Nature

Etusivulle | Yhteiskunnan ilmiöitä | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    

Nykytutkimuksia Torinon käärinliinasta

Torinon käärinliina on sen olemassaolonsa ajan herättänyt paljon ristiriitaisia tuntemuksia. Monet sanovat sen olevan aito ja toiset sanovat sen olevan taitava väärennös. Nykytutkimuksen erilaisilla tekniikoilla saadaan aikaan myös erilaisia tuloksia liinan aitouden puolesta sekä sitä vastaan. Kirjoituksessani tuon esille kaksi nykyajan tutkimusta sekä kaikkein tärkeimmän todistuksen, eli Raamatun sanan todistuksen, joka todistaa Torinon käärinliinan väärennökseksi ja huijaukseksi.

Rikostekninen tutkimusmenetelmä

Matteo Borrini forensinen antropologi Liverpoolin John Mooresin yliopistosta ja Luigi Garlaschelli orgaanisen kemian tutkija italialaisen Pseudotieteellisten väitteiden tutkimuksen komiteasta tutkivat Torinon käärinliinan verijälkiä rikosteknisestä näkökulmasta käsin.

Tutkimuksessa simuloitiin elävän testihenkilön ja nuken avulla, kuinka veri valuu ja imeytyy kankaaseen koehenkilön ollessa erilaisissa asennoissa. Tuloksia verrattiin käärinliinan tahroihin. Tutkimuksen mukaan käärinliinan veritahrat eivät ole linjassa kahden erilaisen ristiinnaulitsemistavan kanssa. Tutkijoiden mukaan käytännössä veritahrat olisivat voineet syntyä, jos ruumiin asento olisi vaihtunut monta kertaa. Tutkimus osoitti, että esimerkiksi käärinliinan oletetusta kuolemanjälkeisestä verenvuodosta selkäpuolella syntyneet veritahrat ovat täysin epärealistiset. Tutkijoiden mukaan tutkimuksen valossa on todennäköistä, että käärinliina on taidokkaasti tehty väärennös.

Nanotekniikkatutkimus

Nanoteknologian menetelmällä tehdyn modernin elektronimikroskopian kautta tehty tutkimus on osoittanut liinassa olevan verijäämien nanohiukkasten olleen peräisin henkilöltä, joka ei ole terve, vaan on kokenut mittavan kärsimyksen ja kidutuksen. Paduan yliopiston Giulio Fanti sanoi tällaisten biologisten nanohiukkasten läsnäolon viittaavan, että käärinliinaan kääritty henkilö oli kärsinyt väkivaltaisen kuoleman. Tutkimuksen avulla ei kuitenkaan päästy selvyyteen käärinliinan alkuperästä ja että mikäli käärinliina on väärennös, on sen tekemiseksi uhrattu valtavasti aikaa ja vaivaa.

Raamatun sanan todistus

Torinon käärinliinan tarinan mukaan Jeesuksen ruumis haudattiin yhdellä isolla liinavaatteella.

Raamatun sanan todistus paljastaa Torinon käärinliinan huijaukseksi. Raamattu sanoo, että kun Jeesuksen ruumis otettiin alas ristiltä, niin Hänen ruumiinsa käärittiin käärinliinaan (yksi iso liinavaate) ja Johanneksen evankeliumin mukaan Jeesus haudattiin juutalaisten tapojen mukaisesti.

Iso liinavaate ei ollut Jeesuksen hautausliina, vaan ristiltä alas ottamisen jälkeen iso liinavaate kuului hautajaisvalmisteluun, ennen kuin ruumis kiedottiin varsinaisiin hautaamiseen käytettyihin käärinliinoihin. Juutalaisen tavan mukaan ruumiin kasvoille asetettiin kevyt kasvoliina ja ruumis kiedottiin kaulasta alaspäin useilla ja erillisillä käärinliinoilla.

Johanneksen evankeliumin mukaan luvussa 20 Jeesuksen haudasta löytyi Hänen päässään ollut kasvoliina (hikiliina) sekä käärinliinat, jotka ovat alkutekstin mukaan monikkomuodossa, koska ruumis haudattiin kietomalla ruumiin ympärille useita erillisiä käärinliinoja, ei yhteen isoon liinaan. Luukkaan evankeliumin 24 luvussa kerrotaan myös Jeesuksen hautaamiseen käytettyjen käärinliinojen olleen monikossa, koska Jeesus haudattiin juutalaisten tapojen mukaisesti usealla erillisellä käärinliinalla.

Jotkut Torinon käärinliinan aitoutta puolustavat sanovat ettei Jeesusta ehditty haudata juutalaisten tapojen mukaisesti. Raamattu kuitenkin sanoo ja todistaa, että Jeesus haudattiin juutalaisten tapojen mukaan. Juutalaisten tapojen mukaan ruumis suoristettiin, pestiin ja puhdistettiin verestä. Aromaattisia mausteita ja yrttejä hierottiin ruumiiseen ja käärinliinoihin. Jos verta valui ruumiista hautauksen käärinliinoihin, niin silloin juutalaista ruumiinpesunrituaalia ei oltu vielä suoritettu.

Raamattu todistaa Torinon käärinliinan tarinan olevan valhe, sillä Jeesusta ei haudattu yhdellä isolla liinavaatteella, vaan kasvoliina pään ympärillä sekä useilla erillisillä käärinliinoilla. Jos ja kun Torinon käärinliinan tarinaan tutustuu tarkemmin ja siihen mitä Raamattu opettaa Jeesuksen käärinliinoista sekä monesta muustakin asiasta, niin huomaa miten valhe Torinon käärinliinan tarinankin kautta monella tavalla pyrkii vääristelemään Jumalan sanan totuutta.

Lisää kirjoituksiani aiheesta Torinon käärinliina:

torinonkaarinliina
valhetorinonkaarinliinasta
kaarinliinanarvoitus
kaarinliinojenmysteeri

Mikä oli Herran Jeesuksen kuoleman merkitys, miksi Hän kuoli? Raamattu sanoo ihmisen olevan jumalattomuuden tilassa synnin ja saatanan orjuudessa, jonka vuoksi ihminen oman valintansa kautta on kulkemassa kohti iankaikkista kadotusta. Raamattu kertoo Sanan (Jumala) tulleen lihaksi Herrassa Jeesuksessa, että Hän oman täydellisyytensä (eli maan päällä ilman syntiä) ja ristinkuolemansa sekä verensä kautta pelastaisi kaikki ne ihmiset, jotka tunnustavat syntinsä Jumalalle ja uskovat Jeesuksen Herraksi ja Pelastajaksi, jolloin ihminen saa syntinsä anteeksi sekä osallisuuden iankaikkiseen elämään Jumalan luona.

 

Petri Paavola 18.7.2018

 

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
Online Bible Hebrew and Greek Lexicon
torinon-kaarinliinaa-tutkittiin
torinon-kaarinliinan-alkuperaa
jewishfederations.org

 

 

 

 

web maker
eXTReMe Tracker