Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


MOT riivaajat kirkossa (Pirkko Jalovaara)

Maanantaina 25.2.2013 esitettiin YLE:n TV1 kanavalla ohjelma MOT kirkon riivaajat. Ohjelmassa tuodaan esille Pirkko Jalovaaran rukoustoimintaa, jossa hän sanoo ajavansa riivaajia (demoneita) ulos ihmisistä rukouksen voimalla.

Tässä kirjoituksessani aion käsitellä Jalovaaran toimintaa ja sen takana olevaa ilmiötä Raamatun sanan valossa. Käsittelen myös sairauksia sekä demonien vaikutusta ja toimintaa Raamatun sanan avulla.

En ole kirjoittanut kirjoitustani lyödäkseni ketään, enkä siksi että kiihottaisin ihmisiä toinen toisiaan vastaan, vaan siksi että tutkisimme mitä Raamattu opettaa riivaajista ja sairauksista. Minua kiinnostaa Raamatun sanan totuus ei ihmisten lyöminen ja parjaaminen.

 

Sisällys:
MOT dokumentti
- Sairaus ei ole aina demonin syytä
- Demonit ja sairaus
- Demonien vaikutus ihmisissä
- Mistä voi tunnistaa riivatun ihmisen?
- Lääkkeet ja riivaajat
- Kundaliinivoima
- Demonien ulos ajamisesta
- Valheparantumiset
- MOT dokumentin motiivit
Jalovaaran "voitelun" lähde ja tausta
- Jalovaaran "usko"
- Kaataminen
- Pyhä Henki kirkastaa Herraa Jeesusta
- Eksytys
Jumala on suurempi kuin väärä voitelu
- Olenko saanut valhehengestä tartunnan?
- Maailman pilkka
Todellinen evankeliumi
SaulusMedia video: Pirkko Jalovaara ja riivaajakohu

 

MOT dokumentti

Sairaus ei ole aina demonin syytä

Dokumentin alussa kuvataan tapahtumaa, jossa Jalovaara puhuu seuraavasti: Herra me käsketään niitä sairauden henkiä, joita täällä moni kantaa mukanaan, syövän henkeä ja kipujen henkeä ja demonisia voimia jotka on saanut tuon sairauden alun ja joka etenee etenee ilman, että ymmärrät mistä se on tullut.

Raamatun opetuksen mukaan kaikki sairaudet eivät johdu demoneista, eikä kaikki sairaat ole riivattuja.

Luuk 4:
38 Niin hän nousi ja meni synagoogasta Simonin kotiin. Ja Simonin anoppi sairasti kovaa kuumetta, ja he rukoilivat Jeesusta hänen puolestansa.
39 Niin hän meni ja kumartui hänen ylitsensä ja nuhteli kuumetta, ja se lähti hänestä; ja heti vaimo nousi ja palveli heitä.
40 Auringon laskiessa kaikki, joilla oli sairaita, mikä missäkin taudissa, veivät ne hänen tykönsä. Ja hän pani kätensä heidän itsekunkin päälle ja paransi heidät.
41 Myös lähtivät riivaajat ulos monesta, huutaen ja sanoen: "Sinä olet Jumalan Poika!" Mutta hän nuhteli niitä eikä sallinut niiden puhua, koska ne tiesivät hänen olevan Kristuksen.

Luuk 4:38-41 todistaa että kaikki sairaudet eivät ole demonien aiheuttamia, sillä tässä kohtaa Raamatussa sanotaan, että Herra Jeesus ajoi monista ulos riivaajia sekä paransi sairaat. Raamattu ei sano eikä opeta tässä kohden, että kaikki sairaat ovat riivattuja ja että kaikki sairaudet ovat riivaajien aiheuttamia.

Sairauksien syitä. Jos ihmisessä on riivaajahenki, niin silloin Raamatun mukaan riivaaja ajetaan ulos ja ihminen vapautetaan riivaajien vallasta. Jos ihmisessä ei ole riivaajaa ja hänet parannetaan sairaudesta, niin sairauden aiheuttaa aina joku muu tekijä kuin demoni. Seuraavaksi käyn läpi Raamatun kohtien kautta Jumalan parantamia sairauksia joihin löytyy luonnollinen selitys, joilla ei ole mitään tekemistä demonien kanssa:

Luuk 14:
1 ¶ Ja kun hän sapattina tuli erään fariseusten johtomiehen taloon aterialle, pitivät he häntä silmällä.
2 Ja katso, siellä oli vesitautinen mies hänen edessään.
3 Niin Jeesus rupesi puhumaan lainoppineille ja fariseuksille ja sanoi: "Onko luvallista parantaa sapattina, vai eikö?" Mutta he olivat vaiti.
4 Ja hän koski mieheen, paransi hänet ja laski menemään.

Luuk 14 1-4 kohdassa on alkutekstin mukaan kyse vesipöhöstä, eli nesteen kertymisestä kudoksiin. Raamatun mukaan vesitautisessa miehessä ei ollut demonia, eikä demoni aiheuttanut vesitautia. Herra Jeesus paransi vesitautisen miehen. Luuk 14 1-4 myös todistaa sen etteivät kaikki sairaat ole riivattuja.

Apt 28:
8 Ja Publiuksen isä makasi sairaana kuumeessa ja punataudissa; ja Paavali meni hänen luoksensa, rukoili ja pani kätensä hänen päälleen ja paransi hänet.
9 Kun tämä oli tapahtunut, tulivat muutkin sairaat, mitä saarella oli, ja heidät parannettiin.

Apt 28:8,9 ei ole ollut kyse demonin aiheuttamasta sairaudesta, vaan kuumeesta ja punataudista. Kuume johtuu yleensä virus- tai bakteeritartunnoista. Flunssa, poskiontelontulehdus, influenssa, angiina, keuhkokuume, suolistotulehdus sekä joku muu tulehdustila voi nostaa kuumeen. Punatauti on suoliston bakteeritauti, joka esiintyy huonon hygienian olosuhteissa.

Matt 9:
20 Ja katso, nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta, tuli takaapäin ja kosketti hänen vaippansa tupsua.
21 Sillä hän sanoi itsekseen: "Jos vain saan koskettaa hänen vaippaansa, niin minä tulen terveeksi".
22 Silloin Jeesus kääntyi, näki hänet ja sanoi: "Tyttäreni, ole turvallisella mielellä; sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi". Ja sillä hetkellä nainen tuli terveeksi.

Alkutekstin mukaan oli kyse verenvuototaudista. Sairauden mahdollisia syitä ja aiheuttajia voisi olla kasvaimet kohdussa, verenvuotohäiriö, veri ei hyydy normaalisti, ongelmia kilpirauhasissa, joku tulehdus, munasarjoissa ongelmia, polyyppi (epämuodustuma) kohdussa tai syöpä.

Tässäkään kohtaa (Matt 9:20-22) ei ole kyse riivaustilasta, vaan sairaudesta.

Mark 7:
31 ¶ Ja hän lähti jälleen Tyyron alueelta ja kulkien Siidonin kautta tuli Galilean järven ääreen Dekapolin alueen keskitse.
32 Ja hänen tykönsä tuotiin kuuro, joka oli melkein mykkä, ja he pyysivät häntä panemaan kätensä hänen päälleen.
33 Niin hän otti hänet erilleen kansasta, pisti sormensa hänen korviinsa, sylki ja koski hänen kieleensä
34 ja katsahti ylös taivaaseen, huokasi ja sanoi hänelle: "Effata," se on: aukene.
35 Niin hänen korvansa aukenivat, ja hänen kielensä side irtautui, ja hän puhui selkeästi.

Herra Jeesus paransi kuuron, jolla oli alkutekstin mukaan ongelmia ja vaikeuksia puhumisessa. Kuuro sai kuulon ja puheongelma hävisi. Herra Jeesus paransi kuuron ja puheongelmasta kärsivän, eikä tässäkään kohtaan ei ollut kyse demonien aiheuttamasta ongelmasta ja häiriöstä.

Monet oudoksuvat ja ihmettelevät miksi Jeesus käytti tässä ja muutamassa kohdassa sylkeä parantaessaan ihmisen. Herran Jeesuksen aikainen lääketiede uskoi syljessä olevan sairautta parantavia ominaisuuksia. Nykylääketiede tietää, että syljellä on parantavia vaikutuksia, sillä syljessä on entsyymejä, jotka torjuvat ja hillitsevät bakteerien kasvua.

Uskon että niissä tilanteissa, joissa Herra Jeesus käytti sylkeä parantamistapauksissa oli kyse sairaan rauhoittamisesta tutulla tavalla, eli syljen käyttämisestä parantamisessa. Joissakin tapauksissa Herra Jeesus halusi poistaa ihmisen turhat pelot ja epäluulot, siksi Hän käytti sylkeä ikään kuin rauhoittaakseen sairasta, mutta itse parantuminen tapahtui Jumalan voiman kautta, ei syljen kautta.

2 Tim 4:20 Erastus jäi Korinttoon, mutta Trofimuksen minä jätin Miletoon sairastamaan.

Raamatun esimerkin mukaan Jumala ei paranna kaikkia sairauksia, kuten käy ilmi Trofimuksen tapauksessa. Monet sairaudet parantuvat itsestään sekä lääkkeillä, siksi Jumala ei paranna kaikkia sairauksia. On myös paljon sairauksia, jotka eivät parannu itsestään ja joihin ei edes lääkkeet tehoa. Näillä alueilla tarvitsemme Jumalan voiman ilmestymistä sekä uskoa Jumalaan, että saisimme nähdä Hänen voimansa parantavan sairaita.

Sairauden alueella uskomme tulee kuitenkin pysyä terveessä uskossa, ettemme pistä kaikkia sairauksia riivaajien syyksi, emmekä syyllistä niitä jotka sairastavat.

Jos kaikki sairaudet johtuisivat demoneista niin mikään lääke ei voisi parantaa sairauksia, vaan jokaisen sairauden kohdalla tulisi aina ajaa ulos riivaaja. Mutta koska on tosiasia, että lääkkeillä voidaan ihmisiä parantaa, niin sekin todistaa että kaikkien sairauksien takana ei ole riivaajahenget.

1 Tim 5:23 Älä enää juo vain vettä, vaan käytä vähän viiniä vatsasi tähden ja usein uudistuvien vaivojesi vuoksi.

Paavali antoi Timoteukselle neuvon juoda pienen määrän viiniä jatkuviin vatsavaivoihin. Tässäkään ei ollut kyse demoneista, vaan vatsavaivoista. Paavalin kirjeestä käy ilmi, että suositus oli pieni määrä viiniä, sillä Raamatun opetuksen mukaan viinistä juopuminen on syntiä. Pieni määrä viiniä estää sen ettei ihminen humallu siitä.

Lääkäri Bert L. Vallee kirjoitti 1998 (kesäkuun nro.) Scientific American lehdessä artikkelin nimeltään Alcohol in the western world: A history, jossa hän kertoo kuinka muinaisina aikoina alkoholijuomat esim. oluet ja viinit tehtiin eri tavalla kuin nykyisin. Muinaiset alkoholijuomat sisälsivät suuria määriä etikkahappoa ja esim. muinaiset viinit muistuttivat enemmän nykyistä viinietikkaa kuin nykyajan viinejä. Tämä tarkoittaa sitä, että muinaisissa viineissä alkoholin prosentti oli hyvin alhainen.

Uskon että Timoteuksen käyttämässä viinissä oli alhainen alkoholiprosentti. Koska se oli myös enemmän viinietikan kaltaista kuin viiniä, niin siksi siinä oli vatsalle hyödyllisiä aineita, jotka auttoivat vatsavaivoihin. Esimerkiksi omenaviinietikka parantaa ruuansulatusta sekä aineenvaihduntaa. Tässä valossa Paavalin neuvo Timoteukselle oli todella hyödyllinen.

Demonit ja sairaus

Raamattu opettaa, että joidenkin sairauksien takana voi olla riivaajahenget (demonit) ja että jotkut ihmiset voivat olla riivattuja. Käyn läpi seuraavaksi Raamatun kohtia, joista käy ilmi Raamatun opettamia riivaustapauksia.

Matt 17:
14 ¶ Ja kun he saapuivat kansan luo, tuli hänen tykönsä muuan mies, polvistui hänen eteensä
15 ja sanoi: "Herra, armahda minun poikaani, sillä hän on kuunvaihetautinen ja kärsii kovin; usein hän kaatuu, milloin tuleen, milloin veteen.
16 Ja minä toin hänet sinun opetuslastesi tykö, mutta he eivät voineet häntä parantaa."
17 Niin Jeesus vastasi ja sanoi: "Voi sinä epäuskoinen ja nurja sukupolvi, kuinka kauan minun täytyy olla teidän kanssanne? Kuinka kauan kärsiä teitä? Tuokaa hänet tänne minun tyköni."
18 Ja Jeesus nuhteli riivaajaa, ja se lähti pojasta, ja poika oli siitä hetkestä terve.

Tämä Raamatun kohta kertoo selvästi että kuunvaihetautisen pojan sairauden takana oli riivaaja, jonka Herra Jeesus ajoi ulos ja niin poika tuli terveeksi.

Jotkut epäilevät tämän sairauden olevan epilepsia ja että epilepsia on riivaajan aiheuttama sairaus, mutta minä en usko siihen teoriaan. Epilepsiaa voidaan hoitaa lääkkeillä ja sairaus pysyy kurissa lääkehoidolla. Epilepsiaa sairastavista n. 75-80%:sti kohtaukset saadaan hallintaan lääkkeen avulla. Jos kyseessä olisi demonin aiheuttama sairaus, niin lääkkeet eivät kykenisi lopettamaan kohtauksia. Koska lääkkeillä saadaan sairaus hoidettua, niin se todistaa ettei kyseessä ole riivaajien aiheuttama sairaus.

Matt 17:14-18:ssa oleva riivattu alkutekstin mukaan kärsii pahasta sairaudesta, jonka kautta riivaajahenki kaataa hänet maahan, milloin tuleen ja milloin veteen. Kyseessä on riivaustila, jossa henkilö on riivaajien vallassa tahdottomassa tilassa täysin avuttomana riivaajien vallassa. Emme tiedä tarkasti mikä sairaus on kyseessä, mutta se on varmaa että riivaajahenget asuivat hänen sisällään tuottaen hänelle niin fyysisiä kuin psyykkisiä kärsimyksiä. Herra Jeesus nuhteli riivaajaa, jolloin se lähti pojasta ja hänestä tuli siitä hetkestä täysin terve.

Tämä Raamatun kohta tuo esille sen, että ihminen voi olla riivattu ja sairaus voi johtua riivaustilasta. Silloin kun oikeasti kyse riivaustilasta ja Jumalan voiman kautta riivaaja ajetaan ihmisestä ulos, niin hän tulee täysin terveeksi, kuten tämä Raamatun kohta asian selkeästi todistaa. Se tarkoitti sitä, että hänen fyysiset ja psyykkiset kärsimykset ja sairauskohtaukset loppuivat, koska niiden aiheuttaja oli ajettu ulos hänestä.

Usein jotkut epäterveessä uskossa olevat ihmiset syyllistävät mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä sanoen heidän olevan riivattuja. Suurin osa mielenterveysongelmista kärsivistä ihmisistä eivät ole riivattuja. Epäterveessä uskossa olevat ovat kuvitelleet "ajaneensa" ulos demoneita joistakin mielenterveysongelmista kärsivistä ihmistä. Näissä tapauksissa ihminen edelleen kärsii mielenterveysongelmista. Jos heissä olisi ollut riivaajia, niin he olisivat tulleet täysin terveiksi yhdessä hetkessä sen jälkeen kun heistä olisi ajettu ulos riivaajahenget.

Luuk 13:
10 ¶ Ja hän oli opettamassa eräässä synagoogassa sapattina.
11 Ja katso, siellä oli nainen, jossa oli ollut heikkouden henki kahdeksantoista vuotta, ja hän oli koukistunut ja täydelleen kykenemätön oikaisemaan itseänsä.
12 Hänet nähdessään Jeesus kutsui hänet luoksensa ja sanoi hänelle: "Nainen, sinä olet päässyt heikkoudestasi,"
13 ja pani kätensä hänen päälleen. Ja heti hän oikaisi itsensä suoraksi ja ylisti Jumalaa.
14 Mutta synagoogan esimies, joka närkästyi siitä, että Jeesus paransi sapattina, rupesi puhumaan ja sanoi kansalle: "Kuusi päivää on, joina tulee työtä tehdä; tulkaa siis niinä päivinä parannuttamaan itseänne, älkääkä sapatinpäivänä".
15 Mutta Herra vastasi hänelle ja sanoi: "Te ulkokullatut, eikö jokainen teistä sapattina päästä härkäänsä tai aasiansa seimestä ja vie sitä juomaan?
16 Ja tätä naista, joka on Aabrahamin tytär ja jota saatana on pitänyt sidottuna, katso, jo kahdeksantoista vuotta, tätäkö ei olisi pitänyt päästää siitä siteestä sapatinpäivänä?"

Alkutekstissä on sana astheneia, joka tarkoittaa heikkous, voimattomuus ja sairaus. Tämä Raamatun kohta todistaa sen, että joissakin ihmisissä voi olla "sairauden henki", joka tarkoittaa sitä, että riivaajahenget sitovat ihmistä, jonkun sairauden kautta. Raamatun todistus on täysin selvä siitä, että riivaajahenget voivat aiheuttaa sairauksia ja tuottaa niiden kautta kärsimyksiä ihmisille. Sairauden henki ei tarkoita sitä, että riivaajahenki on sairauden henki, vaan että riivaajahenki sitoo ihmistä jonkun sairauden kautta.

Herra Jeesus vapautti ja paransi riivaajahengen vallassa olleen naisen ajamalla ulos hänestä riivaajan. Eräs tärkeä asia tässä kohden tulee muistaa, joka on se että Herra Jeesus toimi vanhan liiton aikakaudessa. Uuden Liiton aikakaudessa vain jumalattomat ihmiset voivat olla riivattuja, eikä riivaajahenki voi päästä asumaan Herran Jeesuksen opetuslapsen sisälle, eli todellinen Uuden Liiton uskova ei voi olla riivatussa tilassa.

Kuitenkin Uuden Liiton aikakaudessa, jota nyt elämme on olemassa jumalattomia ihmisiä, jotka ovat riivattuja ja joissa voi olla riivaajahengen aikaansaama sairaus. Kun tällaisista riivatuista jumalattomista ihmisistä ajetaan ulos riivaajia, niin heille tulee myös julistaa pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksessa.

Riivaajista. Monet luterilaisen kirkon liberaaliteologit sanovat, että Jeesuksen aikana sairauksista joita ei tunnettu ja tiedetty, niin niiden sanottiin olevan riivaajien ja demonien aiheuttamia. Nämä liberaaliteologit antavat ymmärtää, ettei mitään riivaajia ja demoneita ole olemassa, sillä ne olivat vain aikansa kielikuvia, joilla kerrottiin asioista, joita he eivät tietäneet, ymmärtäneet ja tunnistaneet. Tämän seurauksena nämä liberaaliteologit opettavat, että demoneita ja riivaajia ei ole olemassa, eikä kukaan ihminen voi olla riivattu, eikä demonit aiheuta sairauksia.

Raamatun oma todistus on selkeä. UT:n kuvaukset riivaajahengistä ja niiden toiminnasta ei ole liberaaliteologien kuvaamaa kielikuvaa, vaan todellisuutta, jossa riivaajahenget ovat olemassa, riivaten joitakin ihmisiä sekä aiheuttaen sairauksia joillekin ihmisille. Riivaajahenget ovat yhä tänä päivänä todellisuutta aiheuttaen joitakin sairauksia sekä demonit yhä tänä päivänäkin voivat riivata joitakin ihmisiä.

Menestysteologia. Amerikasta Suomeen rantautunut menestysteologia sortuu esimerkiksi demonisoimaan skitsofreniasta kärsiviä ihmisiä, vaikka kyse ei ole riivatuista ihmistä. Skitsofreniasta kärsivä henkilö ei ole siis riivattu.

Joissakin tapauksissa skitsofreniaa kärsivillä henkilöillä voi olla kyse siitä, että sielunvihollinen on päässyt voimakkaasti turmelemaan ihmisen mielen. Pääosa skitsofreniaa sairastavista ihmisistä on saanut sairauden, jonkun todella negatiivisen asian kautta kuten esim. seksuaalinen hyväksikäyttö. Ihmisen mieli ja minuus voi helposti mennä rikki kun se kokee voimakkaan, alistavan ja röyhkeän väärinkäytön, joka kohdistuu ihmisen minuuteen ja hänen koko persoonaansa.

Pääosin skitsofrenia syntyy lapsuuden traumaattisista kokemuksista tai jossakin elämänvaiheessa koetut traumaattiset kokemukset voivat laukaista skitsofreenisia oireita. Alkoholin ja erityisesti lääkkeiden väärinkäyttö ja huumeet myös monessa tapauksessa voivat olla skitsofrenian takana.

Riivaajahenget vaikuttavat maailmassa kuten Raamattukin sen selkeästi todistaa ja siksi myös tietenkin riivaajahenget koittavat sairastuttaa ihmisen mielen ja riivaajat käyttävät hyväkseen ihmisen traumoja ja pahoja kokemuksia, joiden kautta he vaikuttavat ihmisen mieleen negatiivisia ärsykkeitä, jotka sairastuttavat ihmisen mieltä.

Esimerkiksi jos jotakuta ihmistä kohdellaan jossakin tilanteessa jatkuvasti kaltoin ja hän traumatisoituu, niin riivaajahenget vaikuttavat ihmisen mieleen korostamalla traumaattisia kokemuksia, niin että ihmisen mieli sairastuu yhä enemmän. Pahuuden henkivallat eivät siis ottaneet ihmistä valtaansa, vaan vaikuttivat ihmisen mieleen negatiivisuutta ja trauman kokemusta.

Tätä eivät monet uskovatkaan hyväksy, mutta Raamattu opettaa riivaajahenkien olevan olemassa, jotka koittavat kaikin keinoin rikkoa ja tuhota ihmisiä erilaisten syntien ja asioiden kautta.

Tässä kohden täytyy vielä painottaa sitä että, riivaajahenget vaikuttavat kaikkea syntiä ja syntikäyttäytymistä, mutta esim. kaikki skitsofreniaa sairastavista ihmisistä eivät ole riivattuja, vaan pääosa heistä kärsii mielenterveysongelmista ilman että he olisivat riivattuja.

Riivattuna oleva ihminen ei ole sillä tavalla sairas kuin luonnollista sairautta sairastava, sillä pahat henget ovat ottaneet valtaansa riivatun ihmisen. Riivatulla ei ole enää omaa tahtoa, vaan hänen mieli ja tahto on täysin sielunvihollisen vallassa. Menestysteologia ei kykene erottamaan sairautta ja riivaustilaa ja se on ikävää, koska menestysteologit harhansa kautta demonisoivat myös ihmisiä, jotka ovat Jumalan lapsia.

Demonien vaikutus ihmisissä

Pirkko Jalovaara sanoi dokumentissa:  No nyt kysyn sinulta mistä tietää onko sinussa sinun kodissasi tai sinun läheisissä niissä ihmisissä joita tapaat vaikka satunnaisesti tuolla marketissa onko niissä ihmisissä demoni onko joku psyykenongelma vai ovatko he vain säälittävän omituisia.  ... Jos on tällaista näinkin tuttua ilmiötä kuin masennusta on todella aiheellista kysyä mistä se tulee. (Lähde: TV7 20.1.2013)

Masennus on hyvin yleinen ilmiö monen ihmisen elämässä. Masennuksen aiheutumisen syyt ovat hyvin erilaisia ja masennukset ovat eriasteisia, jotkut hyvin lieviä ja toiset taas hyvin voimakkaita ja ahdistavia. Masennusta ei voi laittaa demonin syyksi, että masentunut ihminen olisi riivatussa tilassa.

Tuon seuraavaksi esille Raamatun kohtien kera, että miten ja millä tavalla demonit vaikuttavat riivatuissa ihmisissä.

Matt 15:
22 Ja katso, kanaanilainen vaimo tuli niiltä seuduilta ja huusi sanoen: "Herra, Daavidin poika, armahda minua. Riivaaja vaivaa kauheasti minun tytärtäni."
23 Mutta hän ei vastannut hänelle sanaakaan. Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja rukoilivat häntä sanoen: "Päästä hänet menemään, sillä hän huutaa meidän jälkeemme".
24 Hän vastasi ja sanoi: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö".
25 Mutta vaimo tuli ja kumarsi häntä ja sanoi: "Herra, auta minua".
26 Mutta hän vastasi ja sanoi: "Ei ole soveliasta ottaa lasten leipää ja heittää penikoille".
27 Mutta vaimo sanoi: "Niin, Herra; mutta syöväthän penikatkin niitä muruja, jotka heidän herrainsa pöydältä putoavat".
28 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Oi vaimo, suuri on sinun uskosi, tapahtukoon sinulle, niinkuin tahdot". Ja hänen tyttärensä oli siitä hetkestä terve.

Alkutekstin mukaan kanaanilaisen vaimon tytär oli pahasti sairas sekä riivatussa tilassa, jossa demoni asui hänen sisällään. Raamatun sanan todistuksen mukaan demonit voivat aiheuttaa sairauksia sekä pitää ihmisiä vallassaan sairauksien kautta. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki sairaudet johtuvat demoneista, eikä kaikki sairaat ole riivattuja.

Luuk 8:

26 Ja he purjehtivat gerasalaisten alueelle, joka on vastapäätä Galileaa.

27 Ja kun hän oli noussut maihin, tuli häntä vastaan kaupungista mies, jossa oli riivaajia; ja hän ei ollut pitkään aikaan pukenut vaatteita ylleen eikä asunut huoneessa, vaan haudoissa.

28 Kun hän näki Jeesuksen, parkaisi hän ja lankesi maahan hänen eteensä ja huusi suurella äänellä: "Mitä sinulla on minun kanssani tekemistä, Jeesus, Jumalan, Korkeimman, Poika? Minä rukoilen sinua: älä minua vaivaa."

29 Sillä hän oli käskemäisillään saastaista henkeä menemään ulos siitä miehestä. Sillä pitkät ajat se oli temponut häntä mukaansa; hänet oli sidottu kahleisiin ja jalkanuoriin, ja häntä oli vartioitu, mutta hän oli katkaissut siteet ja kulkeutunut riivaajan ajamana erämaihin.

30 Niin Jeesus kysyi siltä sanoen: "Mikä on nimesi?" Hän vastasi: "Legio"; sillä monta riivaajaa oli mennyt häneen.

31 Ja ne pyysivät häntä, ettei hän käskisi heidän mennä syvyyteen.

32 Niin siellä oli vuorella suuri sikalauma laitumella; ja ne pyysivät häntä, että hän antaisi heille luvan mennä sikoihin. Ja hän antoi niille luvan.

33 Niin riivaajat lähtivät ulos miehestä ja menivät sikoihin. Silloin lauma syöksyi jyrkännettä alas järveen ja hukkui.

34 Mutta nähtyään, mitä oli tapahtunut, paimentajat pakenivat ja kertoivat siitä kaupungissa ja maataloissa.

35 Niin kansa lähti katsomaan, mitä oli tapahtunut, ja he tulivat Jeesuksen luo ja tapasivat miehen, josta riivaajat olivat lähteneet, istumassa Jeesuksen jalkojen juuressa puettuna ja täydessä ymmärryksessä; ja he peljästyivät.

36 Mutta silminnäkijät kertoivat heille, kuinka riivattu oli tullut terveeksi.

Gerasalaisten alueella oli mies, jossa oli monta riivaajaa. Raamatun opetuksen mukaan tällä miehellä ei ollut enää täyttä ymmärrystä ja hän oli aivan sekaisin. Hän ei edes pukenut vaatteita päälleen. Hänessä vaikutti myös yliluonnolliset voimat, joiden avulla hän katkaisi kahleet sekä jalkanuoret. Kun Herra Jeesus ajoi riivaajat ulos hänestä, niin hän tuli terveeksi ja sai takaisin täyden ymmärryksen.

Kun ja jos ihminen on ollut riivattuna ja hänen mielensä on ollut sekaisin, niin riivaajien ulos ajamisen jälkeen ihminen tulee mieleltään täysin terveeksi, kuten edellä oleva Raamatun kohta selkeästi todistaa.

Apt 16:
16 ¶ Ja tapahtui meidän mennessämme rukouspaikkaan, että meitä vastaan tuli eräs palvelijatar, jossa oli tietäjähenki ja joka tuotti paljon tuloja isännilleen ennustamisellaan.
17 Hän seurasi Paavalia ja meitä ja huusi sanoen: "Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien".
18 Ja tätä hän teki monta päivää. Mutta se vaivasi Paavalia, ja hän kääntyi ja sanoi hengelle: "Jeesuksen Kristuksen nimessä minä käsken sinun lähteä hänestä". Ja se lähti sillä hetkellä.

Raamattu kertoo palvelijattaresta, jossa oli tietäjähenki (riivaaja), joka ennusti asioita. Hänen ennustamisensa osui tarkasti kohdilleen, sillä se tuotti paljon tuloja, joka oli osoituksena siitä, että tietäjähenki antoi tämän naisen kautta tietoja, jotka osuivat kohdilleen, sillä monet olivat valmiita maksamaan hänelle ennustuksista. Jos hän olisi antanut väärää tietoa, niin ihmiset eivät olisi maksaneet hänelle suuria summia rahaa vääristä tiedoista. Paavali ajoi ulos tästä naisesta tietäjähengen Herran Jeesuksen nimessä.

Riivattuna oleva ihminen voi siis ennustaa tietäjähengen kautta ihmisille asioita, jotka voivat toteutua tai antaa tietoja, jotka osuvat oikeaan. Tästä käy ilmi myös se että riivaajan vallassa oleva ihminen voi käyttäytyä ihan normaalisti, mutta olla silti riivattu.

Tietäjähengen vallassa oleva nainen sanoi jopa, että Paavali seurueineen julistaa pelastuksen tietä. Tämä on eksyttävä piirre tietäjähengessä, sillä se pyrkii ikään kuin puhumaan totuutta, mutta kuitenkin eksyttää pois totuudesta valhehengen avulla. Monissa seurakunnissa voi olla ja onkin tietäjänhengen vallassa olevia eksyttäjiä, jotka koittavat eksyttää Jumalan kansan pois totuudesta. Seurakunnassa henkien erottamisen armolahja sekä Raamattuun perustuva usko on tärkeitä asioita, joiden kautta pystytään tunnistamaan tietäjähenget ja valhehenget.

Riivaajien vaikutus on pitää ihminen poissa Jumalan totuudesta sekä riivatut kärsivät kovin ja he voivat olla tilassa missä heidän tahtonsa on täysin murrettu ja riivaajaa hallitsee täydellisesti riivattua. Riivattu ihminen voi olla myös sellaisessa tilassa, jossa hänen kauttaan toimii ja vaikuttaa valheenhenget ja riivattu ihminen toimii kuitenkin ihan normaalisti. Riivattu ihminen ei kuitenkaan kykene kantamaan elämässään hyvää hedelmää ja tekemään Jumalan tahdon mukaisia asioita.

Mistä voi tunnistaa riivatun ihmisen?

1 Kor 12:10 toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

1 Kor 12:10  Toiselle voimallisia töitä tehdä, toiselle ennustus, toiselle henget eroittaa, toiselle moninaiset kielet, toiselle moninaisten kielten selitys. (Biblia 1776)

Alkutekstin mukaan 1 Kor 12:10 opettaa henkien erottamisen armolahjasta. Vanha Biblia kääntää jakeen alkutekstin mukaan käyttämällä sanaa eroittaa.

Riivattua ihmistä ei voi tunnistaa täydellä varmuudella ilman henkien erottamisen armolahjaa. Tästä syystä riivatussa tilassa olevaa ihmistä ei psykologia, eikä lääketiede voi auttaa. Ainoa ratkaisu on riivaajan ulos ajaminen Pyhässä Hengessä Herran Jeesuksen nimen kautta.

Lääkkeet ja riivaajat

Dokumentin tekijät kuvasivat 27.1 Kallion kirkossa Pirkko Jalovaaran kokousta, jossa hän puhui seuraavasti: Pyydän oikein erikoisesti katsomaan sellaisiin sairauksiin, missä olet pitkään käyttänyt lääkkeitä. Ja lääkkeet on ikään kuin sumentanut sen tietoisuuden, että saatana on päässyt tunkeutumaan sinun sisääsi. Lääkkeet on yksi tapa, jota paholainen käyttää, jotta pääsee todella sinun sisimpääsi, henkeen, sieluun ja ruumiiseen. .... Olen nähnyt tällaisia vapauttamistilanteita, joissa ihminen menee aivan kuin solmuun, koska hänessä sidotaan niitä demonisia voimia.

Pirkko Jalovaaran opetus lääkkeistä ja riivaajista on vaarallinen, eikä ihan totuuden mukainen.

Ilm 9:21 He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.

Ilmestyskirjan yhdeksännen luvun jakeessa kaksikymmentäyksi kerrotaan neljästä synnistä, jotka vaikuttavat todella voimakkaasti lopunajan ihmiskunnassa. Velhouksistaan sana on kreikaksi farmakeia, joka tarkoittaa noituus. Farmakeia sanalla on myös muita merkityksiä jotka ovat huumaavien aineiden käyttö sekä niiden jakaminen, myrkyttäminen, epäjumalanpalveluksessa käytettävä noituus sekä farmakeian kielikuvallinen merkitys on epäjumalanpalveluksen petos ja viettelys.

Jumalan sana opettaa, että noituuden kautta ollaan yhteydessä demonihenkiin. Huumaavien aineiden kautta ihminen kykenee avaamaan tietoisuuden taajuudelle, jossa hän saa yhteyden henkimaailmaan, eli yhteyden demonihenkiin:

2 Aik 33:6 Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Ben-Hinnomin laaksossa, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

Huumeilla, lääkkeitä väärin käyttämällä (päihtymisen tarkoitus) ja muilla päihdyttävillä aineilla (alkoholi) voi saada yhteyden henkimaailmaan. Tämän myös todistaa kreikankielen UT:ssa oleva sana farmakeia, jonka eräitä merkityksiä ovat huumaavien aineiden käyttö ja noituus, joka tarkoittaa että huumaavien aineiden kautta kyetään vaikuttamaan ihmisen mieleen, niin että ihminen kykenee olemaan yhteydessä pahojen henkien kanssa.

Lääkkeet eivät kuitenkaan ole aina suorassa yhteydessä demoneihin, vaan ainoastaan silloin kun ihminen väärinkäyttää lääkkeitä päihtymisen tarkoituksessa. Lääkkeiden, huumeiden ja alkoholin väärinkäyttö avaa ihmisen mielen tietoisuuden tilaan, jossa saadaan yhteys riivaajahenkiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ihminen olisi riivatussa tilassa, vaan sitä että riivaajat pääsevät vaikuttamaan voimakkaasti ihmisen mieleen, jolloin ihminen voi kuulla ääniä, nähdä näkyjä (pikku-ukkoja), jotka eivät ole harhoja, vaan todellisuutta. Painotan sitä vielä, että lääkkeet eivät automaattisesti johdata ihmistä riivattuun tilaan.

Lääkkeiden, huumeiden ja alkoholin väärinkäyttö päihtymisen tarkoituksessa voi tietenkin johtaa siihen tilaan, että riivaajat pääsevät ihmisen sisälle, mutta silloin on kyse siitä, että ihminen on mennyt elämässään liian pitkälle ja antanut riivaajille tilaa ja luvan operoida sydämessään.

Tavallisessa sairauden hoidossa käytettävä lääkitys ei tietenkään johdata ihmistä yhteyteen riivaajien kanssa. Esimerkiksi kipuihin käytettävät särkylääkkeet, astmalääkitys, verenpainelääkitys, sydänvaivalääkitys ja muut tavallisessa sairauden hoidossa käytettävät lääkkeet eivät altista ihmistä demoniselle vaikutukselle. Tavallinen lääkitys on suositeltavaa ja turvallista, eikä siinä ole mitään pahaa, eikä lääkehoito tavallisten sairauksien hoidossa ole syntiä.

Se tietenkin tulee muistaa ja tietää, että kaikki lääkkeet eivät ole hyväksi ihmisen terveydelle ja joillakin lääkkeillä voi olla ikäviä sivu- ja haittavaikutuksia. Siksi jos joutuu käyttämään lääkkeitä, niin olisi hyvä tutkia ja ottaa selville mikä lääke auttaa kaikkein parhaiten ilman haitallisia sivuvaikutuksia.

Toki se on totta, että Jumala voi parantaa kaikista sairauksista ja uskovaisten olisi hyvä turvautua kaikessa elävän Jumalan apuun, mutta tavallinen lääkehoito ei ole syntiä, eikä hävettävää.

Jalovaaran opetus voi johtaa jonkun herkän ja mielenterveydestä kärsivän ihmisen luulemaan, että hän on vapautunut demonista, vaikka hänessä ei olekaan demonia. Kun tällainen ihminen jättää pois lääkityksen, niin se on vakava paikka, joka voi johtaa todella ikäviin seurauksiin, jopa psykoosiin. Tiedän tapauksia joissa lääkkeiden pois jättäminen on johtanut kuolemaan.

Silloin jos sanotaan, että ihminen on parantunut Jumalan avulla, niin sen täytyy olla totta. Sillä jos se ei ole oikeasti totta ja ihminen jättää lääkityksensä, niin se voi johtaa todella ikäviin seuraamuksiin.

Kundaliinivoima

Lopunaikana ihmiskunta on noituuden synnin vallassa, jonka kautta pimeyden demonihenget eksyttävät ihmisiä, siksi tässä kohtaa on tärkeätä kirjoittaa eräästä asiasta, jonka kautta ihminen on yhteydessä riivaajahenkiin ja voi joutua riivattuun tilaan. Lähde: Jooga ja kundaliinivoima

Kundaliinivoima (kundaliinienergia) on riivaajien valhevoimaa, jonka kautta ihmisiä eksytetään ja johdatellaan jopa riivatuiksi. Kundaliinivoimaa esiintyy mm. joogan henkisen kasvun opetuksessa.

Ihmiset ovat joogan, meditaation ja kundaliinivoiman kautta yhteydessä demonihenkien kanssa. Pahuuden henkivallat viettelevät ja johdattavat ihmisiä joogan henkisen kasvun harjoitteiden kautta petoksen tielle.

Ihmiset luulevat olevansa tekemisissä hyvän energian kanssa joogan kautta, mutta todellisuudessa sielunvihollisen vallat ja voimat pettävät ja eksyttävät heitä. Kun ihminen on tarpeeksi kauan tekemisissä demonihengen ja kundaliinivoiman kanssa, niin se tuo mukanaan monenlaisia ongelmia, joista eräs on mielenterveysongelmat, joihin usein liittyy demonien antamat voimakkaat pelottavat ja ahdistavat kokemukset, päänsärky, näyt ja unet. Joogan harrastajien keskuudessa edellä kuvatut asiat ovat yleisiä.

Edellä oleva kuvaus mielenterveysongelmista ei tarkoita, että kaikki mielenterveysongelmat johtuvat sekaantumisesta kundaliinivoimaan, vaan sitä että piireissä, joissa harrastetaan kundaliinivoimia esiintyy paljon mielenterveysongelmia.

Kun ihminen menee tarpeeksi pitkälle pahan henkimaailman kanssa, niin demonit alkavat näyttäytymään ihmiselle erilaisissa hahmoissa ja antavat ihmiselle outoja kokemuksia. Kohtaaminen demonien kanssa voi aiheuttaa väsyneen ja sairaan tuntuisen olotilan sekä mielialan ahdistusta, pelkotiloja jne. Joogan harrastajien keskuudessa on paljon edellä mainittuja kokemuksia.

Hyvin usein joogan harrastaja voi kokea jonkun näkymättömän läsnäolon. Tämä läsnäolo johtuu siitä kun olet avautunut joogan henkisyyden kautta demonihengille, niin he haluavat pitää sinuun yhteyttä ja lopulta tuhota sinut.

Demonit toimivat niin, että he antavat usein ensin miellyttäviä ja positiivisia kokemuksia ja kun he ovat petoksen kautta saaneet ihmisen ansaan ja omaan koukkuunsa, niin sen jälkeen demonit alkavat järjestelmällisesti tuhota ihmistä. Siksi monet joogan harrastajat ovat kokeneet joogan henkisyyden ikävät varjopuolet. Tämä ei useinkaan tapahdu alussa, vaan sen jälkeen kun olet ylittänyt tietyn rajan ja antautunut pahojen henkien ohjaukseen ja johdatukseen.

On tunnettu tosiasia, että joogan kundaliinivoiman harjoittamisen kautta monet ihmiset ovat kokeneet samankaltaisen tilan kuin huumetrippi, joka on aiheutunut huumeiden käytöstä, jossa huumeidenkäyttäjä näkee näkyjä on muissa maailmoissa. Joogan kundaliinivoimien kautta monet ihmiset ovat kokeneet erittäin negatiivisia ja ahdistavia "huumetrippejä".

Edellä oleva johtuu siitä, että kuten huumeilla ja muilla päihdyttävillä aineilla voi saada yhteyden henkimaailmaan, niin siksi myös joogan kundaliinivoima voi aiheuttaa hyvin samankaltaisia kokemuksia ihmisen mielenalueella. Tämän myös todistaa kreikankielen UT:ssa oleva sana farmakeia, jonka eräitä merkityksiä ovat huumaavien aineiden käyttö ja noituus, joka tarkoittaa että huumaavien aineiden kautta kyetään vaikuttamaan ihmisen mieleen, niin että hän kykenee olemaan yhteydessä pahojen henkien kanssa. Kundaliinivoiman kanssa yhteyksissä oleva ihminen voi lopulta päätyä riivattuun tilaan.

Linkki: Kundalinivoiman taustaa ja vaikutuksia

Demonien ulos ajamisesta

Dokumentissa Pirkko Jalovaara sai mahdollisuuden kommentoida dokumentissa esitettyjä arvioita. Jalovaara kommentoi seuraavasti: Nämä molemmat sekä psykologin että dekaanin kommentit osoittaa että ikään kuin he eivät ollenkaan tunne mitä täällä raamatussa on sisältönä. Raamatussa kerrotaan moninaisista erilaisista sairauksista, jotka on demonien aiheuttamia ja ne on hyvin sellaisia tuttuja sairauksia. Demonien vaikutus se on aivan jotain muuta kuin että se olisi ikään kuin tavallinen sairaus, jota psykologi alkaa esimerkiksi terapialla käsitellä. Tällainen ihminen ei voi parantua, jossa on demoni koska ilman sitä että se demoni ajetaan pois, ihminen ei ole terve.

Toimittaja kysyy, että ymmärtääkö Pirkko olevansa hyvin vahvassa ristiriidassa evankelisluterilaisen kirkon opetuksen kanssa. Pirkko vastaa: En koska eikö tämä raamattu ole juuri se pohja. Siinä ohjelmassa missä oltiin kallion kirkossa ja mitä te olitte kuvaamassa siellä alttarilla kävi noin sata riivattua ihmistä. He itse kertoivat heissä on tällaisia demoneja he kuulee uhkailevia ääniä miten heidän päähänsä tulee miten demonit vaikuttaa ja se oli mun tehtäväni oli rukoilla ja vapauttaa heitä siitä riivauksesta mikä heillä oli ja siihen tilanteeseen missä rukoilen tuon ihmisen kanssa tarvitsen tätä henkien erottamisen armolahjaa,  koska olemme vierekkäin .. tunnen onko tässä ihmisessä paha henki vai ei ja tää on aivan aivan raamatun mukaista.

Toimittaja jatkaa sanoen: Maallisempi selityshän tälle on että sinne tulee ihmisiä joilla on psyykkisiä ongelmia jotka tarvitsisivat maallisen terapeutin tai lääkärin apua.

Pirkko Jalovaara vastaa: Se mikä tapahtuu psykologian kautta se ei ulotu lähellekään sitä miten paholainen on vaikuttanut näihin ihmisiin, demonit on valmiita keskustelemaan vaikka loputtomiin tän terapeutin kanssa koska demonit puhuu näiden ihmisten kautta ja pitää olla ja pitää ymmärtää että on todella jostakin aivan muusta kysymys kun siitä että psykologia voisi mitenkään auttaa heitä.

Pirkko Jalovaara ei ymmärrä sitä mitä Raamattu opettaa riivaajista ja millaisissa tilanteissa riivaajia ajetaan ulos. Hän tuo esille sen kuinka hänen toimintansa pohjautuu Raamattuun, vaikka se ei kuitenkaan pohjaudu Raamatun opetukseen.

Matt 10:
7 Ja missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: ‘Taivasten valtakunta on tullut lähelle’.
8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Mark 16:
15. Ja Jeesus sanoi heille: menkäät kaikkeen maailmaan, ja saarnatkaat evankeliumia kaikille luoduille.
16. Joka uskoo ja kastetaan, se tulee autuaaksi; mutta joka ei usko, se kadotetaan.
17. Mutta nämät ovat ne merkit, jotka niitä seuraavat, jotka uskovat: minun nimeni kautta pitää heidän perkeleet ajaman ulos, uusilla kielillä puhuman,
18. Kärmeet ajaman pois, ja jos he jotakin myrkkyä juovat, niin ei heille mitään vahingoita; sairasten päälle pitää heidän kätensä paneman, ja ne paranevat.
19. Ja Herra, sitte kuin hän oli heille puhunut, otettiin ylös taivaasen ja istui Jumalan oikialle kädelle.
20. Mutta he menivät ja saarnasivat joka paikassa, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan seuraavaisten merkkien kautta.

 

Uuden Liiton aikakaudessa Raamattu opettaa ja yhdistää riivaajien ulos ajamisen yhteen evankeliumin julistuksen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun riivaajia ajetaan ulos ihmisistä, niin heille pitäisi julistaa evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, että he saisivat pelastuksen uskon kautta Herraan Jeesukseen.

 

Pirkko Jalovaaran kokoukset eivät keskity evankeliumin julistukseen Herrasta Jeesuksesta, vaan parantumiseen ja riivaajien ulos ajamiseen. Tässä kohden Jalovaara toimii täysin epäraamatullisesti.

 

Miksi Raamattu opettaa, että Uuden Liiton aikakautena tulee julistaa evankeliumia kun ajetaan ulos riivaajia? Raamattu opettaa ettei Uuden Liiton seurakuntalaisissa (Herran Jeesuksen opetuslapset) voi olla riivaajahenkiä, eli todelliset uskovat, joissa asuu Pyhä Henki eivät voi olla riivatussa tilassa. Linkki: Uskovassa ei voi asua riivaajaa

 

Raamatun opetuksen mukaan Uuden Liiton aikakaudessa vain jumalattomissa ihmisissä voi asua riivaajahenkiä, siksi Uuden Liiton aikakautena kaikissa riivaajien ulosajo tilanteissa tulee julistaa selkeätä evankeliumia pelastuksesta Herrassa Jeesuksessa. Tätä Pirkko Jalovaara ei tee.

 

Kun Raamattu käskee ajamaan ulos riivaajia riivatuista ihmisistä tai parantamaan sairaita, niin se ei tarkoita sitä, että Herran Jeesuksen opetuslapset paransivat sairauksia tai ajoivat ulos riivaajia. On kyse siitä, että kun Herran Jeesuksen nimessä uskova rukoilee sairaan puolesta ja sairas parantuu, niin Herra Jeesus parantaa sairaan eikä uskova. Samoin kun uskova ajaa riivaajan ulos riivatusta Herran Jeesuksen nimessä, niin uskova ei häntä ajanut, vaan Herra Jeesus Pyhässä Hengessä ajaa ulos riivaajahenget.

 

Kun Herran Jeesuksen opetuslapsi ajaa ulos riivaajahenkiä sekä rukoilee sairasten puolesta Herran Jeesuksen nimessä, niin Herran Jeesuksen nimessä on se voima, jonka kautta Jumalan Pyhä Henki parantaa ja karkottaa demonit pois riivatuista. 

 

Ristiriita ja valhe. Ohjelmassa Jalovaara sanoi, että Kallion kirkon alttarilla kävi noin sata riivattua ihmistä. Jalovaaran mukaan nämä ihmiset itse kertoivat olevansa riivattuja. Sen tähden Jalovaara sanoi vapauttaneensa heidät riivaustilasta. Jalovaara toi vielä sen esille, että hänellä on henkien erottamisen armolahja.

 

Dokumentin kohun jälkeen hän muutti lausuntoaan sanomalla että hän on tehnyt rukoustyötä satojentuhansien suomalaisten kanssa ja kohdanneensa vain muutaman ihmisen, joissa on ollut paholainen. Muut ovat olleet sairaita. Tämä tarkoittaa sitä, että hän valehteli dokumentissa, sillä dokumentin mukaan pelkästään yhdessä kokouksessa oli ollut noin sata riivattua, joka sitten myöhemmin muuttui vain muutamaksi riivatuksi koko hänen palvelutyönsä ajalta.

 

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Pirkko Jalovaaran henkien erottamisen armolahja ei ole Jumalan antama ja vaikuttama, sillä ei hän muuten voisi valehdella ja antaa täysin ristiriitaisia tietoja riivattujen lukumäärästä. Hän ei selvästikään kykene erottamaan riivattuja, jonka todistaa hänen ristiriitaiset ja valheelliset lausuntonsa.

 

On paljon mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä, jotka luulevat että heissä on demoni, vaikka heissä ei ole mitään demonia. Mieleltään sairastunut ihminen voi luulla, että hänessä on riivaaja vaikka hänessä ei olekaan demonia. Kun sitten hänestä aletaan "ajamaan ulos demoneja, niin hän voi kokea jonkin asteista vapautumista tai luulla, että demonit lähtivät hänestä ulos. Ihmisten antama huomio jota hän sai osakseen antoi hänelle väärän kokemuksen ja tuntemuksen ja niin hän saattaa kuvitella, että demoni lähti hänestä ulos, vaikka hänessä ei ollutkaan demonia. Jalovaaran kokouksessa tapahtuu varmasti paljon edellä kuvatun kaltaista toimintaa.

 

Se on totta ettei psykologia ja lääketiede kykene auttamaan riivattuja, mutta yhtä vähän Jalovaara voi heitä auttaa, sillä hän ei edes tiedä kuinka monta riivattua hän on tavannut elämässään.

 

Valheparantumiset

 

Dokumentissa kerrottiin miehestä joka luuli parantuneensa eturauhassyövästään Jalovaaran rukouksen kautta. Kyseinen mies kuitenkin menehtyi syövän takia. Ennen kuolemaansa mies kävi useissa tapahtumissa todistamassa kuinka hän oli parantunut, vaikka todellisuudessa hän ei parantunutkaan. Miehen perhe ei uskonut ihmeparantumiseen, jonka seurauksena mies etääntyi perheestään.

 

Silloin kun on kyse valhevoimista ja riivaajahenkien toiminnasta, niin sen tyypillisiä piirteitä ovat ns. valheparantumiset. Näissä valheparantumisissa joissakin tapauksissa ihminen luulee parantuneensa, vaikka ei ole todellisuudessa ollenkaan parantunut. Sitten on olemassa sellaisia valheparantumisia, joissa riivaajahenget ihan oikeasti parantavat ihmisen jostakin sairaudesta, mutta sairastuttaa ihmisen kuitenkin uudestaan, joka voi johtaa jopa kuolemaan.

 

Epäterveen uskon ja valhehenkien vaikutusta on se kun epäterveessä uskossa oleva ihminen saa jonkunlaisen yliluonnollisen kokemuksen valhehenkien vaikutuksesta, niin joissakin tapauksissa hän saattaa alkaa vieroksumaan lähimmäisiään ja etääntyy heistä. Tällaista käytöstä tapahtuu hyvin usein. Valhehenget johtavat häntä pois omaisten läheisyydestä, niin että valhehenget saavat hänet eksymään yhä syvemmälle kavalaan ja turmiolliseen eksytykseen.

 

MOT dokumentin motiivit

 

Dokumentin tekijöiden motiivi oli selvästi nähtävissä. He halusivat mustamaalata Pirkko Jalovaaran toimintaa. Samoin dokumentin tekijät haastattelivat ohjelmassa ihmisiä kirkon sisältä, jotka eivät edusta Raamatun sanan totuuden mukaisia arvoja, vaan päinvastoin avoimesti kapinoivat Raamatun sanan opetusta vastaan.

 

MOT dokumentin tekijöiden motiivit ohjelman tekemiselle nousivat nähdäkseni Raamatun totuuden vastustamisesta. He kuvittelivat Jalovaaran edustavan ns. Raamatun konservatiivista siipeä (Raamatun sanan totuutta) ja ohjelman kautta pyrittiin luomaan negatiivinen kuva ihmisiä kohtaan, jotka uskovat Raamatun sanan totuuteen.

 

Ohjelman tekijöiden valitsemat muut haastateltavat edustavat pääosin ns. liberaalia suuntausta, jonka pyrkimys on romuttaa ja tuhota Raamatun mukainen terve ja totuuteen perustuva usko.

 

Ymmärrän myös sen motiivin, että jumalaton ihminen ei ymmärrä Raamatun opettamaa todellisuutta riivaajahenkien todellisuudesta ja siitä näkökulmasta katsoen  toimittajat halusivat paljastaa "demoni puoskaroinnin".

 

Ohjelman motivaatio ei siis ollut kaikilta puolin puolueeton ja puhdas. Ohjelmasta kävi kuitenkin ilmi Jalovaaran epäraamatullinen toiminta. Tarkoitukseni ei ole lyödä, mustamaalata tai panetella Pirkko Jalovaaraa, vaan tuoda esille se, että Raamatun opetuksen valossa Jalovaara ei edusta Raamatullista uskoa Herraan Jeesukseen. Todisteet Jalovaaran epäraamatullisesta toiminnasta eivät tietenkään ole yksin MOT ohjelman varassa, sillä hänen opetuksensa ja toimintansa on ristiriidassa Jumalan sanan kanssa.

 

Elämme lopunajassa, jossa kaikenlaiset eksytykset eksyttävät ihmisiä. Uskon myös että Jumalakin voi sallia asioiden valoon tulemisen monella tavalla, kuten esimerkiksi kävi Markku Koiviston tapauksessa, jossa median kautta paljastettiin hänen syntinsä (jota hän teki tietoisesti vuosia) koko Suomen kansalle ja sitä kautta myös Jumalan seurakunnalle.

 

Koska Koivisto ei jatkoi useita vuosia syntistä elämäänsä eikä tehnyt siitä parannusta, niin Jumala salli sen tulevan päivänvaloon median kautta. Uskon että samasta asiasta on kyse Pirkko Jalovaaran kohdalla, sillä jos uskovat ovat hiljaa, eivätkä kerro totuutta, niin silloin kivetkin huutavat, eli asia tuodaan esille toista kautta.

Jalovaaran "voitelun" lähde ja tausta

Jalovaara sanoo opetuksiensa ja toimintansa perustuvan Jumalan sanaan. Raamattu kehottaa tutkimaan ja koettelemaan kaiken toiminnan, jonka opetetaan perustuvan Jumalan sanaan. Tutkimalla ja koettelemalla Jalovaaran opetusta ja toimintaa huomasin siinä esiintyvät ristiriidat Raamatun kanssa, joita tuon esille tässä kirjoituksessa. Kyseessä ei ole Jalovaaran parjaaminen tai mustamaalaaminen, vaan Raamatun mukaisen koettelemisen tuloksena syntynyt väärien opetuksien ja ristiriitojen paljastaminen. Herran Jeesuksen opetuslapsena totta kai rakastan Jalovaaraa lähimmäisenäni niin kuin Raamattu opettaa.

Pirkko Jalovaara on kertonut että kun hän kävi John Wimberin rukoiltavana, niin valtavan suunnaton voima tuli häneen. Wimber rukoili Jalovaaralle sairasten parantamisen armolahjaa, jolloin Pirkko tunsi taas saman voiman.

Jalovaara sai "voitelunsa" Wimberin kautta. Kun tutkimme Wimberin taustoja, niin saamme selville, että Wimberin "voitelu" ei ollut Jumalasta, vaan pimeyden henkivalloista.

John Wimber oli eräs New Wine (uuskarismaattisuuden) liikkeen edustajia, jonka vaikutus on ollut merkittävä uuskarismaattisuudessa. John Wimber opetti, että Pyhän Hengen työ ei ole sidottu Raamatun kirjoituksiin, vaan voi mennä sen yli meidän kokemustemme kautta. John Wimberin kokemuskristillisyys johti hänet mystiseen okkultiikkaan sillä Wimber sanoi Pyhän Hengen työksi muun muassa näitä asioita: ilmeneekö kädessä lämpöä, aura (valo) pään päällä, kihelmöinnin tunne, käsien (jalkojen, kehon) vapina, tärinää kehossa, kaatumista voitelun alle, sähkövirtojen kokemista kehossa, ihon rypistymistä, valoa kasvoissa, vaikerointia ja transsiin joutumista jne. John Wimber opetti myös, että Pyhä Henki toimi Neitsyt Marian kautta tapahtuneissa parantumisissa.

John Wimber opetti okkultiikkaa sekä hyväksyi demonisten henkien toiminnan Neitsyt Maria kultin ympärillä. Uusi voitelu johdatti Wimberin okkultiikkaan, koska hän ei hyväksynyt sitä voitelua ja järjestystä, jonka mukaisesti Pyhä Henki toimii ja vaikuttaa. Todellinen Jumalan palvelija ei sekoita demonisia neitsyt Marian kautta tapahtuvia parantumisia Jumalan työksi, koska neitsyt Marian kautta tapahtuvat parantumiset tapahtuvat demonien kautta, ei Marian.

John Wimber todisti ihmeiden ja merkkien olemassaolon kirkkohistoriasta ja listasi kirkkohistorian henkilöitä ja liikkeitä, joissa vaikutti Jumalan voima: Hilarion erakkomunkki, Augustinus, Paavi Gregorius I Suuri, Fransiskus Assisilainen, Valdolaiset, Vincent Ferrer(Dominkaanmunkki), Martin Luther, Ignatius Loyola(Jesuiittojen perustaja), John Wesley, Jausenistit (katolilainen lahko), Shakerit (vapisija-liike), Edward Irving ja Neitsyt Marian tekemät ”ihmeet ja parantumiset” Lourdesissa Ranskassa.

Wimberin teologia oli katolista teologiaa. Katolinen teologia on synkretismiä, jossa pakanauskontojen ja kristinuskon opetukset ovat sekoitettu keskenään. Wimber sekoitti ja yhdisti asioita keskenään, jotka eivät kuulu yhteen. Wimber hyväksyi katolisen demonisen Marian palvonnan vaikuttamat parantumiset Jumalan tekoina, mitä ne eivät suinkaan ole. Wimber sotki myös idän uskontojen oppeja teologiaansa. Wimberin kristillisyyttä voi kuvata sanoilla; mystillinen kristillisyys. Jumalan Pyhä Henki johtaa ihmistä totuuteen eikä epäjumalanpalvelukseen, jota katolisuus ja idän uskonnot edustavat. Vaikka Wimber opetti joissain kohdin myös oikein niin hän oli silti väärä profeetta, koska oikea profeetta ei sotke epäjumalanpalvelusta Jumalanpalvelukseen.

John Wimberissä vaikutti kundalinivoima. Toronto uudistuksessa vaikutti ihan samanlaisia ilmiötä kuin Wimberin toiminnassa. Toronto uudistuksen "voitelu" oli kundalinivoimaa, eli saatanan valhevoimaa. 1990-luvun puolessa välissä Toronto uudistus rantautui Suomeen.

Koin Pyhässä Hengessä, että minun täytyi koetella tuota ilmiötä ja siksi kävin 1990- luvun puolessa välissä esim. Jyväskylässä, Joensuussa vapaaseurakunnan kesäjuhlilla sekä Turun vapaaseurakunnassa kaksi päivää kestäneessä Toronto uudistus seminaarissa. Kävin myös muissa kokouksissa, joissa vaikutti Toronto uudistuksen manifestaatioita (ilmiöitä).

Huomasin ettei Toronto uudistus ollut Jumalasta, vaan saatanallinen eksytys, jossa riivaajahenget eksyttivät ihmisiä kundalinivoiman kautta aiheuttaen erilaisia ilmiöitä kuten hillitöntä naurua, kouristelua, nykimisen kaltaisia pakkoliikkeitä, eläinääntelyä, transsinkaltaisia tiloja jne.

Itämaisissa uskonnoissa vaikuttaa kundalinivoima, jossa käärme-energia ja voima vaikuttaa ihan samanlaisia ilmiöitä kuin mitä tapahtui Toronto uudistuksessa. On epäilemättä kiistatonta, että Toronto uudistus ja kundalinivoima on yksi ja sama "voitelu". Kyseessä on riivaajahenkien valhevoima.

Raamatun todistuksen valossa on päivänselvää, että John Wimber oli väärä profeetta, sielunvihollisen eksyttämä, joka toimi riivaajahenkien valhevoiman kautta.

Raamattu paljastaa meille selkeästi, että Toronto uudistuksen "voitelu" oli riivaajien valhevoimaa.

Mark 1:26 Ja saastainen henki kouristi häntä ja lähti hänestä huutaen suurella äänellä.

Mark 9:20 Niin he toivat hänet hänen tykönsä. Ja heti kun hän näki Jeesuksen, kouristi henki häntä, ja hän kaatui maahan, kieritteli itseään, ja hänestä lähti vaahto.

Luuk 9:42 Ja vielä pojan tullessakin riivaaja repi häntä ja kouristi kovin. Mutta Jeesus nuhteli saastaista henkeä ja paransi pojan ja antoi hänet takaisin hänen isällensä.

Alkutekstin mukaan kyse oli kouristelusta, vääntelystä ja nykimisestä. Raamattu kertoo meille riivaajahengen vaikutuksista, johon kuuluu pakkoliikkeet, vääntely ja kouristelu, eli ihan samat tuntomerkit kuin mitkä vaikuttivat Toronto uudistuksessa.

Yhdessäkään kohtaa Raamattu ei opeta, että kun Raamatun Jumala koskettaa ihmistä, niin Hän repii, riepottelee, kouristelee ja vaikuttaa voimakkaita pakkoliikkeitä ja nykimistä ihmisessä. Toronto uudistus oli kavala, mutta läpinäkyvä saatanallinen eksytys.

1 Tim 4:
1 ¶ Mutta Henki sanoo selkiästi, että viimeisillä ajoilla muutamat luopuvat uskosta ja ottavat vaarin viettelevistä hengistä ja perkeleiden opetuksista,
2 Niiden kautta, jotka ulkokullaisuudessa valheenpuhujat ovat, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty, (Biblia 1776)

Biblian teksti on tarkasti alkutekstin mukainen. Raamattu sanoo, että viimeisinä päivinä, jotkut uskovat luopuvat uskosta ottaen vaarin viettelevistä riivaajahengistä antautuen riivaajahenkien opetuksen ja toiminnan vaikutuksen alaisuuteen.

Elämme lopunajassa, viimeisten päivien aikaa, jossa eksytyksen aallot seuraavat toinen toisiaan koittaen eksyttää ihmisiä valhevoiman ihmeiden ja tunnustekojen kautta luulemaan, että he palvelevat Raamatun Jumalaa, vaikka heidät on eksytetty palvelemaan ja palvomaan saatanaa.

Jos rakastat Isä Jumalaa sekä Messias Herraa Jeesusta ja tutkien koettelet kaiken Jumalan sanan totuuden avulla Pyhässä Hengessä, niin silloin et eksy, vaan saat kasvaa ja vaeltaa totuuden tiellä.

Jalovaaran "usko". Jalovaara ei saanut "voiteluaan" Jumalalta, vaan riivaajahengiltä. Kuten edellä kävi ilmi, niin Wimberissä vaikutti pimeyden henkivallat, eikä hänen siirtämänsä voima Pirkkoon tietenkään ollut Jumalasta. Jalovaaran saama kundalinivoima paljastaa sen ettei kyse ole Jumalan voimasta, vaan eksyttävästä hengestä.

Kun tutkimme Pirkon ajatuksia uskosta, niin huomaamme ettei se ole Raamatun mukaista. Tämäkin paljastaa sen, että Pirkon voima ei ole Jumalan voimaa.

Riivaajien ulos ajaminen uskovista. John Wimber opetti vastoin Jumalan sanan opetusta, että uudestisyntyneessä uskovassa, jossa asuu Pyhä Henki voi myös asua demoneita (riivaajahenkiä). Jalovaara sai voitelunsa Wimberiltä ja siksi myös Jalovaara opettaa harhaoppia, että uskovassa ihmisessä voi asua demoneita. Raamatun sanan opetuksen mukaan Herran Jeesuksen opetuslapsissa ei voi asua riivaajahenkiä.

Kultahiput. Sana-lehdessä (lokakuun nro.) Pirkko Jalovaara ilmoitti, että hänen rukoustilanteissa kultahiput materialisoituivat ihmisten iholle.

Jumala ei tee kultahippu ihmeitä, eikä materialisoi kultahippuja ihmisten iholle. Kyseessä on sielunvihollisen eksytys, jonka tarkoitus on johdattaa ihmisiä harhaan.

Pyhäinjäännös. Pirkko Jalovaaran kirjassa "Rukous on elämäni" hän kertoo kuinka tapasi ortodoksikirkon nunna Teresan, joka antoi Pirkolle rukousnauhan. Pirkko kertoo kirjassaan, että hän on alkanut toteuttaa sisar Teresan opetuksia. Pirkko kertoi, että kun hän vieraili Zgorskin luostarissa ja oli entisen luostarin johtajan arkun äärellä, niin hän koki ja tunsi suuren Jumalan läheisyyden ja lämpimän kosketuksen.

Raamattu kieltää yhteyden vainaja- ja tietäjähenkiin, eikä uskovilla saisi olla kuolleiden ihmisten pyhäinjäännöksiä. Riivaajahenget vaikuttavat pyhäinjäännösten kautta antaen ja jakaen sitä kautta valhevoimaansa ihmisille. Jalovaaran oma todistus paljastaa hänet pimeyden lähettilääksi. Wimberin okkultistinen voima siirtyi Jalovaaraan, joka levittää pimeyden valhevoimaa ympäristöönsä ja ihmisiin.

Kaataminen

Pirkko Jalovaara rukoilee ihmisten puolesta ja kaataa heitä. Rukoustilanteissa ihmisten taakse menevät kiinniottajat, jotka ottavat kiinni kaatuvia ihmisiä. Raamatussa ei ole missään kohtaan opetusta, että uskovien tulee rukoilla ihmisten puolesta, jonka seurauksena ihmiset kaatuvat.

Kun Jumala koskettaa ihmistä tai "kaataa" ihmisen, niin siinä ei tarvita kiinniottajia, sillä Jumala ei loukkaa ja satuta ihmistä koskettaessaan ihmisiä.

Kaatuminen tapahtuu yleensä kun ihminen itse kaatuu, koska hän ei kehtaa jäädä seisomaan, kun muut ihmiset kaatuvat vierellä. Kuten Raamatun riivaustapauksista kävi ilmi, niin saatanakin kaataa ihmisiä maahan. Osa kaatumistapauksista on riivaajahenkien aiheuttamaa, jossa henkivallat kaatavat ihmisen maahan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaatuva ihminen olisi riivattu, vaan että henkivalta kaataa hänet kumoon ja antaa hänelle valhekokemuksen, jota ihminen luulee Jumalan kosketukseksi.

Raamatussa on opetusta myös siitä, että Jumala kaatoi ihmisiä maahan, mutta missään tilanteessa ei ollut kyse, että uskovat olisivat rukoilleet ihmisen puolesta. Rukousjonoissa kaataminen takana olevien käsivarsille on epäraamatullista toimintaa, joka avaa ovia sielullisuudelle sekä riivaajille. Raamattu ei opeta ihmisten kaatamista rukouksen kautta, enkä usko, että Jumala itse toimisi yli sen minkä Hän on itse kirjoituttanut Raamattuun.

1 Kor 4:6 Tämän olen, veljet, sovittanut itseeni ja Apollokseen, teidän tähtenne, että meistä oppisitte tämän: "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on," ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan.

Raamattu varoittaa selvästi että kun ihminen toimii yli kirjoitusten, eli sen mukaan mitä Raamattu ei opeta, jota ihminen kuitenkin pitää Raamatun mukaisena, vaikka se ei ole sitä, niin silloin ihmisen sydämeen astuu pöyhkeys, eli ylpeys.

Pyhä Henki kirkastaa Herraa Jeesusta

Joh 16:
13 Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
14 Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

Väärä voitelu painottaa ja keskittyy pimeyden töihin, jossa puhutaan demoneista ja riivaajista enemmän kuin Raamatun Jumalasta. Raamatun Pyhä Henki kirkastaa ja keskittyy Herraan Jeesukseen, ei saatanaan ja riivaajahenkiin. Jalovaaran toiminnan keskipisteenä näyttää olevan demonien ulos ajaminen sekä riivaajahenkien toiminta. Jalovaara ei julista pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, että ihmiset tekisivät parannuksen ja uskoisivat Herraan Jeesukseen. Sen sijaan Jalovaara keskittyy pimeyden töihin.

Todellinen Raamatun Jumalan palvelija julistaa evankeliumia, kun hän rukoilee sairasten puolesta tai ajaa ulos riivaajia Herran Jeesuksen nimessä.

Raamattu opettaa Herran Jeesuksen opetuslapsia julistamaan evankeliumia, rukoilemaan sairasten puolesta ja ajamaan riivaajia ulos. Väärä karismaattisuus eroaa Raamatullisesta karismaattisuudesta (armolahjojen toiminta) siinä, että oikea ja Raamatullinen armolahjojen toiminta keskittyy evankeliumin, eli pelastussanoman julistamiseen Herran Jeesuksen veren, sovitustyön, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Samoin oikea ja terve Raamatullinen karismaattisuus keskittyy myös Raamatun sanan totuuden opettamiseen, niin kuin Raamattu sanoo.

Pyhä Henki kirkastaa Herran Jeesuksen ja silloin aina armolahjojen toimiessa Pyhän Hengen vaikutuksesta, Pyhä Henki vaikuttaa myös Jeesus keskeisen totuuden sanan julistuksen ja opetuksen.

Vaikka väärää karismaattisuutta ikävä kyllä esiintyy, niin emme saa hyljeksiä ja torjua Jumalan todellista Pyhän Hengen työtä ja armolahjojen toimintaa. Ikävä kyllä jotkut uskovat torjuessaan väärän karismaattisuuden saattavat tulla niin yliherkiksi, että he eivät suostu hyväksymään myöskään aitoa ja oikeata Pyhän Hengen vaikuttamaa armolahjojen toimintaa.  Lasta ei saa heittää pois pesuveden mukana!

Eksytys

2 Kor 11:
13 Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi.
14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.

Raamattu opettaa todella selkeästi, että saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi eksyttäen ihmisiä valhevoiman kautta luulemaan, että he ovat Jumalan palvelijoita, vaikka he ovat eksyneet palvelemaan riivaajahenkiä.

Matt 7:
15 ¶ Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
21 ¶ Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’
23 Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.

Väärät profeetat ovat pukeutuneet lammastenvaatteisiin, mutta he ovat sydämessään pahan palveluksessa. Raamatun sanan mukaan, jotkut ovat jopa Jeesuksen nimen kautta tehneet voimallisia tekoja, ajaneet ulos riivaajia sekä ovat ennustaneet luullen sitä profetoimiseksi.

Edellä oleva Raamatun kohta todistaa sen, että moni ihminen on eksytetty siihen luuloon, että hän palvelee Jumalaa, vaikka hänen "voitelunsa" takana vaikuttaa riivaajahenget. Riivaajien ulos ajaminen uskovista ihmisistä on yksi eksytyksen merkeistä.

Kun tutkimme Raamattua niin huomaamme erään hyvin tärkeän asian. Raamatun mukaan yksikään riivattu, joka kärsii riivaajien aiheuttamasta sairaudesta tai joka oli riivattuna demonien asuessa hänen sisimmässään, ei itse tullut pyytämään sairaudesta parantumista tai että hänestä ajettaisiin ulos riivaajahenki. Riivaajahenget pitivät ihmisen täydellisesti pahuuden vallassa pyrkien pitämään heidät pois pelastuksesta ja Raamatun Jumalan avun vaikutuspiiristä.

Raamatun mukaan muut ihmiset toivat riivattuja Herran Jeesuksen luokse, mutta riivatut eivät itse lähestyneet Herraa Jeesusta. Kun olen kuunnellut Pirkko Jalovaaran opetuksia, niin hän kehottaa ihmisiä etsimään itsestään riivaajia sekä riivaajahenkien aiheuttamia sairauksia. Tämä on kuitenkin Raamatun opetuksen mukaan mahdotonta sillä riivattu ei kykene itse etsimään apua silloin, jos riivaajahenki asuu hänessä tai jos riivaajahenki vaikuttaa ihmisessä jonkin sairauden kautta.

Raamatun sanan todistuksen valossa Jalovaaran toiminta on eksytystä ja epäraamatullista toimintaa. Jalovaara toimii vastoin Raamatun sanan opetusta, koska hänelle annettu "voitelu" tuli valheen hengiltä. Jalovaara sanoo opetuksensa perustuvan Raamattuun, mutta Raamatun sanan todistus paljastaa, että hänen toimintansa ja opetuksensa eivät perustu Raamatun sanan totuuteen.

Ihminen joka ei tunne Jumalan sanan opetusta voi hämääntyä uskomaan Jalovaaran opetuksia, koska hän kyllä käyttää Jumalan sanaa opetuksissaan, mutta vääristää sen mitä Raamattu todella opettaa. Tämä tulee selkeästi esille esim. siinä kun hän opettaa "riivattuja" itse tunnistamaan riivaajahenget ja kehottaa näitä ihmisiä tulemaan vapautetuiksi. Raamatun sana todistaa, ettei riivatut ihmiset pysty ja kykene itse lähestymään Jumalaa ja pyytämään apua, siksi Raamatussa on kehotus mennä ja ajaa ulos riivaajahenget, niistä ihmisistä, joissa ihan oikeasti on riivaajahenget.

Jalovaara sanoo, että hänellä on henkien erottamisen armolahja ja hän kuitenkin toimii vastoin Jumalan sanaa demoni ja riivaaja opetuksissaan. Tämä kertoo ja paljastaa sen, että todellisuudessa hänellä ei voi olla henkien erottamisen armolahjaa, koska hän ei edes ymmärrä sitä, että riivattu ei voi itse itseään auttaa eikä analysoida sitä mikä hänessä vaikuttaa, eikä pyytää apua, koska hän on täysin riivaajahenkien vallassa sekä kontrollissa.

Jalovaara sanoi tuntevansa onko ihmisessä paha henki vai ei, koska hänellä on henkien erottamisen armolahja. Kun kerran Jalovaara erehtyy jo siinä, että riivattu ei voi tulla itse pyytämään apua ja vapauttamista, niin kuinka hän voi kyetä erottamaan onko ihmisessä riivaajahenkeä vai ei. Samoin Jalovaara ei ymmärrä sitä, että uskovassa (Herran Jeesuksen opetuslapsi) ei voi asua riivaajahenkiä. Raamatun sanan todistuksen valossa Jalovaaralla ei ole henkien erottamisen armolahjaa.

Jalovaaran menetelmä perustuu paljolti siihen, että hän opettaa millaisia ovat riivauksen merkit ja kehottaa ihmisiä tunnistamaan niitä itsessään, jonka seurauksena he voivat sitten  itse tulla hakemaan apua ja vapautusta riivaajista. Hänen menetelmänsä on vastoin Raamatun opetusta.

Jalovaara sanoi, että ihmiset itse ovat sanoneet hänelle, että heissä on riivaajia. Raamatussa Herra Jeesus puhutteli aina riivaajia ja käski heitä tulemaan ulos riivatusta. Raamatun opetuksen mukaan riivatut eivät itse kertoneet ja sanoneet, että heissä on riivaajia, eivätkä riivatut itse pyytäneet apua. Jalovaaran opetus on ristiriidassa Jumalan sanan opetuksen kanssa.

Jalovaaran riivaajien ulos ajamiset täyttävät eksytyksen merkit. Ei ole sattumaa, että Raamattu liittää riivaajien ulos ajamisen eksytykseen ja valhehengen toimintaan Matteuksen evankeliumin luvussa 24 koskien lopunaikaa. Ajassamme vaikuttaa monella tavalla riivaajien ulosajo buumi, jossa koitetaan ajaa ulos riivaajia jopa Herran Jeesuksen opetuslapsista, joissa ei voi edes asua riivaajia.

Silloin kun Uuden Liiton aikakaudessa jumalattomista ihmisistä ajetaan ulos riivaajia ilman pelastuksen evankeliumin julistamista tai uskovista, joissa ei voi edes asua riivaajia koitetaan ajaa ulos riivaajia, niin kyse on eksytyksestä.

Jalovaara voi olla ihan vilpitön, haluten auttaa ihmisiä, mutta ikävä kyllä hänen saamansa voitelu tuli mieheltä, joka levitti kundalinivoimaa, eli riivaajahenkien valhevoimaa. Jalovaara on eksynyt tai eksytetty luulemaan, että voitelu mikä hänellä on olisi Jumalasta.

Raamatun sanan todistuksen valossa sekä Jalovaaran oman toiminnan ja todistuksen kautta on selvää, että Jalovaara on eksynyt pois totuudesta käyttäen valhevoimaa ihmisten parantamiseen.

Jumala on suurempi kuin väärä voitelu

Matt 24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

Matt 24:24:ssa Herra Jeesus puhui lopunajan tapahtumista, jotka tapahtuvat vähän ennen Hänen tulemustaan. Raamatun sanan mukaan lopunaikana on jonkin verran vääriä profeettoja liikkeellä jotka tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä. Tästä syystä Herran Jeesuksen opetuslasten on varoitettava eksyttäjistä, ettei kukaan eksyisi näihin kavaliin eksytyksiin.

Eksytyksen paljastamisessa tulee olla täysin varma siitä, että paljastuksen kohde on ihan oikeasti eksyttäjä, toimien valhevoiman avulla. Emme saa sanoa ihmistä eksyttäjäksi ja valhevoiman välittäjäksi, jossa vaikuttaa Jumalan Pyhä Henki, uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Jos sanomme jotakin henkilöä eksyttäjäksi ja valhevoiman levittäjäksi, joka on aito Herran Jeesuksen opetuslapsi, niin olemme tehneet syntiä, josta tulee tehdä parannus. Uskovien keskellä esiintyy aina silloin tällöin vääriä väitteitä, joiden kautta jotakin todellista Herran Jeesuksen opetuslasta mustamaalataan ja panetellaan valhevoiman levittäjäksi ja eksyttäjäksi.

Jos ja kun esitetään väite ja tehdään paljastus, että joku on valhevoiman levittäjä ja eksyttäjä, niin se täytyy kyetä todistamaan Raamatun opetuksen valossa. Raamatun sanan avulla täytyy pystyä osoittamaan miten ja missä kohtaa ihminen toimii vastoin Jumalan sanaa ja millä tavoin hän eksyttää ja kuinka valhevoima toimii hänessä.

Vaikka lopunajassa on eksyttäjiä ja valhevoiman levittäjiä, niin siitä huolimatta on olemassa myös aitoa ja todellista Jumalan vaikuttamaa Pyhän Hengen voimaa ja armolahjojen toimintaa. Eksytykset eivät saa johdattaa uskovia hylkäämään ja torjumaan aitoja Jumalan vaikuttamia armolahjoja, sillä vain valhevoiman avulla tehdyt ihmeet ja tunnusteot tulee hylätä.

1 Tess 5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;

1 Joh 4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.

Matt 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

Raamattu opettaa, että uskovien tulee koetella kaikki, kaikenlainen sanan opetus, armolahjojen toiminta, henkien koettelu sekä kaikki toiminta, joka tehdään Herran Jeesuksen nimessä.

Kun opimme koettelemaan asiat Raamatun sanan todistuksen kautta, niin silloin emme eksy. Herra Jeesus sanoi, että jos ihminen ei tunne kirjoituksia (Jumalan sana) ja Jumalan voimaa (Pyhä Henki), niin silloin hän eksyy.

Jos haluat vaeltaa Jumalan rakkaudessa ja totuudessa uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin sinä et eksy, eikä sinun tarvitse pelätä eksytyksiä. Herra Jeesus pitää sinusta hyvää huolta, vieden sinut perille Isän kotiin. Muista se että Raamatun Jumala on suurempi kuin  väärä voitelu.

Olenko saanut valhehengestä tartunnan?

Monet uskovat ovat olleet Pirkko Jalovaaran ja muiden samankaltaisten ihmisten rukoiltavana. Monet uskovat kyselevät, että olenko minä saanut riivaajahengistä tartunnan ja kosketuksen tai jopa riivaajan sisälleni heidän toimintansa kautta, kun olin heidän rukoiltavana?

Kerron elävän esimerkin itsestäni. Kun olin uskonelämän alkutaipaleella (olin ollut uskossa n. 2v), niin kävin Jalovaaran ja Juntusen kokouksessa, jossa olin rukousjonossa Juntusen rukoillessa puolestani. Monet kaatuivat, mutta minä en kaatunut, enkä tuntenut mitään erikoista, eikä minuun tullut mitään ulkopuolisia vaikutteita.

Minä etsin Jumalaa ja Hänen totuuttansa kun olin rukoiltavana ja Jumala suojeli minua kaikilta niiltä valheenvoimilta, jotka vaikuttivat Juntusessa ja Jalovaarassa.

Jos olet aidossa uskossa, niin ei rukouksen tai minkään muunkaan toiminnan kautta riivaajahenget pääse sinuun käsiksi. Etkä voi tulla riivatuksi tällaisissa tilanteissa. Jumala suojelee omiaan. Varsinkin uskonalkutaipaleella kun emme tunne Jumalan sanan opetuksia, niin uskova voi etsiä Jumalaa vääristä paikoista, joissa toimii eksyttäjät riivaajahenkien valhevoiman kautta. Jumala kuitenkin suojelee omiaan, eikä uskovan sisälle pääse yksikään demoni.

Jos olet ollut mukana tällaisissa kokouksissa ja olet saanut kosketuksen siellä, niin se johtuu joko sielullisesta kokemuksesta (olet saattanut sielullisesti kaatua jne.) tai siitä että esim. riivaajahenget ovat kaataneet sinut tai olet saanut jonkun muun kokemuksen, jonka riivaajahenget ovat sinulle antaneet.

Jos tällaisissa kokouksissa riivaajahenget ovat kaataneet tai jollakin muulla tavalla koskettaneet sinua esim. hillitön nauru, nykivät pakkoliikkeet jne. niin kyse ei ole siitä, että riivaajahenki olisi mennyt sisimpääsi, vaan siitä että riivaajahenki vaikutti sinussa tiettyjä asioita. Otan asiaa valaisevan esimerkin:

Riivaajahenget kykenevät vaikuttamaan ihmisen mieleen sekä ulkopuolelta käsin kaatamaan ihmisen ja aikaansaamaan hillitöntä naurua ja pakkoliikkeitä jne. Edellä olevat asiat eivät ole sama asia kuin olla riivatussa tilassa. Silloin kun ihminen on riivatussa tilassa, niin se tapahtuu tietoisen saatanalle antautumisen kautta, tai kun ihminen on ylittänyt tietyn rajan kapinassaan Raamatun Jumalaa vastaan.

Tämä kapinan raja on sellaista toimintaa missä ihminen haluaa elää vastoin Jumalaa, pilkaten Jumalaa ja sydämessään etsii yhteyttä riivaajahenkien kanssa.

Raamatun opetuksen mukaan kenessäkään uudestisyntyneessä uskovassa ei voi asua riivaajahenkiä. Jos siis olet ollut joskus mukana epäterveessä toiminnassa, joka on perustunut valhehenkien toimintaan ja olet aidossa uskossa Herraan Jeesukseen, niin mikään paha ei pääse sinun sisällesi.

Jumala tietenkin haluaa ettemme käy enää sellaisissa paikoissa, kun meille on selvinnyt että on kyse valhehenkien toiminnasta, eikä Jumalan toiminnasta. Samoin kaikki opetus, jonka olet saanut sieltä tulisi hylätä. Irtisanoudu Herran Jeesuksen nimessä sellaisesta toiminnasta, jossa toimitaan valhevoiman avulla. Muista että Jumala on suurempi kuin väärä voitelu.

Maailman pilkka

Jalovaaran opetus ja toiminta on epäraamatullista. Ikävää on se, että monet ihmiset rinnastavat Jalovaaran toiminnan Raamatulliseksi uskoksi. Näin monet ihmiset pilkkaavat Raamattua, Jumalaa ja uskovia väärin perustein, sen tähden kun Jalovaara toimii vastoin Jumalan sanan opetusta. Jalovaaran kannattajat ja Pirkko varmaankin pitää itseään ihmisenä, joka kärsii pilkkaa Jumalan tähden, vaikka todellisuudessa pilkka tulee sen takia, kun hän toimii epäraamatullisesti vastoin Jumalan sanan opetusta.

Raamattu opettaa, että autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Samoin Raamattu sanoo, että jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkauden ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne. Uskovan ihmisen ei tulisi kärsiä maailman ihmisten pilkkaa pahantekijänä, vaan jos hän kärsii Herran Jeesuksen opetuslapsena totuuteen uskoen, niin sitä ei tarvitse hävetä, vaan tulee ylistää Jumalaa sen tähden.

2 Kor 6:
1 ¶ Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi.
2 Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut". Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.
3 Me emme missään kohden anna aihetta pahennukseen, ettei virkaamme moitittaisi,
4 vaan kaikessa me osoittaudumme Jumalan palvelijoiksi: suuressa kärsivällisyydessä, vaivoissa, hädissä, ahdistuksissa,
5 ruoskittaessa, vankeudessa, meteleissä, vaivannäöissä, valvomisissa, paastoissa;
6 puhtaudessa, tiedossa, pitkämielisyydessä, ystävällisyydessä, Pyhässä Hengessä, vilpittömässä rakkaudessa,
7 totuuden sanassa, Jumalan voimassa, vanhurskauden sota-aseet oikeassa kädessä ja vasemmassa;
8 kunniassa ja häpeässä, pahassa maineessa ja hyvässä, villitsijöinä ja kuitenkin totta puhuvina,
9 tuntemattomina ja kuitenkin hyvin tunnettuina; kuolemaisillamme, ja katso, me elämme, kuritettuina emmekä kuitenkaan tapettuina,

10 murheellisina, mutta aina iloisina, köyhinä, mutta kuitenkin monia rikkaiksi tekevinä, mitään omistamatta, mutta kuitenkin omistaen kaiken.
11 ¶ Suumme on auennut puhumaan teille, korinttolaiset, sydämemme on avartunut.
12 Ei ole teillä ahdasta meidän sydämessämme, mutta ahdas on teidän oma sydämenne.
13 Antakaa verta verrasta-puhun kuin lapsilleni-avartukaa tekin.
14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
15 Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?
16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani".
17 Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani
18 ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias".

Raamatun mukaan todellisia Jumalan palvelijoita pilkataan, mustamaalataan sekä panetellaan. Heitä pidetään villitsijöinä. Heidän yllensä koitetaan asettaa pahaa mainetta kaikenlaisilla valheellisilla ja vääryyden huhuilla sekä juoruilla.

Miten voit erottaa sen onko kyseessä aito Jumalan palvelija vai "väärä profeetta", joka on pilkan kohteena? Raamattu sanoo, että hedelmistään puu tunnetaan. Aidon Jumalan palvelijan kautta tapahtuu Pyhän Hengen vaikuttamia asioita kuten Raamatullinen evankeliumin julistaminen pelastuksesta Herrassa Jeesuksessa, uskon kasvun kautta ihmisen elämä muuttuu koko ajan enemmän Jumalan sanan opetuksen mukaiseksi, hän uskoo ja opettaa niin kuin Raamattu sanoo, sairaita parantuu Pyhän Hengen voiman kautta Herran Jeesuksen nimessä jne.

Väärän profeetan erottaa siitä, että hän ei julista pelastuksen evankeliumia Herrasta Jeesuksesta, hän vääristää Raamatun opetuksen, hän välittää pimeyden valhevoimaa.

Se on totta, että uskovatkin voivat erehtyä vastustamaan Jumalan työtä ja syyllistyä panetteluun ja mustamaalaamaan uskovaa, joka tekee Jumalan valtakunnan työtä.

Kun Raamatullisesti rakkauden ja totuuden Hengessä arvioidaan ja paljastetaan esim. Pirkko Jalovaaran toimintatapoja, taustoja ja opetuksia, niin kyseessä ei ole Jumalan työn vastustaminen, vaan eksytyksen paljastaminen.

Valhevoiman levittäjien ja heidän kannattajiensa eräs vakio puolustustaktiikka on vedota, että uskovat jotka arvostelevat heidän toimintaansa ovat kuin fariseuksia, jotka vastustivat Herraa Jeesusta ja niitä ihmeitä mitä Hän teki.

Raamatun sana kehottaa koettelemaan kaikki henget sekä kaiken mitä tehdään Herran Jeesuksen nimessä. Raamatun sanan totuuden edessä näemme, että Jalovaaran voitelun lähde on saatu kundaliinivoima lähteestä, joka paljasta ja todistaa sen, että hänen kauttaan vaikuttaa sielunvihollisen valhevoima. Samoin Raamatun sanan todistuksen edessä näemme, että Jalovaaran opetus riivaajahengistä ja riivattuna olemisesta on vastoin Raamatun sanan opetusta

Pilkka vääryyden kautta. Eräs saatanan juonista on pukea palvelijansa "uskovan" valheasuun. Valheasun kautta ihmisille uskotellaan että on kyse Raamatun uskovista ja uskosta Raamatun Jumalaan. Nämä valheelliset "profeetat" tekevät kaikenlaisia vääriä tekoja ja asioita vääristämällä Raamatun opetuksen.

Eräitä tällaisia "väärien profeettojen" tekoja ovat esim. pedofilia sekä demonien ulos ajaminen ihmisistä, joissa ei ole demoneita. Tämän tarkoituksena saatana nostattaa vastustuksen todellisia Raamatun uskovia vastaan, koska jumalattomat ihmiset luulevat että kirkkojen pedofiilipapit, sekä puoskari demonien ulos ajajat ja muut eksyttäjät ovat Raamattuun uskovia ihmisiä, vaikka he eivät sitä ole.

Kun kuitenkin väärä mielikuva on annettu, niin ihmiset samaistavat valheellisten väärien profeettojen teot todellisten Raamatun uskovien teoksi. Näin saadaan synnytettyä pilkkaa ja vainoa oikeita uskovia vastaan. Todellisuudessa nämä väärät profeetat valhetekoineen ovat saatanan työkaluja, joiden kautta saatana nostattaa vainoa ja pilkkaa todellisia uskovia vastaan.

Ikävää ja valitettavaa on se että jumalattomat ihmiset eksyvät edellä kuvattuun saatanaan ansaan ja eksytykseen. Pahuuden riivaajahenget ovat eksyttäneet mediamaailman (toimittajat, juontajat, TV- ja radio-ohjelmien tekijät sekä aikakausi ja uutisjulkaisut) ansaan, jossa he koko ajan pilkkaavat Raamattuun uskovia ihmisiä, nostaen esille väärien profeettojen tekoja sekoittaen ne todellisten uskovien teoiksi. Media yleensä paisuttaa, antaa yksipuolison kuvan sekä tahallisesti vääristelee asioita saadakseen todelliset uskovat näyttämään naurunalaisilta, johdattaakseen heidät pilkan ja vainon kohteiksi.

Todellinen evankeliumi

Raamattu opettaa, että Jumala pelastaa ihmisen kadotukseen johtavalta tieltä uiskon kautta Herraan Jeesukseen; Jumala antaa ihmiselle voiman luopua synneistä sekä kuolla synneille; Jumala parantaa sairauksista; Herran Jeesuksen voiman kautta Pyhässä Hengessä ajetaan myös ulos riivaajia ihmisistä joissa niitä on. Jumala siis parantaa sairaita. Jumalan kautta parantumiset tapahtuvat niiden kautta, jotka uskovat Herraan Jeesukseen Raamatun sanan totuuden mukaisesti.

Evankeliumi. Paavali, joka oli Jumalan seurakunnan vainooja, koki Damaskon tiellä kääntymyksen ja tuli sen seurauksena Herraan Jeesukseen uskovaksi. Hänen elämänsä muuttui ja hän alkoi julistamaan tälle maailmalle evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.

Mikä oli se sanoma, jota hän julisti?

Raamattu Jumalan sana ilmoittaa sen näin: Paavali julisti evankeliumia Messias, Herrasta Jeesuksesta, että ihmisten silmät avautuisivat, jotta he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja synnin sekä saatanan vallasta Jumalan tykö, jotta ihmiset saisivat syntinsä anteeksi uskomalla Herraan Jeesukseen.

Raamattu opettaa, että kaikki ihmiset ovat Jumalan kirkkautta vailla. Raamattu opettaa, että synnin orjuuden palkka on iankaikkinen kuolema eli kadotus, jonne joutuvat kaikki ne, jotka eivät halua vastaanottaa pelastusta, joka on Herrassa Jeesuksessa. Herra Jeesus kuoli sinun puolestasi Golgatan keskimmäisellä ristillä, että sinä saisit iankaikkisen elämän.

Miten sinä voit saada osallisuuden iankaikkisesta elämästä sekä syntien anteeksiantamuksesta?

Jeesuksen ristinkuolema ja usko Herraan Jeesukseen on syntien anteeksisaamisen edellytys. Parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava Jeesuksen nimessä. Parannus (metanoeoo = ajatella toisin, muuttua mieleltään ja katua). Parannuksen tekeminen tarkoittaa syntien tunnustamista ja katumista, niin kuin Raamattukin sanoo:" Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä". Parannuksen tekemisen ajatuksena on myös synnin hylkääminen ja ihmisen elämän muuttuminen Jumalan Sanan mukaiseksi.

Ristinkuolema ei tuo ihmiselle automaattisesti syntien anteeksisaamista. Ensin julistettiin evankeliumia Herrasta Jeesuksesta (Jeesuksen veri, kuolema, ylösnousemus) ja ne, jotka tekivät parannuksen ja ottivat Sanan vastaan ja uskoivat Herraan Jeesukseen, niin vain he saavat syntinsä anteeksi. Niille jotka eivät tee parannusta eivätkä usko Jeesukseen, he valitsevat kadotustuomion. Tee siis parannus elämässäsi ja ota vastaan Jumalan ilmainen lahja, joka on pelastus Herrassa Jeesuksessa.

SaulusMedia video: Pirkko Jalovaara ja riivaajakohu

SaulusMedia video Pirkko Jalovaara ja riivaajakohu:

youtube.com/OQ6OUnrZBSA

 

Linkki suositus: Kaatumisilmiöt Raamatun sanan valossa

Petri Paavola

Lähteet:
33/38 Raamattu
Biblia 1776
King James Version 1769
MOT dokumentti kirkon riivaajat
GOD TV - Jalovaara kertoo saaneensa voitelun Wimberiltä
terveyskirjasto.fi
terveyskirjasto.fi

terveyskirjasto.fi
beekmanwine.com
epilepsia.fi
terveyskirjasto.fi

 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker