseen kuin Jeesuksen veren voimaan tai sitten he haluavat että uskot totuuden ja valheen sekoitukseen.

 

Katolisessa kirkossa on yhtä aikaa voimassa Jeesus pelastustienä sekä useat muut erilaiset pelastustiet. Silloin kun katolilainen uskoo koko paketin, vaikka joukossa on oikeaakin, niin se on siitä huolimatta eksytys, eikä Raamatun totuus, koska valhe poistaa totuuden tehon muuttaen sen valheeksi.

 

Sama asia on väärän öljyllä voitelemisen suhteen. Jos rukoilet suojelusta itsellesi Jeesuksen nimessä ja veressä sekä voitelet talosi ikkunoiden ja ovien pihtipieliä öljyllä, niin sekoitat totuuden mukaan valhetta. Moni voi ajatella, että mitä väliä sillä on kun on kuitenkin ihan oikein rukoiltu, jos öljyllä voitelu ei olisikaan Raamatullista. Raamattu vastaa tähän seuraavasti:

 

Gal 5:9 Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.

 

Ei ole Jumalan tahto, että totuuteen lisätään edes pieni valhe, koska vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan. Tämä tarkoittaa sitä, että silloin kun totuuden mukaan sekoitetaan vaikka pienikin valhe, niin totuudesta tulee valhe, koska totuudessa ei saa olla eikä voi olla mukana pientäkään valhetta, koska silloin ei ole enää kyse totuudesta, jos totuuteen sotketaan mukaan valheita.

 

Tämän tulisi saada meidät ymmärtämään, että on väärin Uuden Liiton aikana Jeesuksen nimessä voidellaan öljyllä taloja, esineitä tai tatuointeja jne. sen tähden, että öljyllä voitelun kautta pyritään tukkimaan synnin portteja ja demonisia vaikutuksia.

 

Raamatussa Uuden Liiton järjestyksessä öljyllä voiteleminen on sallittua vain seurakunnan vanhimmille, jotka voivat voidella sairaita öljyllä, mutta kaikenlainen muu öljyllä voiteleminen on epäraamatullista, joka johdattaa ihmiset tekemisiin valheenhenkien kanssa. 

 

Joku voi vielä ajatella, että kaikkea ei ole kirjoitettu Raamattuun miten Jeesukseen pitää uskoa. Tämä ajatus ei pidä paikkaansa, sillä Raamattu sanoo:

 

Joh 7:38 Joka uskoo minuun, niinkuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on, juokseva elävän veden virrat." (alkutekstin mukainen sanajärjestys)

Joh 20:
30 Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden;
31 mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä

Herra Jeesus itse opettaa, että Häneen tulee uskoa, niin kuin Raamattu opettaa ja että asiat joita Jeesus teki ja puhui on kirjoitettu (Raamattuun UT) siksi että opetuslapset uskoisivat Jeesuksen olevan Messias ja Jumalan Poika. Tämä tarkoittaa sitä, että Raamattuun myös Uuteen Testamenttiin on kirjoitettu kaikki se ylös miten ja millä tavalla meidän tulee uskoa Herraan Jeesukseen. Emme siis voi emmekä saa uskoa Herraan Jeesukseen sellaisen opetuksen kautta, jota ei ole Raamattuun kirjoitettu.

Raamatun oman todistuksen valossa tatuointien, ikkunoiden ja ovien pihtipielien öljyllä voiteleminen on epäraamatullista toimintaa, koska Raamattu ei anna meille lupaa tehdä sellaisia asioita. Joku voi sanoa tässä kohden ettei uskovat saisi sitten pitää teetupiakaan, koska Raamattu ei opeta mitään teetuvista. Raamattu kehottaa meitä menemään kaikkeen maailmaan julistamaan evankeliumia, jota teetuvissa tehdään ja siksi se on täysin Raamatullista.

Tatuointien, ikkunoiden ja ovien pihtipielien öljyllä voitelemista ei voi kytkeä millään tavalla Uuden Liiton uskonjärjestykseen ja opetukseen, siksi ne ovat epäraamatullisia asioita, joita emme saisi uskovina tehdä.

Joku voi vielä ajatella koska Raamattu ei puhu mitään bensan imppaamisesta ja tinnerin haistelemisesta, niin ne eivät ole ainakaan kiellettyjä ja siksi bensaa voi impata sekä tinneriä haistella. Asia ole kuitenkaan näin, sillä bensan imppaamisen sekä tinnerin haistelemisen kautta saavutetaan päihtymyksen kaltainen tila, joka tarkoittaa silloin sitä että bensan imppaaminen sekä tinnerin haisteleminen on syntiä.

Kaikkea mikä on syntiä ja Jumalan tahtoa vastaan ei ole erikseen lueteltu ja nimetty Raamatussa. Mutta se mikä on ihan oikeasti syntiä, josta Raamattu ei erikseen mainitse saadaan selville Raamatun perusopetuksen kautta, kuten yllä oleva esimerkki tuo sen selvästi esille.

Demoni ja peto

3 Moos 19:28 Älkää viileskelkö ihoanne vainajan (nefesh) tähden älkääkä koristelko itseänne ihopiirroksilla. Minä olen Herra.

 

Markku Veilo ottaa uudestaan esille tatuoinnit siteeraten 3 Moos 19:28 Raamatun jaetta. Veilo sanoi vainajan tähden olevan avainsana, jonka jälkeen hän sanoi vainaja sanan olevan napash, joka voidaan kääntää sielu, mieli, eläin, peto. Sitten Veilo sanoi, eli pedon tähden, joka tarkoittaa demonien tähden. Veilo sanoi, että tämä tarkoittaa sitä, että se tekee sen portin, joka on selkeä merkki pahoille hengille.

 

Aikaisemmin Veilo sanoi napash sanan olevan myös 5 Moos 14:1, jossa oli kuitenkin heprean sana muvth. Napash sanalla Veilo tarkoittaa hepreankielen nefesh sanaa, joka tarkoittaa sielua, elävää olentoa (myös eläimiä), mieltä sekä elämää.

 

3 Moos 19:28 vainaja tarkoittaa tässä tekstiyhteydessä kuollutta ihmistä, ei petoa eikä demonia. Veilo antaa tässä kohden nefesh sanalle väärän merkityksen, koska hänen opetuksensa tästä aiheesta on osin virheellinen ja väärä. Kun vainaja sana vaihdetaan demoniksi, niin silloin väärä opetus saadaan kuulostamaan oikealta. On hyvin yleinen ilmiö, että väärän opetuksen tueksi voidaan ottaa sanoja, joille on annettu vääriä merkityksiä, että ne sen kautta tukisivat väärää opetusta, jota puhuja tietenkin pitää oikeana, vaikka se on väärä opetus.

 

Tällainen väärä demoniopetus on tietenkin vahingollista koska sen kautta uskovat saadaan varomaan tatuointeja demonisina portteina, jota ne eivät kuitenkaan ole, koska ihmisen mieli on se portti, jonka kautta demonit vaikuttavat ihmiseen. Vainajahenget, eli demonit hallitsevat ihmistä hänen mielenalueensa kautta. Toki demoniset tatuoinnit ilmentävät ja kuvaavat pahuuden voimia, mutta demonit käyttävät ihmisen mieltä porttina ihmiseen ja demoninen tatuointi on ulkonainen merkki epäjumalanpalvonnasta tai okkultiikasta jota ihminen harjoittaa.

 

Jos joku sellainen ihminen tulee uskoon, joka on jumalattomana ottanut demonisen kuvan tai niitä on useita eri puolella kehoa, niin niitä voi olla hankala poistaa. Jos se on mahdollista, että ne voidaan poistaa, niin olisi ihan hyvä poistattaa ne, mutta jos se ei ole mahdollista, niin silloin ne jäävät iholle muistuttamaan jumalattomuudesta ja syntielämästä, joka on kuitenkin saatu anteeksi parannuksen teon ja uskon kautta Herraan Jeesukseen.

 

Se on totta mitä Veilo puhui lävistyksistä ja niiden alkuperästä, joka sekin liittyy epäjumalanpalvontaan sekä voiman hakemiseen riivaajahengiltä. Mutta tässäkin kohden täytyy muistaa, ettei kaikki lävistäminen ole suoranaista epäjumalanpalvontaa. Esimerkiksi naisten korvakorut, jotka ovat minusta täysin turhia, niin niitä käytetään hyvin usein kaunistautumisen tarkoituksessa, ei siksi että sen kautta pyrittäisiin suoranaiseen yhteyteen ja kanssakäymiseen demonien kanssa.

 

Se on tietenkin totta etteivät uskovat saisi kannustaa tatuointien ottamista ja ne tulisi nähdä Jumalan vastaisina asioina. Tatuointeihin liittyy myös vakavia terveysriskejä, jotka voivat aiheuttaa monenlaisia sairauksia kuten mm. syöpää.

 

Sfgtate.com sivusto julkaisi 5.9.2011 Environmental Health News säätiön artikkelin tatuointi aineiden myrkyistä ja siitä mitä sairauksia sekä haittavaikutuksia ne voivat aiheuttaa. Uudet tutkimukset ovat paljastaneet tatuointimusteissa olevan myrkyllisiä kemikaaleja kuten karsinogeeneja ja hormonihäiritsijöitä.

 

Iholle piikitetyt tatuointimusteet aiheuttavat allergista ihottumaa, kroonisia ihoreaktioita ja tulehduksia. Tutkijoiden arvioiden mukaan ftalaatit ja muut kemikaalit aiheuttavat joitakin edellä mainittuja ongelmia. Tutkijat ovat huolestuneet tatuointimusteiden pitkäaikaisista riskeistä kuten ihosyövästä. Tutkimusten mukaan tatuointimuste kulkeutuu imusolmukkeisiin, joka ei ole ollenkaan hyvä asia.

 

Mustassa tatuointimusteessa on bentsopyreeniä, joka on voimakas karsinogeeni. Eläinkokeiden havaintojen perusteella se aiheuttaa ihosyöpää. Ihotautilääkärien lääketieteellisissä raporteissa on sattumanvaraisia tapauksia, joissa tatuoinneista on löydetty pahanlaatuista melanoomaa. Elizabeth Tanzi (Washington Institute of Dermatologic Laser Surgery in Washington, D.C) sanoo tatuointimusteiden reagoivan auringonvaloon siten, että ne voivat aiheuttaa allergista ihottumaa, kroonisia reaktiota ihossa ja tulehduksia. Tanzin mukaan ftalaatit ja muut kemikaalit aiheuttavat näitä ongelmia.

 

Saksassa tutkijat raportoivat, että kemiallista dibutyyliftalaattia on löydetty mustasta tatuointimusteesta. Tutkimuksen mukaan 14:sta kaupallisesta musteesta on löydetty pieniä määriä ftalaattia ja niiden arvellaan vaikuttavan haitallisia iho-oireita. Ftalaatit voivat jäljitellä estrogeenejä tai häiritä testosteroneja, mutta suuri huoli kohdistuu mahdollisiin niiden haitallisiin vaikutuksiin sikiöön ja sitä kautta pieniin lapsiin. Pienillä poikavauvoilla altistuminen ftalaateille ennen syntymää on yhdistetty sukupuolielinten naisellistumiseen.

 

Tutkimusten mukaan myös värilliset tatuointimusteet voivat aiheuttaa sairauksia ja iho-oireita niiden sisältämien myrkyllisten kemikaalien takia. Musta tatuointimuste sisältää huomattavia määriä fenolia sekä polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä (PAH), jotka kulkeutuvat ihoon tatuoinnin yhteydessä. Polysykliset aromaattiset hiilivedyt voivat jäädä loppuelämän ajaksi iholle sekä aiheuttaa ennenaikaista ihon vanhenemista ja syöpää. Polysykliset aromaattiset hiilivedyt tuottavat haitallista singlettihappea (vaurioittaa solukerroksia ja mitokondriota). Polysykliset aromaattiset hiilivedyt imevät itseensä auringon uv-säteilyä, joka tuottaa haitallisen singlettihapen muodostumisen.

 

Tutkimusten mukaan keltainen pigmentti 74 voi hajota ja siirtyä kehon entsyymeihin. Kun esimerkiksi laserin avulla poistetaan tatuointeja, niin ihosolussa oleva tatuointiaine voi levittäytyä kaikkialle elimistöön. Aiempien tutkimusten mukaan tatuointimuste kulkeutuu imusolmukkeisiin, joiden tehtävänä on suodattaa kehosta pois sairauksia aiheuttavia organismeja.

 

Itse olen sitä mieltä, että kun tatuointimuste kulkeutuu imusolmukkeisiin, niin se vahingoittaa imusolmukkeita ja sen tehtäviä elimistössä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun imusolmukkeet eivät kykene kunnolla poistamaan kehosta sairauksia aiheuttavia organismeja, niin sen tähden elimistö heikkenee ja on alttiimpi sairauksien kehittymiseen.

 

Tatuointiin liittyvät kiistattomasti todistetut terveysriskit kertovat meille sen, että ihmiskehoa ei ole tarkoitettu tatuoitavaksi, koska tatuointiaineet aiheuttavat ihmisille haitallisia sairauksia kuten esim. jopa syöpää.

 

Tässä valossa on hyvin helppo ymmärtää miksi Jumala on kieltänyt tatuoinnit Raamatussa. Toki tatuointiin liittyy joissakin tapauksissa selkeä epäjumalanpalvonta, mutta joka kerta niihin liittyy vakava terveysriski, koska ihmisen elimistöön ei ole tarkoitettu haitallisia aineita, joita tatuoinnissa käytetään.

Loppusanat

Kirjoitukseni viesti on sellainen, että on olemassa ihan oikeasti demonien toimintaa ja vaikutusta sekä suoranaista epäjumalanpalvontaa monien erilaisten asioiden kautta, mutta kaikki asiat eivät kuitenkaan liity suoranaisesti epäjumalanpalvontaan sekä pyrkimykseen päästä yhteyteen demonien kanssa. Meidän tulisi uskovina kyetä erottamaan tämä asia, ettemme ajaudu sielunvihollisen eksytykseen, jonka kautta hän teetättää meille turhia töitä, jotka ovat meille vahingollisia sekä johdattavat meitä pois totuudesta uskomaan valheita.

 

Kokouksen lopuksi, joku yleisön joukosta toi esille sen, että parannus ja usko Jeesukseen sulkee portit ja tämän myös Veilokin myönsi. Veilon tulisi pitäytyä vain parannukseen sekä uskoon Jeesuksen, joka sulkee portit, eikä sekoittaa siihen mukaan täysin turhaa tatuointien öljyllä voitelemista.

 

Markku Veilolla on monessa kohtaa ihan hyvää opetusta, mutta kirjoituksessani mainittu tatuointi opetus meni ei kokonaan, mutta osittain väärin, joka voi johtaa uskovia harhautumaan vahingollisiin asioihin. Veilolla on kuitenkin ihan oikea asenne ja halu sekä tahto tuoda esille sitä mikä on Jumalan tahto sekä mitkä ovat Jumalan tahdon vastaisia asioita. Se on hyvä asia.

 

Meidän jokaisen uskovan on tutkittava ja koeteltava kaikki, niin Veilon kuin minunkin opetukseni, että emme eksy, sillä me jokainen erehdymme jossakin kohtaa. Itse on ole kuunnellut kovinkaan montaa Veilon puhetta, mutta olen kuunnellut hänen muutaman lyhyen opetuksensa youtuben kautta. Ne olivat pääosin ihan asiaa sekä itsekin rakennuin niiden kautta.

 

Lopuksi tuon esille erään vaaran, joka vaanii jokaista sananjulistajaa sekä opettajaa. Silloin kun uskova saa lisääntyvästi kutsuja puhumaan sekä opettamaan ja häntä aletaan arvostamaan, niin hän voi lipsua sellaiseen ansaan, että hänen täytyy tietää ja osata enemmän kuin mihin hän on uskossaan kasvanut. Tämän seurauksena hän lukee tunnettujen julistajien opetuksia, jotka voivat olla kuitenkin osittain ihan vääriä. Hän alkaa uskomaan niihin ja imemään näitä oppeja sydämeensä sekä julistamaan ja opettamaan niitä Herran sanana kuulijakunnallensa.

 

Koska hän ei suostunut toimimaan sen uskon kasvuvaiheen mukaan missä hän on, vaan halusi enemmän, niin ylpeys ja halu olla jotakin enemmän ja ehkäpä jotakin suurtakin eksytti hänet julistamaan oppeja, jotka eivät ole Raamatullisia. Tämän tuon esille surullisena havaintona, johon monet Raamatun totuudessa pysyneetkin sananjulistajat ovat eksyneet. Tässä on se ikävä puoli, että kun ja jos eksyy tällaiseen eksytykseen, niin se hyvin usein johtaa siihen, että julistajan pääpaino ajautuu koko ajan enemmän epäterveellisiin opetuksiin ja terve opetus saa koko ajan vähemmän jalansijaa.

 

Tästäkin syystä meidän uskomme auktoriteetin tulee olla yksin Herrassa Jeesuksessa ja Jumalan sanan totuudessa. Siksi meidän pitäisi koetella ja tutkia Jumalan sanalla kaikki opetus rukouksen kera, myös se mitä minäkin olen tuonut esille tässä kirjoituksessa.

 

Tuon vielä sen esille, että jos et ole uskossa Herraan Jeesukseen, niin silloin olet jumalattomuuden tilassa ja synnin sekä epäuskon takia olet matkalla iankaikkiseen kadotukseen. Herra Jeesus vuodatti verensä ja kuoli syntien anteeksisaamiseksi Golgatalla. Tästä todisteena on Herran Jeesuksen ylösnousemus. Jos tunnustat syntisi Jumalalle sekä teet parannuksen ja uskot Jeesuksen olevan Herra ja Pelastaja, niin sinä pelastut ja saat syntisi anteeksi sekä osallisuuden iankaikkiseen elämään.

Päivitys Veilo tatuoinneista osa 2

Markku Veilolta on tullut youtubeen selvitystä koskien kohua tatuoinneista ja demoneista. Veilo toi todella hyvin sekä selkeäsanaisesti ja rohkeasti esille pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta ja sellaisella tavalla, jota ikävä kyllä yhä harvemmin enää nykyään kuullaan uskovien puheissa ja julistuksissa.

 

Veilon puheesta tuli myös esille turha puolustautuminen, sillä hän oli selkeästi sanonut aikaisemmin Hyvinkäällä tatuoinnin olevan aina demoninen portti. Uskovan tulee seistä sanojensa takana sekä korjata virheet ja väärät sanomiset jos niihin on syyllistytty. Olisi hyvä jos Markku ymmärtäisi väärinkäyttäneensä alkutekstiä Hyvinkään kokouksessa. Samoin öljyllä tatuoinnin voiteleminen ei ole Raamatun opetuksen mukaista.

 

Veilo sanoi, ettei korvakoruissa ole kyse lävistämisestä. Korvakorujen käyttäminen on ihan sama asia kuin lävistäminen, koska silloin kun korvaan tehdään reikä, johon laitetaan korvakoru, niin on kyse ihan samasta asiasta kuin esim. napalävistys, jossa napaan laitetaan napakoru. Olemme nykyään niin tottuneita korvakoruihin, ettemme ehkä heti ymmärrä, että korvakorut ovat ihan samanlaista lävistämistä kuin huulikorut, napakorut, silmäkulmaan kiinnitettävät korut jne.

 

Tuon vielä sen esille, että en tuomitse ketään uskovaa, joka käyttää korvakoruja, mutta näen niiden olevan ihan turhia, enkä usko olevan Jumalan tahto, että ihminen tekee minkäänlaisia lävistyksiä tai reikiä mihinkään kohtaa kehoansa. Näiden asioiden pois laittaminen on kasvuprosessi, joka vie jokaiselta oman aikansa. Tässä kohden tulee muistaa antaa toinen toiselleen aikaa kasvaa uskossa, joka tarkoittaa ettei kenenkään tule kytätä ketään, sillä usko on sydämen asia vaikuttaen sisäpuolelta ajan kanssa myös ulkonaisia muutoksia. Lääketieteellinen toimenpide esim. leikkaus jne. ovat tietenkin hyväksyttäviä asioita, koska tällaisissa toimenpiteissä on kyse ihmisen sairauksien hoidosta, eikä sitä voi mitenkään rinnastaa lävistyksiin.

 

Syy miksi tuon nämä asiat julkisesti esille johtuu siitä, että Veilolla on rohkeutta, terävänäköisyyttä ja hyvää ymmärrystä Raamatusta sekä rakkaus Jumalaa ja Raamatun sanan totuutta kohtaan, mutta jos emme korjaa kurssia siinä kohden missä olemme sanoneet ja opettaneet väärin, niin se ei ole Jumalan tahdon mukaista toimintaa, vaan parannuksen paikka.

 

Kukaan ei halua rakkaan ja vilpittömän uskon veljen ajautua pienenkään lipsahdukseen, vaan että hänen vaelluksensa olisi puhdasta ja oikeata Herran edessä, joka myös johdattaa uskovaa korjaamaan kurssiaan silloin kun siihen on aihetta. Kyse ei siis ole kenenkään nokkimisesta tai lyömisestä, vaan Jumalan tahdon mukaisesta kehotuksesta parannukseen.

 

Jos me itse saarnaamme parannusta muille, mutta emme itse tee parannusta silloin kun siihen on aihetta, niin se tekee meistä ylpeitä ihmisiä, sillä vain nöyrä ihminen tekee parannuksen silloin kun siihen on aihetta.

 

Tuon sen vielä esille ettei minulla ole mitään Markku Veiloa vastaan, vaan pidän häntä uskovana veljenä, joka rakastaa Jumalaa sekä Raamatun totuutta. Korostan vielä sitä, että olen kuunnellut muutamia hyviä opetuksia Markun kautta, jotka rakensivat minua suuresti. Kaikki se hyvä mitä Markun kautta Jumala on tehnyt on todella arvokasta, mutta pieni hapatus hapattaa äkkiä koko taikinan.

 

Asetan itseni Markkuun nähden seuraavan Raamatun sanan opetuksen alaisuuteen:

 

Fil 2:
1 ¶ Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
2 niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
3 ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
4 ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta.
5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,

 

 

 

 

Linkkisuositus: Raamattu ja tatuoinnitPetri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
youtube.com (linkki on poistettu youtubesta)
tohtori.fi
sfgate.com
ncbi.nlm.nih.gov
youtube.com/Markku Veilo puhetta tatuoinneista osa2

  

eXTReMe Tracker