Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Venäjä ja Nato

Monet sotilasasiantuntijat ja muut asiantuntijat ovat sitä mieltä, että Venäjä voittaisi Naton jos Venäjän ja Naton välille syttyisi sota. Tilastojen mukaan Venäjällä on paljon enemmän ydinkärkiä kuin Nato-mailla on yhteensä ydinkärkiä. Suomi hakee sotilaallista turvaa Natosta, mutta Natolla ei ole antaa Suomelle todellisia turvatakuita, koska se on alakynnessä ydinaseiden määrässä koskien Venäjää ja muutenkaan Natolla ei ole lihaksia voittaa Venäjää.

Tuon esille kirjoituksessani monien asiantuntijoiden arvioita ja lausuntoja siitä kuinka Venäjä voittaisi Naton sodan syttyessä. Kirjoituksessani tuon esille muutaman suomalaisen vaikuttajan näkemyksen kannattaako Suomen liittyä Natoon. Tuon myös esille sen kuinka ihmeellisesti Raamatun profetiat tuhansien vuosien takaa kertovat meille Venäjän ja sen liittolaisten sotilaallisesta mahdista koskien lopunaikaa ja Lähi-idässä käytävästä suursodasta lopunajassa. Miten Raamatun kirjoittajat ovat voineet tietää tuhansia vuosia sitten, että lopunajassa maa-alue, jota nykyään kutsutaan Venäjäksi tulee olemaan suuri sotilaallinen mahti lopunajassa? Ainoa vastaus on se, että Raamattu on Jumalan sanaa ja Raamatun profetioita kirjoittaneet ihmiset ovat tehneet sen Jumalan ohjaamina. Vaikka et uskoisi Raamatun olevan Jumalan sanaa, niin siitä huolimatta sen profetiat tuhansien vuosien takaa kertovat tarkasti niistä asetelmista mitkä maailmassa vaikuttavat juuri nyt ja mitä tulevina päivinä tulee tapahtumaan. 

Suomalaiset asiantuntijat

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro sanoo Venäjän suhtautuvan allergisesti Naton laajenemiseen. Kangaspuron mukaan Suomen Nato-jäsenyydelle ei ole mitään perusteita. Hänen mukaansa ei ole hyvä luoda Suomen ja Venäjän rajoille jännitteitä, jotka syntyisivät jos Suomi liittyisi Natoon. Kangaspuron mielestä Suomelle on parasta säilyttää liittoutumattomuutemme.

Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki näkee Venäjän kokevan Naton nykyiset laajentumisaikeet etupiirikilpailuksi, johon Suomen ei pidä missään nimessä liittyä, sillä Suomen Nato-jäsenyys pahentaisi tilannetta. Patomäen mukaan Naton etupiiri tulisi lähemmäs Venäjän keskeisiä kaupunkeja, jos Suomi liittyisi Natoon ja se vain pahentaisi tilannetta.

Aikoinaan pääministeri Matti Vanhasen valtiosihteerinä toiminut yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volanen on sanonut, että Suomen turvallisuuspolitiikan lähtökohtien kannalta on ratkaisevaa etsiä ratkaisua suurvaltojen konfliktiin, niin että se vastaa Suomen etua, eikä mennä osapuoleksi suurvaltojen konfliktiin. Volanen uskoo liittoutumattomuuden olevan paras ratkaisu Suomelle.

Ulkomaiset asiantuntijat

Kun tutkimme Yhdysvaltojen sotilaallista toimintaa historiassa ja nykyään, niin se paljastaa meille sen, että tositilanteessa Amerikka pyrkii aina minimoimaan omat tappionsa. Tämä tarkoittaa sitä, että Amerikka ei lähetä laajoja joukkoja taistelualueille.  Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest on sanonut Yhdysvaltojen oppineen läksynsä viime vuosikymmenten aikana ettei Yhdysvaltojen joukot voi toimia paikallisten joukkojen korvikkeena. Earnestin kommentti koski taistelua Isistä vastaan.

Mitä tulee Natoon ja sen mahdollisiin tuleviin iskuihin, niin Yhdysvallat tulee suhtautumaan niihin samalla tavalla, sillä se ei ole valmis suuriin miestappioihin, mutta Venäjä (Neuvostoliitto) on historiansa kautta osoittautunut olevansa valmiimpi suurempiin miestappioihin kuin USA. Jos Suomi on mukana Natossa ja jos Venäjän ja Naton välillä syttyy sota, niin Suomi olisi Venäjän rajanaapurina välittömästi mukana sotatoimissa. Amerikka tapojensa mukaan ei halua suuria miestappioita ja siksi se ei lähettäisi kuin vähän maajoukkoja tähän sotilaalliseen konfliktiin ja Suomi joutuisi suurimmalta osaltaan puolustamaan maataan ja kärsisi suuria tappioita, sillä Venäjä joutuisi tuhoamaan Suomen maaperällä olevan Nato-maan sotilaalliset tukikohdat. Saksalla, Ranskalla ja Englannilla ei olisi mitään mahdollisuuksia Venäjää vastaan. Jos Suomi tulee liittymään Natoon ja luulee sillä saavansa turvatakuut Venäjää vastaan, niin siinä Suomi erehtyy. Todellisuudessa Suomi ei tule saamaan sellaista apua ja turvatakuita kuin mitä se uskoo saavansa, vaan tulee Venäjän rajanaapurina olemaan suuri kärsijä, jos Venäjän ja Naton välille syttyisi sota.

Chris Donnelly (britti) on toiminut neljän Nato kenraalin erikoisneuvonantajana Keski- ja Itä-Euroopassa. Breitbar media haastatteli Donnellya 23 huhtikuuta 2014 ja kysyi voisiko Venäjä voittaa länsimaat (Nato) jos syttyisi sota. Donnelly vastasi:

Vladimir Putin on pitkän ajan strategian ajattelija, jonka päämäärä on ennallistaa Venäjän suuruus ja hänellä on luontaisia etuja. On suhteellisen helppoa voittaa vastustaja jolla ei ole toimintasuunnitelmaa, vaikka hän olisi sinua vahvempi. Sinulla voi olla tohtorin arvo tai älykkyysosamääräsi voi olla 160, mutta jos et ole koskaan aikaisemmin pelannut shakkia etkä kuullut shakkimatin huijauksen juonesta, niin lapsikin voi voittaa sinut parilla siirrolla. Kuulet jatkuvasti hokeman ettei Venäjä voi tehdä koskaan asia X:ää, koska sillä on liian paljon hävittävää. Tämä paljastaa täydellisen väärinkäsityksen Venäjän ja meidän politiikkojen välisestä kulttuurien eroista. Voittaja voi hyvin yksinkertaisesti olla sillä puolella, joka on valmistautunut kestämään enemmän tappioita. Ehdottomasti me emme ole se osapuoli. (Breitbart toimittajan huomio: Arvioiden mukaan toisessa maailmansodassa Neuvostoliitto menetti 14 prosenttia väestöstään - 22 miljoonaa henkeä. Vertailun vuoksi Amerikan ja Englannin luvut ovat 0,3 prosenttia väestöstä).

Chris Donnelly sanoi ettemme ymmärrä Putinin tapaa sotia. Donnellyn mukaan meillä ei ole edes oikeata sanastoa kuvaamaan sitä. Donelly sanoi, että meidän kansalaisille sota on pelastakaa sotamies Ryan. Donnellyn mukaan Venäjä oli supermahti, mutta se on myös mestarillinen epäsuorassa ei-kineettisessä sodankäynnissä.

Donnellyn mukaan Venäjä oli supermahti, mutta se on myös mestarillinen epäsuorassa ei-kineettisessä sodankäynnissä. Donnelly kehotti lukemaan Unrestricted Warfare nimisen kirjan, jonka ovat kirjoittaneet kaksi Kiinan armeijan everstiä. Kirja on erinomainen opas siitä kuinka voi voittaa itseään sotilaallisesti vahvemman kansan. Kirja kertoo useista tavoista kuinka voi heikentää vahvan länsimaan ampumatta laukaustakaan: Käyttäen hyväksi taloutta, ei valtiollisia järjestö sektoreita, ole myötämielinen diasporassa oleville etnisille kansalaisillesi ja hallitse kyber verkkoja. Venäjä on hionut Unrestricted Warfare kirjan oppeja Neuvostoliiton hajoamisesta asti ja käyttänyt sitä Georgiassa ja nyt Ukrainassa ja Venäjän lähialueilla. Yhdysvallat ei ole onnistunut vastaavanlaisessa sodankäynnissä ja Venäjällä on tässäkin suhteessa etulyöntiasema.

Nato-maat kuten USA ja Englanti (UK) eivät uhraa sotilaitaan sodassa kuten Venäjä tekee. Brittiläisen sotilasasiantuntijan mukaan se voi olla todennäköinen voittaja, joka kestää enemmän tappioita ja historiasta tiedämme Venäjän kestävän enemmän miestappioita kuin USA tai Englanti. Venäjällä on yhteensä enemmän ydinkärkiä kuin Natolla. Koska Venäjä on valmiimpi kokemaan enemmän miestappioita kuin Nato, niin sillä on kaksinkertainen etu, koska sillä on enemmän ydinkärkiä kuin Natolla on yhteensä sekä Venäjä kykenee kestämään enemmän miestappioita kuin Nato. On selvää ettei Nato selviytyisi voittajana Venäjää vastaan jos niiden välille syttyisi sota. 

Loren Thompson on johtava operatiivinen virkailija Lexington instituutista ja kolumnisti. Sen lisäksi Thompsonilla on tohtorin ja maisterin tutkinto valtiovallasta Georgetownin yliopistosta ja kandidaatin tutkinto valtiotieteestä Northeasternin yliopistosta.

Thompsonin mukaan Venäjällä on paljon etuja, jotka voivat auttaa sitä saamaan niskalenkkiä mahdollisessa sodassa Venäjän ja Naton välillä. Hän sanoi Venäjän hyötyvän maantieteellisesti mahdollisen konfliktin syttyessä. Thompsonin mukaan Venäjällä on historiallisia taipumuksia käydä sotaa enemmänkin maalla kuin merellä. Hän sanoi Venäjän kykenevän saamaan maan länsiosista lyhyellä aikavälillä tarvittavan paljon sotilaita palvelukseen. Thompsonin mielestä Naton ilmatuki osoittautuu tehottomaksi, koska Venäjällä on mahtava ilmatorjunnan puolustusjärjestelmä. Thompson on tuonut myös esille kuinka Venäjän armeijasta on tullut koko ajan ammattimaisempi ja kuinka se on ottanut käyttöönsä kehittyneitä tavanomaisia aseita kun Amerikka liittolaisineen eivät ole tehneet samanlaisia investointeja uuteen teknologiaan.

Kun ottaa huomioon, että ratkaisevat taistelut tapahtuvat maalla, niin Venäjällä on etu aseteknologiassa ja koska Venäjä kykenee kärsimään enemmän miestappioita kuin Nato, niin Venäjä on tässäkin suhteessa vahvoilla.

Vuonna 2015 Yhdysvaltojen armeijan powerpoint esityksen mukaan USA:n panssarijoukkojen divisioona häviäisi venäläiselle vastustajalle. Eläkkeellä oleva legendaarinen Yhdysvaltojen armeijan eversti Douglas Macgregor sanoi ettei häviö ole oikea sana, vaan tuho, sillä neljä erilaista powerpoint taisteluskenaariota Baltiassa ennustavat Yhdysvaltojen häviötä.

Venäjä on vahvoilla Natoa ja Yhdysvaltoja vastaan jos sota käydään maalla, niin kuin yleensä loppuratkaisut käydään. Venäjällä on tehokas ilmapuolustus, joten Nato ei pärjää siinäkään Venäjälle. Venäjä on maantieteellisesti sellainen maa, että ratkaisevat taistelut käydään maasta tai ilmasta käsin. Kun otamme huomioon sen, että Venäjällä on enemmän ydinkärkiä kuin Natolla on yhteensä, niin Venäjä olisi sodan voittaja jos Venäjän ja Naton välille syntyisi sota.

Yhdysvaltain armeijan Euroopan-joukkojen komentaja kenraali Ben Hodges on sanonut ettei Nato tällä hetkellä pystyisi suojelemaan Baltian maita Venäjää vastaan. Hodgesin mukaan Venäjä pystyisi valtaamaan Baltian maat nopeammin kuin me ehtisimme sinne puolustamaan niitä. Hodges sanoi Venäjän panssarivaunujen tunkeutuvan Viroon ja muihin Baltian maihin niin halutessaan jopa 36 tunnissa, eikä Nato voisi asialle mitään. Hodgesin mukaan Naton viimeisin Anaconda-16-harjoitus Puolassa paljasti useita puutteita. Esimerkiksi raskasta sotilaskalustoa ei pystytä siirtämään tarpeeksi nopeasti lännestä Itä-Eurooppaan. Hodges myös ilmaisi huolensa koskien liittouman viestintäteknologiaa.

Monet muutkin amerikkalaiset sotilasasiantuntijat ovat sanoneet USA:n ja Naton olevan paljon hitaampi liikuttelemaan sotilaskalustoa kuin Venäjä. Sotilasasiantuntijoiden mukaan tämä antaa Venäjälle etulyöntiaseman ja huomattavan edun jos sota syttyisi Venäjän ja Naton välille. Hodgesin tunnustus paljastaa myös sen ettei Nato kykene puolustamaan liittolaisiaan Venäjän maa-alueiden läheisyydessä jos Venäjän ja Naton välille syntyisi sota. Tämä tarkoittaisi myös sitä ettei Natolla olisi resursseja puolustaa Suomea Venäjää vastaan jos Suomi olisi Naton jäsen. Suomella on n. 1300 pitkä yhteinen raja venäjän kanssa. On selvää, että Venäjä aseistaisi Suomen rajan läheisyyden voimallisesti Suomen liittyessä Natoon. Puheet Naton turvatakeista voidaan rinnastaa keisariin, jolla ei ollut vaatteita. Keisari joutui petoksen uhriksi, jossa hänelle uskoteltiin, että vain viisaat voivat nähdä hänen upeat vaatteensa. Tarinassa keisarilla ei ollut laisinkaan vaatteita.

Puheet Naton turvatakuista ovat yhtä katteettomia kuin keisarin uudet vaatteet olivat H.C. Andersenin sadussa. Todellinen viisaus ei johdata Suomea Natoon, vaan liittoutumattomuuteen, sillä liittoutumattomana Suomi ei olisi uhka Venäjälle ja Venäjä hyötyisi siitä, että Suomi olisi puolueeton puskurivyöhyke Venäjän rajalla. Venäjällä ei ole Suomea kohtaan sellaisia intressejä kuin mitä Krim merkitsee Venäjälle. Suomen liittyminen Natoon tai sellaisen aikomuksen esittäminen asettaa Suomen sotilaalliseksi uhaksi Venäjälle, koska silloin Venäjän länsirajalla Venäjällä olisi 1300 kilometri pitkä yhteinen raja Naton kanssa. Naton jatkuva laajentuminen on enemmän uhka maailmanrauhalle kuin Venäjän toimet, sillä Nato on suunnattu sotilaallisesti Venäjää vastaan.

Jos Suomi liittyisi Natoon, niin se olisi sama asia kuin hakea turvaa aloittelevalta henkivartijalta kun vastassa olisi kokenut ja harjaantunut henkivartija. Jokainen tietää miten siinä kävisi. Suomen ei kannata liittyä Natoon, vaan pysyä puolueettomana, koska puolueettomana maana Suomi tulisi kärsimään vähemmän vaurioita kun ja jos Suomi olisi Naton jäsen, joka tulee häviämään sodan Venäjää vastaan jos sota syttyisi. En ole Venäjän tai Naton puolella, sillä kannatan puolueettomuutta, koska se on paras ratkaisu Suomelle. Sotilasliitossa Suomi olisi aina jonkun mahdollinen vihollinen ja uhka, mutta puolueettomana Suomella olisi rauhanomaiset aikeet kaikkien kanssa.

Raamatun sanan tarkka profetia tuhansien vuosien takaa

VT:n Hesekielin kirja on kirjoitettu lähes 2500 vuotta sitten n. 593-571 eKr. Hesekielin kirjassa on profetia siitä kuinka Jumala on koonnut Israelin kansan takaisin Israelin maahan kansojen hajaannuksesta. Profetian mukaan lukuisat kansat tulevat hyökkäämän Israelia vastaan lopunaikana ihmiskunnan viimeisinä päivinä. 2500 vuotta sitten ei kukaan ihminen olisi voinut tietää miten historiassa tulee käymään. Israelin kansa joutui hajaannukseen kansojen sekaan ja on nyt omalla paikallaan Israelin maassa. Koska Raamattu tietää ennalta nämä asiat, niin se todistaa Raamatun olevan Kaikkivaltiaan Jumalan sanaa, jotka Hänen palvelijansa ovat Jumalan Hengen vaikutuksesta kirjanneet ylös. Kaikki merkit viittaavat siihen että lähitulevaisuudessa Lähi-idässä puhkeaa suursota.

Hesekielin kirjan 38 luku kertoo mistä alueilta hyökkääjät tulevat, jotka lopunaikana hyökkäävät Israelin kimppuun. Raamattu sanoo Googin maan lähtevän pohjan periltä ja sen kanssa lukuisat maat hyökkäävät Israelin kimppuun. Hepreankielisessä Raamatussa Googin sanotaan tulevan äärimäisestä osasta pohjoista. Kun katsomme Israelista nähden äärimmäiseen pohjoiseen (viimeinen maa pohjoisessa Israelista katsottuna), niin siellä on nykyajan Venäjän valtio. Voiko tämä olla sattumaa, että nykyinen sotilaallinen suurmahti Venäjä on kuvattuna jonkinlaisena veturina ja johtajana lopunajan suursodassa Israelia vastaan? Ei voi olla, vaan se kertoo siitä kuinka Raamattu on Jumalan sanaa, jossa Hän kertoo meille niin pelastuksesta kuin maailman tapahtumista profeetallisen sanansa kautta. Raamatun todistus kertoo meille myös sen ettei Natolla ole sanansijaa lopunajan sotilasoperaatioissa, sillä Nato on sotilaallisesti Venäjää heikompi.

Raamattu mainitsee myös ne alueet ja niillä asuvat kansat, jotka yhdessä Venäjän kanssa hyökkäävät Israelin kimppuun. Raamattu sanoo Maagogin olevan hyökkääjien joukossa. Maagogin alue oli laaja ja siihen kuului alueita mahdollisesti Ukrainasta, Georgiasta, Armeniasta, Azerbaijanista, Kazakstanista, Uzbekistanista, Tadzhikistanista, Kirgisiasta, Turkmenistanista ja Kiinasta. On mahdollista, että edellä olevista maista, jotkut ovat mukana hyökkäämässä Israelia vastaan. Kiina ja Venäjä tekee sotilaallista yhteistyötä eikä Kiina kuten Venäjäkään halua olla osana länsimaita ja niiden demokratiaa.

Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto tuki Israelin itsenäistymistä, mutta vuosien 1967 ja 1973 sodissa Neuvostoliitto tuki arabeja, ei Israelia. Myös nykyinen Venäjä on enemmän tukemassa arabeja kuin Israelia. Raamattu mainitsee usean nykyisen muslimimaan olevan hyökkääjien joukossa. Raamattu sanoo Persian olevan hyökkääjien mukana. Persian valtakuntaan kuului alueita Intiasta, Egyptistä, Euroopasta, Afrikasta, läntisestä Aasiasta (mustan meren alueilta ja Kaspian meren alueilta, Kaukasukselta, Arabiasta aina Persian lahdella asti). Persian keskus sijaitsi nykyisen Iranin alueella. Iran ja muita arabivaltoja (mahdollisesti myös Irak) osallistuu myös hyökkäykseen Israelia vastaan.

Raamattu sanoo Sudanin olevan hyökkääjien joukossa, sillä Hesekielin kirjan Kuusin maa sijaitsee nykyisen Sudanin alueella. Raamattu sanoo Puutin maan olevan hyökkääjien joukossa. Nykyisin Puutin maa sijaitsee Libyan ja Egyptin alueilla. Libya ja Egypti tai jompikumpi on hyökkääjien joukossa. Raamattu sanoo Goomerin maan osallistuvan hyökkäykseen. Nykyinen Turkki sijaitsee Goomerin maassa. Turkki on hyökkääjien joukossa. Toogarmah hyökkää myös Israelia vastaan. Toogarmah sijaitsi nykyisen Armenian ja Georgian alueella, eli jompikumpi tai molemmat maat hyökkäävät Israelia vastaan.

Venäjällä ja Kiinalla on yhteinen kommunistinen ja ateistinen tausta lähihistoriassa. Edellä luetelluilla muslimimailla on ollut alusta päämäärä tuhota Israel. Hyökkäävillä mailla on yhteisiä piirteitä ja päämääriä, jotka saavat ne tulemaan yhteen lopunaikana käytävässä Lähi-idän suursodassa. Raamatun sanan mukaan Jumala tuhoaa hyökkääjät.  Koska Raamatun sanan profetia on tarkka, niin se ei tässäkään kohden erehdy, vaan lopulta kaikki Israelia vastaan hyökänneet kansat tulevat tuhoutumaan ja häviämään sodan. Raamatun lopunajan profetia sotilaallisesta suursodasta Lähi-idässä tuo myös sen esille ettei Natolla ole voimaa vastustaa Venäjää ja sen liittolaisia, koska Nato häviää jo yksistään Venäjälle.

Koska Raamatun sanan profetia on tarkka ja oikea, niin se ei erehdy missään muussakaan asiassa, vaan on totinen Jumalan sanan ilmoitus. Jumalan sanan tärkein ilmoitus on Jumalan pelastussanoma. Raamattu sanoo ihmisen olevan synnin orjana matkalla kohti iankaikkista kadotusta omien valintojensa tähden. Raamattu sanoo Herran Jeesuksen vuodattaneen verensä, kärsineen ja kuolleen meidän syntiemme tähden, että me uskon kautta Häneen voisimme pelastua kadotuksesta iankaikkiseen elämään. Herra Jeesus elää, sillä Hän nousi kuolleista Isän Jumalan oikealle puolelle ja antaa syntien anteeksiantamuksen jokaiselle, joka tekee parannuksen ja uskoo Häneen.

 

Linkkisuositukset:
venajasuomenkohtalo
suomijanato

 

 

 

Petri Paavola 24.6.2016

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
iltalehti.fi/2016051021543802
ristovolanen.fi
iltalehti.fi/2016050421514235
iltasanomat.fi/2000000730577
iltasanomat.fi/2000001206310
breitbart.com
dr-loren-b-thompson/
sputniknews.com
us-army-commander-says
countryranker.com
top-10-nuclear-power-countries
rauhanliitto.fi

 

 

 

eXTReMe Tracker