Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöt ja asiat


Turha sensaatiouutinen vs. todellinen Hyvä Uutinen

 


Mtv.fi sivusto julkaisi 19.8.2015 uutisen otsikolla: Pariskunta piti tyttöä seksiorjana viisi vuotta – perustelivat Raamatulla. Median tapa ja tyyli toimia nykyään on uutisoida turhia uutisia. Tällä en tarkoita sitä, että kaikki uutiset ovat turhia, sillä totta kai joukossa on aiheellisia ja tarpeellisia uutisia, mutta turhien ja aiheettomien uutisten määrä lisääntyy koko ajan.

Ymmärrän sen, että edellä oleva otsikko vetää puoleensa lukijoita sekä se sisältää ristiriitaisen viestin, mutta samalla antaa myös väärän kuvan siitä mitä Raamattu pitää sisällään. Oikea otsikko olisi ollut: Pariskunta piti tyttöä seksiorjana viisi vuotta – perustelivat kauhistuttavan tekonsa Raamatulla, joka ei opeta eikä oikeuta seksuaalista hyväksikäyttöä.

Seksuaalinen hyväksikäyttö on aina kauhistuttava ja tuomittava teko. Olen murheellinen hyväksikäytetyn tytön puolesta ja toivon hänelle koko sydämestäni onnellista elämää. Seksuaalinen hyväksikäyttö usein tuhoaa hyväksikäytetyn koko loppuelämän, toivon ettei niin kävisi uutisessa olleen tytön kohdalla.

Uutisartikkelissa oli maininta, että seksuaalinen hyväksikäyttö oli erityisesti perustelu vanhan testamentin tekstien perusteella (alkuperäinen artikkeli oli englanninkielinen). Raamattu kieltää seksuaalisen hyväksikäytön, eikä opeta harjoittamaan seksisyntejä, ei vanhassa eikä uudessa testamentissa. Tällainen maininta olisi pitänyt ehdottomasti olla mukana uutisen tekstissä, sillä silloin se vastaisi totuutta ja todellisuutta, mutta sen puuttuessa joillekin voi syntyä sellainen mielikuva, että vanha testamentti sallii seksuaalisen hyväksikäytön, vaikka se ei sitä salli. Pitkään mediaa seuranneena olen päätynyt sellaiseen johtopäätökseen, että varsinkin ateistisen (ei kaikki) maailmankuvan omaavat toimittajat kirjoittavat uutisia koskien Raamattua, antaen siitä valheellisen ja väärän kuvan, ikään kuin Raamattu sallisi kaikenlaiset perversiot ja vääryydet. Toimittajan motiivi tällaiseen artikkeliin nousee halusta vääristellä asioita sekä lyödä ja mustamaalata kristittyjä ja Raamatun sanan opetusta.

On sanomatta selvää, että edellä kuvattu toiminta on moraalitonta ja halpa-arvoista. Raamatun sanoman tärkein ulottuvuus on se kuinka ihminen synnin orjana pahaa tehden itselleen ja lähimmäisilleen on kulkemassa kohti iankaikkista tuhoa, mutta Jumala rakkaudessaan on valmistanut ihmiselle pelastuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen. Kun ihminen tunnustaa syntinsä ja tekee parannuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin hän saa syntinsä anteeksi ja iankaikkisen elämän Jumalan luona. Koska on paljon toimittajia, jotka antavat median kautta Raamatusta täysin väärän kuvan, niin minä tuon julkisuuteen Raamatun todellisen luonteen, joka on yhtä kuin Jumalan luonne.

Raamattu on kaunis kirja, sillä se on rakkauskertomus Luojan ja luodun välillä siitä kuinka Luoja rakastaa luotuansa iankaikkisen rakkauden kautta. Kun ihminen vastaa Jumalan rakkauteen uskoen Jeesukseen, niin hän saa elämälleen tarkoituksen sekä oppii rakastamaan lähimmäistään oikealla tavalla. Usko ja rakkaus Jeesukseen pitää ihmisen poissa synnin teiltä ja johdattaa hänet elämään rehellisesti totuudessa ja rakkaudessa Jumalaa ja kaikkia lähimmäisiään kohtaan.

Nykyajan yksi suurimmista ongelmista on hyväksytyksi tulemisen kokemisen puute sekä ihmisen hyväksikäyttäminen elämän kaikilla osa-alueilla. Ihmisen arvoa mitataan hänen tekojensa mukaan, ei sen mukaan kuka hän. Jumala ei vaadi ihmiseltä täydellisyyttä, koska Jeesus oli täydellinen. Jumala ei vaadi ihmiseltä suorituksia, koska Jeesus täytti kaiken lain. Jumala ei haluaisi rangaista ihmistä, koska Jeesus kantoi rangaistuksen meidän edestämme. Jumala ei haluaisi kenenkään kärsivän, koska Jeesus kärsi meidän puolestamme. Jumala ei haluaisi kenenkään kuolevan, koska Jeesus kuoli meidän puolestamme.

Ihminen ei voi koskaan kokea suurempaa rakkautta kuin saada olla Jumalan täydellisen rakkauden kohteena. Tässä maailmassa on kahdenlaista Jumalan rakkauden kohtaamista. Jumala rakastaa jumalatonta ihmistä täydellisen rakkauden kautta, mutta jumalaton ihminen ei arvosta sitä, ei edes usko Jumalan olemassaoloon ja halveksuu Jumalaa ja Hänen sanansa ilmoitusta (Raamattu). Tämän tähden jumalaton ihminen ei voi kokea Jumalan täydellisen rakkauden voimaa, joka eheyttää ja parantaa hänen kaikki syvät sekä sisäiset haavansa ja siksi synnin teot johtavat hänet lopulta iankaikkiseen tuhoon, ellei hän tee parannusta.

Jeesuksen uskova ihminen saa kokea ja vastaanottaa Jumalan täydellisen rakkauden, joka ohjaa hänet pois synnin teiltä, joka tuhoaa ihmisen. Jeesukseen uskova ihminen saa kokea Jumalan täydellisen rakkauden, jonka kautta hän saa eheytyä ja kaikki syvät sisäiset haavat parantuvat, jos uskova antaa Jumalan parantaa hänet Jumalan tahdon ja aikataulun mukaisesti.

Kirjoitan lopuksi lyhyen ja tiivistetyn yhteenvedon Raamatun sanomasta (Hyvä Uutinen) nykykielen termien esimerkkien kautta.

Jumala loi paratiisiin terveen ihmisen. Ihmisen langettua paratiisissa pois Jumalan tahdosta ihminen sairastui synti nimiseen tautiin. Tauti on hengenvaarallinen, joka johtaa iankaikkiseen kuolemaan. Potilas ei kykene itse havaitsemaan kuoleman vakavia oireita. Lääkäri (Jumala) on ainoa, joka pystyy näyttämään potilaalle todeksi synti nimisen sairauden. Taudinkantaja kantaa virusta koko elinaikansa tässä nykyisessä maailmanajassa.

Lääkäri havaitsee suuressa Armossaan taudin. Potilas kokee synnintunnon, jonka jälkeen hän tekee Armosta parannuksen, jolloin hän saa kokea anteeksiantamuksen Lääkärin vastaanotolla. Tämän jälkeen potilaalle aloitetaan lääkehoito syntiä vastaan, joka hoidetaan Lääkärin rakkaudellisen ja lempeän valvonnan alaisena.

Parantumisprosessin hoito-ohje:

Lääkärin määräämä lääkekuuri koostuu seuraavista aineksista: Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemiseen uskominen, Jeesuksen veri jatkuvana puhdistusaineena, Isän Jumalan rakkaus, Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Pyhän Hengen osallisuus, rukous, Jumalan sana, Raamatun lukeminen, Jumalaa ylistäminen sekä kiittäminen, eläminen parannuksessa sekä anteeksiantamuksessa, yhteydenpito seurakunnan uskoviin yhteisen rakentumisen kautta.

Lääkitys:

Isän Jumalan rakkaus, Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Pyhän Hengen osallisuus, rukous, Jumalan sana, Raamatun lukeminen, Jumalaa ylistäminen sekä kiittäminen, eläminen parannuksessa sekä anteeksiantamuksessa. Tämä kaikki mieluiten, joka päiväsenä annostuksena sen voiman mukaan, jonka Lääkäri päivittäin vaikuttaa potilaassa.

Suositus:

Suositellaan lääkettä päivittäin, muutoin tauti puhkeaa kuolemanvaaralliseksi.

Vaikutus:

Lääke oikein käytettynä vaikuttaa ja antaa potilaalle iankaikkisen elämän ja täyden terveyden. Kun potilas saapuu Uuteen Jerusalemiin, hänellä ei ole enää jälkeäkään taudista, vaan hänellä on täysterveen paperit. Tämän jälkeen Ihminen elää häntä rakastavan Jumalan kanssa terveenä ja onnellisena iankaikkisesti.


Linkkisuositus: Väärä väite ja totuus

 

Petri Paavola

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James 1769
mtv.fi/uutiset

 

Tiedustelut ja yhteydenotot: Palautesivu         eXTReMe Tracker