Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Usko Herraan Jeesukseen

Olen kirjoittanut tämän kirjoituksen uskomattomille ihmisille, jotka eivät ole pelastuneet Herran Jeesuksen kautta sekä vasta uskoontulleelle Herran Jeesuksen opetuslapselle, ja myös Herraan Jeesukseen uskoville, jotka ovat olleet jo pitemmän aikaa uskossa.

Tämä kirjoitus kertoo syntiinlankeemuksesta ja seurauksista, kuinka pelastus voidaan vastaanottaa sekä kuinka Jumala opettaa ja johdattaa Herran Jeesuksen opetuslapsia

Tämä kirjoitus on myös uskovan perus-aloituspaketti. Tämä paketti sopii mainiosti vasta uskoontulleelle kuin myös jo pitempään uskossa olleellekin. Tämän paketin avulla pääset alkuun uskon tiellä ja lopusta huolehtii sitten Jeesus Pyhän Hengen ja Jumalan sanan kautta.

 

Sisältö:
Siunaus
Jumalan teot ovat sangen hyviä
Vapaus valita
Syntiinlankeemus
- Vääristymä
- Eksytys tunteiden kautta
Synnin vaikutukset
Synnin seuraukset
Parannus
Usko on Jumalan teko
Pyhä Henki
Jumalan sana
- Kirjoitettu on
- Fariseukset ja kirjanoppineet kumosivat Jumalan sanan
- Hyviä Raamatun käännöksiä
- Ohjeita lähimmäisen rakastamiseen
Rukous
Kuuliaisuus
Rakkauden ja totuuden kautta vaikuttava usko
Armo ja totuus
Uskovien yhteys
Usko johtaa palvelemaan
Ilo rauha ja kärsimys

 

 

Siunaus

Jumala loi rakkaudellensa kohteen, eli ihmisen. Ja Jumala sanoi: “Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat. Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät”.

Jumalan tarkoitus oli, että ihminen vastaanottaisi sen Rakkauden ja Pyhyyden, mikä on Jumalalla ja eläisi tuon Rakkauden ja Pyhyyden mukaan. Tämä on suurta Jumalan rakkautta ihmistä kohtaan, että ihminen voisi elää elämäänsä onnellisena ja kirkastaa Luojaansa, joka on antanut elämän ihmiselle. Kun Jumala oli luonut ihmisen, niin ensimmäiseksi Jumala siunasi ihmisen. Siunasi on hepreaksi barakh (siunata, tervehtiä, toivottaa hyvää).

Jumala ensimmäiseksi tervehti ihmistä ja toivotti hyvää ihmiselle, eli siunasi ihmisen. Jumala toivottaa sinullekin hyvää ja haluaa siunata myös sinua. Jumala haluaa siunata ihmisiä tänä päivänä samalla tavalla, kuin Hän paratiisissa siunasi ihmisen.

Jumala sanoi; "olkaa hedelmälliset ja Minä annan teille", on tärkeätä muistaa ja ymmärtää, että kun Jumala antaa ja kun ihminen vastaanottaa sen minkä Jumala antaa niin vasta sen jälkeen tulet siunatuksi. Jumalan sanassa on siunaus ja kun toimit sen mukaan, niin silloin tulet myös siunatuksi.

Mont ihmiset pettyvät Jumalaan, koska he eivät usko Jumalaan kuten Raamattu opettaa, siksi he eivät voi vastaanottaa Jumalan siunauksia. Monet ihmiset valittavat Jumalalle, koska he eivät ole saaneet siunauksia. He eivät ole saaneet niitä siksi, koska he eivät usko Jumalan sanaan, vaan haluavat saada siunauksia oman tahdon mukaan, ei Jumalan tahdon mukaisesti.

Jumalan teot ovat sangen hyviä

Ja Jumala katsoi kaikkea mitä Hän oli tehnyt ja sanoi; kaikki oli sangen hyvää. Jumalan luomistyössä näkyy Jumalan rakkaudellinen luonne ja Hänen äärettömän hyvä kykynsä suunnitella ja luoda. Tämä kyky tekee Jumalasta hyvän johtajan, jonka auktoriteetin alaisuudessa on hyvä ja turvallista olla.

Tekeehän Jumala kaiken sangen hyvin. Tämä on Jumalan suunnitelma ihmiselle, että ihminen on onnellinen Jumalan kanssa ja tämä toteutuu vain siten, että Jumala saa johtaa ja johdattaa ihmistä. Kaikki on sangen hyvää, mitä Jumala tekee. Jumala haluaa hyvää ihmiselle. Mutta tuon hyvän saamisen ehtona on uskoa, mitä Jumala sanoo meille.

Vapaus valita

Herra Jumala sanoi Eedenin paratiisissa ihmiselle; “Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän -ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman”.

Jumala antoi ihmiselle vapauden syödä kaikista muista puista, paitsi ei hyvän -ja pahantiedon puusta. Ihminen kysyy sydämessään; miksi Jumala antoi kiellon yhteen puuhun paratiisissa? Jumala antoi ihmiselle vapauden valita haluaako ihminen elää Jumalan kanssa, vai haluaako ihminen elää elämänsä ilman Jumalaa.

Valinta toi ihmiselle vapauden, joka antoi ihmiselle mahdollisuuden päättää haluaako ihminen elää elämänsä Jumalan kanssa vai ei. Jumala rakastaa luomaansa ihmistä, eikä Jumala halunnut suhteen Jumalan ja ihmisen välillä perustuvan pakkoon, vaan vapaaehtoisuuteen.

Ethän sinäkään halua toisen ihmisen pakottavan sinua menemään avioliittoon hänen kanssaan. Rakastuminen on se syy miksi ihmiset avioituvat. Jumalakin rakastaa sinua ja haluaisi, että sinäkin rakastaisit Häntä, mutta ei pakosta, vaan sydämen halusta. Hyvän- ja pahantiedon puu olikin Jumalalta rakkauden, kunnioituksen ja vapauden osoitus ihmistä kohtaan.

Ilman tuota yhtä puuta ihmisellä ei olisi ollut valinnanvaraa, ja siten hän olisi joutunut elämään Jumalan kanssa pakosta, eikä omasta tahdostaan. Jumala ei halunnut ihmisestä robottia, joka tottelee jokaista napin painallusta. Robotti ei voi valita mitä se tekee. Jumala halusi, että ihminen voi valita, mitä hän tekee elämällään.

Siksi Jumala kielsi syömästä tuosta yhdestä puusta, koska Hän rakastaa sinua. Jumala ei ole luonut pakkoa, vaan vapauden. Valitseminen siis toi vapauden ihmisen elämään. Vapauteen kuuluu myös vastuu, sillä Jumala sanoi, älä syö siitä puusta. Jumalan kielto on aina meidän parhaaksemme ja sen tarkoitus on myös suojella meitä synnin tuhoisalta vaikutukselta.

Syntiinlankeemus

Aatami ja Eeva olivat onnellisia paratiisissa. Raamattu kertoo meille, että saatana tulee käärmeen hahmossa pahat mielessään Aatamin ja Eevan luokse. Hei hetkinen, mitä Raamattu kertoo meille? Kaiken piti olla oli sangen hyvää, minkä Jumala loi, niinhän Raamattu kertoo meille. Tiedän että seuraava kysymyksesi on: Miksi paratiisissa oli pahuutta ja syntiä, sillä Jumala loi kaiken hyväksi?

Jumala loi myös enkelit ja kerubit, jotka ovat ihmiskunnalle näkymättömiä, mutta Jumalalle näkyväisiä. Enkeleille Jumala antoi myös saman vapauden kuin ihmisille, eli vapaan tahdon. Yksi kerubi aloitti kapinan Jumalaa vastaan ja veti osan enkeleistä mukaansa tähän kapinaan. Tämä kerubi oli Raamatun mukaan erittäin kaunis ja hän ylpistyi kauneudestaan ja nousi kapinaan Jumalaa vastaan.

Jumala joutui ajamaan valtapiiristänsä pois nämä kapinalliset. Tämän kapinan johtaja tunnetaan tänään nimillä perkele ja saatana, joka tarkoittaa vastustajaa.

Vääristymä

Koko ihmiskunnan historian ajan saatana on vääristänyt Jumalan sanan totuuden, kääntäen sen merkityksen päinvastaiseksi. Pahuutta täynnä oleva saatana vihaa kaikkea Jumalan luomaa ja erikoisesti hän vihaa ihmisiä, siksi hän haluaa tuhota ihmisen synnin pahuuden kautta.

Paratiisissa perkele puhui käärmeen suulla. Raamattu opettaa meille, että se jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, on se vanha käärme.

Käärme sanoi vaimolle; “Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista”.

Tämä on tuttua myös meille tämän päivän ihmisille. Tässä maailmassa kuulet päivittäin tuon saman sanoman; onkohan Jumala todellakin sanonut näin, ei varmaankaan; asia on kyllä ihan toisin kuin mitä Jumala sanoi ja eihän Jumala voi nyt tätä tarkoittaa mitä Hän on sanonut, koska tämä asia on kyllä nyt niin kuin minä sen ajattelen.

Vaimo oli valppaana paratiisissa ja sanoi ihan oikein käärmeelle; ” Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa, mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi”.

Käärme vastasi vaimolle; “ ette suinkaan kuole; vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niin kuin Jumala tietämään hyvän ja pahan”.

Käärme valehteli ensimmäiseksi sanomalla; “ette suinkaan kuole”, sen jälkeen käärme sanoi vain osaksi totuuden, “te tulette niin kuin Jumala tietämään hyvän ja pahan”.

Tämä on saatanan taktiikka tässä maailmassa, kun hän eksyttää ihmisiä pois Jumalan luota. Hän sekoittaa valheen ja muunnetun totuuden ja myös aina yleensä tässä järjestyksessä ensin valhe ja sitten muunneltu totuus, joka näyttää totuudelta, mutta ei ole totuutta.

Käärme sanoi ihmiselle, että tulette tietämään hyvän ja pahan. Totuus on kuitenkin se että ihminen lankesi syntiin eikä sen tähden kykene ymmärtämään ja elämään sen mukaisesti mikä on hyvää Jumalan sanan mittapuun mukaan. Se "hyvä" mitä saatana tarjosi ihmiselle oli saatanan mittapuun mukainen hyvä (todellisuudessa pahaa ja syntiä), jonka kautta saatana vääristää sen mikä on hyvää Jumalan mittapuun mukaan. Ihminen ei syntiinlankeemuksessa tullut tuntemaan todellista Jumalan hyvää, sillä he joutuivat synnin vallan alaisuuteen.

Jumala sanoi, että jos syötte hyvän- ja pahantiedon puusta, niin te kuolemalla kuolette. Käärme valehteli sanoen, ette te suinkaan kuole. Tämä oli valhe ja kun tämän valheen uskoo, niin joutuu synnin orjuuteen, jonka palkka on iankaikkinen kuolema.

Otan tähän yhden esimerkin lapsuusvuoteni kokemuksesta, millä tavalla saatana huijaa ja eksyttää ihmisiä. Olin lapsena isäni kanssa meidän kesämökillä ja siellä isäni ja äitini aina viljeli perunoita, porkkanaa ja erilaisia kasviksia ja vihanneksia. Eräänä kesänä myyrät innostuivat syömään meidän porkkanoita, jotka olivat kasvamassa kasvimaalla.

Myyrät tekivät paljon tuhoa kasvimaalla ja näytti siltä, että myyrät saavat suurimman osan porkkanasadosta. Isäni tuskastui ja päätti hävittää nuo myyrät ja kävi ostamassa porkkanoita kaupasta ja toi ne mökille. Hän halkaisi jokaisen porkkanan kahtia ja laittoi porkkanan väliin myrkkyä.

Sen jälkeen hän kaivoi nuo porkkanat maahan ja tämä keino sai aikaan sellaisen vaikutuksen, että suurin osa porkkanoista pelastui myyrien kynsistä. Isäni maahan laittamat porkkanat olivat hyviä ja terveellisiä niin pitkään kunnes siihen laitettiin myrkkyä. Myrkky teki niistä kuolettavia. Myyrät luulivat saavansa herkullisia porkkanoita, mutta ne saivat kuoleman herkkujen sijaan.

Samoin myös teki käärme paratiisissa, hän sekoitti valheeseen muunneltua totuutta, joka ei enää olekaan totuutta, vaan se on synnin kuolettavaa myrkkyä joka tappaa ihmisen iankaikkisesti.

Eksytys tunteiden kautta

Siihen saakka kun ihminen oli uskonut paratiisissa Jumalaa, hyvän- ja pahantiedon puu muistutti heille kuolemasta ja kirouksesta, joka kätkeytyi tuohon puuhun. Mutta heti kun ihminen alkoi kuunnella käärmeen ääntä, niin hän näki sen puun hyvänä, ihanana ja suloisena puuna, joka antaa vielä ymmärrystä, eli viisautta (näin ihminen väärin luuli).

Kun ihminen lakkaa kuuntelemasta Jumalaa, niin silloin ihmisen maailmankuva ja kaikki asiat, mitä on tässä maailmassa vääristyvät. Kaikki näyttää sen jälkeen erilaiselta, sillä kaikki vääristyy ihmisen mielessä. Tämä on saatanan taktiikka, hän maalaa kaiken oikein "kauniisti", aivan samoin kuin ne porkkanat siellä kasvimaalla nekin olivat oikein herkullisia, mutta niiden sisällä oli kuolema.

Tämä on ihmisen ongelma, sillä ihminen näkee vain asioiden ulkokuoren, mutta ei niiden sisintä olemusta. Sen tähden kaikkein paras vaihtoehto on Jumalan sanan noudattaminen. Synnin pettämänä kirouksen ja kuoleman puu oli vaihtunut niin puoleensavetäväksi, ettei ihminen voinut vastustaa kiusausta ja näin ihminen otti sen puun hedelmästä ja lankesi syntiin.

Tällä tavalla ihminen vaihtoi Jumalan rakkauden ja pyhyyden, kuolemaan ja kiroukseen. Ihminen joutui synnin orjuuden alle, jota kuvaa hyvin sanat, synnin pakkovalta. Raamattu sanoo, että “saatana on vanginnut ihmisen tahtoansa tekemään”.

Usein ihmiset haluavat tehdä elämässään hyviä kauppoja ja varovat tekemästä huonoja kauppoja. Paratiisissa tehtiin todella huono kauppa, siunaus vaihdettiin kiroukseen. Sinä voit tehdä hyvän “kaupan” uskomalla Jumalaan ja antaa elämäsi Hänelle kokonaan.

Pahuutta täynnä oleva saatana eksytti ihmisen tunnemaailman kautta. Synnin kautta saatana maalasi kirouksen ja kuoleman puun hyväksi, ihanaksi, suloiseksi, joka antaa viisautta ja ymmärrystä. Paha saatana vetosi ihmisen tunteisiin, käyttäen sanoja hyvä, ihana ja suloinen. Hän johdatti ihmisen pois totuudesta vetoamalla ihmisen tunteisiin. Ihmisen tunnemaailma avautui petokselle ja sen kautta ihminen ei kyennyt enää näkemään totuutta, jonka ihminen oli aiemmin tiennyt ja siten totuus vääristyi.

Kun ihminen tunteidensa perusteella teki päätöksen, niin hän ei enää ymmärtänyt totuutta ja faktoja ja siksi synnillinen valhe eksytti ihmisen. Pahan saatanan taktiikka on muuttaa ihmisen käsityksiä vetoamalla tunteisiin, joiden kautta hän eksyttää ihmisen valitsemaan synnin, jota hän luulee hyväksi.

Kun ihminen on saatu eksytettyä tunteiden valtaan, niin hän ei näe totuutta ja faktoja, koska tunteista on tullut hänelle "totuus", vaikka ne perustuisivat vääryyteen, ristiriitoihin sekä syntiin. Tähän perustuu saatanan taktiikka ja hän tunteiden kautta vääristää totuuden ja asettaa valheen totuuden sijaan, sillä sen jälkeen ihminen ei kykene enää ymmärtämään totuutta, vaikka se olisi hänen edessään kultaisella tarjottimella.

Eräs tärkeä huomio, joka on syytä muistaa, on se että Eeva ei ollut yksin syyllinen syntiin paratiisissa, vaan niin Eeva kuin Aatamikin lankesivat syntiin ja olivat yhtä syyllisiä Jumalan edessä. Eevan ei olisi pitänyt kuunnella ja uskoa saatanaa, vaan sanoa että se on vastoin Jumalan tahtoa. Aatamin ei olisi pitänyt ottaa synnin hedelmää vaimonsa kädestä, vaan sanoa että se on vastoin Jumalan tahtoa. Eevan syyttäminen syntiinlankeemuksesta on väärin, sillä niin Eeva kuin Aatami lankesivat yhdessä syntiin.

Synnin vaikutukset

Syntiinlankeemuksen jälkeiset tapahtumat Aatamin ja Eevan elämässä, ovat perin tuttuja myös meille tämän päivän ihmisille. Tutkimalla sitä mitä heidän elämässä tapahtui syntiinlankeemuksen jälkeen näemme syitä ja seurauksia siihen miksi ihmiset nykyään käyttäytyvät tietyllä tavalla.

Syntiinlankeemuksen jälkeen Aatami ja Eeva huomaavat, että he ovat alasti ja he sitoivat yhteen viikunapuun lehtiä ja tekivät itselleen vyöverhot. Tämä asioiden peitteleminen on tuttua tässä nykyisessä maailmassa. Aatami ja Eeva olivat Jumalan luomistyö, heissä näkyi Jumalan käden jälki. Heti kun saatana sai ihmisen synnin kautta valtaansa, niin hän vaikutti sen, että ihmiset alkavat peittelemään Jumalan tekoja, jotka Hän on sanansa kautta tehnyt.

Tässä maailmassa oleva saatanan henki haluaa aina peittää sen, mitä Jumala on tehnyt tai haluaa tehdä. Tulee mieleeni vaimoni ensimmäinen raskaus, kun olimme vaimoni kanssa ultraäänikuvauksessa, jossa saimme katsella tietokone monitorista lastamme, joka oli vielä vaimoni vatsassa. Meidät vastaanotti lääkäri, joka oli lääkärin näköinen, viisas ja vakuuttavan oloinen.

Kerroin lääkärille, että lapsi on Jumalan lahja ja minä olen uskovainen mies, joka uskon Jeesukseen. Kun lopetimme monitorin katselemisen, niin minulle ja lääkärille tuli ajatusten vaihdon aika. Kysyin lääkäriltä, että miten vaimoni vatsaan on joutunut tuo pieni ihmisen alku. Lääkäri vastasi; mies hedelmöittää naisen munasolun ja niin siten alkaa naisen kohdussa pienen ihmisen elämä.

Minä kysyin uuden kysymyksen lääkäriltä; miten se on mahdollista, että vaimoni vatsasta syntyy pieni ihminen, jolla on näkevät silmät ja kuulevat korvat. Ja miten on mahdollista, että sillä pienellä on sydän ja kaikki sisäelimet, jotka ovat taitavasti ja sopusointuisesti rakennettu, että tämä pieni ihminen kykenee elämään. Ja miten on mahdollista, että tuolla pienellä on jalat, jolla kävellä, kädet joissa on sormet, joilla voi tarttua ja tehdä kaikenlaista.

Lääkäri vastasi taas hyvin nopeasti; siellä naisen munasolussa on tieto, jonka avulla se rakentuu ihmiseksi.

Minä kysyin taas uuden kysymyksen lääkärille; miten se tieto on mennyt tuohon munasoluun.

Lääkäri vastaa taas silmää räpäyttämättä; se on ohjelmoitu sinne.

Minä kysyin viimeisen kysymyksen tuolta lääkäriltä; tietokoneessa on tietoa, jonka ihminen on ohjelmoinut sinne ja ilman tuota ohjelmointia siellä ei olisi minkäänlaista tietoa, siksi kysyn sinulta, että kuka on ohjelmoinut sen tiedon tuohon munasoluun.

Lääkäri oli hetken hiljaa ja mietti ja sanoi; se on kai sitten se teidän Jumalanne. Minä olin tyytyväinen, koska olin päässyt siihen mihin tähtäsinkin. Jumala on olemassa, eikä Hänen tekonsa ole salassa tältä maailmalta, vaikka ihmiset eivät uskoisikaan Jumalaan.

Aatami ja Eeva kuulivat Jumalan käyskentelevän paratiisissa syntiinlankeemuksen jälkeen, ja he piiloutuivat Jumalan kasvojen edestä paratiisin puiden sekaan. Tämäkin “piiloleikki” on tuttua tämän päivän ihmisille.

Kun ihmisiä pyytää, että tulkaa tänään kokoukseen kuuntelemaan Jumalan sanaa, niin silloin isännät, jotka eivät koskaan tiskaa kotona, ilmoittavat, että tänään on heidän tiskivuoronsa, eivätkä he pääse tulemaan kokoukseen. Isäntä, joka aina lähtee anoppia karkuun, kun anoppi tulee kylään, ilmoittaa ettei voi nyt tulla kun anoppi on tänään tulossa kylään, siksi minun pitää tänään olla kotona. Emäntä joka on juuri eilen tehnyt suursiivouksen sanoo; tänään on siivouspäiväni en voi juuri nyt tulla. Ihmisen pakomatka karkuun Jumalasta jatkuu yhä myös tänä päivänä, kuka sitten piiloutuu milläkin tavoin. Miksi sinä pakenet Jumalaa, Sillä Hän rakastaa sinua.

Jumala huusi miestä paratiisissa sanoen; Missä sinä olet? Jumala on Kaikkivaltias Jumala, eikä Hän sitä varten huutanut, ettei Hän tiennyt missä mies oli. Jumala kysyi mieheltä, missä sinä olet, sitä varten että ihminen pysähtyisi katsomaan missä hän on. Jumalan huudon tarkoitus on saada ihminen näkemään, että hän on eksyksissä. Suunta on väärä ja tulee tarkistaa kurssia ja muuttaa suuntaa, eli kääntyä omalta tieltä Jeesus tielle.

Aatami vastasi Jumalalle; “Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sentähden minä lymysin”.

Tämäkin on tuttua tämän päivän ihmisille. Ihmiset pelkäävät väärällä tavalla Jumalaa, eivätkä uskalla tulla Hänen luokseen. Jumala haluaa hyvää ihmiselle ja rakastaa ihmistä, niin silti ihminen pelkää Jumalaa. Tähän pelkoon löytyy Raamatusta vastaus; “saatana on vanginnut ihmisen tahtoansa tekemään”.

Syy pelkoon on se että saatana eksyttää ihmisen pelkäämään Jumalaa, sitä ainoata, joka voi tuoda hyvän ja onnellisuuden ihmisen elämään. Syntiinlankeemuksen jälkeen astui pelko ihmisen sisäisen maailmaan, ennen syntiinlankeemusta ihminen ei pelännyt, koska Jumalan hyvyys ja rakkaus oli ihmisen turvana. Tämä sama turva on saatavilla myös tänä päivänä. Tie tähän turvaan on Herra Jeesus, täydellinen Jumalan pelastus jokaiselle, joka haluaa pelastua.

Ihmisten elämän pelkojen juuret ovat siis synnissä. Raamattu opettaa; “ Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.

Vääristynyt Jumalan pelko, jonka saatana aiheuttaa ihmisen sydämessä, johtaa ihmisen sydämen pelon, ahdistuksen ja masennuksen valtaan. Herra Jeesus on lähellä, sillä Hän kolkuttaa sydämesi oveen. Avaa sydämesi ovi Herralle Jeesukselle, sillä Hän haluaa pelastaa ja auttaa sinua.

Synnin seuraukset

Raamatun opetuksen mukaan jokainen ihminen on Jumalan kirkkautta vailla synnin tähden. Kukaan ihminen ei kykene pelastamaan itseään oman voimansa kautta.

Synti tuo ihmisen elämään orjuuden, joka aiheuttaa ihmiselle riippuvuuden synnin harjoittamiseen. Raamattu itse opettaa, että saatana on vanginnut ihmisen tahtoansa tekemään. Paha saatana vaikuttaa ihmisen sydämessä synnin harjoittamista.

Synti on kaksi tahoista, se tuo ihmisen sisälle sekä hyvän olon tunteen, mutta myös erittäin pahan olon tunteen. Synti tuottaa myös Raamatun opetuksen mukaan ihmisen lihalle lyhyt aikaisen nautinnon. Tästä johtuvat lihan himot, jotka jäytävät ihmisen sisäistä olemusta. Synnin nautiskelun seurauksena ja hedelmänä on iankaikkinen kadotus, sillä Raamattu sanoo , että synnin palkka on kuolema.

Synnistä nauttiminen on tappavaa, väärin sekä se aiheuttaa kärsimystä. Otan tähän esimerkin: Aviomies pettää vaimoaan toisen naisen kanssa seksisuhteen kautta. Pettäjä aviomies kokee synnistä nautintoa, mutta toimii silti väärin. Kun aviomies jää kiinni huorinteostaan, niin hän aiheuttaa suunnattoman suuren kärsimyksen puolisolleen. Lopulta käy myös niin, että pettäjä aviomies joutuu iankaikkiseen kadotukseen kaikkien syntiensä tähden. Näin toteutuu Jumalan sanan opetus, että synnistäkin voi saada nautintoa, mutta sen tien loppu on iankaikkinen kadotus.

Synti on tappavaa, vaikka se toisikin sinulle nautintoa. Älä anna synnin himojesi johdattaa sinua ikuiseen kadotukseen. Jumalalla on ratkaisu sinulle synnin ongelmaan.

Parannus

Jeesuksen vuodatettu veri, ristinkuolema, ylösnousemus ja usko Jeesukseen on syntien anteeksisaamisen edellytys. Parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava Jeesuksen nimessä. Parannus (metanoia, metanoeoo ajatella toisin, muuttua mieleltään ja katua).

Kun ihminen tunnustaa syntinsä ja uskoo Herraan Jeesukseen vastaanottaen Hänet elämäänsä Herrana ja Pelastajan, niin silloin ihminen on tullut uskoon ja saanut syntinsä anteeksi.

Parannuksen tekeminen tarkoittaa syntien tunnustamista ja katumista, niin kuin Raamattu sanoo: ”Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä”.

Parannuksen tekemisen ajatuksena on myös synnin hylkääminen ja ihmisen elämän muuttuminen Jumalan Sanan mukaiseksi. Jos me suullamme tunnustamme ja sydämellämme uskomme, niin silloin me pelastumme Raamatun opetuksen mukaan. Suun tunnustus ja sydämen usko tarkoittaa sitä, että haluamme julkisesti elää todeksi Raamatun Sanan, Herran Jeesuksen opetuslapsina.

Kun ihminen tulee uskoon niin hän pelastuu synnin ja saatanan vallasta ja hänet siirretään synnin orjuudesta Jumalan valtakuntaan eli hänestä tulee Jumalan lapsi. Uskoontulon kautta Jumala antaa ihmiselle hänen syntinsä anteeksi. Jeesuksen synnitön ja puhdas elämä sekä myös Hänen ristinkuolemansa ja ylösnousemus luetaan uskovan ihmisen hyväksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että Jeesuksen uskon perusteella ihminen pelastuu ja vanhurskautetaan. Kun Jeesus sanoi ristin puulla: ” Se on täytetty” niin se tarkoittaa, että ihminen on sovitettu Jumalan kanssa ja pelastus on täytetty eli tehty täydelliseksi. Sillä armosta te olette pelastut, ette itsenne kautta, se on Jumalan lahja.

Raamatun sanan opetuksen mukaan uskoontullut kastetaan vedessä Herran Jeesukseen nimeen, joten anna kastaa itsesi, ei siksi että pelastuisit, vaan siksi kun olet jo pelastunut Jumalan armosta.

Usko on Jumalan teko

Kun Herra Jeesus vaelsi maan päällä, niin Hän sanoi, että usko ja uskominen Jumalaan on Jumalan teko. Ihmisen pelastuminen synnin ja saatanan vallasta on myös Jumalan teko, jonka Hän lahjoittaa ihmiselle lahjaksi.

Kun evankeliumia julistetaan niin Pyhä Henki osoittaa synnin ihmisen sydämelle ja kadotustuomion sekä myös vanhurskauden, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Se joka uskoo Jumalaan, niin hänelle osoitetaan armahdus Jeesuksen veren kautta.

Usko tulee Jumalan sanan kuulemisen kautta, siksi evankeliumia julistetaan, koska ilman evankeliumin kuulemista ei ihminen voi tulla uskoon. Usko on Jumalan teko ja myös ne teot, joita ihminen uskossa tekee ovat Jumalan tekoja.

Pyhä Henki

Uskon kautta ihminen saa sitten luvatun Pyhän Hengen, jonka antaa ihmiselle voiman olla Jumalan lapsi. Ihmisen oma voima ei hyödytä mitään, sen tähden myös Pyhä Henki annetaan ihmiselle, koska Henki tekee ihmisen eläväksi Jumalalle.

Et voi olla Jeesuksen opetuslapsi omassa voimassasi. Siksi Jumala antaa sinulle luvatun Pyhän Hengen, voimaksi elämääsi. Pyhän Hengen kautta saat voiman kuolla lihallesi sekä hylätä syntejä. Pyhän Hengen kautta saat voiman elää ja kasvaa Jumalan sanan opetuksen mukaisesti.

Todellinen Pyhän Hengen voimavaikutus vaikuttaa sydämessäsi Jumalan rakkautta, joka pitää kiinni Jumalan totuudesta. Pyhän Hengen kautta opit ja saat voiman rakastaa Jumalaa, lähimmäisiä sekä niitä jotka vihaavat sinua. Pyhän Hengen vaikutuksen kautta opit olemaan armollinen kaikkia kohtaan, mutta et kuitenkaan tue syntiä, vaan opit rakastamaan syntisiä ihmisiä.

Jumalan sana

Jumalan sanan lukeminen on erittäin tärkeää. Et voi kasvaa uskossa oikeaan suuntaan ilman Jumalan sanaa. Herra Jeesus sanoi, että Häneen tulee uskoa niin kuin Raamattu sanoo, niin hänen sydämestään on juokseva elävän veden virrat. Jos uskot Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo, niin silloin saat kasvaa Pyhän Hengen voimassa Jumalan tahdon mukaisesti.

Jeesus sanoi niiden eksyvän, jotka eivät tunne kirjoituksia (Jumalan sana) ja Jumalan voimaa (Pyhä Henki). Jotta Pyhä Henki hyödyttää sinua, niin sinun tulee uskoa Jeesukseen, niin kuin Raamattu sanoo, koska vain silloin elävän veden virtaavat sinun sisimmässäsi. Pyhän Hengen virrat virtaavat vain Jumalan sanan mukaisesti, ei sen yli tai ali, vaan Jumalan sanan mukaisesti.

Jumalan sana opettaa meille Jumalan sanan opetukset sekä sen kuinka Pyhä Henki toimii. Pyhä Henki toimii Jumalan sanan opetusten mukaisesti. Näin Jumalan sana ja Henki ovat yhtä, tällä tavoin et pääse eksymään oikealta tieltä.

On erittäin tärkeätä ymmärtää, että Jumalan sana ja Pyhä Henki kuuluvat yhteen. Herran Jeesuksen opetuslapsen elämässä tulee olla tasapaino Jumalan sanan ja Pyhän Hengen voiman kanssa. Jos uskova pitää tärkeänä Jumalan sanaa, mutta hylkää Pyhän Hengen voimavaikutuksen ja mielenuudistuksen, jonka Pyhä Henki vaikuttaa, niin hän on eksynyt pois totuudesta. Jos uskova pitää tärkeänä Hengen voimaa, mutta hylkää sanan opetuksen, niin hän on eksynyt pois totuudesta. Jumalan sanan omistaminen pelkkänä teoreettisena tietona on eksytys sekä samoin Hengen voiman omistaminen ilman sanan opettamaa tietä on eksytys. Riivaajahenget eksyttävät monia uskovia hylkimään sanan opetusta, että he kokisivat "hengen voimaa" ja "hengen läsnäoloa" ilman Jumalan sanan totuutta.

Kirjoitettu on

Seuraavaksi otan esille muutamia tärkeitä Raamatun opetuksia Jumalan sanan tärkeydestä.

Luukkaan evankeliumissa luvussa neljä on erittäin tärkeä opetus Jeesuksen opetuslapsille. Herra Jeesus oli täynnä Henkeä ja Jumalan Henki johdatti Häntä erämaassa.

Paha perkele kiusasi Herraa Jeesusta erämaassa. Paha perkele sanoi Jeesukselle: "Jos sinä olet Jumalan Poika, niin sano tälle kivelle, että se muuttuu leiväksi". Kun perkele kiusaa ihmistä, niin hän toimii samalla tavalla kuin erämaassa, jossa hän kiusasi Herraa Jeesusta. Herran Jeesuksen tehtävä erämaassa ei ollut kivien muuttaminen leiviksi, vaan olla koeteltavana erämaan kuumuudessa.

Paha perkele koittaa saada myös sinut tekemään asioita, joita sinun ei tarvitse tehdä ja jotka eivät kuulu sinun kutsumuksesi. Usein perkele pukee kiusauksen kauniiseen pakettiin ja yllyttää sinua lankeamaan syntiin tämän "kauniiseen" pakettiin käärityn kiusauksen kautta.

Usein perkele myös toimii siten, että hän koittaa saada sinut tekemään asioita, joita et ole vielä valmis tekemään, mutta joita saat tehdä myöhemmin Jumalan armosta. Riivaajahenget koittavat myös houkutella uskovia lankeamaan syntiin valheellisen ihmeen kautta, jossa synti on puettu valheen valeasuun, jonka saatana valehtelee olevan "totuus", mutta joka on kuitenkin valhe. Pahuuden riivaajahenget koittavat saada uskovia elämään tunteiden vallassa sekä vaeltamaan lihallisesti, he haluavat pitää sinut pois totuudesta.

Paha perkele sanoi Jeesukselle, että jos sinä olet Jumalan Poika niin heittäydy alas temppelin harjalta, sillä kirjoitettu on: ‘Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta, että he varjelevat sinua’, ja: ‘He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi’."

Herra Jeesus sanoi Johanneksen evankeliumissa, että saatana on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

Kuinka perkele kykeni siteeraamaan Jumalan sanaa? Paha perkele siteerasi Psalmia 91 ja jakeita 11 ja 12, mutta saatana lisäsi Psa 91:11-12 muutaman sanan ja otti siitä muutaman sanan pois:

Pahan perkeleen siteeraus:

Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta, että he varjelevat sinua’, ja: ‘He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi’."

Jumalan sana:

Psa 91:
11 Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.
12 He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.

Paha perkele lisäsi sanat että he ja otti pois sanat kaikilla teilläsi. Paha perkele koittaa eksyttää myös Jeesuksen opetuslapsia sanalla, joka näyttää olevan Jumalan sanaa, mutta ei ole Jumalan sanaa. Paha perkele ja riivaajahenget toimivat aina siten, että he lisäävät jotakin Jumalan sanaan tai ottavat sieltä jotakin pois. Näin riivaajahenget käyttävät väärennettyä "jumalan sanaa". riivaajahenget ovat mieltyneet vääristämään Jumalan sanaa sekä he mielellään esiintyvät Jumalan Pyhänä Henkenä, siksi Jeesuksen opetuslasten tulee olla tarkkoina ja tuntea Jumalan sanaa sekä Pyhän Hengen toimintaa.

Ps 119:160 Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti.

Jumalan sana on kokonansa totuus, eli Jumalan sana on totuus siten kuin se on Raamattuun kirjoitettu. Paha perkele käyttää mielellään "puolitotuuksia" lisäämällä sanoja Raamattuun tai ottamalla pois Raamatusta sanoja, jolloin siitä tulee valhe. Siksi on hyvä, että päivittäin rukouksen kera luemme Jumalan sanaa sekä antaudumme elämään käytännössä Jumalan sanan opetuksen mukaisesti sen mukaan kuinka Jumalan sana on avautunut meille.

Fariseukset ja kirjanoppineet kumosivat Jumalan sanan

Mark 7:
5 Niin fariseukset ja kirjanoppineet kysyivät häneltä: "Miksi sinun opetuslapsesi eivät vaella vanhinten perinnäissäännön mukaan, vaan syövät leipää epäpuhtailla käsillä?"
6 Mutta hän sanoi heille: "Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: ‘Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana;
7 mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä’.
8 Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä."
9 Ja hän sanoi heille: "Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne omaa perinnäissääntöänne.

Herra Jeesus sanoi, että fariseukset ja kirjanoppineet kumosivat Jumalan sanan perinnäissääntöjensä tähden. Herra Jeesus paljasti heidät eksyttäjiksi. Kaikki paikalla olleet kuulivat keitä Jeesus sanoi eksyttäjiksi. Meillä Herran Jeesuksen opetuslapsina on myös oikeus sanoa, ketkä ovat eksyttäjiä. Sillä on myös todella paljon merkitystä mistä lähteestä ammennat Jumalan sanan opetusta.

Hyviä Raamatun käännöksiä

Suomenkielisiä hyviä Raamatun käännöksiä ovat Biblia 1776, joka perustuu Textus Receptukseen joka pohjautuu Bysantin tekstiin ja Toivo Koilon Uusi Testamentti perustuu myös Textus Receptukseen.

33/38 käännös pohjautuu pääosin Erwin Nestlen tekstilaitokseen, jonka pääasiallinen tekstilähde perustuu Wescott ja Hortin tekstilaitokseen, joka kuitenkin hiukan poikkeaa Nestlen tekstilaitoksesta. Nestlen tekstilaitoksessa on myös käytetty muita lähteitä kuin Wescott ja Hort, mutta pääosa sen tekstistä perustuu Wescott ja Hortin tekstilaitokseen. Suosittelen 33/38 rinnalla käyttämään esim. Bibliaa tai joitakin hyviä englanninkielisiä käännöksiä. Aapeli Saarisalon Uusi Testamentti on myös hyvä käännös.

1992 käännöksen pohjana on Nestle Aland tekstilaitos, jonka teksti perustuu pääosin Wescott ja Hortin tekstilaitokseen. 1992 käännös on tehty dynaamisen ekvivalenssin periaatteen mukaisesti. Dynaamisen ekvivalenssin mukaisessa käännöksessä sanoja ei käännetä tarkasti vastaamaan alkukielen merkitystä, vaan ikään kuin ajatuksiksi. Dynaamisen ekvivalenssin mukaisessa käännöksessä Raamatun sanomalle ja ajatukselle etsitään suomalaisia vastineita sekä käännöksestä tehdään kääntäjien tulkintaa siitä mitä Raamattu sanoo. En suosittele kenellekään vuoden 1992 käännöstä, sillä se on ajautunut monessa kohdin kauas Raamatun alkuperäisestä sanomasta sekä kääntää monessa kohdin pahasti vastoin Raamatun sanaa.

Englanninkielisistä suosittelen King James Version 1611 (1769), joka perustuu Textus Receptuksen tekstiin. J.P. Green's literal translation on myös hyvä käännös.

Monet uskovat sanovat että Raamatun käsikirjoituksista tai käännöksistä ei saa riidellä. Tarkoitukseni ei ole riidellä tässä asiassa, eikä kyse ole riitelemisestä, vaan herättää uskovia hylkäämään kaiken väärän ja etsimään aina aitoa, oikeaa ja alkuperäistä. Korruptoituneet tekstit voivat ohjata uskovia hyväksymään Raamatun vastaisia asioita, joka on saatanan työtä. Valitettavasti saatana saa myös lopun aikana monen uskovan luopumaan uskosta koska he eivät kunnioita aitoa ja oikeaa sanaa, vaan antavat korruptoituneiden tekstien ja opetusten johtaa heitä harhaan.

Jeesus sanoi, että monien uskovien rakkaus kylmenee lopun ajassa kun laittomuus pääsee valtaan. Laittomuus sana on kreikaksi anomia, joka tarkoittaa olla ilman Jumalan lakia. Kun Jumalan sana on vääristetty, niin silloin laittomuus ja luopumus tapahtuu. Jeesus sanoi, että ihmiset eksyvät koska heillä ei ole Kirjoituksia ja Jumalan voimaa (Raamattu ja Pyhä Henki). Uskova tarvitsee molemmat, sillä Raamattu ei yksistään riitä, vaan tarvitaan myös Pyhä Henki. Samoin Pyhä Henki ei yksistään riitä, vaan tarvitaan myös Jumalan sana. Öljy eli Pyhä Henki loppuu kun ei ole oikeata sanaa. Luopumus lopun aikana tulee laittomuuden tähden, monet uskovat ovat ilman Jumalan sanan todellista opetusta, siksi Pyhän Hengen rakkaus kylmenee heissä ja he luopuvat uskosta. Tarvitsemme todellista, aitoa ja alkuperäistä sanaa, että voimme kasvaa Pyhässä Hengessä. Siksi on erittäin tärkeää mistä lähteestä ammentaa sanan opetusta.

Ohjeita lähimmäisen rakastamiseen

Mitä enemmän haluat uskoa Jumalan sanan opetukseen, niin silloin jopa jotkut uskovat voivat syyttää sinua lakihenkiseksi, oikeaoppiseksi kiivailijaksi tai muiden tuomitsijaksi ja kaikki tämä vain siksi, että haluat uskoa sen mitä Raamattu opettaa, koska rakastat Jumalaa:

1 Joh 5:
2 Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjänsä.
3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;

Herran Jeesuksen opetuslapsi rakastaa Jumalaa myös elämällä Hänen tahtonsa mukaan, eli noudattamalla Hänen käskyjään ja opetuksiaan Uuden liiton järjestyksen mukaisesti. Kyse ei ole lain tekojen tekemisestä, vaan uskojen tekojen tekemisestä Jumalaa rakastaen, Hänen armostaan. Näin myös uskosi keskipiste on Jumala Herran Jeesuksen kautta.

Edellä oleva Raamatun kohta opettaa, että jos haluat noudattaa Jumalan sanan opetuksia, niin et ainoastaan rakasta Jumalaa, vaan myös muita Herran Jeesuksen opetuslapsia.

Silloin kun sinua syytetään lakihenkiseksi sekä muiden tuomitsijaksi, siksi että haluat noudattaa Raamatun opetusta rakkaudessa ja totuudessa, niin et ole lakihenkinen, etkä väärämielinen tuomari, vaan uskova, joka rakastaa Jumalaa ja kaikkia Herran Jeesuksen opetuslapsia.

Älä välitä syytöksistä, joita kohtaat kun kasvat uskossa ja opit enemmän rakastamaan Jumalaa ja pitämään yhä enemmän kiinni Jumalan sanan opetuksesta. Rakasta Jumalan rakkaudella niitä, jotka ovat ilkeitä sinulle. Tämä koskee myös jumalattomia ihmisiä, rakasta heitä Jumalan rakkaudella vaikka heidän joukossaan on todella ilkeitä ihmisiä, jotka haluavat loukata sinua ja osa jopa vihaa sinua, koska uskot Raamatun totuuteen.

Jumalattomat ihmiset sanovat sinulle, että et rakasta heitä koska tuomitset heidät. Muista että Jumalan sana tuomitsee, ei Herran Jeesuksen opetuslapsi. Sinä saat kertoa Jumalan sanan totuuden Jumalan rakkaudesta Herrassa Jeesuksessa, Jeesuksen sovituskuolemasta synnistä, kadotuksesta sekä syntien anteeksiantamuksesta ja iankaikkisesta elämästä. Sinä et tuomitse, vaan Jumala sanassaan, muista tämä aina.

Muista että et ole omalla asiallasi, et aja omaa asiaasi, vaan olet Jumalan asialla. Olet Hänen sanansaattaja ja lähettiläs, joka kerrot Jumalan sanasta, rakkaudesta, totuudesta ja Hänen tahdostaan.

Muista se että Jumala haluaa pelastaa kaikki ihmiset. Älä valikoi ihmisiä omien mieltymyksiesi mukaan. Ole valmis kertomaan Jumalan rakkaudesta katsomatta omaa etuasi. Kaikki ihmiset ovat yhtä tärkeitä Jumalalle, kuten myös sinullekin, myös sellainen joka ei arvosta sinua tai vihaa sinua. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, älä ivaa tai mollaa niitä jotka vastustavat sinua.

Muista että evankeliumiin uskominen on vapaaehtoista. Älä manipuloi ketään. Hyväksy se jos joku ei halua uskoa, anna hänen kulkea vapaasti valitsemallaan tiellä. Evankeliumi ja usko Herraan Jeesukseen on rakkauden ja totuuden tie, joka tulee esittää jumalattomille Jumalan rakkauden ja totuuden kautta.

Rukous

Rukous on kuin hengitys ilman sitä kuolee. Jumala johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen. Pyydä Jumalaa, että Hän opettaa sinut rukoilemaan Hengessä ja totuudessa. Rukoileva kristitty kulkee Jumalan johdatuksessa, rukoile ja kulje siinä johdatuksessa, joka on sinulle taivaasta varattuna.

Kuuliaisuus

Evankeliumi Kristuksesta Jeesuksesta on julistettu uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi. Usko Herraan Jeesukseen on uskoa Uuden Liiton järjestyksen opetuksen mukaisesti. Kuuliaisuus tuo sinun elämääsi jatkuvan mielenuudistumisen. Kuuliaisuus johtaa sinut eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi, jolloin opit palvelemaan Jumalaa Hänen sanansa mukaisesti.

Sinun ei tule mukautua tämän maailman synnillisten ajatusten, opetusten ja tekojen mukaan, vaan muuttua mielenuudistuksen kautta ja tutkia sitä Raamatusta, että mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

Tämä elämä uskon kuuliaisuudessa tuo sinun elämääsi muutoksen, jonka seurauksena alat hylkäämään syntiä elämäsi vaelluksesta. Jumala muuttaa ja uudistaa sinun mielesi, sen tähden sinä saat lukea Raamattua ja tutkia sieltä, mikä on hyvää ja otollista ja täydellistä Herralle. Muutosprosessiin kuuluu Jumalan sanan tutkiminen, muutoin et voi muuttua. Ja jos et muutu niin silloin mukaudut tämän maailman synti tapoihin ja tottumuksiin.

Jumalan armo kuuliaisuuden kautta vaikuttaa sinussa niin, että et ajattele itsestäsi enempää kuin olet, vaan ajattelet sen mukaan missä uskonvaiheessa saat Jumalan armosta vaeltaa.

Et kykene muuttumaan etkä uudistumaan mieleltäsi ilman Jumalan sanan lukemista ja tutkimista. Monilla uskovilla on suuria ongelmia tällä alueella. He menevät kokouksiin sanankuuloon, mutta he eivät koettele opetettua sanaa Raamatun valossa, vaan usein vastaanottavat sen sellaisenaan. Siksi monet eksyttäväiset opetukset voivat eksyttää heitä.

Raamattu opettaa, että meidän tulee koetella kaikki Jumalan sana valossa; kaikki opetus, profetiat näyt ja kirjat jne. Sinun tulee myös koetella tämä minun kirjoitukseni Jumalan sanan valossa. Jos rakastat uskon sisariasi ja veljiäsi, niin koetteleminen ei ole kritiikkiä heitä kohtaan, vaan Raamatullinen toimenpide, josta Raamattu opettaa meille. Älä riitele, äläkä väittele, vaan koettele kaikki rakkaudessa Jumalan sanan kautta.

Jos et koettele opetuksia Jumalan sanan valossa, niin silloin sinä voit eksytä vääriin ja turmiollisiin oppeihin. Koetteleminen on kuin turvaverkko, jonka avulla voit pysyä oikealla tiellä.

Rakkauden ja totuuden kautta vaikuttava usko

Jumala vuodattaa rakkautensa sinun sydämeesi Pyhän Hengen kautta, joka on sinulle annettu. Usko ilman tekoja on kuollutta uskoa ja usko ilman rakkautta ja totuutta ei ole mitään muuta kuin tyhjää sanan helinää. Uskon todellinen vaikutus on rakkaus, jonka kautta voimme rakastaa lähimmäisiämme ja palvella elävää Jumalaa. Todellinen usko onkin rakkauden ja totuuden kautta vaikuttavaa uskoa.

Armo ja totuus

Kun sisimpääsi hallitsee Jumalan rakkaus niin silloin sinun sydämessäsi on armo ja totuus. Armo ja totuus on tullut Herran Jeesuksen kautta ja sinut on kutsuttu Pyhässä Hengessä elämään Jumalan armon ja totuuden mukaisesti. Kun saat kasvaa uskossa, niin sydämesi janoaa ja haluaa koko ajan enemmän Jumalan armoa ja totuutta.

Jumalan armo kasvattaa uskovaa hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot (synnin), jotta eläisimme siveästi ja vanhurskaasti nykyisessä maailmanajassa. Jumalan lapsen tulee rakastaa totuutta salatuimpaan saakka. Jumalan lapsen tehtävä on julistaa totuuden sanaa tälle maailmalle, joka on todellista ilosanomaa Herrasta Jeesuksesta, Messiaasta.

Jokainen Jumalan lapsi saa oman palvelutehtävänsä Jumalalta. palvelutehtävät ovat moninaisia eli erilaisia, mutta on kuitenkin yksi tehtävä, jonka kaikki saavat ja se on Jeesuksesta todistaminen. Opit myös kasvun kautta olemaan Herran Jeesuksen todistaja sekä todistamaan Jeesuksesta Jumalan johdatuksessa.

Rakkaus ja totuus kulkevat käsi kädessä. Me saamme todistaa tälle maailmalle Jeesuksesta. Sinun sanoillasi on enemmän painoarvoa jos vaelluksesi on puhdasta ja Jumalan mielen mukaista. Keskity siis siihen, että Jumala saa puhdistaa sydämesi uskon kautta.

Uskovien yhteys

Terveeseen uskon elämään kuuluu uskovien yhteys, joka tarkoittaa uskovien eli seurakunnan yhteen kokoontumista. Tämän yhteen kokoontumisen tarkoituksena on seurakunnan jäsenten yhteinen rakentuminen seuraavalla perusperiaatteella: Jokaisen Kristuksen ruumiin jäsenen tulee rakentua ja rakentaa Kristuksen ruumista. Jäsenten välillä vaikuttaa keskinäinen vuorovaikutus. Kaikkien uskovien tulee osallistua seurakunnan rakentamiseen. Seurakunta on kuin talkootyötä, jokainen osallistuu yhteiseen työhön. Tällä tavalla uskovat pääsevät ykseyteen uskossa ja Jeesuksen tuntemisessa täyteen miehuuteen.

Seurakunnan ei tule kokoontua passiivisina kuuntelemaan yhtä tai kahta esiintyjää, tällä tavoin uskovat jäävät alaikäisiksi eivätkä kasva täyteen miehuuteen Herrassa Jeesuksessa, koska kaikkien tuli rakentua ja rakentaa seurakuntaa. Tämä on Raamatullinen kokoontumisjärjestys ja takaa myös uskovien terveen kasvun, varsinkin silloin kun uskovat rakastavat ja kunnioittavat toisiaan.

Jos uskovat eivät kokoonnu keskinäiseen rakentumiseen niin he voivat helposti joutua erilaisten opintuulten viskeltäviksi ja eksytysten kavaliin juoniin. Seurakunta on kutsuttu noudattamaan Jumalan sanan totuutta rakkaudessa, koska vain tällä tavoin Jumalaan uskovat voivat ainoastaan kasvaa Herraan Jeesukseen.

Jeesuksen johtaessa seurakuntaa koko seurakunta liitetään yhteen ja näin seurakunta pysyy koossa jokaisen jäsenen avulla. Seurakunta kasvaa uskossa jokaisen jäsenen avulla siten, että kaikki rakentavat seurakuntaa sillä armoituksella, mikä itsekullakin on. Näin seurakunta totuuden sanan ja rakkauden Hengen kautta rakentuu ja kasvaa uskossa.

Usko johtaa palvelemaan

Uskon tarkoituksena ei ole kasvaa ylöspäin, vaan alaspäin niin kuin Johannes Kastajakin sanoi: Kristuksen tulee kasvaa minussa ja minun vähetä. Usko tekee meistä Jumalan palvelijoita, joiden elämästä huokuu palvelemisen suloinen tuoksu. Jumala kutsuu meidät Hänen kuvansa kaltaisuuteen, joka on elämää, jossa tuoksuu Jumalan luomisvoima. Tämä on Elämää isolla E:llä.

Tässä elämässä on voimakkaasti mukana yksi ominaispiirre, joka kuuluu tähän elämään. Tämä ominaispiirre on palveleminen, kaikki tehtävät seurakunnassa ovat palvelemista ja niissä on se tuoksu, joka tuoksuu palvelulle. Useat uskovat ovat tänä päivänä omaksuneet ohjelmakristillisyyden, jossa ihminen suorittaa ohjelmanumeroita, eikä tähän leikkiin sovi kukaan muu kuin itseään täynnä oleva voimakas ihminen. Ohjelmansuorittajat ovat niitä, jotka kulkevat niiden ohitse, jotka tämän maailman synti on lyönyt haavoille.

Raamatusta löytyy todella syvällinen erimerkki palvelemisesta:

"Eräs mies vaelsi Jerusalemista alas Jerikoon ja joutui ryövärien käsiin, jotka riisuivat hänet alasti ja löivät haavoille ja menivät pois jättäen hänet puolikuolleeksi. Niin vaelsi sattumalta eräs pappi sitä tietä ja näki hänet ja meni ohitse. Samoin leeviläinenkin: kun hän tuli sille paikalle ja näki hänet, meni hän ohitse. Mutta kun eräs samarialainen, joka matkusti sitä tietä, tuli hänen kohdalleen ja näki hänet, niin hän armahti häntä. Ja hän meni hänen luokseen ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti niihin öljyä ja viiniä, pani hänet juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä. Ja seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaria ja antoi majatalon isännälle ja sanoi: ‘Hoida häntä, ja mitä sinulta lisää kuluu, sen minä palatessani sinulle maksan’.

Tuon esille tämän tarinan opetuksen kääntäen sen osittain koskemattaan tätä nykyistä aikaa missä elämme.

Raamatun opetuksen mukaan pappi tuli sattumalta paikalle ja kun hän huomasi puolikuolleen miehen, niin hän meni hänen ohitseen. Pappi ei osoittanut rakkautta eikä palvelijan mielenlaatua. Hän ei ollut edes Jumalan johdatuksessa, sillä hän tuli sattumalta paikalle. Hän kulki omassa voimassaan tahtoen tehdä oman päänsä ja mielihalujensa mukaan.

Ehkä pappi oli menossa kokoukseen puhumaan teoreettisen saarnansa. Saattoi olla, että papin asema oli lihallisesti noussut hänen päähänsä ja siksi hän oli sokea Jumalan tahdon toteutumiseen käytännön tasolla. Hän oli pappina saarnannut Jumalasta, mutta hän ei tuntenut Jumalaa eikä Jumalan tahtoa. Ehkä hän oli tottunut vain keskittymään saarnaamaan kokouksissa teoreettisia saarnojaan, siksi hän oli sokea todellisuudelle.

Ohjelmakristillisyys sokaisee suorittajansa usein niin, ettei hän näe enää lähimmäistensä todellisia tarpeita. Ohjelmakristillisyyden suorittaja on niin keskittynyt omaan suoritukseensa, että sen tähden hän usein kulkee laput silmillä eikä näe todellisuutta.

Leeviläinen tuli paikalle ja meni myös puolikuolleen miehen ohitse. Leeviläiset olivat pappien avustajia, joiden tehtäviin kuului puhdistaa temppelin esineet, avata ja sulkea temppelin portit, laulaa hymnejä temppelissä jne.

Leeviläinen ei rakastanut eikä osoittanut palvelijan mielenlaatua. Ehkä leeviläinen oli niin täysin keskittynyt omaan palvelutehtäväänsä, että hän ei ymmärtänyt Jumalan tahdon olevan lähimmäisen rakastamista ja auttamista. Teoreettinen pään tieto oli sokaissut ja eksyttänyt hänet.

Mutta sitten samarialainen tulee puolikuolleen synteihinsä rääkätyn ihmisen luokse. Hän näkee ja armahtaa häntä. Hän menee ja sitoo hänen haavansa, sekä vuodattaa haavoihin viiniä ja öljyä. Hän pani puolikuolleen miehen juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä. Laupias samarialainen unohti omat asiansa ja rakasti, auttoi sekä palveli puolikuollutta miestä.

Öljy kuvaa Raamatussa Pyhää Henkeä. Samarialainen oli "kastettu" Pyhässä Hengessä, siksi hän eli rakkauden ja totuuden kautta vaikuttavassa uskossa. Siksi hän rakasti, auttoi ja palveli puolikuollutta miestä.

Hän sitoi hänen haavansa tarkoittaa myös olla auttamassa Jeesuksen opetuslapsia, että heidän synnin aiheuttamat sisäiset haavansa tulisivat hoidettua kuntoon seurakunnan yhteydessä. Valitettavasti jotkut uskovat lyövät lisää haavoja jo olemassa oleviin synnin haavoihin. Meitä ei ole kutsuttu lyömään, vaan auttamaan ja sitomaan synnin haavojen haavoittamia ihmisiä. Majatalo on seurakunta, jossa uskovia hoidetaan Pyhän Hengen voiman kautta.

Samarialainen maksoi kahdella denarilla majatalon isännälle puolikuolleen hoitamisesta aiheutuneet kulut. Samarialainen oli myös valmis maksamaan lisää rahaa koko hoidon aiheuttamista kuluista.

Jumalan rakkaus ja totuus kasvattaa uskovia kohti samanlaista asennetta, joka oli samarialaisella. Me opimme luopumaan omastamme ja antamaan sitä tarvitseville. En tarkoita vain rahallista auttamista, vaan kaikkea; opimme antamaan ajastamme niille, jotka tarvitsevat apuamme ja kaikin tavoin opimme kohtaamaan lähimmäistemme tarpeita. Tällä tavoin synnin haavoittamat ihmiset toipuvat haavoistaan totuutta rakastavien uskovien parissa.

Tällainen asenne tulee olla Jumalan palvelijalla, hänen tulee olla valmis antamaan omastaan, jotta Jumalan valtakunta menee eteenpäin ja ihmiset tulevat hoidetuksi kuntoon seurakunnan yhteydessä. Ohjelmansuorittajat vaativat aina itselleen palkkaa, jotta voivat suorittaa ohjelmanumeronsa, mutta todellinen Jumalan palvelija uhraa itsensä ja antaa omastansa. Tässä on se ero, joka erottaa todellisen palvelijan ja ohjelmansuorittajan. Laupias Samarialainen oli menossa johonkin, mutta pysähtyi ja muutti suunnitelmiaan haavoitetun miehen tähden, hän oli kuollut omalle itselleen ja näki vaivaa Raamatun opetuksen mukaisesti.

Todellinen Jumalan valtakunnan työ ei ole lavaleijonan roolin omaksumista, vaan palvelevaa, nöyrää, itsensä hillitsevää, iloista, rakkaudellista, vanhurskasta, totuudellista, pyhää ja sävyisää mielenlaatua.

Ilo rauha ja kärsimys

Jumala on osoittanut rakkauttaan ihmistä kohtaan siinä, että Jeesus Kristus kuoli syntisten ihmisten edestä. Synti hallitsee jumalatonta ihmistä, mutta Jumalan armo hallitsee vanhurskauden kautta uskovaa iankaikkiseksi elämäksi Herran Jeesuksen kautta. Uskovaisen vanha ihminen on ristiinnaulittu Jeesuksen kanssa, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettei uskova enää syntiä tekisi, sillä joka on kuollut lihan himoillensa on vanhurskautunut pois synnistä. Jos me olemme kuolleet Jeesuksen kanssa, niin Pyhä Henki hallitsee meitä vanhurskaudessa. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä.

Ihanin kaikista armolahjoista on pelastuminen synnin ja saatanan vallasta, koska uskon kautta Jeesukseen saamme iankaikkisen elämän armolahjan. Usein uskovat ajattelevat kiusausten ja kärsimyksien olevan negatiivisia asioita, mutta Raamattu on vallankumouksellinen kirja, se kääntää ihmisviisauden ja sen mukanaan tuomat normit usein ylös alaisin. Ajattele pelastusta Golgatalla, se on Jumalan ja ihmisen välisen rakkausliiton alku.

Golgata on ihanin ja fantastisin tapahtuma ihmiskunnan historiassa, mutta Golgata oli myös kivun, tuskan ja kärsimyksen paikka. Ihmiskunnan suurin siunaus oli täynnä tuskaa ja kipua. Monet jotka olivat Golgatalla Jeesuksen ristin juurella ajattelivat varmaan, mikä fiasko, mikä katastrofi tapahtui ristillä. Jeesus, joka sai paljon hyvää aikaan koki nyt traagisen kuoleman ristillä.

Itse asiassa ristillä tapahtui koko ihmiskunnan historian suurin saavutus, täydellinen voitto synnin, kuoleman ja saatanan vallasta. Jumala kääntää asiat ylösalaisin. Kipu ja kärsimys on alku uudelle ja paremmalle elämälle silloin, kun Jumala on asioiden takana. Jeesuksen ristinkuolema oli rakkautta ja kärsimystä. Pitkät ja terävät naulat lävistivät Jeesuksen ranteet ja nilkat, jotka tuottivat valtavan suurta kipua Hänelle, mutta silti Hän rakasti niitä, jotka naulitsivat Hänet ristille. Tätä on rakkaus, joka rakastaa silloinkin kun ihmiset pistävät pitkät ja terävät piikit meidän lihaamme.

Jos sinä haluat olla Jeesuksen todistaja niin sinunkin tulee kuolla yhdessä Jeesuksen kanssa ristillä. Tämä kuoleminen tarkoittaa sitä, kun tämän maailman ihmiset naulitsevat sinun jalkojasi tuolle ristille, niin he työntävät pitkät ja terävät piikkinsä sinun lihaasi ja se sattuu, mutta Jumalan rakkaus, joka on vuodatettu sinun sydämeesi vaikuttaa sinussa rakkautta heitä kohtaan.

Sinun kätesi, joita ei ole vielä naulittu ristille, niin usko tai älä, niin ne uskovat, jotka vaeltavat lihan mukaan naulitsevat käsiäsi ja jalkojasi ristille. He työntävät pitkät ja terävät piikkinsä sinun lihaasi ja tämä sattuu vielä enemmän sinuun, koska sisaresi ja veljesi, jotka ovat uskovia tekevät sinulle tämän. Mutta, Jumalan rakkaus, joka on vuodatettu sinun sisimpääsi Pyhän Hengen kautta vaikuttaa sinussa rakkautta myös heitä kohtaan. Näin toteutuu se, että risti tuo kärsimyksen, mutta silti rakastaa ja tuon kärsivän rakkauden kautta Jumala luo uutta sinun sisimmässäsi ja myös niissä, jotka ovat iskeneet piikkinsä sinuun.

Miksi Jeesus voittaa ihmisiä puolellensa? Siksi koska hän osoittaa ihmiselle syntisyytensä ja sitä seuraavan iankaikkisen rangaistuksen, mutta hän tarjoaa syntiselle armoa Golgatan tähden, jossa hän kärsi ja kuoli meidän syntisten edestä ja osoittaa näin ihmiselle suuren rakkautensa. Tämän tähden Jeesus voittaa ihmisiä puolellensa. Sinäkin voit voittaa ihmisiä Jeesukselle samalla tavalla, anna ihmisten työntää piikkinsä sinun lihaasi, kärsi ja rakasta heitä niin he murtuvat ja pelastuvat.

Onhan Jumalan rakkaus kuolemaakin väkevämpi. Saatana tietää mikä vaikutus on niillä uskovilla, jotka haluavat kärsiä, kuolla lihallensa ja sen kautta rakastaa ihmisiä, siksi hän haluaa eksyttää uskovan ihmisen pois todellisen ristin tieltä. Jumalan armo tuo myös uskovan elämään ahdistuksia, koska ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä ja kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä ja koettelemuksen kestäminen toivoa. Mutta toivo ei saata uskovaa häpeään, koska Jumalan rakkaus on vuodatettu uskovan sydämeen Pyhän Hengen kautta, joka on annettu uskon kautta uskovalle. Tämä rakkaus tuo uskovan sydämeen todellisen ilon, jota ei ympäröivät olosuhteet pysty sammuttamaan.

Jaakob kirjoittaa, että uskovien tuli pitää pelkkänä ilona sitä kun he joutuvat monenlaisiin kiusauksiin. Jumalan vaikuttama usko iloitsee kiusaustenkin keskellä, koska kiusaukset ja koetukset saavat aikaan kärsivällisyyttä. Jeesushan sanoi, että hyvä maaperä on sellainen, joka sanan kuultuaan säilyttää sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottaa hedelmän kärsivällisyydessä.

Paha saatana yrittää kiusausten kautta tuhota uskovan ihmisen, mutta salliessaan kiusauksen Jumala valmistaa pois pääsyn kiusauksesta, sillä Hän ei anna meitä kiusattavan yli meidän voimiemme. Itse asiassa kiusauksella on suuri merkitys meidän uskon elämässämme, sillä sen on tarkoitus tehdä meistä kärsivällisiä ja kestäviä uskonelämässämme. Jeesus sanoi viettelysten tulevan, emme voi välttyä niiltä, mutta meidän ei tarvitse langeta kiusauksiin, vaan saamme Jumalan armosta voittaa kiusaukset. Kun uskova Jumalan armosta voittaa kiusauksen kärsivällisyyden kautta niin se tuottaa täydellisen teon ja silloin eheydymme Raamatun opetuksen mukaan.

Tänä päivänä yritetään parantaa ihmisten haavoja rukousjonoissa, joissa rukouksella vapauttajat koittavat parantaa ihmisten sisäisiä haavoja. Rukous on tärkeä ja voimallinen ase ihmisten vapautumisessa synnin vallasta, mutta Raamattu opettaa ihmisen eheytymistä, kun hän voittaa synnin kiusaukset elämässään. Tähän vapautumis- prosessiin kuuluu kiusausten kohtaaminen ja voittaminen uskon kautta, jossa on Jumalan lasten iloa, iloitkaa aina Herrassa, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne.

Muutenkin tämän päivän kristillisyydessä on liian paljon hengellisiä pikaruokaloita, joissa tarjoillaan herkullista ja epäterveellistä pikaruokaa uskoville. Jumalan sanan mukainen muuttuminen on prosessi, jossa ihminen itse henkilökohtaisesti tutkii Jumalan sanaa, joka muuttaa hänen mielensä Pyhän Hengen kautta. Olen huomannut, että kiusaus ja synti sekoitetaan liian usein keskenään. Kiusaus ja synti ovat kaksi eri asiaa. Kiusaus on vain houkute synnin tekemiseen ja kiusaus muuttuu vasta sitten synniksi kun toteutat kiusauksen.

Nämä "pikaruokalat" ja "pikaruokasanansaarnaajat" eivät kykene muuttamaan ihmistä epäterveen hengellisen pikaruoan kautta, sillä Raamatun opetuksen mukaan Herran Jeesuksen opetuslapsen uskonelämän muutos tapahtuu mielenmuutoksen kautta, joka on kasvuprosessi. Hengellisen pikaruokalan saarnaajat julistavat uskoa ilman Jeesuksen ristiä ja kuolemaa, ilman uskovan lihan kuolemaa, ilman Jumalan sanan totuutta ja rakkautta.

Pikaruokasaarnaajat haluavat rahasi sekä manipuloida sinut uskomaan heidän harhaoppejaan. Pysy heistä kaukana ja rukoile, että Herra Jeesus johdattaa sinut uskovien yhteyteen, jossa julistetaan Jeesuksen ristiä, kuolemaa ja ylösnousemusta, uskovan lihan kuolemaa, Jumalan sanan totuutta ja rakkautta.

 

Linkkisuositus:
http://www.kotipetripaavola.com - Herran Jeesuksen ristiinnaulitseminen

Petri Paavola 5.3.2012

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769

 

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker