Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


David Herzog väärä profeetta

 

Suomessakin vieraillut David Herzog eksyttää uskovia opetuksiensa ja okkulttisten riivaajahenkien voimien kautta. Kun tutkimme Davidin opetusta ja toimintaa, niin näemme ettei se ole Raamatullista uskoa, vaan New-Age uskoa sekä okkultiikkaa ja pimeyden oppeja ja valhevoiman vaikutuksia.

Tarkoitukseni ei ole hyökätä Davidia vastaan eikä lyödä häntä, vaan Raamatun sanan kehotuksen mukaisesti tutkia ja koetella Jumalan sanan todistuksen kautta hänen opetuksensa ja toimintansa. Sinunkin tulisi tutkia ja koetella kirjoitukseni Jumalan sanan todistuksen kautta rukouksessa viipyen.
 

Sisällys:
Taivaan portti oppi
Eksytys
David Herzogin puolustajat
John Paul Jackson
Lopunajan eksytys
Video Herzogin toiminnan arviointi
David Herzog linkit

 

 

Taivaan portti oppi

David Herzogin opetus ja toiminta perustuu hyvin vahvasti taivaan portti (teleportaali) opetukseen. David uskoo, että on olemassa maantieteellisiä paikkoja, jotka ovat muinaisia taivaan portteja, joiden kautta pääsee yhteyteen Jumalan kanssa; The Ancient Portals of Heaven (Muinaiset taivaan portit).

David uskoo että yliluonnolliset taivaan portit avautuivat Moosekselle, Elialle ja Eenokille. Oppinsa tueksi David opettaa Jaakobista, jolla oli taivaallinen unikokemus, sanoen sen olevan kokemus taivaan portista. Davidin mukaan Jaakob oli menestyksellisessä paikassa, josta oli helpompi päästä taivaaseen kuin jostakin toisesta paikasta.

Davidin mukaan muinaiset taivaan portit ovat yhdyskäytäviä tai sisäänpääsyn kohtia yliluonnollisuuteen.  Davidin mukaan on olemassa paikkoja (maantieteellinen sijainti maantieteellinen portti), joista pääsee helpommin Jumalan valtakunnan todellisuuteen.

Davidin mukaan maan päällä on erikoisia paikkoja, joiden kautta pääsee yhteyteen taivaan kanssa. Davidin mukaan ihmiset voivat hengessään vierailla porttien kautta taivaassa, saada näkyjä ja olla yhteydessä Jumalaan.

Davidin mukaan Israelissa on voimakkaita maantieteellisiä taivaan portteja kuten esim. Jerusalemissa, Beetelissä, Karmel vuorella jne.  Davidin mukaan näiden taivaan porttien luona näkee voimakkaammin näkyjä ja pääsee Jumalaan yhteyteen.

David oli seuruineen Israelissa ja he kokivat, että Israelin maa  tarvitsee sadetta kuivuuden takia ja kun he rukoillen tanssivat taivaan porttien luona sadetanssin amerikkalaisten intiaanien kanssa, että alkaisi satamaan vettä,  niin heti kohta alkoi satamaan vettä.

David opettaa, että jos taivas ei ole auki, niin voit luoda itsellesi avoimen taivaan ja mennä rukoilemaan ja keskustelemaan Jumalan kanssa ja murtamaan demonisia voimia ja näin voit luoda itsellesi oman lähteen taivaaseen. Davidin mukaan rukouksen avulla voi myös luoda uusia portteja taivaaseen, voit luoda esim. kodistasi portin taivaaseen.

Davidin mukaan myös sinusta voit tulla portti taivaaseen, sillä voit tulla portiksi ja kohdata enkeleitä ja saada automaattisesti missä tahansa yhteyden taivaaseen ja Jumalaan.

David Herzog on juutalainen ja juutalaisena hän on voinut perehtyä epäraamatulliseen juutalaiseen mystilliseen kirjallisuuteen. Juutalainen mystinen teksti Hekhalot Rabbati opettaa nousemisesta Jumalan taivaaseen vallankumouksellisena maailman salaisuutena. Tämän opetuksen mukaan muinoin oli mahdollista, että henkiset pyhiinvaeltajat kykenivät matkustamaan Jumalan taivaaseen. Muinaisen juutalaisen kabbalismin tradition mukaan ihminen kykeni matkustamaan Jumalan taivaaseen sekä ihmisillä oli kyky saada jumalalliset voimat vierailemaan maan päälle.

Edellä mainitun tradition mukaan ihmisillä oli myös mahdollisuus nähdä jumalallisia näkyjä ja kutsua enkeleitä luokseen sekä kontrolloida enkeleitä. Näkyjensä kautta nämä mystikot kykenivät matkustamaan taivaalliseen valtakuntaan. Taivaaseen matkustamista edelsivät myös rituaalisen musiikin esittäminen, johon yhdistyi enkelien ylistäminen. Musiikkia sekä rituaaleja ja hokemia toistettiin yhä uudestaan, sillä sen kautta taivaaseen matkustaminen helpottui.

Herzog sanoo myös vapauttansa enkelit parantamaan, eli hän kontrolloi niiden toimintaa ihan samalla tavalla kuin juutalainen mystillinen kirjallisuus opettaa. Herzog opettaa myös lähes samalla tavalla Jumalan taivaaseen matkustamisesta kuin juutalainen mystillinen kirjallisuus. Herzogin toiminnassa on myös näkyvissä mantramainen ylistysmusiikin soittaminen sekä mantranomainen rukous kun hän kutsuu ja odottaa Jumalan kirkkauden ilmestyvän kokouksissaan.

Herzogin toiminnassa on näkyvissä lähes identtisesti samoja asioita ja opetuksia kuin mitä epäraamatullinen juutalainen mystillinen kirjallisuus opettaa. Herzog opettaa myös shekina kirkkaudesta, joka perustuu Babylonialaisen Asera (Istar) taivaan kuningatar kulttiin, ei Raamatun opetukseen. Kts. shekina "kirkkaus"

Eksytys

New-Agessa ja okkultiikassa on taivaan portti ja tähtiportti opetus, jonka kautta enkelit ja jumalalliset olennot voivat olla yhteydessä maan päälle. Itse asiassa taivaan portti opetuksen takana on riivaaja- ja demonihenget, jotka ovat pukeutuneet valkeuden enkeleiksi ja he ottavat yhteyden ihmisiin tiettyjen paikkojen kautta, joita sanotaan taivaan portiksi tai tähtiportiksi.

Muinaisissa uskonnoissa ja rituaaleissa on ollut opetusta taivaan lähettiläistä, jotka ovat vierailleet maan päällä. Taivaan portti opetuksen juuret ulottuvat siis todella kauas, eikä David Herzog ole sitä itse keksinyt tai oivaltanut, vaan hän on eksynyt ikivanhaan harhaoppiin.

Inkojen kulttuurissa pyhien paikkojen ja vuorien uskotaan olevan portteja hengelliseen ulottuvuuteen. Egyptissä uskottiin pyramidien olevan portteja, joiden kautta pystyttiin luomaan energian ulottuvuuksia toisiin maailmoihin.

Druidien maagiset ja mystiset kivet (Stonehenge) olivat heille valaistumisen instrumentteja. Heidän sanotaan saavuttaneen siellä ihmeiden hengen. He suorittivat rituaalejaan tiettyinä aikoina, jolloin voimakkaat hengelliset portit (portaali) olivat auki. Druidien mukaan hengellisiä seremonioita vietettiin keskikesän päivänä, keskellä talvea. kesän alkamisen ajankohtana sekä talven alkamisen ajankohtana. Edellä olevat ajankohdat olivat druideille aikoja joilla kyettiin kokemaan henki-energiaa ja liikkumaan henkien valtakunnassa.

Druidit uskoivat Stonehengen olevan voimakas paikka vihkiytymiseen ja eräs olemassa olevista hengellisistä porteista. Druidi uskomuksien mukaan nämä portit ovat totuuden olemassaolo ja totuus ihmisen henkisestä luonnosta. Druidien mukaan ihmisistä voi tulla tulen lapsia, jotka voivat ansaita oman henkisen luonnon pyhän sinitaivaan.

Druidien mukaan on ihmisen henkinen päätös, että hän uhraa maallisen luontonsa ja sinitaivaan hengelle, joka odottaa voimakasta tuli yhteyttä. Siten ihminen voi ansaita voiton aineesta ja saada yhteys sinitaivaaseen omaten kokonaan uudet hengelliset silmät, kun hän on nähnyt jumalan tulen. Kun olet läpikäynyt kaiken tämän, niin porttia ei enää tarvita, joka yhdisti sinut henkiseen luontoosi, koska tämä voima ei ole enää riippuvainen siitä missä olet, koska voima asuu sinussa ja kulkee mukanasi kaikkina aikoina minne tahansa menetkin.

Arizonan Sedonassa intiaaninen keskuudessa uskottiin olevan myös portti henkiseen ulottuvuuteen. Arizonan Sedonassa on nykyään intiaaneja, jotka harjoittavat shamanismia, henkiparannusta jne. Arizonan Sedonan sanotaan olevan eräs Amerikan New-Age keskuksista, koska siellä on monenlaista New-Age liikehdintää. David Herzog perheineen asuu Arizonan Sedonassa.

New-Age ihmiset sekä henkisistä asioista kiinnostuneet ihmiset  sanovat Arizonan Sedonassa olevan henkistä energiaa, sillä siellä on henkisiä paikkoja, jotka helpottavat rukoilemista, meditaatiota ja parantumisia. Siellä uskotaan olevan energiavirtauksia monissa paikoissa. Sedonan energiavirtausten uskotaan vaikuttavan ihmisen sisäiseen olemukseen.

Sedonan sanotaan olevan henkisen voiman keskus. New-Age ja henkisistä asioista kiinnostuneet ihmiset sanovat voiman virtaavan siellä todella merkittävän voimakkaasti ottaen huomioon koko maapallon henkiset voimavirtaukset. Tästä syystä Sedonassa on paljon henkisen polun ihmisiä sekä siellä asustelee laaja New-Age yhteisö. Sedonaa kutsutaan toisinaan henkiseksi Disneylandiksi.

Kuten on käynyt edellä ilmi, niin taivaan portti opetus on muinaista harhaoppia, jota nykyään opetetaan myös New-Age liikkeissä sekä eksyttäjä saarnaajat opettavat sitä kirjoissaan, saarnoissaan ja seurakuntien sisällä, jonne heitä kutsutaan puhumaan.

David Herzog on eksyttäjä ja okkultikko, joka opettaa pimeyden oppeja (New-Age ja okkultiikkaa). Okkultiikassa ja pimeyden henkivaltojen toiminnassa tietyt esineet ja paikat ovat tärkeitä, joiden kautta demonit aktivoivat valhevoiman vaikutusta. Herzog on eksynyt muinaiseen harhaoppiin taivaan portista, jonka kautta saadaan yhteys yliluonnolliseen maailmaan.

David Herzogin tapaamat enkelit ja jumalolennot ovat demoneita, jotka ovat pukeutunet valkeuden enkeleiksi, jonka kautta he eksyttävät Herzogia ja kaikkia jotka uskovat häntä.  Davidin opetus hengessä taivaassa vierailemisesta on sama asia kuin okkultistinen astraalimatka.

Kun taivaan portti eksytys menee läpi, eli kun uskova uskoo siihen, niin sen jälkeen demonit alkavat ilmestymään uskoville eksyttäen heitä luulemaan, että kyseessä on Raamatun Jumalan toiminta. Pahuuden henkivallat alkavat myös näyttämään eksytetyille ihmisille näkyjä ja profetioita.

Davidin kertomus sadetanssista Israelista intiaanien kanssa ja siihen liitetystä rukouksesta paljastaa selkeästi sen, että hänen toimintansa perustuu riivaajahenkien valhevoimaan, ei Raamatun Jumalan voimaan. Sedonan Arizonassa on intiaanien henkinen keskus. Sitä en tiedä oliko David näiden Sedonan intiaanien kanssa rukoilemassa ja tanssimassa sadetanssia vai joidenkin muiden intiaanien, mutta sen tiedän että intiaanien sadetanssi perustuu shamanismiin, ei Raamatulliseen uskoon.

Druidien portti opetus on samanlaista kuin David Herzogin opetus, sillä niin Druidit kuin David opettavat että portin kautta saadaan yhteys henkimaailmaan ja lopulta ihmisestä voi itsestään tulla portti, joka kykenee olemaan henkimaailmaan yhteydessä milloin tahansa.

Kun ihminen eksyy tähän oppiin, niin riivaajahenget haluavat kiinteämmän yhteyden ihmiseen. Kiinteämpi yhteys tapahtuu siten, että ihmisestä itsestään tulee portti, jolloin hän voi milloin vain ja missä tahansa olla yhteydessä riivaajahenkien kanssa.

David uskoo ja opettaa käyneensä kolmannessa taivaassa. David vie myös ryhmiä matkalle taivaaseen porttien kautta. On sanomatta selvää, että näissä "taivasmatkoissa" ihmisiä johdatetaan, ja eksytetään kohtaamaan riivaajahenkiä, ei Jumalan enkeleitä, eikä Jumalaa ja Herraa Jeesusta.

Druideille portit olivat voimakkaita paikkoja henkisten rituaalien vihkiytymis-seremonioihin. David Herzog mukana olevat ihmiset, jotka voivat aidosti etsiä Jumalaa eksytetään riivaajahenkien vihkimys-seremoniaan portti kokemusten kautta. Kuka hyvänsä uskova on ollut mukana näissä kokemuksissa, niin hänen täytyy tehdä parannus ja hylätä kontaktit ja opetus, joka johtaa yhteyteen riivaajahenkien kanssa, jotka ovat tekeytyneet valkeuden enkeleiksi.

Druidit uskoivat, että ihminen voi voittaa aineen ja materian porttien kautta, jolloin saadaan yhteys henkien maailmaan. Kun tämä yhteys on saavutettu, niin silloin maallisen elämän ulottuvuus on rikottu ja ihminen on siirtynyt henkiseen maailmaan. David Herzogin taivaan portti opetus on ihan samanlaista, sillä hänen mukaansa porttien kautta ihminen kykene irrottautumaan tästä maailmasta ja siirtymään Jumalan "kolmanteen taivaaseen". Davidin opetus on ikivanhaa harhaoppia, joka eksyttää ihmisen riivaajahenkien vaikutuspiiriin.

David Herzog opettaa, että on olemassa vuodenaikaan sidottuja portteja, joiden kautta Jumala vierailee kansansa keskuudessa tiettyinä vuodenaikoina esim. tiettyjen Raamatun juhlien aikaan ja nämä portit eivät ole auki muulloin kuin tiettyinä vuodenaikoina. Edellä oleva David Herzogin opetus on okkultiikkaa, sillä okkultiikassa on opetus tietyistä vuodenajoista ja juhlista, jolloin voi saada yhteyden henkimaailmaan. Herzogin opetus on okkultiikkaa, ei Raamatun opetusta. Kuten edellä kävi ilmi, niin myös Druideilla oli erityisiä vuodenaikoja, joilla portin kautta oli voimakkaampi yhteys tuonpuoleiseen maailmaan.

On sanomatta selvää, että Davidin taivaan portti opetus perustuu ikivanhoihin pakanallisiin eksytyksiin ja riivaajien valhevoimaan, ei Raamatun totuuteen.

Room 3:
22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.
23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit
26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

1 Kor 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

Raamatun opettama yhteys ihmisen ja Jumalan välillä perustuu Herran Jeesuksen sovitustyöhön, jonka kautta parannuksen synneistään tehnyt ja Herraan Jeesukseen uskova ihminen saa sydämeensä asumaan Jumalan Pyhän Hengen. Raamattu ei opeta taivaan portti opetusta, sillä meillä on yhteys Jumalan kanssa Pyhässä Hengessä.

David Herzog on elämäntapavalmentaja ja ravitsemusneuvoja. Davidin isä on alfabiotiikan tohtori. David opettaa myös luomuravinnosta, kehon energiavirroista ja värähtelytasoista. David opettaa elämäntapavalmentajana, että hänen ohjeidensa kautta ihminen voi saada superenergisen yliluonnollisen kehon, jonka ansiosta ihmisen keho värähtelee paljon korkeammilla taajuuksilla kuin muilla ihmisillä.

Herzog opettaa kirjassaan Glory Invasion, että koska Jumala loi maailmankaikkeuden äänellään (ääniaaltojen kautta), niin kaikki maailman rakennusaineet tottelevat ääntä. Davidin mukaan syöpä ja muut sairaudet tottelevat ääntä.

David Herzog on kertonut, että hän koki Torontossa siunauksen, jonka jälkeen ihmeet ja merkit ovat seuranneet hänen toimintaansa. Herzogin mukaan uskossa on erilaisia tasoja kuten uskon taso, voitelun taso ja kaikista suurimpana kirkkauden taso. David opettaa, että uskon maailmassa voit tehdä suurenmoisia asioita, mutta kirkkauden maailmassa kykenet tekemään vielä suurempia asioita.

Herzogin mukaan kirkkauden kautta voi tapahtua suuria ihmeitä kuten yliluonnolliset laihtumiset, hiusten kasvu ja värimuutokset sekä kultaihmeet. Herzogin mukaan kaikista suurin kirkkauden tason ihme on rahan antamisen ihme, jossa kuulijat vievät rahansa saarnaajan taskuihin.

David Herzog kertoo kuinka Jumala on antanut hänelle ilmestystietoa kirkkauteen kylvämisestä. Sen mukaan seurakunta tai yksittäinen uskova vapauttaa Jumalan kirkkauden toiminnan rahan antamisen kautta. Herzogin mukaan kirkkauteen kylväminen toimii parhaiten kun antaa rahansa saarnaajille, joilla on ylivertainen voitelu. Köyhien auttaminen ei tuo Herzogin mukaan niin nopeata voittoa kuin rahan antaminen erikoisen voitelun omaaville saarnaajille.  Herzogin mukaan kulta on näkyvä merkki siitä, että Jumalan kirkkaus on tullut takaisin Jumalan kansan keskuuteen.

Kol 3:
1 ¶ Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella.
2 Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä.
3 Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa;
4 kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa.
5 ¶ Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
6 sillä niiden tähden tulee Jumalan viha,
7 ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte.
8 ¶ Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne.
9 Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa
10 ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan.

Raamattu ei opeta, että on olemassa erilaisia tasoja kuten uskon taso, voitelun taso ja kaikista suurimpana kirkkauden taso siten kuin Herzog opettaa, että kirkkauden tason kautta voit tehdä suurempia tekoja ja ihmeitä kuin uskon ja voitelun tason kautta.

Raamatun opetuksen mukaan Jumalan kirkkaus vaikuttaa uskovassa kun hän suostuu kuolemaan synneille ja elää Pyhän Hengen voimasta Jumalan tahdon mukaista elämää. Raamatun opetuksen mukaan Jumalan kirkkauden tärkein tehtävä tässä ajassa uskovan sydämessä on kirkastaa Herraa Jeesusta uskovan sydämessä ajatuksin, sanoin ja teoin. Raamattu ei opeta Herzogin kirkkauden tason opetusta. Herzogin kirkkauden tason vastaanottaminen tarkoittaa riivaajahenkien valhevoiman vastaanottamista, ei Jumalan vaikuttamaa Hengen toimintaa.

David Herzog opettaa, että jos joku uskoo Jumalan toimivan heidän kauttaan ja jos hän antaa rahaa Davidin palvelutehtävää ja hengellistä järjestöä varten, niin Jumalaa siunaa rahan antajaa kolmella tavalla.

Davidin mukaan ensimmäinen siunaus rahan antamiselle on että lahjoittajat tulevat osalliseksi samaan palkkioon kuin minkä Herzogin järjestö saa pelastuneiden sielujen vuoksi. Toinen siunaus on että lahjoittaja saa saman tiedon välittämisen siunauksen kuin mikä on Davidin elämässä ja hänen järjestönsä yllä. Kolmas siunaus on se kun annat runsaasti aineellisia (rahaa) asioita, niin saat niittää runsaasti aineellisia (rahaa) asioita.

David Herzog houkuttelee ihmisiä rahan ja taloudellisen menetyksen kautta tulemaan osallisiksi Jumalan siunauksista. Raamatun mukaan tärkein Jumalan siunaus on se että Herran Jeesuksen pelastama uskova ihminen oppii elämään Jumalan tahdon mukaisesti, eli elämään Jumalan vanhurskaudessa  sekä karttamaan ja välttämään syntejä ja eksytyksiä. Jumala voi siunata myös taloudellisesti, mutta se ei ole pääasia, vaan Jumalan tahdon toteutuminen uskovan ihmisen elämässä.

David Herzog toimii New-Age ja okkultiikka tekniikoiden kautta, jonka voimanlähteenä toimivat riivaajahenget tehden ihmeitä Davidin kautta. Torontossa David sai kokea lisää eksyttävää voimaa, jonka jälkeen hänen elämässään riivaajahenget alkoivat tekemään yhä enemmän ihmeitä valhevoiman kautta.

Davidin opetus kirkkauden tasosta on karmea eksytys, jonka kautta hän kerää rahaa itselleen. Eräs eksytyksen tuntomerkki on rahan ahneus, jota eksyttäjä kerää itselleen, opettaen että mitä enemmin hänelle annetaan rahaa, niin sitä enemmän Jumalan siunaa sitä joka antaa rahansa Davidille.

Matt 7:
19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
21 ¶ Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’
23 Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.

David Herzog käyttää Jeesuksen nimeä puheissaan ja rukoillessaan sairaiden puolesta. Raamatun sanan mukaan eksyttäjät valhevoiman kautta käyttävät Jeesuksen nimeä tehden ihmeitä ja tunnustekoja, mutta he eivät ole Herran Jeesuksen lampaita, vaan eksyttäjiä. Herzog käyttää Jeesuksen nimeä valhevoiman kautta eksyttääkseen ihmiset uskomaan, että Jumala parantaa ja tekee ihmeitä hänen kauttansa. 

Meidän uskovien tulisi ymmärtää ettei Jeesuksen nimen käyttäminen sairasten parantumisissa ja voimallisissa teoissa ole tae siitä, että Herra Jeesus tekisi nämä ihmeet. Raamatun sanan mukaan hedelmistään puu tunnetaan. David Herzog vakuuttelee hänen toimivan Jumalan voitelemana, vaikka David ohjaa ihmisiä uskomaan asioihin, joita ei löydy Raamatusta ja joista Raamattu ei opeta.

Saat olla varma siitä, ettei Jumalan Pyhän Hengen voima toimi yli Raamatun Kirjoitusten opetusten tai Pyhän Hengen voimavaikutuksien. Pyhän Hengen hedelmä ei toimi koskaan Jumalan sanan opetusta ja Jumalan Hengen voimavaikutuksia vastaan, mutta riivaajahenget eksyttäessään uskovia valkeuden enkeleinä toimivat valhevoiman kautta aina Jumalan sanan opetusta sekä Pyhän Hengen toimintaa vastaan. Raamatun opetuksen mukaan hedelmistään puu tunnetaan.

David opettaa, että koska Jeesus opetti Isä meidän rukouksessa, niin siksi Jumalan tahdon tulisi tapahtua maan päällä niin kuin se on taivaassa. Tämän seurauksena Davidin mukaan sairauksien tulee parantua maan päällä, koska taivaassa ei ole sairauksia, sillä taivaassa on kirkkaus. Davidin opetuksen mukaan kun kirkkaus tulee maan päälle, niin voit sanoa tapahtukoon tahtosi maan päällä niin kuin se on taivaassa.

Isä meidän rukouksen kohta tapahtukoon  sinun (Jumalan) tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa, ei tarkoita sitä että maan päällä kaikkien asioiden tulisi olla niin kuin taivaassa, koska silloin tämä maailma olisi Jumalan täydellinen taivas, eikä enää synnin vallassa oleva maailma. Jumalan tahto tapahtuu taivaassa ja siellä kaikki on täydellistä.

Isä meidän rukouksen opetus että Jumalan tahto tapahtuisi maan päällä niin kuin taivaassa tarkoittaa sitä, että Herran Jeesuksen opetuslapsen elämässä tapahtuisi Jumalan tahto. Herran Jeesuksen opetuslapsen elämässä tapahtuu koko ajan Jumalan tahtoa aina sen mukaan mihin saakka hän on Jumalan armosta kasvanut uskon elämässään. Jumala voi ja kykenee parantamaan sairauksia sekä parantaa sairauksia, mutta maan päälle ei voida tuoda Jumalan taivasta, eikä Jumalan taivaan täydellistä olotilaa.

Apt 2:
1 ¶ Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

Apt 4:
26 Maan kuninkaat nousevat, ja ruhtinaat kokoontuvat yhteen Herraa ja hänen Voideltuansa vastaan.’
27 Sillä totisesti, tässä kaupungissa kokoontuivat sinun pyhää Poikaasi Jeesusta vastaan, jonka sinä olet voidellut, sekä Herodes että Pontius Pilatus pakanain ja Israelin sukukuntain kanssa,
28 tekemään kaiken, minkä sinun kätesi ja päätöksesi oli edeltämäärännyt tapahtuvaksi.
29 Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi;
30 ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta."
31 Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti.

David opettaa kirkkauden olevan eri asia kuin voitelu ja että uskovat tarvitsevat voitelun ja armolahjojen lisäksi kirkkautta. Davidin mukaan uskovat saivat Apt:n toisessa luvun Pyhän Hengen ja kielilläpuhumisen lahjan, jonka jälkeen he aloittivat hengellisen työn. Herzogin mukaan noin pari vuotta helluntaipäivän Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen uskovat alkoivat pelätä vainoja, jonka seurauksena he pyysivät Herralta rohkeutta.

David opettaa, että koska opetuslapset pelkäsivät vainoja ja uhkailuja, niin he menivät takaisin ylähuoneeseen Apt:n neljännessä luvussa, missä he olivat olleet helluntaina ja siellä he pyysivät Herralta toista vuodatusta. Davidin opetuksen mukaan useimmat uskovat ovat saaneet vain yhden Pyhän Hengen vuodatuksen, jonka kautta voidaan puhua kielillä, parantaa sairaita ja profetoida, mutta heillä ei ole toista aaltoa ja siksi apostolit Apt:n neljännessä luvussa pyysivät toista Hengen vuodatusta. Davidin mukaan he saivat toisen aallon, joka tarkoittaa kirkkauden tasoa, joka on suurempi kuin uskon ja voitelun taso.

Apt:n neljännessä luvussa ei sanota, että opetuslapset olisivat menneet takaisin yläsaliin. Itse asiassa tässä kohdassa ei sanota sitä missä paikka oli ja mikä talo  se oli. David uskoo sen olevan yläsali, koska hän uskoo taivaan portti opetukseen, siksi hän luulee, että opetuslapset menivät takaisin yläsaliin kohtaamaan Jumalaa. Raamattu ei sano, että Apt:n neljännessä luvussa opetuslapset olisivat olleet yläsalissa.

Raamatun opetuksen mukaan Apt:n neljännessä luvussa ei ollut kyse toisesta vuodatuksesta, toisesta aallosta tai kirkkauden tasosta, vaan siitä että sama Pyhän Hengen voima antoi rohkeutta heille, joka vuodatettiin helluntaipäivänä. Raamattu ei opeta mitään Davidin kirkkauden tason opista. Davidin kirkkauden tason oppi ja sen mukana tuleva "voitelu" on riivaajahenkien valhevoimaa, ei Jumalan voimaa.

Ef 5:18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,

Apt:n neljännessä luvussa opetuslapset täyttyivät uudestaan Pyhällä Hengellä, sillä uskova voi kokea monta kertaa uudestaan Pyhällä Hengellä täyttymisen, eikä siinä ole kyse mistään toisen aallon kirkkauden tasosta, koska Raamattu ei opeta mitään sellaisesta. Efesolaiskirjeen opetuksen mukaan uskova voi täyttyä yhä uudestaan Pyhällä Hengellä, eikä siinä ole kyse mistään uudesta kirkkauden tasosta.

David Herzog opettaa, että kun Apt:n neljännessä luvussa opetuslapset pyysivät Jumalaa ojentamaan kätensä, niin että sairaat parantuisivat ja tunnustekoja sekä ihmeitä tapahtuisi Herran Jeesuksen nimen kautta, niin se tarkoittaa sitä, että Jumala antoi heille kirkkauden voitelun, jossa ei enää tarvitse laskea käsiä ihmisten päälle, vaan parantumiset ja ihmeet tapahtuvat välittömästi ilman käsien päälle panemista.

David Herzog opettaa, että Apt:n neljännessä luvussa Jumala antoi opetuslapsille kirkkauden tason, jossa voi tehdä enemmän kuin helluntaipäivän Hengen vuodatuksen kautta, jossa saatiin vain uskon ja voitelun taso. Jumala ei vuodattanut Apt.n neljännessä luvussa toista aaltoa, eikä antanut suurempaa ja voimakkaampaa kirkkautta kuin helluntaipäivänä, sillä Apt:n neljännessä luvussa oli kyse samasta voitelusta ja Pyhän Hengen voimasta kuin minkä Jumala vuodatti helluntaipäivänä.

Totta kai Jumala voi parantaa sairaita ilman käsien päälle panemista, mutta kun tutkimme apostolien tekoja luvusta neljä eteenpäin, niin huomaamme etteivät Herran Jeesuksen opetuslapset ja apostolit toimineet siten etteivät he enää olisi laittaneet käsiään ihmisten päälle. Apostolit laittoivat monessa kohden kätensä ihmisten päälle Jumalan tehdessä tällä tavalla ihmeitä heidän kauttansa.

Apt:n luvussa viisi sanotaan, että apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä. Tässä on selvä viittaus käsien päälle panemiseen. Heprealaiskirjeen kuudennen luvun mukaan Kristuksen (Messias) opin alkeisiin kuuluu myös käsien päälle paneminen. Raamatun todistus on selkeä siitä, että käsien päälle paneminen esimerkiksi sairasten puolesta rukoilemisessa oli opetuslasten käytäntö myös Apt. neljännen luvun jälkeen.

Toki Raamatussa on myös kautta läpi koko apostolien tekojen selkeästi nähtävissä, että Jumala paransi ihmisiä käsien päälle panemisen kautta sekä ilman käsien päälle panemista.

Apt:n kolmas luku paljastaa David Herzogin opetuksen kirkkauden tasosta myös vääräksi, sillä tässä luvussa Jumala paransi ramman miehen ilman käsien päälle panemista. Raamatun opetuksen mukaan Jumala vuodatti helluntaipäivänä Pyhän Henkensä opetuslasten sydämiin ja tässä vuodatuksessa on koko Jumalan kirkkaus, rakkaus, armo, totuus, pyhyys, vanhurskaus, usko, voitelu sekä armolahjat.

Herzogin opetus kirkkauden tasosta on saatanallinen eksytys, jonka kautta henkivallat tarjoavat uskoville valhevoimaa kirkkauden paketissa, sillä Raamatun sanan mukaan saatana tekeytyy valkeuden (kirkkauden) enkeliksi. Pahuuden henkivallat haluavat sammuttaa aidon Pyhän Hengen toiminnan ja voitelun, siksi he tarjoavat uutta kirkkauden tasoa. Jos eksyt vastaanottamaan tämän uuden "kirkkauden tason", niin silloin lankeat alttiiksi demonivoimien valhevoiman vaikutuksille. Herzogin kirkkauden tason takana on saatanalliset henkivallat, jotka ovat ottaneet valkeuden ja kirkkauden muotoa eksyttääkseen uskovia pois totuudesta.

Jokainen uskova joka on eksynyt jollakin tavalla tukemaan David Herzogin opetusta ja toimintaa tulisi tehdä siitä parannus. Tukemalla Herzogin toimintaa ihminen osallistuu edesauttamaan riivaajahenkien eksytystä ja valhehenkien valhevoiman toimintaa.

On päivänselvää, että David Herzogin opetus ja toiminta perustuu eksytykseen, jonka takia jokaisen Herran Jeesuksen opetuslapsen tulisi välttää ja karttaa hänen opetuksiaan ja toimintaansa. Davidin kautta tapahtuvat ihmeet ovat riivaajien valhevoiman aikaansaannosta, ei Raamatun Jumalan voimaa.

David Herzogin puolustajat

Uskovien keskuudessa on ihmisiä, jotka puolustavat David Herzogia monella eri tavalla. Eräs puolustus on sellainen, jossa sanotaan uskonnollisuuden hengen vastustavan David Herzogin palvelutehtävää.

Uskonnollisuus on Raamatullisen uskon vastakohta. Raamatullinen usko pitää kiinni Jumalan sanan totuudesta, mutta uskonnollisuus pyrkii kumoamaan valheiden kautta Jumalan sanan totuuden. Ei ole uskonnollisuutta sanoa Herzogia eksyttäjäksi, koska eksyttäjäksi sanominen perustuu Jumalan sanan todistukseen, jonka mukaan David Herzog eksyttää ihmisiä valheenvoiman kautta.

Raamattu kehottaa tutkimaan ja koettelemaan kaiken opetuksen ja toiminnan, jonka sanotaan olevan Raamatun Jumalasta. David Herzogin opetus taivaan portaaleista, eli kulkureiteistä joiden kautta Jumala ja enkelit vierailevat maan päällä on epäraamatullinen harhaoppi. Samoin Davidin opetus Pyhän Hengen toisen aallon kirkkauden tasosta on epäraamatullinen harhaoppi. David Herzog opettaa harhaoppia, jonka mukaan hän on käynyt kolmannessa taivaassa, kertoen millaista siellä on ja mitä Jeesus on hänelle sanonut siellä.

Nuo edellä mainitut kolme Davidin harhaoppia avaavat ovet demonien suorittamille ihmeille ja valhevoiman manifestaatioille. Jos uskot taivaan portaali opetuksen, niin sitä kautta riivaajahenget ottavat sinuun yhteyttä. Raamatun opetuksen mukaan Jumalalla ei ole taivaallisia portaaleita, joiden kautta Hän tai Hänen enkelinsä tulisivat tapaamaan Herran Jeesuksen opetuslapsia. Siksi taivaan portaali oppi on harhaoppi ja kanava riivaajahenkien valhevoiman manifestaatioille.

Davidin opetus toisesta aallosta, kirkkauden tasosta tarkoittaa sitä ettei Jumala olisi antanut helluntaipäivänä Pyhän Hengen vuodatuksessa kaikkea Jumalan voimaa ja kirkkautta opetuslapsille, vaan Apt:n neljännessä luvussa olisi tullut ylimääräinen annos, eli koko Jumalan kirkkaus ja voima opetuslapsien käyttöön.

Raamatun sanan opetuksen mukaan helluntaipäivänä Pyhän Hengen vuodatuksessa Jumala antoi koko kirkkautensa ja voimansa opetuslapsille. Tämä tarkoittaa sitä, että koska David Herzogin opetus ylimääräisestä Pyhän Hengen kirkkaudesta ja voimasta on epäraamatullinen, eikä sellaista ole tapahtunut, niin voima joka David Herzogissa vaikuttaa yli Raamatun kirjoitusten on riivaajahenkien voimaa, ei Jumalan voimaa.

Raamattu opettaa, että meidän tulee uskoa Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa, jonka seurauksena elävän veden virrat vaikuttavat sydämissämme uskoa ja Pyhän Hengen voiman ilmentymisen vaikutuksia. On tietenkin selvää ettei Pyhä Henki toimi yli kirjoitetun Sanan. Silloin kun on kyse voimasta, joka toimii yli Raamatun Kirjoitusten, niin on kyse riivaajahenkien valhevoimasta, koska Jumalan Henki ei yhdy valheeseen, eikä toimi vastoin Raamatun sanan opetusta.

David Herzog kertoi kirjassaan Glory Invasion (sivut 127,128) olleensa Ruth Heflinin kuolleen ruumiin äärellä, kun Herra oli käskenyt koskettamaan ruumista kaksinkertaisen voitelun vastaanottamiseksi. Kun Davidin kädet koskettivat kuollutta ruumista, niin hän koki kuinka voimakas sähkövirta iski häneen, joka oli Davidin mukaan ylösnousemuksen kirkkautta. Lue tästä lisää

Davidin oma kertomus paljastaa hänessä vaikuttavan voiman olevan valhehenkien voimaa, ei Jumalan voimaa. Davidin opetus taivaasta maan päällä tarkoittaa todellisuudessa sitä, että saatanan henkivallat eksyttävät häntä valhekirkkauden kautta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Davidin taivaan portti kokemukset sekä taivaassa käymisen kokemukset ovat riivaajahenkien antamia ja vaikuttamia valhekokemuksia. Davidin toisen aallon voima ja kirkkauden taso on riivaajahenkien valhevoiman vaikutusta, ei Jumalan Pyhän Hengen toimintaa.

Monet Herzogia puolustavat sanovat, että Herran Jeesuksen opetuslapset Johanneksen evankeliumin mukaan tulevat tekemään suurempia ihmeitä kuin mitä Jeesus teki.

Tutkimalla jälleen kerran Raamatun kokonaisopetuksen, niin saamme ymmärryksen siihen, ettei kukaan uskova voi tehdä maan päällä suurempia ihmeitä kuin mitä Jeesus teki. Alkutekstin mukaan Joh 14:12 suurempia sana on kreikaksi meidzon, joka tarkoittaa suurempia ja laajempia. Kun tutkimme Raamatun kokonaisopetuksen, niin ymmärrämme, että kyseessä on laajemmat teot, eivät suuremmat teot, sillä uskon teot ovat tietenkin silloin laajempia kun joka puolella maailmaa on paljon uskovia, jotka uskovat Herraan Jeesukseen.

Joh 13:16 Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei ole palvelija herraansa suurempi eikä lähettiläs (apostolos) lähettäjäänsä suurempi.

Herra Jeesus sanoi opetuslapsilleen ettei palvelija voi olla herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi. Tämä tarkoittaa sitä, että opetuslapset eivät voi olla suurempia kuin Jeesus, eivätkä he kykene tekemään suurempia tekoja kuin Herra Jeesus teki. Luotu ei voi tehdä suurempia tekoja kuin Luojansa, ei edes silloin vaikka on kyse uudestisyntyneestä uskovasta, joka elää Pyhän Hengen voimassa.

Alkutekstissä Joh 14:12 on sana meidzon, joka tarkoittaa suurempia, laajempia ja enemmän. Mikä näistä vaihtoehdoista on oikea ja tarkoittaa sitä mitä Jeesus tarkoitti? Ratkaisu on todella yksinkertainen, sillä Jeesus paransi sairaita, ajoi ulos riivaajia, herätti kuolleita takaisin elämään, teki ruoka-ihmeitä ja luonnonvoimat olivat Hänelle alamaisia. Kun nyt tutkimme esim. UT:n tekstejä Apt:n teoista eteenpäin aina ilmestyskirjaan asti, niin yksikään apostoli tai kukaan muukaan alkuseurakunnan uskova ei tehnyt voimassa suurempia tekoja kuin Jeesus teki, mutta enemmän ja laajemmin niitä tapahtui kuin Jeesuksen tekeminä. Jeesus teki tekojaan kolme vuotta, mutta apostolit ja muut uskovat paljon kauemmin ajallisesti. Alkuseurakunnan uskovien kautta tapahtui parantumisia, riivaajien ulosajamisia sekä kuolleita herätettiin, ihan samoja tekoja, joita tapahtui enemmän ja laajemmin kuin Jeesuksen kautta, mutta yhtään voimassa suurempaa tekoa kuin Jeesus teki ei löydy Raamatusta opetuslasten kautta tehtynä. Täten on ilmiselvää, että enemmän tai laajemmin on oikein, eikä suurempia.

On sanomatta selvää, että koko Raamatun todistuksen valossa Raamattu ei opeta, että uskovat voisivat tehdä suurempia tekoja kuin Messias Jeesus teki. Opetus suurempien tekojen tekemisestä kuin mitä Jeesus teki on saatanallinen valhe, joka avaa ovet riivaajahenkien valhevoiman manifestaatioille.

Usein epäraamatullisia opetuksia ja hengen manifestaatiota puolustetaan sanomalla, että Johanneksen evankeliumin 21 luvun mukaan Jeesus teki paljon ihmeitä ja tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu Raamattuun ja siksi Jumala voi tehdä ja opettaa asioita, joita ei ole kirjoitettu Raamattuun. Edellä oleva väite on väärä ja harhainen.

Jumala voi tehdä mitä tahansa, mutta ei syntiä, eikä toimia vastoin omaa ilmoitustaan. Jumala on antanut kansalleen ohjeet ja opetukset siitä kuinka Häneen tulee uskoa. Nämä ohjeet ja opetukset on kirjoitettu ylös Raamattuun. Tämä tarkoittaa sitä, että Jumala on sitoutunut toimimaan ja noudattamaan sitä mitä Hän on kirjoituttanut Raamattuun, että voisimme uskoa Häntä ja tietää millä tavalla Pyhä Henki toimii ja vaikuttaa.

Siksi Herra Jeesus sanoi että ihminen eksyy jos hän ei tunne Kirjoituksia (Raamattu) ja Jumalan voimaa (Pyhä Henki). Jumalan sanan opetuksen mukaan meidän on mahdollista tietää millä tavalla Pyhä Henki toimii. Pyhä Henki on sitoutunut toimimaan, niin kuin Raamattu opettaa. Jos Jumala itse toimisi yli kirjoitetun Sanan, niin silloin ei kukaan voisi tietää sitä milloin on kyse Jumalasta tai riivaajahengistä. Siksi Jumala on sitoutunut toimimaan siten kuinka Raamattu opettaa.

Apostoli Paavali opetti Korinton seurakuntaa, että heidän tulee oppia etteivät he saa uskoa Jumalaa yli sen mikä kirjoitettu on. Paavalin opetus oli erilaista kuin eksyttäjien, sillä Paavali opettaa ettei saa uskoa Jumalaa yli Raamatun Kirjoitusten, mutta eksyttäjä sanoo, että Jumala toimii yli kirjoitusten, eikä kaikkea miten Jumala toimii ole kirjoitettu Raamattuun.

On päivänselvää, että meidän tulee seurata samoja uskon jalanjälkiä, joiden mukaan apostoli Paavali vaelsi sekä hylätä sellaisten ihmisten sanomat, jotka sanovat että saat ylimääräisen voitelun tai kirkkauden tason kun uskot Jumalaan yli sen mikä on kirjoitettu.

Raamatun sanan opetuksen mukaan kenelläkään ihmisellä maan päällä ei ole lupa puhua siitä millaista on kolmannessa taivaassa, eikä siitä mitä siellä puhutaan ja kerrotaan. Herzogin kolmas taivas kokemukset ja Jumalan ja enkelien kohtaamiset ovat riivaajahenkien antamia valheellisia kokemuksia.

Uskoon tulleet shamaanit ovat kertoneet kuinka heillä on ollut kyky tehdä astraalimatkoja, kun he ovat irtautuneet ruumistaan ja kuinka "enkelit" ovat vierailleet heidän luonaan. He ovat kertoneet, että kun he olivat tulleet uskoon, niin he ymmärsivät, että nämä "enkelit" olivat demoneja, jotka olivat tekeytyneet valkeuden enkeleiksi sekä astraalimatkat olivat valhenäkyjä ja kokemuksia.

Visualisoinnin kautta koitetaan myös eksyttää uskovia tänä päivänä. Esimerkiksi David W. Edwards, joka on kirjoittanut kirjan “The Call for Revivalists: Raising Up a Supernatural Generation" (Kutsu herättäjille: yliluonnollisen sukupolven kasvattaminen) opettaa, että visualisoinnin (mielikuvia luomalla) ja palvonnan kautta ihmiset voivat nähdä paikkoja ja asioita Jumalassa mitä he eivät ole koskaan ennen nähneet.

Edwards opettaa, että uskova ihminen käyttäessään mielikuvitusta visualisoinnin ja palvonnan kanssa voi sydämessään ilmaista suurempia ja luovempia palvontamuotoja kuin milloinkaan ennen. Edwardsin mukaan kun tämä tapahtuu uskovan sydämessä, niin Jumala näyttää ihmisille uusia ulottuvuuksia Jumalan valtakunnan rakkaudesta ja kirkkaudesta.

Shamaanit sanovat, että he elävät kahdessa maailmassa; tässä näkyvässä maailmassa ja näkyjen maailmassa, mielikuvien maailmassa. Shamaanit opettavat, että ihminen voi ylittää näkyvän maailman ja mielikuvamaailman välisen kuilun. Shamaanin päätyökalu kuilun ylittämisessä on visualisointi. Shamaanit matkustavat kahden maailman välillä, tämän näkyväisen ja henkimaailman välillä tavaten henkiolentoja. Itse asiassa on kyse riivaajahenkien eksytyksestä ja valhenäyistä ja kokemuksista.

Pahuuden henkivallat eksyttävät jumalattomia ihmisiä sekä myös uskovia erilaisten tekniikoiden kautta luulemaan, että he ovat käyneet kolmannessa taivaassa. Eräs tällainen tekniikka on visualisointi.

Herran Jeesuksen opetuslasten tulee pysyä Jumalan sanan totuudessa koska muuten riivaajahenget eksyttävät heitä valhenäyillä ja yli Raamatun Kirjoitusten menevillä opetuksilla:

1 Kor 4:6 Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on," ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan.

Kol 2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama

Mark Haville oli mukana uskon liikkeen parantumisihmeissä, kunnes hän luki Raamatusta, että tekniikka ja asiat mitkä tapahtuivat heidän kokouksissaan eivät olleet Raamatullista. Haville teki parannuksen asiassa ja on kertonut kuinka ja millaisen tekniikan kautta parantumisia tapahtui.

Haville kertoi, että sairasten parantumisten tekniikkana käytettiin hypnoosin muotoa, jossa hypnotisoitava on koko ajan tietoisessa tilassa, mutta kuitenkin hypnoosissa. Havillen mukaan esimerkiksi ylistysmusiikkia soitetaan tietyllä tavalla valmistaen ihmisiä hypnoosiin. Havillen mukaan tällä hypnoositekniikalla voidaan vaikuttaa sillä tavalla, että sairas luulee tulleensa terveeksi. Esimerkiksi ihmiset joilla on kipuja, voivat hyppiä ja juosta hypnoositilassa mihin he eivät tavallisesti kykene. He luulevat tulleensa terveiksi, vaikka eivät ole parantuneet.

Haville kertoi, että eräässä kokouksessa oli epilepsiaa sairastava ihminen, jolla oli jalka kipeä, mutta hypnoositilan aikana hän ei tuntenut jalassa olevaa kipua. Hän uskoi tulleensa terveeksi epilepsiasta jättäen pois lääkityksen, sillä seurauksella että hän kuoli muutaman viikon päästä epilepsiakohtauksen aiheuttamiin seurauksiin, koska hän ei ollut oikeasti parantunut, vaan koki hypnoosin kautta valeparantumisen.

Haville sanoi, että syöpää sairastavan ihmisen kivut häviävät hypnoosin aikana, mutta syöpä ei ole kuitenkaan parantunut. Havillen mukaan tämä on erittäin vaarallista sillä tätä tekniikkaa käyttävät uskolla parantajat tappavat enemmän ihmisiä kuin parantavat heitä.

On olemassa tietenkin oikeita Jumalan vaikuttamia parantumisihmeitä, mutta on olemassa myös valhevoimaa, erilaisia tekniikoita kuten hypnoosi jne. Joissakin tapauksissa riivaajahenget saavat valhevoiman kautta aikaan parantumisen, mutta silloinkin on kyseessä usein väliaikainen parantuminen sekä eksyminen uskomaan pimeyden kavalia harhaoppeja.

Monet ihmiset jotka puolustavat Herzogia sanovat hänen tehneen parannuksen ettei hän enää opeta mm. taivaan portaali opetusta. David Herzog opettaa taivaan portaali opetusta  kirjassaan The Ancient Portals of Heaven: Glory, Favor, and Blessing, joka on julkaistu heinäkuussa 2011. David ei ole tehnyt julkisesti parannusta ja hylännyt taivaan portaali opetusta, vaan opettaa sitä edelleen.

Kerron muutaman esimerkin kautta kuinka kavalalla tavalla eksytys toimii. Minulla oli tilaisuus ennen erästä kokousta puhua erään messiaanisen juutalaisen saarnaajan kanssa useita tunteja. Hän sanoi minulle, että kaikki VT:n 613 käskyä ovat vielä voimassa Uudessa Liitossa paitsi ainoastaan eläinsyntiuhri ei ole enää voimassa, niin juutalaisille kuin pakanauskoville.

Tämän saarnaajan mukaan juutalaiset ovat jaloja öljypuun oksia ja pakanat ovat adoptoituja öljypuuhun. Kun kysyin häneltä tarkemmin asiaa, niin kävi ilmi että hän uskoo pakanoiden olevan samassa osassa kuin adoptiolapsi, jonka vanhemmat eivät ole hänen biologisia vanhempiaan.

Tämän saarnaajan edellä olevat opetukset ovat harhaoppeja sillä kaikki 613 VT:n käskyä eivät enää ole voimassa, sillä esim. kaikki VT:n temppelipalvelukseen, pappeuteen sekä uhrilakeihin liittyvät lait ovat kumoutuneet Uudessa Liitossa. Samoin myös niin Herraan Jeesukseen uskovat juutalaiset ja pakanat ovat saman Isä Jumalan lapsia, ilman mitään erotusta.

Kun tämä messiaaninen julistaja nousi puhumaan kokouksessa, niin hän ei puhunut mitään niistä harhoista, joita hän kertoi minulle yksityisesti. Hänen kokouksessa puhumansa puhe oli erittäin hyvä ja Raamatullinen. Eksytys toimii myös usein tällä tavalla, eli se pyrkii tuomaan esille oikeita Raamatun asioita, mutta pitää piilossa harhaopit siihen saakka kunnes eksytyksen uhri on valmis uskomaan piilossa olevat harhaopit.

Kun aikoinani tutkin Branhamin harhaoppeja, niin huomasin että hänen suomenkielelle käännetyistä saarnoista oli jätetty kääntämättä alkuperäisen englanninkielen puheen harhaoppeja. Tällainen toiminta on järkyttävää ihmisten tietoista eksyttämistä.

Eksytys toimii myös Herzogin kautta sillä tavalla, että Suomessa monet ihmiset eivät ole lukeneet tai kuulleet hänen opetustaan mm. taivaan portaaleista ja hän ei edes välttämättä puhu niistä Suomessa, vaan pyrkii puhumaan Raamatun oikeista asioista.

Monesti me uskovat toimimme hyvin hätäisesti emmekä käytä tarpeeksi aikaa ihmisten taustojen ja oppien tutkimiseen, että mitä he todellisuudessa edustavat. Tietyt asiat voivat olla tarkoituksellisesti aluksi piilossa, että eksytys toimisi paremmin. Siksi on syytä käyttää aikaa rukouksessa tutkien asioita, jolloin ne aikanaan avautuvat ja paljastavat sen onko kyseessä Jumalan teot vai eivät.

Jos uskot Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu sanoo, niin silloin sinulla on mahdollisuus olla eksymättä sekä nähdä ja kokea aitoa ja todellista Pyhän Hengen voimaa, joka parantaa sairauksista jne. Pyhän Hengen tärkein tehtävä on pelastaa sieluja evankeliumin kautta sekä muuttaa uskovan ihmisen sydän elämään uskossa Jumalan tahdon mukaisesti hylkäämään ja kuolemaan synneille, että Pyhä Henki saisi hallita vanhurskaudessa Herran Jeesuksen opetuslasta.

John Paul Jackson

David Herzog ei ole ainoa, joka opettaa taivaan portti oppia. Esimerkiksi Amerikassa on lukuisia "saarnaajia", jotka eksyttävät ihmisiä taivaan portti opin ja kokemusten kautta.

John Paul Jackson on Streams Ministries International liikkeen perustaja. Jackson opettaa, että Jumala paljastaa itsensä niille, jotka rakastavat Hänen ilmestymistään ja jotka odottavat Hänen tulemustaan. Jacksonin mukaan eräs ihmeellisimmistä Jumalan salaisuuksista on porttien, ovien ja kulkureittien olemassaolo, jotka johtavat taivaalliseen valtakuntaan. Jackson opettaa, että kun seisot taivaallisella portilla, niin tuntuu siltä että taivas on auki.

Jacksonin opetuksen mukaan taivaallinen portti on pyöreä avonainen valo, joka tarjoaa jumalallista turvaa ja suojelua, jonka kautta enkelit ja taivaalliset olennot voivat kulkea sisään ja ulos ilman demonien häirintää.

John Paul Jackson on sanout New-Age liikkeen tunnistavan porttien (portaali) olemassaolon, mutta heidän tunnistama portaali on toinen taivas. Jackson viittaa New-Age ihmisiin sanoen, että monet virheellisesti luulevat kuulevansa Jumalan, mutta itse asiassa valhe on pettänyt heidät.

Ironista ja surullista on se että Jackson on itsekin eksynyt taivas portaali opetukseen niin kuin myös New-Age liikkeen ihmiset. Heillä on vain painotuseroja, mutta eksytys on sama, koska on kyseessä samat riivaajahenget, jotka eksytyksen takana.

Minulla itselläni on Jumalan sallima kokemus ja kohtaaminen demonien kanssa, jonka tarkoituksena oli ymmärtää sielunvihollisen vihaa Jumalaa ja uskovia kohtaan sekä kuinka riivaajahenget pyrkivät tuhoamaan kaikki ihmiset.

En ollut unitilassa kun tämä tapahtui minulle. 1990-luvun alussa huoneeseen ilmestyi kolme kirkasta pyöreää valopalloa, jota luulin aluksi siinä hetkessä Jumalaksi (Isä, Herra Jeesus ja Pyhä Henki). Kun nuo valopallot alkoivat liikkumaan minua kohti, niin ymmärsin niiden olevan riivaajahenkiä, eikä Jumalan Henki.

Herran Jeesuksen nimessä käskin näitä riivaajahenkiä väistymään, jolloin he yhtäkkiä hävisivät. Ihmettelin kovasti miksi Jumala salli minulle tällaisen kokemuksen. Jumala vastasi minulle, että minun tuli ymmärtää Jumalan rakkaus, totuus ja voima yli riivaajahenkien sekä se mikä viha ja raivo riivaajahenkien sisimmässä on. En silloin sitä ymmärtänyt täysin kun Jumala puhui minulle, että tarvitsin sellaisen kokemuksen palvelutehtävää varten, jonka Hän antaa minulle. Nykyään ymmärrän ja näen selvemmin sen miksi Jumala salli minulle tuon varsin epämiellyttävän kokemuksen.

Ymmärsin ja näin käytännössä kuinka riivaajahenget pakenevat Herran Jeesuksen nimeä ja Jumalan voimaa. Ymmärsin myös sen kuinka riivaajahenget olivat pukeutuneet valkeuden enkeleiksi ja koittivat uskotella minulle olevansa Jumala. Heidän tarkoituksenaan oli eksyttää minut luulemaan, että olisin tekemisissä Jumalan kanssa sekä he aikoivat tarjota minulle valhevoimaa, jonka kautta olisin voinut tehdä ihmeitä. Jumalan armosta en eksynyt heidän mukaansa, vaan pääsin ymmärtämään totuuden, että kyseessä oli riivaajahenget, ei Raamatun Jumala.

Raamatun sanan opetuksen mukaan saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi, siksi riivaajahenget esiintyvät mm. kirkkaina pyöreinä valopalloina pyrkien eksyttämään ihmisiä. Pahuuden henkivallat ottavat kirkkauden ja valon muotoja, koska siten moni luulee että on kyse Jumalan kirkkaudesta, vaikka kyse on pimeyden eksytyksestä.

Taivaan portti opetuksen ja riivaajahenkien ilmestymisen tarkoitus on ihan sama, eli eksyttää ihminen luulemaan, että hän on tekemisissä Jumalan kanssa ja että voima joka vaikuttaa on Jumalan voimaa. Jos uskot eksytyksen ja valheen, niin silloin alkaa tapahtumaan, koska valhevoiman kautta saatanalliset riivaajahenget alkavat eksyttämään ihmisiä.

Jackson opettaa, että Jumala teki taivaallisten porttien lähtöpaikaksi kolmannen taivaan, joka kulkee läpi toisen taivaan ulottuen aina maahan asti. Jackson sanoo, että seuraavissa Raamatun kohdissa opetetaan taivaan porttien olemassaolosta: Ps 24:7, Ps 78:23, Snl 8:34, Joh 1:51, Ilm 4:1,2

Ps 24:7:
3 ¶ Kuka saa astua Herran vuorelle, kuka seisoa hänen pyhässä paikassansa?
4 Se, jolla on viattomat kädet ja puhdas sydän, joka ei halaja turhuutta eikä vanno väärin.
5 Hän saa siunauksen Herralta ja vanhurskauden pelastuksensa Jumalalta.
6 Tämä on se suku, joka häntä kysyy, joka etsii sinun kasvojasi, -tämä on Jaakob. Sela.
7 ¶ Nostakaa päänne, te portit, nostakaa päänne, te ikuiset ovet, kunnian kuninkaan käydä sisälle!

Tässä kohdassa ei opeteta taivaan portti opetusta, jossa ihmisellä olisi pääsy Jumalan taivaaseen, vaan sitä että kaikkien tulisi nostaa päänsä silloin kun Kunnian Kuningas tulee. Tässä voi olla viittaus Herran Jeesuksen tuloon Jerusalemiin tai yleensä siitä että Jumalan läsnäolossa saamme iloiten nostaa päämme pelastuksen riemuun.

Ps 78:
23 Hän käski pilviä korkeudessa ja avasi taivaan ovet;
24 hän satoi heille ruuaksi mannaa, hän antoi heille taivaan viljaa.
25 Ihmiset söivät enkelien leipää; hän lähetti heille evästä yllin kyllin.

Taivaan oven avautuminen ei tarkoita Jacksonin opetusta, jossa ihmisellä olisi pääsy taivaaseen, vaan sitä että Jumala avasi taivaan oven antaen israelilaisille taivaasta ruuaksi mannaa.

Snl 8:
32 ¶ Siis te, lapset, kuulkaa minua; autuaat ne, jotka noudattavat minun teitäni!
33 Kuritusta kuulkaa, niin viisastutte; älkää sen antako mennä menojaan.
34 Autuas se ihminen, joka minua kuulee, valvoo minun ovillani päivästä päivään, vartioitsee minun ovieni pieliä!
35 Sillä joka minut löytää, löytää elämän ja saa Herran mielisuosion.
36 Mutta joka menee minusta harhaan, saa vahingon sielullensa; kaikki, jotka minua vihaavat, rakastavat kuolemaa."

Tässä kohdassa ei ole kyse siitä, että ihmisellä oli taivaan portin kautta yhteys Jumalan taivaaseen. Raamatun kohdan opetus on se että uskovan ihmisen tulisi uskoa ja noudattaa Jumalan sanan opetuksia sekä valvoa ja vartioida itseään Jumalan sanan äärellä, jota valvominen minun ovillani ja oven pielien vartioiminen tarkoittavat.

Joh 1:
49 Natanael vastasi ja sanoi hänelle: "Rabbi, sinä olet Jumalan Poika, sinä olet Israelin kuningas".
50 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sentähden, että minä sanoin sinulle: ‘minä näin sinut viikunapuun alla’, sinä uskot. Sinä saat nähdä suurempia, kuin nämä ovat."
51 Ja hän sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: te saatte nähdä taivaan avoinna ja Jumalan enkelien nousevan ylös ja laskeutuvan alas Ihmisen Pojan päälle."

Tässä ei ole kyse siitä, että uskovilla olisi yhteys taivaan porttiin, jonka kautta enkelit käyvät vierailemassa uskovien luona. Raamatun kohdassa sanotaan Jeesuksen sanovan Natanaelille ja opetuslapsille, että he saavat nähdä suurempia kuin se mitä he nyt näkivät. Herra Jeesus sanoi, että taivas on auki ja Jumalan enkelit nousevat ylös ja laskeutuvat alas Ihmisen Pojan (Jeesus) päälle, ei uskovien luokse.

Enkelien nouseminen ylös ja alas Ihmisen Pojan päälle tarkoittaa sitä, että koska Jeesuksella oli yhteys Isänsä kanssa, niin opetuslapset tulevat näkemään Jumalan ihmeellisiä tekoja, taivaallisia voimavaikutuksia. Jumalan taivas oli auki Jumalan voiman ilmestymiselle Herran Jeesuksen kautta.

Ilm 4:
1 ¶ Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva".
2 Ja kohta minä olin hengessä. Ja katso, taivaassa oli valtaistuin, ja valtaistuimella oli istuja.

Jacksonin opetuksen mukaan ilmestyskirjan ovi on Jumalan kutsu meille saadaksemme yhteyden ja pääsyn Jumalan taivaalliseen valtakuntaan. Jackson opettaa, että Jumalan ystävänä, Herra haluaa avata taivaan portit ja sitä kautta vapauttaa taivaan joukot vierailemaan keskuuteemme.

Ilmestyskirjan neljännessä luvussa Jumala antoi apostoli Johannekselle henkilökohtaisen näyn, jonka kautta hän näki kauas tulevaisuuteen aina ihmiskunnan tämän nykyisen maailman viimeisiin päiviin ja hetkiin asti.

Ilmestyskirjan avonainen ovi ei ole taivaan portti, jonka kautta taivaan joukot vierailisivat keskuudessamme, vaan taivaan ovi oli avoinna vain Johannekselle, että hän Hengessä saisi nähdä Jeesuksen näyttämän näyn koskien ihmiskunnan viimeisiä päiviä.

Jacksonin mukaan Jaakob löysi taivaallisen portin, sillä hänen nukkuessaan hän näki uninäyn tikapuista, joita pitkin enkelit kulkivat. Jacksonin mukaan Jaakob pystytti muistomerkin taivaan portin paikkaan ja nimesi sen Beeteliksi Jumalan asuinpaikaksi.

Jackson opettaa, että koska Jumala käski Jaakobia usein palaamaan Beeteeliin, jossa Hän puhuisi Jaakobille, niin se tarkoittaa sitä että siellä oli portti Jumalan taivaaseen. Jackson perustelee oppiaan siten, että Jumala olisi voinut puhua hänelle missä tahansa, mutta koska Hän valitsi saman paikan, niin se tarkoittaa sitä, että siellä oli taivaan portti, jonka kautta oli yhteys Jumalaan.

1 Moos 28:
10 ¶ Niin Jaakob lähti Beersebasta mennäksensä Harraniin.
11 Ja hän osui erääseen paikkaan, johon yöpyi, sillä aurinko oli laskenut; ja hän otti sen paikan kivistä yhden, pani sen päänsä alaiseksi ja asettui nukkumaan siihen paikkaan.
12 Niin hän näki unta, ja katso, maan päälle oli asetettu tikapuut, joiden pää ulottui taivaaseen, ja katso, Jumalan enkelit kulkivat niitä myöten ylös ja alas.
13 Ja katso, Herra seisoi hänen edessään ja sanoi: "Minä olen Herra, sinun Isäsi Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jonka päällä sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi.
14 Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.
15 Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut."
16 ¶ Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: "Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt".
17 Ja pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: "Kuinka peljättävä onkaan tämä paikka! Tässä on varmasti Jumalan huone ja taivaan portti."
18 Ja Jaakob nousi varhain aamulla, otti kiven, jonka hän oli pannut päänsä alaiseksi, ja nosti sen pystyyn patsaaksi ja vuodatti öljyä sen päälle.
19 Ja hän kutsui paikan Beeteliksi; mutta ennen oli kaupungin nimenä Luus.
20 Ja Jaakob teki lupauksen, sanoen: "Jos Jumala on minun kanssani ja varjelee minut sillä tiellä, jota nyt kuljen, ja antaa minulle leipää syödäkseni ja vaatteita pukeutuakseni,
21 niin että saan palata rauhassa isäni kotiin, niin on Herra oleva minun Jumalani;
22 ja tämä kivi, jonka olen patsaaksi pystyttänyt, on oleva Jumalan huone, ja kaikesta, mitä minulle suot, minä totisesti annan sinulle kymmenykset".

Joh 1:

49 Natanael vastasi ja sanoi hänelle: "Rabbi, sinä olet Jumalan Poika, sinä olet Israelin kuningas".

50 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sentähden, että minä sanoin sinulle: ‘minä näin sinut viikunapuun alla’, sinä uskot. Sinä saat nähdä suurempia, kuin nämä ovat."

51 Ja hän sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: te saatte nähdä taivaan avoinna ja Jumalan enkelien nousevan ylös ja laskeutuvan alas Ihmisen Pojan päälle."

Jaakobin näkemä uni tikapuista, joita pitkin Jumalan enkelit kulkivat ylös ja alas ei tarkoita Jacksonin taivaan portti opetusta. Jumalan antaman unen tärkein merkitys taivaan ja maan välillä olevasta tikapuista oli ja on lupaus siemenestä, jossa kaikki maan sukukunnat tulevat siunatuiksi. Siunattu siemen on Messias Herra Jeesus.

Uudessa Testamentissa on vahvistus sille, että Jumalan auki oleva taivas ja Jumalan enkelien nouseminen ylös ja alas Herran Jeesuksen päälle tarkoittaa siunatun siemenen esille tulemista Messias Herrassa Jeesuksessa.

Jaakobin sanoessa, että tässä on varmasti Jumalan huone ja taivaan portti, ei tarkoita sitä että siinä kohdassa oli Jumalan portaali, jonka kautta Hän kohtaa ihmisiä, sillä Jumala on Kaikkivaltias Jumala, joka ei ole rajoitettu kohtaamaan luotujaan tiettyjen erikoisten maantieteellisten portaalien kautta.

Edellä oleva lause taivaan portista oli Jaakobin oma ajatus, ei Raamatun opetus, että on olemassa maantieteellisiä taivaan portteja. Kaikkivaltias Jumala kohtasi monessa eri paikassa ihmisiä, eikä missään muualla ole sanottu, että Jumalan kohdatessa ihmisiä tietyssä paikassa ne olisivat olleet taivaan portaaleita, joiden kautta Jumala kohtaisi ihmisiä.

Sanonta taivaan portti esiintyy vain tässä yhdessä kohdassa (1 Moos 28:17) Raamatussa ja asiayhteys paljastaa meille sen, että kyseessä oli Jaakobin oma ajatus, ei Raamatun opetus maantieteellisten taivaan porttien olemassaolosta.

Jumalan enkelit ovat palvelukseen lähetettyjä palvelevia henkiä, jotka auttavat ja palvelevat  myös Jumalan pelastamia ihmisiä, siksi Jumala sanoi olevansa Jaakobin kanssa varjellen häntä. UT:sta tulee ilmi, että Jumalan enkelit todellakin palvelevat Jumalan kansaa:

Hebr 1:
13 Kenelle enkeleistä hän koskaan on sanonut: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi"?
14 Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä?

Raamattu ei opeta Jacksonin taivaan portti opetusta, sillä Jumalalla ei ole mitään maantieteellisiä paikkoja ja taivaallisia portteja, joiden kautta Hän ottaisi yhteyttä Herran Jeesukseen opetuslapsiin. Herra Jumala on uskoviin yhteydessä Pyhän Hengen kautta, joka asuu uskovien sydämessä. Jacksonin taivaan portti opetus on okkultiikkaa ja riivaajahenkien oppeja.

Jacksonin mukaan Siinain vuori on eräs taivaan portti, mutta että nykyään jumalallisia portteja on joka puolella maailmaa, joiden kautta saadaan yhteys taivaalliseen valtakuntaan. Jacksonin mukaan Jerusalem on taivaan portti, joka on maan pääportti taivaan valtakuntaan. Jacksonin mukaan henkivallat koittavat siksi valloittaa Jerusalemin, että he pääsisivät sulkemaan Jerusalemin taivaan portin. Jackson on sanonut, että Rick Joyner ryhmineen on kokenut lukemattomia enkelien vierailuja taivaan porttien kautta.

Rick Joyner, Paul John Jackson, David Herzog jne. ovat eksyneet riivaajien oppeihin ja heidän kauttansa tapahtuvat ihmeet ovat tehty riivaajien valhevoiman kautta, ei Raamatun Jumalan kautta. Tämän tähden he eksyttävät ihmisiä pois Jumalan totuudesta. Todellisen Herran Jeesuksen opetuslapsen pitää välttää ja karttaa tällaisten eksyttäjien opetuksia sekä toimintaa.

Lopunajan eksytys

Lopunajan eksytyksen eräs piirre on hurmoksellisuuden ja tunne-elämysten kokeminen, joka tapahtuu valhehengen manifestaatioiden ja kokemusten kautta. Lopunajan sielullinen tunnetason eksytys ei julista Herran Jeesuksen veren voimaa, Herran Jeesuksen sovitustyötä, Raamatullista pyhityselämää uskon kuuliaisuuden kautta, eikä uskomista Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu opettaa.

Lopunajan eksytys johdattaa ihmiset kokemaan fiiliksiä ja tunteita "taivasmatkojen" kautta, jossa uskova pääsee "turistina" Jumalan taivaaseen vierailemaan taivaan porttien kautta. Eksytykseen kuuluu myös enkelivierailut, jotka tapahtuvat taivaan porttien kautta.

Kun tutkimme Raamatun opetusta, niin kukaan ihminen ei voi synnin lankeemuksen ruumiissa käydä Jumalan taivaassa ja palata sieltä takaisin tuomaan viestiä ja sanomaa. Tämä todistaa sen että Herzog on uskonut valheen ja eksytyksen koskien taivas vierailuja.

Monet sanovat käyneensä Jumalan taivaassa (kolmannessa taivaassa) ja he kuvaavat yksityiskohtaisen tarkasti millaista siellä on ja mitä Jumala puhui heille. Kun Paavali sai kokea ilmestyksen taivaasta, niin hän kuuli sanomattomia sanoja, joita ihmisen ei ole lupa puhua. Ymmärrän tämän tarkoittavan sitä, että taivaassa on asioita, joita Paavali näki ja kuuli ilmestyksessä, mutta joita hänellä ei ollut lupa puhua. Kun tämän asettaa Raamatun ilmoituksen alaisuuteen, niin Jumala on Raamatun sanan kautta puhunut ja kuvannut, joistakin taivaassa olevista asioista ja vain nämä me voimme ja saamme tietää, mutta emme muuta, koska taivaasta olevat asiat on jo meille ilmoitettu Raamatun (Jumalan sanan) kautta, eikä meille enää anneta uutta ilmestystä ja tietoa taivaasta tässä ajassa. Sitä en kiistä etteikö Jumala voisi antaa unessa tai näyssä meille uskoville ilmestystä taivaasta, mutta sen tulisi olla kuitenkin sen mukainen mitä Raamattu sanoo taivaasta, eikä tällainen ilmestys saa mennä yli Kirjoitetun  Sanan (Raamattu).

David Herzog on kertonut että kun hän oli Israelissa Beetelissä, niin hän koki siellä avoimen taivas (portti) kokemuksen. Davidin tiimi oli makaamassa lattialla Beetelin kaupungissa, jonka David opettaa olevan taivaan portti. Kun he makasivat lattialla ja palvoivat, niin David kertoi heille kuinka he voivat mennä kolmanteen taivaaseen ja heidän palvoessaan ihmiset otettiin kolmanteen taivaaseen.

David sanoi, että hän näki kolmannessa taivaassa kristallimeren ja Jeesuksen. David sanoi katsoneensa Jeesukseen silmiin tavalla, jolla hän ei ollut ennen katsonut Jeesusta. David sanoi nähneensä liekehtivän tulen (Jeesus) joka sanoi hänelle, että kiitos paljon Israelin kansan suojelemisesta.

Kuten edellä on käynyt ilmi, niin Raamatun opetuksen mukaan synnin lankeemuksen ruumiissa kukaan ihminen ei voi käydä Jumalan taivaassa ja palata sieltä takaisin. Raamatun todistuksen valossa David ystävineen ei käynyt kolmannessa taivaassa, vaan joko he ovat keksineet koko jutun tai sitten riivaajahenget antoivat heille eksyttävän kokemuksen, jossa riivaajahenki esiintyi Jeesuksena ja kolmas taivas oli riivaajahenkien vaikuttama valheellinen kokemus.

Gal 1:
8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Raamattu (Jumalan sana) paljastaa meille totuuden ja valheen. Raamattu opettaa, että jos joku ihminen tai enkeli taivaasta julistaa evankeliumia, joka on vastoin Raamatun sanan todistusta, niin hän on kirottu.

Uskon, että Paavali julisti tuossa kohden profetiallisessa hengessä, sillä Jumala edeltä näki lopunajan enkelivierailu- ja taivasportti eksytykset. Raamatun sana opettaa, että vaikka enkeli taivaasta julistaisi evankeliumia, mutta jos se ei perustu Jumalan sanaan, niin tämä enkeli on kirouksen alla oleva langennut enkeli, riivaajahenki, joka pyrkii eksyttämään, jopa Herran Jeesuksen opetuslapsia.

2 Kor 11:
14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.

Raamatun opetuksen mukaan saatana ja riivaajahenget tekeytyvät valkeuden enkeliksi ja heitä palvelevat eksytetyt ihmiset tekeytyvät myös vanhurskauden palvelijoiksi, vaikka he ovat eksyksissä ja eksyttäjiä. Lopunaikana tulee yleistymään eksytys, jossa riivaajanhenget eksyttävät ihmisiä taivaanportti, tähtiportti sekä avaruusolentojen kautta, jotka ovat riivaajahenkiä avaruusolentojen valepuvussa. Kun uskot taivaan portti eksytyksen, niin seuraavana voi olla vuorossa avaruusolento eksytys, jossa "avaruusolennot" korkeamman kulttuurin taivaallisina lähettiläinä puhuvat ihmisille eksyttävän sanomansa.

Raamattu paljastaa meille jo etukäteen, että jokainen taivaasta ("avaruudesta") tuleva enkeli ("lähettiläs"), joka puhuu vastoin Raamatun totuutta on kirouksen alla oleva eksyttäjä, eli hän on riivaajahenki, joka on tekeytynyt valkeuden enkeliksi.

1 Joh 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

Mark 13:22 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.

1 Tess 5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;

Raamatun sanan opetuksen mukaan valhehenget vaikuttavat väärien profeettojen kautta tehden heidän kauttansa ihmeitä valhevoiman kautta.  Siksi on ehdottoman tärkeätä oppia tutkimaan ja koettelemaan opetuksia sekä hengen toimintaa.

Älä usko jokaista henkeä, vaan koettele henget Jumalan sanan sekä Pyhän Hengen todistuksen kautta, niin et eksy menemään mukaan valhehenkien väärään toimintaan.

Matt 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

Joh 7:38 Joka uskoo minuun, niinkuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on, juokseva elävän veden virrat."

Herraan Jeesukseen tulee uskoa, niin kuin Raamattu sanoo. Olkoon uskomme Herraan Jeesukseen Raamatun sanan opetuksen mukaista, koska siten emme eksy, vaan siten opimme tuntemaan miten ja millä tavalla Jumalan Pyhä Henki toimii.

Valhehenki kirkastaa väärää profeettaa ja väärän profeetan "voitelua", mutta ei Jumalan sanan totuutta. Pyhä Henki kirkastaa Herran Jeesuksen, Jeesuksen veren voiman, Herran Jeesuksen sovitustyön sekä johdattaa uskomaan Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu opettaa.

Video Herzogin toiminnan arviointi


 

David Herzog linkit

Eksytyksestä ja David Herzogista lisää kirjoituksissani:
David Herzog: Kirkkauden salaisuudet paljastetaan
Avoin keskustelu Herzogista
Radio Dei debatti David Herzogista
David Herzogin "voitelusta"
Vastaukseni Herzogin kannattajille
Pimeyden kavalin eksytys

 

Linkkisuositukset:
Nettikirja:
Näky lopunajan eksytyksestä ja Jumalan kutsu parannukseen

 

Petri Kuuselan erinomaista Raamatullista arviointia Herzogin harhaopeista:

David Herzog ymmärrys ajatukset sekä kirkkaus
Miksi hylkään David Herzogin opetuksen?Petri Paavola 29.11.2013

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
Ristin Voitto nro 48/2013
youtube.com/ watch?v=PLucT6sd86E
youtube.com/ watch?v=hIL0hc0vVa4
youtube.com/ watch?v=YCJ9v
sidroth.org/television/tv-archives/david-herzog-2013
tv7.fi/ vod/player/? program=30985
home.earthlink.net
fathershouse-music.com

yosoy.com
alunajoy.com/ incatour
evenstarcreations.com
gosw.about.com
lovesedona.com
portalsoftranscendence.com


 


 

 

 
eXTReMe Tracker