Etusivulle
Raamatunopetuksia
Anna palautetta


              

Pimeyden kavalin eksytys

 

Mikä olisi saatanan ja riivaajahenkien kavalin eksytys maan päällä? Jos riivaajahenget toisivat ilmi pelastuksen evankeliumia valhevoiman kautta, niin se varmasti olisi kavalin eksytys, joka voisi kohdata Herran Jeesuksen opetuslapsia. Itse asiassa riivaajahenget ovat kautta historian Herran Jeesuksen kuoleman jälkeen valhevoimalla eksyttäneet uskovia tuomalla esille myös pelastuksen evankeliumia.

Tiedän sen, että moni ajattelee tässä vaiheessa ettei se voi olla mahdollista, sillä riivaajahenget eivät voi puhua totuutta. Raamatun mukaan se on kuitenkin mahdollista, sillä esim. Apt: 16 luvussa tietäjähenki (riivaajahenki) puhui erään naisen kautta ilmoittaen, että Paavali ja hänen seurueensa ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien.

Eksytys on siinä kun riivaajahenget, eli valheenhenki tuo esille evankeliumia, sillä tässä yhdistyy valhe ja totuus, joka tarkoittaa sitä että kyseessä on eksytys.  Totuudessa ei ole mukana minkäänlaista valheen elementtiä ja totuuskin muuttuu silloin valheeksi ja eksytykseksi, kun sen takana on valheenhenget. Pahuuden henkivaltojen vaikuttaman eksytyksen tarkoituksena on eksyttää Herran Jeesuksen opetuslapsia usein sellaisen paketin kautta, jossa on mukana sekä oikeaa ja väärää. Silloin kun eksytyksessä on mukana oikeita asioita, eli Raamatun totuutta, niin eksytys voi paremmin harhauttaa ja eksyttää uskovia uskomaan riivaajahenkiä.

Jos haluat saada selville sen miten opit erottamaan valheenhengen ilmoittaman evankeliumin Jumalan Hengen ilmoittamasta evankeliumista (miten erotat oikean ja väärän), niin lue kirjoitukseni rukouksen Hengessä, tutkien ja koetellen kirjoitukseni Jumalan sanalla, ettet eksy tässä yhä pimenevässä ajassa, jossa vääriä profeettoja nousee eksyttämään Jumalan kansaa. Älä erehdy luulemaan, että nousen muiden yläpuolelle, sillä siitä ei ole kyse, koska on kyse Jumalan sanasta nousevasta todistuksesta, joka paljastaa pimeyden teot.
 

Sisällys:
Paljasta eksytys
Enkeli eksytys
David Herzog
Evankeliumi yhdistettynä valheeseen
Hedelmistään puu tunnetaan

 


Paljasta eksytys

Jumala on puhunut voimakkaasti sydämelleni eksytyksestä, joka tapahtuu David Herzogin kautta hänen kiertäessään tänä vuonna (2013) Suomessa. Olen ollut asian suhteen rukouksessa ja koin Jumalan kehottavan minua menemään Jyväskylään (3.12.2013) David Herzogin kokoukseen, koska Herra haluaa näyttää minulle ja sinulle miten riivaajahenkien eksytys toimii, jossa puhutaan myös pelastuksen tiestä Herrassa Jeesuksessa.

Olin jo aikaisemmin tutkinut Herzogin taustoja ja harhaoppeja, mutta Jyväskylässä saisin nähdä omin silmin sekä omin korvin kuulla miten riivaajahenget eksyttävät ihmisiä Herzogin kautta kts. linkki. Olin koko sen päivän rukouksen Hengessä ja olin myös rukouksessa Jyväskylän kokouksessa.

Luuk 5:17 ¶ Ja eräänä päivänä, kun hän (Jeesus) opetti, istui siinä fariseuksia ja lainopettajia, joita oli tullut kaikista Galilean ja Juudean kylistä ja Jerusalemista; ja Herran voima vaikutti, niin että hän paransi sairaat.

David puhui paljon ihan oikeita asioita. Ensimmäinen selvä merkki eksytyksestä oli se kun David sanoi, että täällä on tänään ihmeitä tekeviä parantavia enkeleitä. Raamatun sanan mukaan Jumala parantaa sairaita Herran Jeesuksen nimen kautta, mutta Jumalan enkelit eivät paranna sairauksia, sillä Jumala ei jaa kunniaansa kenenkään kanssa.

2 Tess 2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

Mark 13:22 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.

Raamatun sanan todistuksen mukaan langenneet enkelit (riivaajahenget) tekevät tunnustekoja ja ihmeitä valheenvoimalla väärien profeettojen kautta. Koska Jumalan enkelit eivät paranna ihmisiä ja David Herzog opettaa parantavista enkeleistä, niin kyseessä on riivaajahenget, ei Jumalan enkelit eikä Jumalan voima.

Jumala ei voi yhtyä sellaiseen minkä takana Hän ei Itse ole. Jos ihmisiä parantuu enkelien kautta, niin kyseessä ei voi olla Raamatun Jumala, koska Hän ei toimi Itseään ja Raamatun sanaa vastaan.

David Herzog sanoi Jyväskylässä Jeesuksen parantavan sekä myös enkelien parantavan. Tämä on eksytyksen taktiikka, sillä eksytys sekoittaa totuuden ja valheen keskenään. Kun totuuden sekaan otetaan mukaan valhe, niin kyse ei ole totuudesta, vaan valheesta, jossa totuutta hyväksikäyttäen eksytetään ihmisiä.

Hebr 1:
13 Kenelle enkeleistä hän koskaan on sanonut: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi"?
14 Eivätkö he kaikki ole palvelevia henkiä, palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä?

Herzog puhui siitä, että missä on Jumalan kirkkaus, niin siellä on myös enkelit. Hän sanoi vapauttavansa enkelit palvelemaan, jolla hän tarkoitti enkelien parantamistyötä. David sanoi puheessaan ettei enkeleitä palvota, mutta uskova voi vapauttaa enkelit palvelemaan ihmisiä.

Raamattu ei opeta, että uskova voi käskemällä vapauttaa enkelit parantamaan ihmisiä, sillä ensinnäkään Jumalan enkelit eivät paranna ihmisiä, eikä ihmisellä ole käskyvaltaa komentaa ja vapauttaa enkeleitä palvelemaan. Enkelit toimivat Jumalan tahdosta, ei oman tahtonsa tai ihmisen tahdon mukaan, sillä Jumala lähettää enkelit palvelemaan ihmisiä, ihminen ei voi komentaa enkeleitä palvelemaan.

Enkelien palveleminen ei tarkoita parantamisihmeitä, vaan he palvelevat ihmisiä esim. ilmestymällä puhuen uskovalle Jumalan tahdosta johonkin erityiseen tilanteeseen sekä enkeli vapautti Pietarin vankilan kahleista. Raamatun sanan todistuksen mukaan Jumalan enkelit eivät paranna ihmisiä, sillä yksin Jumala ainoastaan parantaa ihmisten sairauksia.

David puhui Jumalan kirkkaudesta ja Jeesuksen verestä sekoittaen siihen parantavat enkelit. David sanoi, että parantavat enkelit tekevät laihtumisihmeitä. David sanoi jossakin kokouksessa tapahtuneen välittömän laihtumisihmeen, jonka seurauksena kyseisen henkilön housut valahtivat alas, niin että alushousut tulivat näkyviin.

Tässä kohden tulee esille myös eksytyksen luonne, sillä Jumala ei nolaa ihmistä toisten ihmisten edessä silloin kun Hän kirkkaudessaan koskettaa ja tekee ihmeitä. Housut kintuissa ja alushousut näkyvissä kaikkien nähden kokouksissa on riivaajahenkien työtä, sillä Jumala ei nolaa ja häpäise ihmistä, kun Hän voimallaan ja kirkkaudellaan koskettaa ihmistä. Jos edellä kuvattu laihtumisihme, housujen putoaminen sekä alushousujen näkyminen on totta, eikä keksitty juttu, niin kyse on riivaajahenkien toimista, ei Jumalan teoista.

Riivaajahenget voivat repiä ihmisiltä housut kinttuihin, ei se ole heille ollenkaan vaikeaa. Katsoin erästä Herzogin kokouksen videota, jossa nainen piteli housujaan sanoen, että hän laihtuu eikä housut pysy enää jalassa, mutta hän pysyi koko ajan yhtä tukevana, eikä missään kohtaan näkynyt minkäänlaisia laihtumisen merkkejä.

Herzogin tapaisten eksyttäjien puolustajat sanovat, että Jumala voi tehdä edellä olevan kaltaisia tekoja, sillä Jumala laittoi kuningas Saulin hurmoksiin alasti ihmisten eteen sekä Jeesus sylki ihmisten silmiin.

Edellä oleva väite on väärä ja valheellinen. Lähtökohta tapahtumille oli Saulin ilmoitus palvelijoilleen, että Daavid pitäisi surmata. Saulin poika Joonatan paljasti Daavidille Saulin aikeet. Daavidin taistellessa voitollisesti filistealaisia vastaan paha henki vaivasi Saulia ja sen seurauksena Saul koitti tappaa Daavidin. Daavid pelastautui pakenemalla Saulin vihaa ja raivoa. Saul lähetti miehensä ottamaan kiinni Daavidia.

Daavid pakeni ja meni Samuelin luokse Raamaan ja hän kertoi mitä Saul aikoi tehdä hänelle. Samuel vei Daavidin Raaman Naajotiin. Saul sai tiedon, että Daavid oli Raaman Naajotissa. Saatuan tiedon Daavidin olinpaikasta Saul lähetti miehensä ottamaan kiinni Daavidia. Saulin miehet näkivät profeetat profetoimassa (hurmoksissa sana on alkutekstissä naba, joka tarkoittaa profetoida), joita Saul johti. Jumalan Henki tuli Saulin miehiin, niin että hekin profetoivat. Tällä teolla Jumala esti miehiä tappamasta Daavidia. Saul lähetti vielä toiset ja kolmannet miehet tappamaan Daavidia, mutta Jumalan Henki pysäytti heidät ja pisti heidät profetoimaan, näin he eivät kyenneet tappamaan Daavidia.

Saul hermostui kun hänen miehensä eivät pystyneet täyttämään käskyä Daavidin surmaamisesta ja siksi hän lähti itse kohti Raaman Naajotia. Matkalla Jumalan Henki tuli Sauliin, jonka seurauksena Saul alkoi profetoimaan. Kun Saul saapui Raaman Naajotiin, niin hän riisui vaatteensa ja alkoi profetoimaan Samuelin edessä kaatuen maahan ja Saul makasi alastomana koko sen päivän ja koko sen yön. Näin Herra Jumala esti ettei Saul kyennyt surmaamaan Daavidia.

Saulin ja hänen miestensä profetoimisen aikana saattoi käydä niin, että Jumala julisti heille tuomion sanaa heidän pahojen aikeidensa tähden. Kiistattomasti se on selvää, että Herra Jumala esti Saulin aikomukset surmata Daavid. Jumala vaikutti siten, että Hän nöyryytti Saulia alastomuuden kautta, joka oli häpeällistä ihmisten nähden. Herra Jumala täydellisesti esti Saulin pahat aikomukset, eikä Saulin profetoimisessa ollut kyse Jumalan siunauksesta, vaan Jumalan tuomiosta. Saul kaatui maahan alastomana Jumalan tuomion tähden.

Herran Jeesuksen aikaiset lääkärit sivelivät sairasta kohtaa syljellä, koska syljessä on parantavia aineita. Herran Jeesuksen tehdessä syljestä tahtaan ei ollut kyse mistään älyttömyydestä, vaan sen aikaisesta lääkäreiden harjoittamasta toimenpiteestä.

Eksyttäjät vääristävät aina Raamatun sanaa koittaessaan puolustella niitä outoja ja häpeällisiä ilmiötä mitä tapahtuu kun heidän kauttansa voima alkaa vaikuttamaan. Kyseessä on riivaajahenget, jotka saavat aikaan outoja ja häpeällisiä asioita, joita eksyttäjät puolustavat Raamatun jakeilla, jotka ovat asiayhteydestään irrotettuja.

Tämän takia sinun pitäisi tutkia ja koetella kaikkien kirjojen ja saarnojen opetukset Jumalan sanan (Raamattu) kautta. Jos et sitä tee, niin sinä voit helposti eksyä ja ajautua mukaan valhehenkien valhevoiman manifestaatioihin.

David Herzog sai tietäjähengiltä tietoa sairauksista ja osa ihmisistä  parantuu riivaajahenkien voimasta ja osa luulee parantuneensa, koska he ovat voimakkaiden tunteiden vallassa. On sanomatta selvää, että koska David uskoo enkelien parantavan ja hän saa ilmestystietoa, niin on kyse riivaajahenkien vaikutuksesta, ei Jumalasta. Muista se ettei Jumalan enkelit paranna sairauksia. Jumala ei toimi Itseään vastaan, siksi parantavan voiman lähteenä olivat riivaajahenget, ei Jumalan enkelit eikä Jumalan voima.

Kokouksessa David rukoili ja puhalteli muutamia naisia kohden, jonka seurauksesta alkoi tapahtumaan Toronto ilmiön kaltaisia manifestaatiota; hillitöntä ja holtitonta naurua, taaksepäin kaatumisia, lattiaan liimautumista sekä nykiviä liikkeitä. Kun tutkit Raamattua, niin mistään et löydä edellä kuvatun kaltaisia manifestaatioita, silloin kun Jumala koskettaa ja parantaa. Toronto ilmiön manifestaatiot olivat merkki eksytyksestä.

David puhui pitkään rahan antamisen siunauksista, jonka seurauksena ihmisiltä kerättiin rahaa kolehdin ja pankkisiirtolomakkeiden kautta. Raamatun sana puhuu rahan antamisesta ja siihen liittyvästä siunauksesta, mutta Uudessa Testamentissa tästä aiheesta kirjoitetaan vain muutamilla riveillä. David Herzogin kaltaiset puhujat käyttävät yleensä aina runsaasti aikaa kolehtipuheisiin monien erilaisten esimerkkien kautta, jonka tarkoituksena on, että ihmiset antaisivat mahdollisimman paljon rahaa kolehtiin. Kolehtikaan ei enää nykyisin riitä, vaan rahaa kerätään nykyään myös pankkisiirtolomakkeiden kautta.

1 Tim 6:10 Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.

Yleensä nämä eksyttäjät ovat rikkaita ja varakkaita, sillä kolehtitulojen tuotto hyvin usein päätyy eksyttäjän oman taskuun. Heistä huokuu ja näkyy rahanahneus. Eksyttäjä naamioi rahan keräämisen Jumalan valtakunnan työn tukemiseen, mutta täyttää omat taskunsa ihmisetn antamilla rahoilla.

Raamatun sanan mukaan rahan himo, eli ahneus rahaan on kaiken pahan alku ja juuri, jonka tähden moni eksyy pois uskosta. Riivaajahenget tietävät tämän ja siksi he eksyttävät ihmisiä himoitsemaan rahaa. Rahan ahneus on myös eräs eksytyksen merkeistä.

David Herzog julisti pelastuksen sanomaa ja kutsui ihmisiä eteen antamaan elämänsä Jeesukselle. Kaikkein kavalinta eksytyksessä on pelastussanoman julistaminen, joka hyvin usein hämää ja eksyttää monia uskovia luulemaan, että kyseessä on Jumala voima, vaikka kyse on riivaajahenkien toiminnasta.

En kuitenkaan kyseenalaista kenenkään uskoon tulemista kokouksessa, sillä ihminen voi kokea ihan aidon uskoon tulemisen eksyttäjän julistaessa evankeliumia. Eksytyksen tarkoitus on kuitenkin johdattaa ihminen harhaoppeihin sekä vastaanottamaan riivaajahenkien valhevoimaa, jonka seurauksena ihminen kuitenkin johdatetaan pois pelastuksesta. Monien on vaikea uskoa tätä, mutta tulen myöhemmin tässä kirjoituksessa Raamatun sanan ja historian todistuksen kautta osoittamaan, että saatana uskaltaa käyttää evankeliumia hyväkseen, kun hän eksyttää ihmisiä.

David Herzog sai tietäjähengeltä tiedon naisen nimestä, jolla oli tietty sairaus. Tämä nainen astui esille todistamaan, että hän on tämän niminen nainen ja hänellä on se sairaus, jonka David mainitsi. Tämän tarkoituksena on pyrkiä vahvistamaan Davidin "voitelua", mutta kyseessä oli eksytys.

David sanoi vapauttavansa hammasenkelit Jeesuksen nimessä, jotka antavat kultahampaita ja tekevät hammasihmeitä. Kuten on edellä käynyt ilmi, niin Jumalan enkelit eivät paranna eivätkä tee kultahampaita ihmisten suuhun. On kyse riivaajahengistä, ei Jumalan voimasta. Eksytys toimii siten, että eksytys käyttää Jeesuksen nimeä, jonka kautta "enkelit" toimivat. Jeesuksen nimen käyttäminen ei tee parantumisista Jumalan tekoja, vaan kyseessä on riivaajahenkien teot.

Kokouksen aivan lopussa David Herzog sanoi, että tehdään niin kuin Benny Hinn. Sen jälkeen David alkoi huutamaan tuli sanaa eräälle naiselle, joka kaatui monta kertaa nousten pystyyn ja kaatuen yhä uudestaan. David osoitti mikrofonilla naista ojentaen kättänsä kohti naista huutaen välillä tuli sanan. David myös asetti kätensä selkänsä taakse ojentaen kättänsä naista kohti joka kaatui ja nousi monta kertaa.

Kun riivaajahenget olivat kaataneet naisen tai nainen oman sielullisuutensa kautta oli kaatunut, niin David sanoi että sinulla voi olla hauskaa Pyhän Hengen kanssa. Raamatun Jumala ei toimi siten, että Hän riepottelee ihmistä monta kertaa edestakaisin kaataen hänet maahan. On kyse eksytyksestä ja riivaajahengestä, joka riepottelee ihmisiä heitä maahan kaataen tai viskoen yhä uudestaan ja uudestaan.

Kun katselin Davidin toimintaa millä tavalla hän käyttäytyi ojentaessaan kättänsä milloin selkänsä taakse ja milloin edessä kättään heilutellen sen merkiksi, että naisen tuli kaatua, niin olen täysin varma ettei Pyhä Henki toimi tällä tavalla. Kyse oli enemmän Davidin "voitelun" esittelystä ja show:sta, ei Jumalan toiminnasta. Pyhä Henki ei ole show:n Henki, vaan Pyhä Henki.

Rukoilin Jyväskylän kokousta edeltävänä päivänä ja koko päivän ennen kokouksen alkamista sekä koko kokouksen ajan, että Jumala paljastaisi Herzogin kautta tapahtuvan eksytyksen. Uskon Jumalan vastanneen rukoukseen, sillä parantavat enkelit, hammasenkelit sekä Toronto manifestaatiot ja kokouksen lopussa oleva kaatamis-show todistavat, että kyseessä oli valheen henki, ei Jumalan Pyhä Henki.

Raamatun Jumala ei toimi Benny Hinn tyylillä, vaikka Herzog itse siihen uskoo. David sanoi enkelien parantavan ja kaatavan ihmisiä. Itse asiassa kyseessä oli riivaajahenkien toiminta, ei Raamatun Jumalan teot.

David sanoi puheensa alkuvaiheessa, että tätä herätystä kritisoivat ihmiset ovat usein sellaisia, jotka eivät tee ihmeitä, eivätkä aja ulos riivaajia. Näin sanoessaan hän pyrkii osoittamaan, että häntä kritisoivat ihmiset ovat uskonnollisuuden hengen vallassa. Hänen sanojensa tarkoitus on myös koittaa tehdä tyhjäksi Raamatullinen asioiden koettelu ja tutkiminen.

1 Kor 12:
29 Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja?
30 Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

1 Joh 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

Mark 13:22 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.

1 Tess 5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;

Raamatun sanan mukaan kaikki seurakunnan keskellä tapahtuva toiminta ja opetus tulee tutkia ja koetella Raamatun sanan kautta, siitä huolimatta onko sinulla voimatekojen armolahjoja vai ei. Raamatun sanan mukaan kaikilla ei ole edes voimatekojen armolahjaa.

Riippumatta siitä mitä armoituksia ja armolahjoja uskovilla on, niin jokaisella uskovalla on oikeus tutkia ja koetella onko opetus ja hengen toiminta Jumalasta vai ei. Itse asiassa Raamattu kehottaa jokaista Herran Jeesuksen opetuslasta tutkimaan ja koettelemaan kaiken mitä seurakunnassa tapahtuu.

David Herzog toimii väärän hengen kautta sekä opettaa monenlaisia harhaoppeja, siksi uskallan sanoa hänen olevan eksyttäjä. Monet uskovat voivat olla mukana ihan aidosti Herzogin kaltaisten eksyttäjien tapahtumissa. Jos sinä olet tällainen uskova, niin Jumala haluaa paljastaa sinulle eksytyksen, joka tapahtuu hänen kauttansa. Älä pelkää uskonnollisen hengen leimaa, sillä sellaisten puheiden tarkoitus on pyrkiä hiljentämään ne ihmiset, jotka uskaltavat paljastaa Herzogin kautta tapahtuvan eksytyksen.

Eksytyksen paljastaja ei ole uskonnollisuuden hengen vallassa, vaan Jumalan Pyhän Hengen voimassa vaeltava Herran Jeesuksen opetuslapsi.

Jotkut enkeli parantaja oppiin uskovat ihmiset sanovat, että koska Johanneksen 5 luvussa enkeli tuli kuohuttumaan vettä tiettynä aikana Betesdan lammikolla ja kuka ensimmäisenä astui veteen parantui sairaudestaan, niin Jumalan enkelitkin parantavat sairauksia.

Enkeli kuohutti vettä, mutta Johanneksen evankeliumi ei sano, että enkeli paransi heidät, sillä koko Raamatun kokonaisopetuksen valossa on päivänselvää, että Herra Jumala parantaa sairauksista, ei Jumalan enkelit.

Itseasiassa kun luet Johanneksen luvun 5 jakeen alusta asti, niin huomaat, että enkelin sanotaan liikuttaneen vettä, mutta kun Herra Jeesus tuli paikalle, niin vasta sen jälkeen sairas parani, koska Jumala parantaa sairaita, ei Jumalan enkelit.

Kun tutkit apostolien tekoja sekä UT:n muita opetuskirjeitä, niin huomaat ettei missään kohdassa ole mainintaa parantaja enkeleistä, koska Jumalan enkelit eivät paranna ihmisiä. Parantavat enkelit opetus on pimeyden eksytys.

Eräs eksytyksen merkki on sellainen, että monet ihmeet, joita tapahtuu eksyttäjien kautta eivät ole pysyviä, vaan haihtuvat kuin tuhka tuuleen hyvin pian. Joskus eksyttäjän kautta tapahtunut ihme voi kestää useita vuosiakin, mutta oireet saattavat palata tai ihminen sairastuu johonkin muuhun tautiin, koska hän on saanut saastutuksen riivaajahengistä. Silloin kun Raamatun Jumala parantaa ihmisen, niin hän parantuu pysyvästi sairaudestaan, sillä Jumalan teot ovat täydellisiä.

Monet uskovat ihmiset eksyvät kun valhevoiman avulla julistavat eksyttäjät tekevät ihmeitä Jeesuksen nimeä hyväksikäyttäen. Uskova joka eksyy valhevoiman vaikutuksen tähden on sellainen, joka ei tunne Jumalan sanan opetusta eikä Jumalan Pyhän Hengen toimintaa. Tällainen uskova on sielullinen, ei hengellinen siksi hän eksyy. Sielullisuuteen tehoaa ainoastaan parannuksen tekeminen sekä uskominen Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa, jonka seurauksesta opit erottamaan aidon Pyhän Hengen toiminnan valhevoiman pimeistä teoista.

Matt 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

Joh 7:38 Joka uskoo minuun, niinkuin Raamattu sanoo, hänen sisimmästään on, juokseva elävän veden virrat."

Monet uskovat ihmiset lukevat kirjoista tai kuuntelevat saarnojen kautta asiayhteydestään irrotettuja Raamatun jakeita, joilla tuetaan harhaoppeja. Jos emme lue tai tunne Raamatun sanan opetusta, niin asiayhteydestään irrotetut jakeet eksyttävät meitä.

Herran Jeesuksen mukaan Jumalan voiman (Pyhä Henki) toimintaa ja sen vaikutuksia ei voi tuntea ja ymmärtää ilman Jumalan sanan tuntemista. Jumalan sanan opettaa millä tavalla Pyhä Henki toimii ja Pyhä Henki toimii Raamatun sanan mukaisesti.

Herra Jeesus sanoi, että Häneen tulee uskoa niin kuin Raamattu sanoo ja elävän veden virrat (Pyhä Henki) toimii Raamatun sanan opetuksen mukaisesti. Jos tunnet Raamatun sanan opetuksen, niin silloin sinulla on mahdollisuus tunnistaa Pyhän Hengen toiminta sekä valhehengen manifestaatiot.

Eksyttäjä sanoo ettemme saa rajoittaa ja asettaa Jumalalle ehtoja miten ja millä tavalla Hän toimii. Sen jälkeen eksyttäjä opettaa väärin Raamattua irrottaen jakeita asiayhteydestään. Edellä on esimerkki kuningas Saulista kuinka eksyttäjä vääristää sen mitä Raamattu ihan oikeasti opettaa. Kun uskot eksyttäjää, niin sen jälkeen olet valmis vastaanottamaan riivaajahenkien valhevoiman vaikutuksia.

Tietenkään emme saa rajoittaa Jumalaa, emmekä asettaa Hänelle ehtoja miten Hän toimii. Meidän tulee kuitenkin muistaa se että Jumala on Itse sanassaan asettanut raamit ja toimintamallit miten ja millä tavalla Hän toimii. Jumala sana myös kehottaa tutkimaan ja koettelemaan kaiken mitä seurakunnassa tapahtuu.

Silloin kun tutkit ja koettelet asioita Raamatun sanan kautta ja kun huomaat kyseessä olevan eksytyksen, niin et rajoita Jumalaa, etkä aseta Hänelle ehtoja, vaan uskot Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa. Tällä tavalla toimien sinä et eksy, vaan saat kulkea Jumalan tahdossa ja johdatuksessa.

Enkeli eksytys

Herzogin enkelien parantamisoppi on sama asia kuin New-Age liikkeen ja okkultiikan henkioppaat, jotka ovat riivaajahenkiä. Monet muut Amerikassa vaikuttavat eksyttäjät opettavat myös parantavat enkelit opetusta. Yksi heistä on Todd Bentley.

Todd Bentley: "Joulukuun viides päivä vuonna 2000 minulle ilmestyi enkeli, joka oli ilmestynyt minulle jo huhtikuussa 1998. Enkeli sanoi minulle 5.12.2000, että hänet on määrätty olemaan enkeli Toddin elämässä. Enkeli sanoi olevansa parantava enkeli. Enkeli sanoi minulle että minä olen tekevä ihmeitä ja tunnustekoja kaikkialla maailmassa."

Todd Bentley: "Enkeli ilmestyi minulle uudestaan helmikuussa 2001 Oregonissa Albanyssa. Hän sanoi, olen enkeli joka oli osallisena John G. Laken Healing Room liikkeessä."

Todd Bentley uskoo, että Johanneksen evankeliumin viidennessä luvussa oleva enkelin veden kuohuttaminen tarkoittaa parantavia enkeleitä. Todd uskoo, että on taivaassa on tuhansia parantavia enkeleitä. Todd Bentley on kertonut nähneensä näyn, jossa hänet vietiin taivaaseen, jossa hän näki yli sata parannusallasta. Todd yhdisti parantavien enkelien toiminnan Toronto herätykseen ja Pensacolaan.

Kuten edellä on käynyt ilmi, niin Johanneksen viides luku ei opeta enkelien parantavan sairaita, sillä Jumala parantaa sairauksia, ei Jumalan enkelit. Bentleylle ilmestynyt enkeli oli demoni, ei Jumalan enkeli.

Riivaajahenget antoivat Toddille valhenäyn, sillä taivaassa ei ole parannusaltaita, koska taivaassa ei ole sairauksia. Eksytys ja valhe paljastaa itsensä aina jollakin tavalla. Toddilla olisi ollut mahdollisuus tunnistaa eksytys, jos hän olisi Raamatullisessa uskossa ja tuntisi Jumalan sanan opetuksen, niin hän olisi ymmärtänyt ettei taivaassa voi olla parannusaltaita, koska taivaassa ei ole sairauksia.

New-Age ja okkultisissa liikkeissä pyydetään avuksi ja rukoillaan enkeleitä ja henkioppaita. Näissä liikkeissä on auringon enkeleitä (elämän tulen antajia), veden enkeleitä, ilman enkeleitä, voiman enkeleitä, viisauden enkeleitä, valon enkeleitä, parantavia enkeleitä jne. Todd Bentleyn, David Herzogin ja muiden enkeli saarnaajien parantavat enkelit ovat samoja riivaajahenkiä, jotka eksyttävät New-Age ihmisiä. 

Todd Bentley toimii samalla tavalla kuin Herzog, sillä Todd vapauttaa ja käskee enkeleitä toimimaan ja parantamaan. Koska nämä enkelit ovat riivaajahenkiä, niin ne tottelevat esim. Toddia ja Davidia vain eksyttääkseen ihmisiä. Jumalan enkelit tottelevat vain Jumalaa ja toimivat ainoastaan Jumalan tahdon mukaan. Ihminen ei voi komentaa ja määrätä Jumalan enkeleitä.

Kun luet Raamattua ja erityisesti Uutta Testamenttia, niin huomaat ettei yksikään Herran Jeesuksen opetuslapsi vapauttanut enkeleitä parantamaan ihmisiä, eikä millään tavalla käskenyt heitä tekemään ihmeitä Jeesuksen nimessä. Kun luet Raamattua, niin huomaat, että enkelit antoivat käskyjä ihmisille ja toivat esille sitä mikä on Jumalan tahto. Eksytyksen tunnistaa siitä kun ihminen komentaa, käskee ja vapauttaa "enkelit" parantamaan jne.

Kun katsot tätä youtube klippiä, niin huomaat kuinka riivaajahenget ottivat yhtäkkiä valtaansa Todd Bentleyn vaimon. Kun riivaajahenget ravistelivat Toddin vaimoa, niin hän ja paikalla ollut seurakunta piti sitä Jumalan työnä, vaikka kyseessä oli selkeä riivaajien vaikutus. Riivaajahenkien ryöpytys alkaa kohdasta 2:58 min. Kts. Todd Bentleyn vaimo riivaajien vallassa

Silloin kun ihmiset ovat eksyneet luulemaan riivaajahenkiä Jumalan voimaksi ja ovat koko sydämestään antautuneet palvelemaan demoneita, niin riivaajahenkien selkeät tunnistettavat manifestaatiot alkavat tulemaan esille. Jos sinä et tunnista riivaajahenkiä ja luulet heidän valhevoiman vaikutuksia Jumalan voimaksi, niin joku päivä he saattavat yhtäkkiä vallata sinut ravistellen ja päästäen eläinääniä kauttasi. Jos olet ollut tekemisissä näiden asioiden kanssa, niin tee heti parannus ja Jumala vapauttaa sinut riivaajahenkien vaikutuksista ja eksytyksistä.

David Herzog

Kirjoitin aikaisemmassa kirjoituksessani David Herzogin vääristä opetuksista sivullani David Herzog väärä profeetta, siksi en tässä kirjoituksessa tuo esille kuin vain muutaman harhaopin, jota hän opettaa.

Herzogin mukaan ääni on uskomaton, koska ääniaaltoja on kaikessa luomiskertomuksen ajoista lähtien. David sanoi, että jopa luissa ja kehossa on ääni ja siksi ei tarvitse pyytää Jumalaa parantamaan, vaan sinä voit puhua kehonosille, sillä atomien sisäiset ääniaallot kuulevat ja tottelevat ihmisäänen käskyä, varsinkin jos uskoo Israeliin Jumalaan.

David sanoi ja tarkoitti, että koska atomit tottelevat ääntä, niin siksi voit komentaa niitä parantumaan. Tässä paljastuu taas yksi osa eksytyksestä, sillä David lipsautti ettei uskovan tarvitse pyytää Jumalaa parantamaan, vaan hän voi itse komentaa sairauksia ja parantaa äänellä sanojensa kautta ihmisiä ilman Jumalan voimaa. David myös uskoo, että Jumalan Pyhän Hengen voima parantaa sairauksia Jeesuksen nimen kautta.

Koska David uskoo, että Jumala voi parantaa Pyhän Hengen kautta sekä ihminen voi parantaa sairauksia ilman Jumalan voimaa, niin on kyse eksytyksestä, jossa on taas sekoitettu keskenään valhe ja totuus. Raamatun opetuksen mukaan ihminen ei pysty itse komentamaan ja käskemään äänensä kautta ihmisiä parantumaan sairauksistaan ilman Jumalan voimaa.

Davidin äänellä komentamisen opetus parantumisen alueella on kuin New-Age oppia, sillä New-Age piireissä opetetaan ajatusten luovan asioita, sillä ajatusten kautta voit toteuttaa sen mitä toivot. Joka kerta kun ihminen parantaa omassa voimassaan äänensä tai ajatustensa kautta jonkun ihmisen tai tapahtuu jokin yliluonnollinen ihme, niin kyseessä on riivaajayhenkien valhevoiman vaikutus, jota New-Age piireissä kutsutaan universumin parantavaksi energiaksi.

David Herzog sanoi saaneensa Jumalalta suuren ilmestyksen taivaasta. Eräs henkilö oli velkaa suuren summan Davidille, joka ei maksanut velkaansa. David vei asiansa taivaan tuomioistuimen eteen, sanoen menneensä taivaaseen. David sanoi Jumalalle sinä olet tuomari. Sinä päätät. Tässä on asiani.

David sanoi kun hän oli taivaassa, niin vihollinen kuiskutti hänen korvaansa ettei tämä asia onnistu siitä ja siitä syystä. David sanoi puolustautuneensa Jumalan sanalla vihollista (saatanaa) vastaan. David kertoi, että vuorokauden sisällä rahat oli maksettu hänen pankkitililleen.

Edellä oleva taivaskokemus on eksytys, koska ensinnäkin uskovat eivät mene Jumalan taivaaseen peräämään velkojensa maksua, eikä taivaassa ole saatanaa kuiskuttelemassa valheitaan. Raamattu sanoo, että Jumala heitti saatanan ja kapinalliset enkelit pois taivaasta, joka tarkoittaa sitä että saatana ei pääse Jumalan taivaaseen kuiskimaan kenellekään valheitaan.

Jos tunnemme Jumalan sanan opetuksen, niin pystymme tunnistamaan tämänkin eksytyksen. Jos emme tunne Jumalan sanan opetusta, niin olisimme voineet eksyä uskomaan Davidin valheellista taivaskokemusta.

David puhuu usein saarnoissaan ettei riivaajahenkiä ole taivaassa, mutta Davidin mukaan saatana oli kuitenkin taivaassa kuiskimassa hänelle.  Se on totuus ettei riivaajahenget ole taivaassa, mutta se oli valhe, että saatana oli taivaassa kuiskimassa Davidille. Tässäkin kohden hän puhuu itsensä ristiin sekoittaen totuutta ja valhetta.

Näin valhe toimii, sillä valhe sekoittaa totuuden ja valheen keskenään. Kun totuus ja valhe on sekoitettu keskenään, niin et enää pysty erottamaan sitä mikä on totuus. Tämä on valheen päämäärä sekoittaa ihmisen mieli, niin ettei hän enää pysty erottamaan totuutta, vaan eksyisi uskomaan valheita sekä valhevoiman vaikutuksia luulleen niitä totuudeksi ja Jumalan teoiksi.

Koen että David koittaa pönkittää asemaansa erikoisena Jumalan voideltuna, joka voi matkustaa Jumalan taivaaseen hoitelemaan maan päällisiä asioitaan. Jumala hoitelee Davidin asiat heti ensi tilassa, kun David matkustaa taivaaseen kertomaan asioistaan Jumalalle. Näen tässä myös sellaisen siemenen, että David pyrkii rakentamaan asemaa, jossa kukaan ei uskaltaisi kritisoida hänen opetuksiaan ja toimiaan, sillä David viestittää, että hän voi vetää sinut oikeuteen Jumalan edessä, kun hän seuraavan kerran "matkustaa" taivaaseen.

Davidin taivaskokemukset ovat joko valhetta, eli Davidin omaa keksintöä tai sielunvihollisen antamia valhenäkyjä. Olen kuullut kun Herzogin innokkaimmat fanit sekä Herzog itse uhkailevat ihmisiä Pyhän Hengen pilkalla, jotka ovat uskaltaneet sanoa Davidin olevan väärä profeetta ja että riivaajahenget toimivat hänen kauttansa.

Kyse ei tietenkään ole mistään Pyhän Hengen pilkasta, koska Raamatullisen koettelun kautta David on todettu vääräksi profeetaksi sekä riivaajahenget toimivat hänen kauttansa. Pyhän Hengen pilkalla pelottelun tarkoitus on saada uskovat pelkäämään ja sulkemaan suunsa siitä mitä väärää he kokevat ja näkevät Davidin toiminnassa ja opetuksessa.

Eksyttäjä hyvin usein uhkailee ja vetoaa ihmisiin olevansa sellaisessa asemassa, että jos sinä uskallat puhua häntä vastaan sanoen hänen olevan eksyttäjä, niin Jumala kostaa sinulle.

Älä pelkää eksyttäjän uhkauksia, sillä Raamatuin sanan todistuksen edessä David Herzog on eksyttäjä ja väärä profeetta. Tuon esille seuraavaksi Davidin oman todistuksen, joka osoittaa kiistattomasti hänen olevan väärä profeetta, joka toimii valheenvoiman kautta.

David opettaa parantavien enkeleiden parantavan sairaita sekä hän kertoo hammasenkeleistä, jotka tekevät uusia hampaita, kultahampaita jne. Hän opettaa, että kun Jumalan kirkkaus tulee, niin sen mukana tulevat enkelit, jotka palvelevat kaataen ja parantaen ihmisiä.

Raamatun opetuksen mukaan Jumala on antanut parantamisen armolahjoja opetuslapsille, jonka kautta Jumala parantaa sairauksia maan päällä. Jumala ei antanut enkeleillensä valtaa ja lupaa parantaa ihmisiä.

Raamatun todistuksen valossa on päivänselvää, että Davidin "enkelit", jotka hän vapauttaa palvelemaan ovat riivaajahenkiä, eivät Jumalan enkeleitä.

David Herzog kertoo kirjassaan Glory Invasion (sivut 127,128), kuinka hän meni Ruth Heflinin kuolleen ruumiin luokse laskien kädet hänen ruumiinsa ylle koskettaen hänen kuollutta ruumistaan, jolloin Jumalan voima kosketti häntä niin kuin sähkövirta olisi iskenyt häneen. David kertoi sähkövirran kosketuksen olevan ylösnousemuksen kirkkautta.

David Herzog kertoo kirjassaan, kuinka Herra käski häntä koskettamaan Ruthin kuollutta ruumista, että hän saisi kaksinkertaisen osan, tarkoittaen sillä Jumalan voiman kaksinkertaista osaa.

David kertoo Herran sanoneen, että hänen tulee vaeltaa Ruthin jalanjäljissä suuremmassa määrin. David tulisi vaeltamaan kaksinkertaisessa voimassa, jossa hän myös perisi Ruthin voitelun armoa ja kirkkautta.

David kertoo kuinka kirkkaudessa profeetallisuus, ihmeet ja merkit, pelastukset ja kirkkaus tuplaantuivat ja lisääntyivät tavalla jollaista hän ei ollut ennen nähnyt.

David kertoo kuinka Herra oli sanonut hänelle, että hänen täytyy nähdä Ruth (Ruthin ruumis) niin kuin Elisa oli Elian luona loppuun asti vastaanottaen kaksinkertaisen osan (voitelua ja voimaa, joka oli Elialla).

David kertoi kuinka tiheä kirkkaus täytti huoneen, jossa Ruthin ruumis oli eilen maannut. Kirkkaus oli voimakkaampi kuin Ruthin eläessä. Herra sanoi Davidille että kun Elisan luut herättivät miehen kuolleista, niin kirkkaus oli niin voimakas, että kuollut heräsi eloon.

Herra käski Davidia koskettamaan Ruthin ruumista kaksinkertaisen osan vastaanottamiseksi, sillä Ruth oli nyt korkeammassa taivaan valtakunnan kirkkaudessa ja hänen ruumiinsa oli kontakti, jonka kautta taivaan kirkkaus siirrettään maan päälle.

3 Moos 20:6 Jos joku kääntyy vainaja-tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa

Davidin oma todistus paljastaa sen, että hänen kauttansa toimiva voima ja kirkkaus on riivaajahenkien valhevoimaa, sillä Jumala ei anna voiteluansa kuolleiden ruumiiden kautta. Kuolleiden ruumiiden kautta tuleva voitelu on lähtöisin riivaajahengiltä.

Raamattu sanoo, että jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen lähtien hengellisessä haureudessa seuraamaan näitä riivaajahenkiä, niin heidät hävitetään Jumalan kansasta elleivät he tee parannusta.

David uskoi riivaajahenkiä ottamalla väärän voitelun vastaan riivaajahengiltä kuolleen ihmisen ruumiin kautta ja on siitä asti uskollisesti seurannut ja uskonut näitä riivaajahenkiä luullen niitä Jumalan voimaksi ja kirkkaudeksi.

Tämä on riivaajahenkien kavala eksytys saada ihminen ensin kontaktiin sekä yhteyteen ja sen jälkeen uskomaan ja seuraamaan heitä. Tämän seurauksena eksytetty ja petetty ihminen vastaanottaa valhevoiman vaikutuksia sekä alkaa uskomaan yhä enemmän kaikenlaisia valheita, joiden kautta pyritään vääristämään Jumalan sanan opetus.

2 Kun 13:21 Ja kerran, kun he haudatessaan erästä miestä näkivät partiojoukon, heittivät he miehen Elisan hautaan ja menivät matkoihinsa. Kun mies kosketti Elisan luita, virkosi hän ja nousi jaloilleen.

David Herzog koittaa harhauttaa ja eksyttää uskovia Raamatun kohdan kautta, jossa kuollut mies heräsi henkiin joutuessaan kosketuksiin Elisan luiden kanssa.

Tutkimalla tämän Raamatun kohdan näemme, että mies oli jo kuollut eikä hän etsinyt Jumalan voimaa, vaan hänet heitettiin Elisan hautaan. Elisan luissa ei ollut voimaa, vaan Jumalalla on voima ja valta herättää kuolleet eloon. Jumala päätti herättää kuolleen tällä tavalla eloon, mutta kyse ei ollut voitelun siirtämisestä, eikä kaksinkertaisen voitelun määrästä.

Raamattu kieltää yhteydet vainajien henkiin, eikä Jumala anna voiteluansa kuolleiden ihmisten ruumiiden kautta.  VT:ssa tai UT:ssa, ei ole sellaista opetusta, että uskovien tulisi rukoilla voitelua kuolleiden haudoilla ja vastaanottaa voitelua kuolleiden ruumiiden kautta, sillä sellainen on riivaajahenkiin yhtymistä.

Raamatun sanan todistuksen valossa ja David Herzogin oman kertomuksen perusteella on kiistatonta, että Davidissa vaikuttava voima on riivaajahenkien voimaa, jonka kautta ihmisiä eksytetään ja saastutetaan.

On myös sanomatta selvää, että Herzogin kirkkauden opetuksen lähde ja voima tulee riivaajahengiltä. Davidin kirkkauden opetus on saatanallinen valhe, jonka kautta riivaajahenget eksyttävät ihmisiä pyrkien saastuttamaan ja tuhoamaan ihmisiä.

Ruth Heflinillä oli sama pimeyden voitelu kuin Davidilla on. Pahuuden henkivallat käyttivät Ruthia eksytyksen välikappaleena oman aikansa, jonka jälkeen hän kuoli syöpään. Tällä tavalla eksytys toimii. Luvataan suuria ja Jumalan kirkkautta, mutta elämä päättyy kipuun ja kärsimykseen, ei Jumalan kirkkauteen. Ellei David tee parannusta, niin riivaajahenget tuhoavat myös hänet. Rukoukseni on, että David tekisi parannuksen ja löytäisi todellisen Jumalan armon ja totuuden.

Herzog on kontaktihenkilö, jonka kautta riivaajahenget eksyttävät ihmisiä luulemaan, että Davidin "voitelun" kautta taivas tulee maan päälle. Riivaajahenget toimivat Ruth Heflinin kautta ja Ruthin kuollut ruumis toimi kontaktina, jonka kautta hänessä oleva valheenvoima siirtyi Davidiin.

David Herzogin taivas maan päälle oppi on saatanallinen eksytys, sillä hänen vapauttaessaan "enkelit" palvelemaan "taivaan kirkkaudessa" on kyse riivaajahengistä, jotka aktivoituvat toimimaan valhevoiman kautta. Ruth Heflinin tapaus todistaa sen kuinka aluksi riivaajahenget antavat ihmekokemuksia sekä "voitelua" mutta he lopulta tuhoavat ihmisen.

Jumala ei salli omiensa eksyä, siksi David on paljastanut kirjassaan "voitelunsa lähteen", että jokainen joka rakastaa Jumalaa ja totuutta ei eksyisi ja kykenisi näkemään sen että Davidin "voitelu" on riivaajahenkien valhevoimaa. Jumalan sanan valossa tämäkin eksytys tulee paljastetuksi.

Jos olet ollut mukana David Herzogin kokouksissa ja saanut kosketuksen riivaajahengiltä, niin tee parannus Jumalan edessä ja hän vapauttaa sinut kaikesta riivaajahenkien vaikutuksesta.

Evankeliumi yhdistettynä valheeseen

Raamatun sanan todistuksen mukaan on mahdollista, että riivaajahenget pyrkivät eksyttämään ihmisiä tuomalla esiin pelastuksen sanomaa. Koska moni uskova ei usko ja ymmärrä tätä, niin siksi heillä on mahdollisuus eksyä.

Apt 16:
16 ¶ Ja tapahtui meidän mennessämme rukouspaikkaan, että meitä vastaan tuli eräs palvelijatar, jossa oli tietäjähenki ja joka tuotti paljon tuloja isännilleen ennustamisellaan.
17 Hän seurasi Paavalia ja meitä ja huusi sanoen: "Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien".
18 Ja tätä hän teki monta päivää. Mutta se vaivasi Paavalia, ja hän kääntyi ja sanoi hengelle: "Jeesuksen Kristuksen nimessä minä käsken sinun lähteä hänestä". Ja se lähti sillä hetkellä.

Tietäjähenki tuotti paljon rahaa isännilleen ennustamisen kautta. Apt:n 16 luvun mukaan eräässä naisessa oli tietäjähenki, joka vaikutti naisessa, niin että huusi ihmisille Paavalin ja hänen seurueessaan olevien uskovien olevan korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat ihmisille pelastuksen tien. Raamatun sana todistaa, että riivaajahenget voivat harhauttaa ihmisiä ihan oikean evankeliumin kautta, mutta heidän tarkoituksenaan on sitoa ja eksyttää ihmiset uskomaan  riivaajahenkien oppeja ja valhevoiman vaikutuksia Jumalan teoiksi.

Raamatun sana todistaa, että riivaajahenget voivat sekoittaa keskenään pelastuksen evankeliumin ja valhevoiman. Jos emme tunne Raamatun sanan opetusta, niin silloin emme kykene tunnistamaan milloin on kyse Jumalan teoista tai riivaajahenkien valhevoiman vaikutuksista. Vaikka olet uskossa Herraan Jeesukseen, mutta et tunne Raamatun sanan opetusta, niin riivaajahenget voivat tuoda esille pelastuksen evankeliumia eksyttäjien kautta siksi että eksyisit luulemaan riivaajahenkien valhevoimaa Jumalan teoiksi.

Jyväskylässä ihmiset jotka tulivat uskoon Herzogin julistaessa evankeliumia saattoivat tulla ihan aidosti uskoon ja varmasti niin tapahtuikin. On kuitenkin selvää, että Herzogissa vaikuttaneet riivaajahenget pyrkivät eksyttämään nuo uskoontulleet ihmiset vastaanottamaan riivaajahenkien valhevoiman vaikutuksia. On sanomatta selvää, että osallisuus riivaajahenkiin tulee johtamaan monet uskovat myös pelastuksen ulkopuolelle.

Apostolien tekojen 16 luku todistaa sinulle ja minulle, että riivaajahenget voivat tuoda esille pelastuksen sanomaa, vaikka kyse on valheenvoimasta ja eksytyksestä. Älä usko minua tässä asiassa, vaan usko se mitä Raamatussa selkeästi lukee.

Historiasta näemme sen, että valheenvoima ja riivaajahenget uskaltavat tuoda pelastuksen sanoman esille, kun he eksyttävät ihmisiä. Rooman katolinen kirkko (RKK) opettaa katekismuksessaan Raamatullisesta pelastuksesta, monista muista pelastusteistä ja RKK:n kautta on tapahtunut myös ihmeitä.

Vaikka RKK:n katekismuksessa on Raamatullinen evankeliumi, niin siitä huolimatta enemmistö RKK:n jäsenistä uskoo myös pelastukseen muiden pelastusteiden kautta. Samoin RKK:n opeista suurin osa ei perustu Raamatun totuuteen. Siitäkin huolimatta, että RKK:lla on myös oikea evankeliumi, niin suurin osa sen jäsenistä on pelastumattomia ja kirkon sisällä vaikuttava valhe on eksyttänyt heidät pois totuudesta.

Tämän historian totuuden valossa riivaajahenget ovat eksyttäneet ihmiskuntaa jo lähes kahdentuhannen vuoden ajan siten, että heillä on hallussaan myös oikea evankeliumi, mutta siitä huolimatta sen jäsenistä suurin osa pelastumattomia, sillä he uskovat enemmän valhetta kuin totuutta.

Seuraava esimerkki kertoo miten se on mahdollista. Vertaan RKK:n opetusta rotanmyrkkyyn, jossa on mukana oikeita ja hyviä aineita, mutta niin paljon myrkkyä, että se tappaa sitä syövän rotan. Oikeiden ruoka-aineiden tehtävä on eksyttää ja saada rotta haistamaan ruuan tuoksu. Ruuan tuoksu sekoittaa myrkyn hajun, niin ettei rotta haista eikä tunnista myrkkyä. Kun rotta aloittaa aterioimisen, niin hän on kuoleman oma, sillä myrkky tappaa hänet huolimatta siitä, että rotta söi myös ihan oikeata ravintoa.

Silloin kun on kyseessä eksytys, jossa on mukana oikeata ja valhetta, niin valheen määrä on aina niin voimakas, että se eksyttää ihmisen eikä joukossa oleva totuus pysty pelastamaan häntä joutumasta eksytetyksi.

Älä erehdy uskomaan, että oikean evankeliumin julistaminen takaa aina sen ettei ole kyse eksytyksestä, sillä jos sen uskot, niin sinut voidaan koska tahansa eksyttää.

Eksytys joka käyttää hyväkseen pelastussanomaa perustuu siihen, että riivaajahenget pystyvät sen kautta eksyttämään Herran Jeesuksen opetuslapsia, jos he eivät tunne Jumalan sanan opetusta. RKK on selkeä esimerkki siitä kuinka totuus ja valhe ovat yhtä aikaa esillä, mutta RKK:ssa valhe on saanut enemmän jalansijaa kuin totuus ja valheen kautta riivaajahenget kumoavat totuuden.

Riivaajahenget toimivat tällä tavalla, että he sekoittavat totuuden ja valheen keskenään, mutta koska on kyse on valheenvoimasta ja eksytyksestä, niin he pystyvät eksyttämään ihmisiä totuutta hyväksikäyttäen.

Todella kavala harhaopetus on sellainen harhaopetus, joka tunnustaa Jeesuksen Pelastajana, mutta lisää siihen muita pelastustekijöitä kuten RKK on tehnyt. Kukaan ihminen ei voi pelastua uskomalla sekä Jeesukseen Pelastajana ja siihen että on myös muita pelastuksen tekijöitä ja teitä. Tällä tavalla  uskoen on monia erilaisia pelastusteitä, mutta Raamattu opettaa vain yhdestä pelastustiestä, joka on Herrassa Jeesuksessa ja Hänen sovitustyössään.

RKK:n toiminnasta näkee kuinka saatana uskaltaa tuoda Raamatun totuuden esille eksyttääkseen ihmisiä, mutta hän valheen kautta kuitenkin kumoaa totuuden ja eksyttää ihmiset uskomaan valheita. Ajatelkaa kuinka kavala ja röyhkeä saatana on, sillä hän uskaltaa tuoda totuutta esille eksyttääkseen ihmisiä, mutta hän kuitenkin valheen kautta irrottaa ihmiset pois totuudesta.

RKK:n toiminnasta näkee myös sen että saatana on varma ettei kirkon mukana oleva totuus ja evankeliumi Jeesuksesta voi pelastaa ihmisiä, sillä hän uskoo valheen voiman kautta kykenevänsä eksyttämään ihmisiä kadotukseen. RKK:n opetuksista ja toiminnasta käy ilmi se, että kun totuuden ja valheen sekoittaa keskenään ja kun sen takana on saatanan valhevoima, niin ihmiset eksyvät uskomaan enemmän valhetta kuin totuutta.

Ihminen voi olla vilpitön tullessaan uskoon valheen voimien evankeliumin kautta, mutta saatana luottaa valheen voimaansa, että hän kykenee eksyttämään ihmisen. Siksi myös Herzogin kaltaisten kautta saatana eksyttää ihmisiä kohtaamaan riivaajahenkiä (taivaskokemukset ja paraneminen riivaajavoimien kautta) .

Joh 8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

Pimeyden voimat voivat harhauttaa evankeliumilla, mutta kuitenkin sitoa ihmisen vääryyteen ja harhoihin. Esimerkiksi katolisen kirkon katekismuksesta löytyy ihan oikea evankeliumi, mutta myös väärä evankeliumi sekä monia harhaoppeja. Suurin osa katolisen kirkon jäsenistä uskoo kuitenkin väärää evankeliumia sekä kirkon lukuisia harhaoppeja. Pimeyden voimat voivat siis pitää esillä myös oikeata, mutta heidän tarkoituksenaan on eksyttää ihminen uskomaan harhaoppeja sekä luulemaan riivaajahenkien ihmeitä Jumalan teoiksi.

Matt 7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’

Monet eksyttäjäsaarnaajat voivat ihan aidosti luulla olevansa Jumalan asialla, vaikka he toimivatkin riivaajahenkien voimassa.

Ilm 13:13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

Mark 13:22 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut.

Väärien profeettojen pyrkimys on eksyttää valitut, eli Herran Jeesuksen opetuslapset tunnustekojen ja ihmeiden kautta, jotka perustuvat valhevoimaan. Silloin kun valheeseen sekoitetaan totuutta mukaan ja käytetään Jeesuksen nimeä, niin se voi eksyttää jopa Herran Jeesuksen opetuslapset, jos he eivät tunne Jumalan sanan opetusta.

Eksyttäjä tietää, että jos hän saa uskovat eksytettyä pois Raamatun opetuksesta, niin hän kykenee eksyttämään heitä, vaikka mukana olisi myös totuutta. Tämän tähden eksyttäjä pyrkii vääristämään Jumalan sanan opetuksen sekä pyrkii johdattamaan sinut uskomaan outoihin ilmiöihin yrittäen perustella ne asiayhteydestään irrotettujen Raamatun jakeiden kautta.

Jos et tunne Raamatun kokonaisopetusta, etkä tunne jakeiden asiayhteyttä, niin sinut voidaan helposti eksyttää uskomaan mitä tahansa. Kun olet uskonut eksytyksen koskien vääristettyä opetusta, niin sen jälkeen riivaajahenget alkavat toimimaan valheenvoiman kautta. Lue ja tutki Raamattua rukouksen kera. Pyri lukemaan Raamattua joka päivä. Pyydä Jumalaa avaamaan sinulle Hänen sanansa opetusta, sillä Hän avaa ja auttaa, koska etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan, kun sen tekee uskossa Herraan Jeesukseen luottaen.

Hedelmistään puu tunnetaan

Kun tutkimme eksyttäjiä kuten David Herzog, niin olisi hyvä tietää myös heidän taustoistaan. Herzog sai paljon vaikutteita Ruth Hefliniltä (Ruth Ward Heflin). Heflin oli kirkkauden valtakunnan julistaja, joka sanoi, että on helppoa herättää kuolleita ja parantaa kaikenlaisia sairauksia. Ruth Heflin opetti myös kuinka helppoa oli elää kirkkauden valtakunnan ilmapiirissä. Hänen mukaansa kirkkauden valtakunnan ilmapiirissä mikään ei ole mahdotonta.

Ruthilla oli iso rooli niin sanotussa kultapöly herätyksessä. Hän opetti kirkkauden valtakunnan ilmapiiriä, eli sitä että taivas on maan päällä, siksi uskova voi elää koko ajan yliluonnollisessa taivaan ilmapiirissä. On sanomatta selvää, että Herzog on saanut oppinsa ja vaikutteita Hefliniltä, sillä David julistaa ja opettaa valtakunnan kirkkautta ja taivasta maan päällä.

Ruth Heflin kuoli 60 vuoden ikäisenä syöpään. Lääkärin diagnoosin mukaan hänellä oli rintasyöpä, joka oli levinnyt luihin asti. Ruflin kieltäytyi kemoterapiasta, koska Ruth sanoi Jumalan sanoneen hänelle että hänen tulee kieltäytyä syövän lääketieteellisestä hoidosta. Hän uskoi Jumalan parantavan hänet. Ruth ei kuitenkaan parantunut syövästä, vaan kuoli siihen koska hän luuli riivaajahenkeä Jumalaksi.

Ruth Heflin oli eksynyt uskomaan riivaajahenkiä ja hän luuli demonien valhevoiman olevan Jumalan voimaa. Ruth oli eksynyt luulemaan, että hän eli Jumalan valtakunnan kirkkaudessa, mutta Jumalan valtakunnan kirkkaudessa ei ole sairauksia, eikä Jumalan kirkkaudessa elävä ihminen voi sairastua syöpään, sillä Jumalan kirkkaudessa ei ole syöpää eikä mitään sairauksia.

Monet uskovat eksyvät ns. uskon-liikkeen harhaoppiin, että uskova voi olla täydellinen eikä täydellinen uskova voi sairastua mihinkään sairauteen. Heidän väärä oppinsa paljastuu eksytyksessä mukana oleville vasta sitten kun he kuolevat johonkin sairauteen. ihmettelen sitä kuinka siitä huolimatta monet ihmiset uskovat näitä oppeja, vaikka heidän saarnaajansa sekä "erikoisvoidellut" julistajansa kuolevat erilaisiin sairauksiin. Eksytyksellä on luja ote eksyksissä olevaan ihmiseen. Valhe sokaisee ihmisen, niin ettei hän näe ja ymmärrä todellisuutta ja totuutta.

Jumala itse todisti syövän kautta (sallimalla syöpään sairastumisen), että kyseessä on eksytys ja ettei Ruth Heflin elä Jumalan valtakunnan kirkkaudessa, koska emme voi maan päällä elää jatkuvassa ja täydellisessä Jumalan taivaan ja valtakunnan kirkkaudessa. Uskon että Jumala halusi vetää Ruthia parannukseen sallimalla syöpään sairastumisen. Jos uskomme ja opetamme, ettei uskova voi sairastua mihinkään sairauteen ja voimme elää maan päällä taivaan jatkuvassa kirkkaudessa, niin ihmisen kuolema sairastumisen kautta on Jumalan tapa paljastaa eksytys ja eksyttäjä, sillä Hän ei salli eksyttäjän eksyttää, vaan paljastaa ja tuomitsee eksyttäjän, ellei hän tee parannusta.

Matt 7:
15 ¶ Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
21 ¶ Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’
23 Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.
24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
26 Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
27 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

Herra Jeesus opetti, että meidän tulee kavahtaa, eli varoa vääriä profeettoja, koska he tulevat luoksemme lammastenvaatteissa, mutta he ovat sisältä raatelevaisia susia. Jeesuksen sanoista tulee selkeästi ilmi, että väärä profeetta pyrkii esittämään totuutta saadakseen sinun luottamuksesi. Kun eksyttäjä on voittanut luottamuksesi, niin hän alkaa järjestelmällisesti eksyttämään sinua.

Herran Jeesuksen opetuksen mukaan väärän profeetan voi tunnistaa hänen hedelmistään. Väärän profeetan kautta ihminen eksytetään aina uskomaan ja tekemään asioita, jotka eivät ole Jumalan tahto.

Jumalan tahto ei ole evankeliumin julistaminen riivaajahenkien valhevoiman ihmeiden ja tunnustekojen kautta. Jos kuulet evankeliumin sanoman, mutta näet ihmeiden ja merkkien olevan pimeyden voimista lähtöisin, niin silloin on kyseessä eksytys, joka käyttää evankeliumia hyväkseen pyrkiessään eksyttämään ihmisiä.

Jumalan tahto on julistaa evankeliumia Pyhän Hengen voimassa ja jos näet evankeliumin julistusta valhevoiman kautta, niin hylkää se, äläkä anna valhevoiman hämätä ja eksyttää sinua. Totuus ja valhe yhdessä on yhtä kuin eksytys, eikä sellainen totuus ole Jumalasta, joka perustuu valheeseen ja jonka kautta valheenvoiman manifestaatiot vaikuttavat. Hyvä puu ei voi tehdä pahoja hedelmiä tarkoittaa juuri sitä että totuus ja valhe yhdessä on eksytys, joka meidän tulee hylätä.

Eksytys hyvin usein toimii valhevoiman kautta, jolloin tapahtuu ihmeitä ja tunnustekoja, jotka ovat kuitenkin tehty riivaajahenkien valhevoiman kautta. Silloin kun tiedät mikä on Jumalan tahto ja mitä Raamattu opettaa, niin sinun on vaikeaa eksyä, etkä ole tyhmän miehen kaltainen, jonka rakentama huone sortui eksytyksen virtojen ja tuulien puhaltaessa sen nurin.

Ymmärtäväinen mies tai nainen on sellainen, joka kuulee Jumalan sanat ja tekee niiden mukaan. Silloin huoneesi on rakennettu Jeesus Kalliolle, joka torjuu kaikki kavalimmatkin eksytyksen rankkasateet, ja myrskytuulet.

2 Tess 2:
9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Jos sinä rakastat Jumalaa ja Hänen sanansa totuutta, niin et eksy, etkä joudu alttiiksi saatanan valhevoiman tunnusteoille ja ihmeille. Jumalan totuuden rakkaudessa ei ole mukana saatanan valhevoimaa, vaan Jumalan aito ja oikea Pyhän Hengen voima.

Silloin kun kuulet julistusta, jossa puhutaan Jumalan totuudesta tai rakkaudesta, mutta ihmeet ja tunnusteot tehdään selkeästi valhevoiman kautta, kuten Herzogin kokouksissa tapahtuu, niin älä ota vastaan valhevoitelua, vaan hylkää ja karta sellaisia julistajia.

Herran Jeesuksen veri puhdistaa sinut kaikesta vääryydestä ja valheenvoiman vaikutuksista kun teet parannuksen ja hylkäät eksyttäjien seuran ja valhevoiman vaikutukset.

Kun hylkäämme eksyttäjien valhevoiman, niin voimme helposti alkaa pelkäämään myös Jumalan oikeiden ja aitojen armolahjojen kautta tapahtuvia ihmeitä ja asioita. On olemassa Jumalan Pyhän Hengen vaikuttamia armolahjoja, joiden kautta yhä tänäkin päivänä sairaita parantuu, saadaan oikeita profetioita jne. Kun luet rukouksessa tutkien Raamattua, niin opit tunnistaman Jumalan Pyhän Hengen toiminnan.

Päätän kirjoitukseni seuraavaan rukoukseen: Isä Jumala, rukoilen Herran Jeesuksen nimessä, opeta seurakuntasi tuntemaan sinun Sanasi opetus ja Henkesi toiminta ja anna seurakunnalle tahtosi mukaan armolahjoja, joiden kautta sinä kirkastat itsesi, Herran Jeesuksen nimessä, amen.
 


Linkki: David Herzog väärä profeetta

Linkkisuositukset: Jumalan tahdon mukainen usko

Nettikirja:
Näky lopunajan eksytyksestä ja Jumalan kutsu parannukseen

 

Petri Kuuselan erinomaista Raamatullista arviointia Herzogin harhaopeista:

David Herzog ymmärrys ajatukset sekä kirkkaus

Miksi hylkään David Herzogin opetuksen?
Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
David Herzog: Glory Invasion
letusreason.org
kotipetripaavola.com/branhamvaaraprofeetta
pfo.org
youtube.com/watch?v=5QLsDpTpJXc

 


 

 

 

 

eXTReMe Tracker