Nature

Etusivulle | Raamatunopetuksia | Anna palautetta
SaulusMedia |
Petri - Youtube    


Israel365 News ja kolmas temppeli

Ortodoksijuutalaisten media Israel365 News on kirjoittanut sivullaan Jerusalemiin rakennettavasta kolmannesta temppelistä. Israel365 News kirjoitus kolmannesta temppelistä sisältää sellaista informaatiota, jota on syytä käsitellä Raamatun sanan totuuden valossa. Raamatun sana sisältää profetioita kolmannesta temppelistä, mutta ei sillä tavalla miten Israel365 News media kertoo siitä. Raamattu opettaa myös eri tavalla kuin ortodoksijuutalaisuus sen missä muinainen Jerusalemin temppeli sijaitsi. Sydämessäni siunaan Israelia ja rukoilen Israelin puolesta, mutta en siunaa sitä miten ja millä tavalla ortodoksijuutalaiset vääristelevät Jumalan sanan opetusta. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.
 

Sisällys:
Muinainen Jerusalem ja temppeli
Jerusalemin temppelin tuho
Kolmas temppeli profetiassa
Muinainen Jerusalem ja temppeli

Jes 66:23 Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra.

Israel365 News media otti esille yllä olevan Raamatun kohdan kirjoittaen kuinka kuningas Salomo rakensi ensimmäisen pyhän temppelin Moorian vuorelle, joka tunnetaan myös nimellä Temppelivuori - temppelin valmistuminen perustui hänen isänsä kuningas Daavidin suunnitelmiin.

Jes 66:23 puhuu tuhatvuotisen kuningaskunnan ajasta, jossa Herra Jeesus hallitsee Jerusalemista käsin. Tuhatvuotinen kuningaskunnan aika on aikaa, jolloin Jumalan kansa on ennallistettu uskomaan Jumalaan niin kuin Raamattu opettaa. Tämän takia myös sapatti, lepopäivänä viikon viimeisenä päivinä ja seitsemäntenä päivänä on voimassa tuhatvuotisessa kuningaskunnassa,niin kuin näemme sen Jes 66:23 Raamatun kohdasta.

Niin ortodoksijuutalaisetkin kuten myös monet muut ihmiset uskovat Jerusalemin temppelin sijainneen temppelivuoren huipulla. Asia ei kuitenkaan ole niin.

1 Aik 21:

14 Niin Herra antoi ruton tulla Israeliin, ja Israelista kaatui seitsemänkymmentä tuhatta miestä.

15 Ja Jumala lähetti enkelin Jerusalemia vastaan tuhoamaan sitä; ja kun se sitä tuhosi, katsoi Herra siihen ja katui sitä pahaa ja sanoi tuhoojaenkelille: "Jo riittää; laske kätesi alas". Ja Herran enkeli seisoi silloin jebusilaisen Ornanin puimatantereen luona.

16 Kun Daavid nosti silmänsä ja näki Herran enkelin seisovan maan ja taivaan välillä, kädessänsä paljastettu miekka ojennettuna Jerusalemin yli, lankesivat Daavid ja vanhimmat, säkkeihin verhottuina, kasvoillensa.

..........

18 ¶ Silloin Herran enkeli käski Gaadin sanoa Daavidille, että Daavid menisi pystyttämään Herralle alttarin jebusilaisen Ornanin puimatantereelle.

19 Ja Daavid meni sen sanan mukaan, jonka Gaad oli Herran nimeen puhunut.

..........

26 Ja Daavid rakensi sinne alttarin Herralle ja uhrasi polttouhreja ja yhteysuhreja, ja kun hän huusi Herraa, vastasi Herra tulella, jonka hän lähetti taivaasta polttouhrialttarille.

27 Ja Herra käski enkelin pistää miekkansa tuppeen.

28 Siihen aikaan kun Daavid näki, että Herra oli kuullut häntä jebusilaisen Ornanin puimatantereella, uhrasi hän siellä.

 

1 Aik 22:1 ¶ Ja Daavid sanoi: "Tässä olkoon Herran Jumalan temppeli ja tässä alttari Israelin polttouhria varten".

 

Raamatusta näemme sen kuinka Herran käskystä Herran enkeli oli tuhoamassa Jerusalemin kaupunkia Daavidin aikana, sen jälkeen kun Daavid oli vallannut Jerusalemin jebusilaisilta. Raamattu sanoo Herran enkelin seisseen maan ja taivaan välillä, kädessään paljastettu miekka ojennettuna Jerusalemin yli. Raamattu sanoo, että kun Herra sanoi tuhoojaenkelille, että jo riittää laske kätesi alas, niin se paikka missä Herran enkeli oli Jerusalemissa oli jebusilaisen Ornanin puimatanner.

 

Jos luet yllä olevan Raamatun kohdan, niin kuin se on kirjoitettu, niin näet ja ymmärrät, että Ornanin puimtanner oli muinaisessa Jerusalemissa, muinaisessa Daavidin kaupungissa, jonne temppeli piti rakentaa, jonka kuningas Salomo sitten rakensi Ornanin puimatantereelle, joka sijaitsi muinaisessa Jerusalemissa, muinaisessa Daavidin kaupungissa.

Nature

Yllä oleva Jerusalemin, Daavidin kaupungin kartta, joka on ympäröity punaisella oli Daavidin ja Salomonin aikainen Jerusalem. Kuten kuvasta voit nähdä, niin Daavidin ja Salomonin aikainen Jerusalemin kaupunki ei ulottunut temppelivuoren huipulle (Moorian vuoren huippu). 1 Aikakirjan luvut 21 ja 22 todistavat yksiselitteisen selkeästi, että Jerusalemin temppeli sijaitsi Daavidin kaupungissa (Jerusalemissa), ei temppelivuoren huipulla.

Raamatun sanan todistuksen mukaan Ornanin puimatanner ja Jerusalemin temppelin sijainnin paikka oli muinaisessa Jerusalemin kaupungissa Moorian vuoren rinteellä kaupungin muuta asutusta ylempänä. Muinaisen Jerusalemin, eli Daavidin kaupungin muurien raja ei ulottunut temppelivuoren huipulle ja temppelin ja temppelivuoren huipun välissä oli Oofelin alue.

Kaikki niin sanotut "todisteet", jotka "todistaisivat" Jerusalemin temppelin olleen temppelivuoren huipulla ovat ristiriidassa 1 Aikakirjan lukujen 21 ja 22 lukujen todistuksen kanssa, joka todistaa yksiselitteisen selkeästi, että Jerusalemin temppeli sijaitsi muinaisessa Daavidin kaupungissa. Kirjoitukseni lopussa olevista linkeistä voit lukea lisää siitä missä Jerusalemin temppeli on sijainnut. Esimerkiksi linkki temppeli apostolien teot ja Josefus kertoo sen kuinka Uusi Testamentti vahvistaa temppelin olleen Daavidin kaupungissa, eikä temppelivuoren huipulla.

Kuvassa sinisellä ympäröity alue on toisen temppelin aikakaudelta ja kuten kuvasta näkyy, niin temppelivuoren huipulla oli roomalaisten Antonian linnoitus, ei Jerusalemin temppeli.

Nature

Yllä oleva kuva on ilmakuva nykyisestä Jerusalemin kaupungista. Toisen temppelin aikainen maasto ja ympäristö oli hiukan toisenlainen kuin nykyään, mutta siitä huolimatta pystymme tästä kuvasta todella hyvin paikantamaan Jerusalemin temppelin sijainnin. Kun katsomme temppelivuoren (Moorian vuoren) huipulta etelään, niin eteläisessä vuorenrinteessä heti temppelivuoren huippua alempana oli ja on Oofelin alue. Oofelin alueesta alemmas etelään oli temppeli, jonka alapuolella sijaitsi kuninkaan linna.

Jer 26:10 Kuin Juudan ruhtinaat sen kuulivat, menivät he ylös kuninkaan huoneesta (kuninkaan palatsi) Herran huoneesen (Herran temppeli), ja istuivat Herran uuden portin eteen. Biblia 1776

Jer 36:
10 Silloin Baaruk luki kirjasta Jeremian sanat Herran temppelissä, kirjuri Gemarjan, Saafanin pojan, kammiossa, ylemmässä esipihassa, Herran temppelin uuden portin ovella, kaiken kansan kuullen.
11 Kun Miika, Gemarjan, Saafanin pojan, poika, oli kuullut kaikki Herran sanat kirjasta,
12 niin hän meni alas kuninkaan linnaan, kirjurin kammioon, ja katso, siellä istuivat kaikki päämiehet: kirjuri Elisama ja Delaja, Semajan poika, ja Elnatan, Akborin poika, ja Gemarja, Saafanin poika, ja Sidkia, Hananjan poika, ja kaikki muut päämiehet.

2 Aik 23:20 Ja hän otti sadanpäämiehet, ja voimalliset, ja kansan hallitsiat, ja kaiken maan kansan, ja vei kuninkaan Herran huoneesta (Herran temppeli) alas ja he menivät ylimmäisen portin lävitse kuninkaan huoneesen (kuninkaan palatsi); ja he antoivat kuninkaan istua valtakunnan istuimelle. Biblia 1776

Raamatun sana todistaa, että temppeli oli muinaisessa Jerusalemin kaupungissa, ei temppelivuoren huipulla, niin kuin sen edellä näimme 1 Aikakirjan luvuista 21 ja 22. Nyt kun tiedämme Jerusalemin temppelin sijainneen muinaisessa Jerusalemissa, Daavidin kaupungissa, niin ymmärrämme myös sen, että kuninkaan linna sijaitsi alempana kuin temppeli, juuri niin kuin yllä olevassa kuvassa on merkitty kuninkaan linnan ja temppelin sijainnit.

Jerusalemin temppelin tuho

Israel365 News kirjoittaa sivullaan ensimmäisen temppelin seisoneen paikoillaan yli 400 vuotta, ja kuinka Babylonin kuningas Nebukadnessar II tuhosi sen 586 eKr. Israel365 News kertoo sivullaan kuinka toinen temppeli seisoi paikallaan 585 vuotta, kunnes roomalaiset tuhosivat sen 70 jKr. Israel365 News sanoo sivullaan Raamatun sanovan, että kolmas ja lopullinen temppeli tullaan rakentamaan lopunaikana, eikä sitä tuhota koskaan.

1 Kun 9:
1 ¶ Kun Salomo oli saanut rakennetuksi Herran temppelin ja kuninkaan linnan ja kaiken, mitä Salomo oli halunnut tehdä,
2 ilmestyi Herra Salomolle toisen kerran,
3 niinkuin hän oli ilmestynyt hänelle Gibeonissa. Ja Herra sanoi hänelle: "Minä olen kuullut sinun rukouksesi ja anomisesi, kun sinä anoit armoa minun edessäni. Minä olen pyhittänyt tämän temppelin, jonka sinä olet rakentanut sitä varten, että minä sijoittaisin nimeni siihen ainiaaksi; ja minun silmäni ja sydämeni tulevat alati olemaan siellä.
4 Ja jos sinä vaellat minun edessäni, niinkuin sinun isäsi Daavid vaelsi, vilpittömällä sydämellä ja oikeamielisesti, niin että teet kaiken, mitä minä olen käskenyt sinun tehdä, ja noudatat minun käskyjäni ja oikeuksiani,
5 niin minä pidän pystyssä sinun kuninkaallisen valtaistuimesi Israelissa ikuisesti, niinkuin minä puhuin isällesi Daavidille sanoen: ‘Aina on mies sinun suvustasi oleva Israelin valtaistuimella’.
6 Mutta jos te käännytte pois minusta, te ja teidän lapsenne, ettekä noudata minun käskyjäni ja säädöksiäni, jotka minä olen teille antanut, vaan menette ja palvelette muita jumalia ja kumarratte niitä,
7 niin minä hävitän Israelin siitä maasta, jonka olen antanut heille, ja temppelin, jonka minä olen pyhittänyt nimelleni, minä heitän pois kasvojeni edestä; ja Israel tulee sananparreksi ja pistopuheeksi kaikille kansoille.
8 Ja tämä temppeli on tosin korkein, mutta jokainen, joka kulkee siitä ohi, on tyrmistyvä ja viheltävä; ja kun kysytään: ‘Miksi on Herra tehnyt näin tälle maalle ja tälle temppelille?’
9 niin vastataan: ‘Siksi, että he hylkäsivät Herran, Jumalansa, joka oli vienyt heidän isänsä pois Egyptin maasta, ja liittyivät muihin jumaliin ja kumarsivat niitä ja palvelivat niitä; sentähden Herra on antanut kaiken tämän pahan kohdata heitä’."

Jumala on luvannut pitää huolta Israelin kansasta jos he ovat uskollisia Herralle ja pitävät ne käskyt, jotka Herra on antanut heille. Raamattu kertoo meille kuinka Herra on sanonut Israelille, että jos he kääntyvät Herrasta pois eivätkä noudata Herran käskyjä ja menevät palvelemaan muita jumalia, niin Herra hävittää Israelin pois maastansa sekä hävittää Jerusalemin temppelin.

Jerusalemin ensimmäisen ja toisen temppelin hävittäminen sekä Israelin pakkosiirtolaisuuteen joutuminen johtui siitä, että he hylkäsivät Herran käskyt ja palvelivat epäjumalia. Kun ja jos tutkit nykyajan ortodoksijuutalaisten opetuksia, niin huomaat ja näet sen kuinka heidän kabbalaan perustava opetuksensa vääristelee sitä mitä esimerkiksi Vanha Testamentti opettaa. Nykyajan ortodoksijuutalaisuus ei perustu kokonaan Vanhan Testamentin opetuksiin, vaan sen lisäksi heidän opetuksensa perustuu kabbalismiin ja Babyloniasta peräisin oleviin pakanallisiin opetuksiin. Temppelin puuttuminen jo lähes 2000 vuoden ajan on todiste siitä, että Israel ei ole kansakuntana vaeltanut Herran käskyjen mukaan, vaan vaeltaa oman mielensä mukaan synnin sokaisemina ja eksyttäminä. Toki on olemassa pieni vähemmistö niin sanottuja messiaanisia juutalaisia, jotka uskovat Jeesuksen olevan Messias, Pelastaja ja Herra.

Israelin valtion perustaminen Lähi-itään 1948 on ikään kuin sen profetian esitäyttymys, kun Jumala tulee lopunaikana, viimeisinä päivinä pelastamaan Israelin kansan jäännöksen, kolmannen osan uskon kautta Herraan Jeesukseen. Israel ei ole vieläkään saanut haltuunsa Raamatun sanan lupaamia kaikkia sille kuuluvia maa-alueita, koska Israel ei kansakuntana usko Jumalaan, niin kuin Raamattu opettaa. Sen jälkeen kun Israelin kansan jäljellejäänyt jäännös, eli kolmasosa ottaa pelastuksen vastaan uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin se tulee johtamaan tuhatvuotisen kuningaskunnan aikakauteen, jossa Herra Jeesus hallitsee Jerusalemista käsin ja juutalaiset tulevat saamaan haltuunsa kaikki ne maa-alueet, jotka Herra on luvannut heille. Juutalaiset eivät tule saamaan haltuunsa kaikkia niitä maa-alueita, jotka Jumala on luvannut heille ennen kuin se kansakuntana kääntyy palvelemaan elävää Jumalaa.

1 Kor 3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?

Kun Herra Jeesus vuodatti verensä ristillä syntien anteeksisaamiseksi, niin se päätti vanhan liiton järjestyksen sekä ihmiskäsin rakennettavan temppelijärjestyksen. Raamatun opetuksen mukaan Herran Jeesuksen opetuslapset ovat Jumalan temppeli. Uuden Liiton järjestyksen Herran temppeliä ei tulla tuhoamaan, koska Jumalan Henki asuu Jeesuksen opetuslapsissa tehden heistä Jumalan temppelin.

Israeliin rakennettava kolmas temppeli on kapinahanke Jumalaa vastaan, koska Jumala ei enää palaa taaksepäin pelastushistoriassa, sillä Herralla on ollut jo noin 2000 vuotta Jumalan temppeli, jonka Herra on rakentanut ja asettanut voimaan Jeesuksen opetuslapsissa, Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta.

Kolmas temppeli profetiassa

Israel365 News sanoo sivullaan kuinka puhdas (kosher) punainen hieho liittyy läheisesti kolmanteen temppeliin ja temppelin uhrien ennallistamiseen. Israel365 News media sanoi, että siksi he raportoivat jokaisesta punaisen hiehon syntymästä ajassamme, jota niitä voitaisiin mahdollisesti käyttää uhrina.

4 Moos 19:
1 ¶ Ja Herra puhui Moosekselle ja Aaronille sanoen:
2 "Tämä on lakimääräys, jonka Herra sääsi sanoen: Käske israelilaisia tuomaan sinulle ruskeanpunainen, virheetön hieho, jossa ei ole mitään vammaa ja jonka päälle iestä ei vielä ole pantu.
3 Antakaa se pappi Eleasarin haltuun, ja vietäköön se leiristä ulos ja teurastettakoon hänen edessänsä.
4 Sitten pappi Eleasar ottakoon sen verta sormeensa ja pirskoittakoon sen verta ilmestysmajan etupuolta kohti seitsemän kertaa.
5 Ja hieho poltettakoon hänen nähtensä; nahkoinensa, lihoinensa ja verinensä ynnä rapoinensa se poltettakoon.
6 Mutta pappi ottakoon setripuuta, isoppikorren ja helakanpunaista lankaa ja viskatkoon ne tuleen, missä hieho palaa.
7 Sitten pappi pesköön vaatteensa ja pesköön ruumiinsa vedessä; sitten menköön leiriin. Mutta pappi olkoon saastainen iltaan asti.
8 Sekin, joka hiehon poltti, pesköön vaatteensa vedessä ja pesköön ruumiinsa vedessä ja olkoon saastainen iltaan asti.
9 Sitten joku, joka on puhdas, kootkoon hiehon tuhan ja pankoon sen talteen leirin ulkopuolelle puhtaaseen paikkaan. Ja säilytettäköön se israelilaisten seurakunnalle puhdistusvettä varten. Tämä on syntiuhri.

Raamattu opettaa kuinka punaisen hiehon syntiuhriin liittyi setripuun palanen, isoppikorsi ja helakanpunainen lanka, jotka viskattiin tuleen palamaan. Punaisen hiehon syntiuhri oli esikuva Herran Jeesuksen syntiuhrista. Setripuu oli esikuva ristinpuusta. Isoppi oli lääkinnällinen kasvi, joka on esikuvaa siitä kun Herra Jeesus eheyttä ja parantaa uskovan ihmisen Jeesuksen sovitustyön tähden. Helakanpunainen lanka oli esikuvaa Messias Jeesuksen verestä, jonka Hän vuodatti ristillä syntien anteeksisaamiseksi. Punaisen hiehon esikuva on saanut täyttymyksensä Herrassa Jeesuksessa, ja siksi punaisen hiehon uhraaminen on tarpeetonta ja väärin sekä vastoin Jumalan tahtoa tässä Uuden Liiton aikakaudessa.

Israel365 News kertoo kuinka jotkut ajattelevat, että presidentti Trumpilla on jokin rooli kolmannen temppelin rakentamisessa.

Jos Trump on jollakin tavalla mukana kolmannen temppelin rakentamisessa, niin silloin hän on tässä asiassa kapinassa Jumalaa vastaan, koska kolmannen temppelin rakentaminen Jerusalemiin on kapinahanke Jumalaa vastaan.

Israel365 News media kirjoittaa sivullaan kuinka Hesekielin kirjan luvut 40-48 kertovat Jerusalemin kolmannesta temppelistä. Israel365 News median mukaan kolmannen temppelin rakentaminen liittyy läheisesti Messiaan tulemukseen.

Hes 45:
21 Ensimmäisessä kuussa, kuukauden neljäntenätoista päivänä, on teillä pääsiäinen. Se on seitsenpäiväinen juhla. Syötäköön silloin happamatonta leipää.
22 Sinä päivänä uhratkoon ruhtinas omasta puolestansa ja maan kaiken kansan puolesta mullikan syntiuhriksi.
23 Ja seitsemänä juhlapäivänä hän uhratkoon polttouhriksi Herralle seitsemän mullikkaa ja seitsemän oinasta, virheettömiä, joka päivä seitsemänä päivänä, ja syntiuhriksi kauriin joka päivä
..................
25 Seitsemännessä kuussa, kuukauden viidentenätoista päivänä, juhlana, hän uhratkoon samalla tavoin-niin seitsemänä päivänä-samankaltaisen syntiuhrin, polttouhrin ja ruokauhrin sekä saman määrän öljyä."

Kun tutkimme Hesekielin kirjan lukuja 40-48, niin emme voi tulla mihinkään muuhun lopputulokseen kuin, että sen opetus temppelistä ja uhreista on symbolista opetusta liittyen Jeesuksen aikaansaamaan pelastukseen. Hesekielin kirjan 45 luku opettaa ihan täysin erilaisesta pääsiäisen viettämisestä kuin mitä Vanha Testamentti opettaa muualla pääsiäisestä.

Hesekielin 45 luku sanoo kuinka pääsiäisenä seitsemänä juhlapäivänä tuli uhrata Herralle seitsemän mullikkaa ja seitsemän oinasta, virheettömiä, ja joka päivä seitsemän päivän ajan yksi vuohi syntiuhriksi (alkutekstissä vuohi). Kaikkialla muulla Vanhassa Testamentissa pääsiäistä vietetään ihan eri tavalla kuin Hesekielin kirjan 45 luvussa. Itse uskon sen, että Hesekielin 45 luvun seitsemän mullikkaa ja oinasta ovat esikuva Herran Jeesuksen täydellisestä sovitustyöstä Golgatalla, sillä numero seitsemän on Raamatussa luku, joka kertoo Jumalan täydellisistä teoista.

Hesekielin 45 luvun jae 25 opettaa lehtimajanjuhlasta, joka on seitsemännessä kuussa, ja alkaa viidentenätoista päivänä kestäen seitsemän päivää. Hesekielin kirjan lehtimajanjuhlan opetus poikkeaa kaikista muista Vanhan Testamentin lehtimajanjuhlan opetuksista. Hesekielin kirjan 45 luvun seitsemän päivän lehtimajnajuhlan uhrit ovat täsmälleen samoja kuin Hesekielin kirjan 45 luvun pääsiäisen uhrit. Tämäkin yksityiskohta kertoo meille sen, että Hesekielin kirjan 45 luku on symbolista ja esikuvallista opetusta Herran Jeesuksen täydellisestä sovitustyöstä Golgatan ristillä syntien anteeksisaamiseksi. Hesekielin kirjan 45 luku ei opeta Jerusalemiin rakennettavasta kolmannesta temppelistä. Voit lukea lisää tästä aiheesta linkistä Milleniumin eläinuhrit ovat esikuvallisia.

Dan 11:31 Hänen lähettämänsä sotajoukot nousevat ja häväisevät pyhäkön linnoituksineen, poistavat jokapäiväisen uhrin ja asettavat sinne hävityksen kauhistuksen.

Daniel 11:31:ssa on profetia Jerusalemin kolmannesta temppelistä. Danielin kirjan 11 luku puhuu lopunajoista ja antikristuksen toimista. Raamattu kertoo meille selvästi kuinka lopunaikana Jerusalemissa on temppeli (kolmas temppeli), jonka uhritoimitukset antikristus lakkauttaa. Miksi antikristus lakkauttaa kolmannen temppelin uhritoimitukset? Koska hän matkii ja jäljittelee Jeesusta, joka lakkautti VL:n uhrijärjestelmän, niin että ne menettivät voimansa syntien anteeksisaamiseksi ja sen tilalle tuli Herran Jeesuksen veri syntien anteeksisaamiseksi.

Jerusalemin kolmannen temppelin rakentuminen vie meidät aikaan, joka on lähellä Jeesuksen tulemusta. Antikristus häärii kolmannessa temppelissä julistaen olevansa jumala yli kaikkien jumalien, mutta Herra Jeesus tulemuksessaan surmaa suunsa henkäyksellä antikristuksen.

Raamatussa on muuallakin profetiaa Jerusalemin kolmannesta temppelistä, mutta en nyt tähän tuo niitä enempää.

Matt 27:
50 ¶ Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.
51 Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat,

Kun Herra Jeesus kuoli ristillä syntien anteeksisaamiseksi, niin se päätti vanhan liiton syntiuhrijärjestelmän, sillä Jeesuksen kuoleman jälkeen syntejä ei saanut enää anteeksi eläinuhrien kautta, vaan Herran Jeesuksen syntiuhrin kautta. Tämän todisteeksi temppelin esirippu repeytyi kahtia ylhäältä alas asti. Tämän takia Jerusalemin kolmas temppeli on kapinahanke Jumalaa vastaan, koska Herrassa Jeesuksessa päättyi ihmiskäsin rakennettavan Jumalan temppelin aikakausi ja eläinten uhraaminen syntien anteeksisaamiseksi. Herran Jeesuksen opetuslapset ovat Jumalan temppeli tässä Uuden Liiton ajassa, koska Herra Jeesus on kuollut heidän syntiensä tähden ja tämän todisteeksi Hän vuodatti verensä syntien anteeksiantamiseksi. Isä ja Jeesus asuvat uskovan ihmisen sydämessä Pyhän Hengen kautta, jonka tähden Herran Jeesuksen opetuslapsi on Jumalan temppeli, jossa Jumala asuu, kiitos ja kunnia Isä Jumalalle ja Herralle Jeesukselle.

 

 

Petri Paavola 22.10.2020

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
israel365news.com/ third-temple
kotipetripaavola.com/ temppeli ja jebusilaisen ornanin puimatanner

kotipetripaavola.com/ antonian linnoitus ja jerusalemin temppeli
kotipetripaavola.com/ jerusalemin temppelin alkuperainen sijainti
kotipetripaavola.com/ temppeli apostolien teot ja josefus
kotipetripaavola.com/ jaakobin jumalan temppeli aikojen lopussa
kotipetripaavola.com/ raamatullinen golgata sijaitsi oljymaella
kotipetripaavola.com/ milleniumin elainuhrit ovat vertauskuvallisia

 


 


 

 

 

eXTReMe Tracker