Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


Kirjoitus on kokonaisuudessaan sivullani: Raamattu ja muukalaiset

Rakasta muukalaista

Eksegetiikan professori Lauri Thurén sanoo Raamatun olevan pakolaismyönteinen kirja ja että niin vanha kuin Uusi Testamentti korostavat sitä että vieraista ja muukalaisista tulee pitää hyvää huolta. Thurén toi myös esille kuinka Raamattu opetti israelilaisia rakastamaan muukalaisia (maahanmuuttaja), koska he olivat itsekin olleet muukalaisina Egyptissä. Thurén toi senkin esille kuinka muukalaisia tuli ruokkia, vaatettaa ja jopa järjestää heille erityisiä turvakaupunkeja.

3 Moos 19:
33 Kun muukalainen asuu luonasi teidän maassanne, älkää sortako häntä.
34 Muukalainen, joka asuu teidän luonanne, olkoon niinkuin maassa syntynyt teikäläinen. Rakasta häntä niinkuin itseäsi, sillä tekin olitte muukalaisina Egyptin maassa. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

1 Moos 15:13 Ja Herra sanoi Abramille: "Niin tiedä totisesti, että sinun jälkeläisesi tulevat elämään muukalaisina maassa, joka ei ole heidän omansa, ja heidän on niitä palveleminen, ja ne sortavat heitä neljäsataa vuotta.

Raamattu (Jumalan sana) opetti Israelin kansaa rakastamaan muukalaisia, eikä heitä saanut sortaa millään tavalla. Raamattu kehottaa rakastamaan muukalaisia niin kuin itseään, sillä israelilaisetkin olivat olleet muukalaisina Egyptissä ja tiesivät miltä sortaminen tuntuu, koska egyptiläiset sortivat heitä neljäsataa vuotta. Kun asetamme tämän opetuksen tähän päivään, niin meidänkin tulisi rakastaa maahanmuuttajia (pakolaisia ja kaikenlaisia maahanmuuttajia) sekä auttaa heitä sen mukaan kun meillä on viisautta, kykyä, voimavaroja ja taloudellisia resursseja.

1 Tim 5:8 Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.

Kun asetamme tämän Raamatun kohdan koskemaan nykyistä maahanmuutto- ja pakolaiskeskustelua, niin sen mukaan on ensin pidettävä hyvää huolta oman maan kansalaisista, sillä sellainen maa, joka ei kykene pitämään huolta omista kansalaisistaan, ei kykene myöskään oikealla tavalla auttamaan maahanmuuttajia. Raamatun selkeä viesti on, että maahanmuuttajia ja hädänalaisia tulee auttaa, mutta oman kodin ja kansan hyvinvointi on etusijalla, koska suomalaisen ensimmäinen vastuu on oma perhe ja oma kansa ja sen lisäksi tietenkin Raamattu opettaa myös ottamaan vastuuta koskien maahanmuuttajan auttamista. Totta kai Raamattu opettaa auttamaan hädänalaista sekä hengenvaarassa olevia (myös pakolaisia ja maahanmuuttajia) kaikin tavoin sen mukaan kuin on voimavaroja ja resursseja.

Maailmassa on todella paljon vainottuja kristittyjä, jotka pakenevat henkensä edestä esim. muslimimaissa tapahtunutta vainoa ja kuolemanuhkaa. On aivan varmasti Raamatullista ja Jumalan tahdon mukaista auttaa hengen hädässä olevia uskonveljiä ja sisaria.

4 Moos 35:
14 Kolme kaupunkia teidän on määrättävä tältä puolelta Jordanin, ja kolme kaupunkia teidän on määrättävä Kanaanin maasta; ne olkoot turvakaupunkeja.
15 Israelilaisille ja teidän keskuudessanne asuvalle muukalaiselle ja loiselle olkoot ne kuusi kaupunkia turvapaikkoina, joihin voi paeta jokainen, joka tapaturmaisesti jonkun surmaa.

Lauri Thurén sanoi, että muukalaisia varten tuli järjestää erityisiä turvakaupunkeja. Tässä Thurén erehtyi, sillä turvakaupungit olivat olemassa israelilaisia tai muukalaisia varten, jotka olivat vahingossa surmanneet jonkun ihmisen Israelissa. Raamattu ei kehota erikseen rakentamaan tai asuttamaan muukalaisia omaan kaupunkiinsa, vaan ne olivat olemassa sitä varten, että ihmisen vahingossa surmannut oli turvassa kostajilta turvakaupungissa. Thurénin väärä käsitys ja ajatus johtaisi ghettojen syntymiseen, jossa on omat lakinsa ja tapansa, joissa ei noudatettaisi maan lakeja, vaan maahanmuuttajien sääntöjä ja lakeja. Tällaisesta asuttamisesta on olemassa nykyään ikäviä esimerkkejä esimerkiksi Ruotsissa, jonne on syntynyt maahanmuuttajien ghettoja maahanmuuttajien sääntöjen ja lakien kera.

 

Petri Paavola 17.9.2015

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker